-
Osoblje foruma
Ne bih htjela da se ovaj topic pretvori u ventiliranje odnosno,olakšanje što ne morate pisati na trudničkim pdf-ovima. To nam nikako nije bila namjera. Baš suprotno...
Iako znam da se ovdje osjećate zaštićeno jer je ovo jedan od pdf-ova podrške i ovdje vas nitko neće doći napadati za ništa.
No, ovo bi trebao biti samo dodatak za vas, karika koja nedostaje... Ja i dalje vjerujem da se sve mi (ili većina, osim onih koji konstantno uzimaju posebnu terapiju tijekom trudnoće) prije ili kasnije pretvorimo ili bismo se trebale pretvotiti u ‘obične’ trudnice. U tom kontekstu, meni je osobno žao što nije bilo foruma u ovakvom obliku krajem 2002., u 2003. kad sam ja bila trudna...meni bi npr. bilo drago da sam tada imala info da postoje negdje neki ljudi koji razmišljaju/istražuju o štetnosti uzv-a, da sam negdje pročitala da ne moram popiti baš svaki normabel kojeg su mi prepisali (jer netko propituje korist vs. štetu od normabela u trudnoći), da to što imam mpo-o trudnoću nije automatizmom jedna od indikacija za CR, zbog čega je prirodni porod bolji za mene i moje dijete, naravno, ukoliko je moguć i sl....da sam mogla negdje preispitati odluku svog liječnika...upravo kao što često preispitujemo rad naših mpo liječnika na ovom forumu...i mijenjamo ih po potrebi te sami prepoznajemo koji nam protokol više odgovara i sl...u svakom slučaju, sami donosimo neke odluke o svom liječenju. Voljela bih da sam to sve imala prilike saznati – i odlučiti. Da sam sve to znala ne bih sama inzistirala na dodatnim pretragama...naravno iz straha...Ali gore sam napisala... srećom moj je doktor bio prilično racionalan u nekim stvarima pa je neka moja traženja srezao u korijenu...što mi je iz današnje perspektive drago.
Zato su pdf-ovi dolje niže izuzetno korisni i samo na njima možete saznati neke stvari, a nažalost ne od svojih MPO suborki koje su i same često tek u fazi izlaza iz MPO priče i ulaska u trudničku priču. Također, teško se prešaltati iz jedne u drugu priču...iz opće medikalizacije života koji svi živimo često duže vrijeme, prijeći u priču u kojoj je ‘dopušteno’, za one koje tako odluče, uzeti medikalizaciju s dozom rezerve i vratiti se u normalu. No pdf-ovi niže nisu ‘zaštićeni’ pa vam tamo često može netko kontrirati. Ali kontrirat će vam i kada budete pisale o odgoju djeci, filozofskom kutku ili zdravlju. To treba prihvatiti i samo promijeniti kut iz kojeg raspravljate.
A ovo, ovo neka ostane oaza onogo što ne možete podijeliti s drugima. Evo primjer tog utrogestana ili heparina, aspirina...bez kojeg neke od nas ne bi iznijele trudnoću. Naravno da ćete iskustva o tome potražiti ovdje, kao i iskustva o vašim strahovima, specifičnim, oslobađanju od njih i sl...možda gubitku jednog ploda...hematomima, krvarenjima...moda kako savladavate tjedan po tjedan trudnoće i kako vaš strah jenava (ili ne jenjava)...ma svemu onome što znate da se ljudi koji nisu prošli taj put ne mogu identificirati s vama.
I naravno, pogotovo za one naše suborke koje nemaju tu sreću da su nakon trudnoće iz MPO postupka naslijedile samo kronično-panični strah, već su recimo osuđene na strogo, mirovanje cijelu trudnoću, prerani porod...koje zbog nekih od svoji stanja doslovno cijelu trudnoću moraju proživjeti kao bolest što ona nikako ne bi trebala biti...pogotovo na njih mislim...
Ali nadam se i tome da će se ovdje javiti cure koje su nakon MPO načina začeća, uspjele nastaviti trudnoću i porod kao da nije ništa bilo, sukladno njihovim željama i planovima koje su imale prije saznanja o MPO-u. Znam da ih je bilo, pa bi bilo zanimljivo čuti i njihovo iskustvo...kako su se oslobodile opterećenja vlastite psihe.
Nadam se da me kužite.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma