Page 269 of 581 FirstFirst ... 169219259267268269270271279319369 ... LastLast
Results 13,401 to 13,450 of 29027

Thread: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

zasad skulirana's Avatar

Ne moramo ići tako daleko, ni po Europi se više ne rade rutinski i česti vaginalni pregledi (čisto da bi se povirilo) bez prethodnih indikacija za isti.
    Ako idemo nekom logikom i razumom,za to mora postojat neki razlog,dakle nije baš da on ne škodi ništa,odnosno mogao bi naškoditi a zauzvrat ne dobijemo neki info...

Ti sara10 danas možeš biti otvorena 2cm i tako nastaviti još 3 tjedna a možeš i za 6dn roditi,nema šanse da ti ginić kaže nešto konkretnije...i nije neko saznanje,što ne?
    (tako je moja sestra npr. od otvorenosti za 2ili 3cm u 37tt nakraju prenjela 8dn i bila inducirana)

kiara79's Avatar

ajme curke moje ja se jučer skoro ubila.. išla u trgovinu i pala (ni sama ne znam kako) digla se, izgubila ravnotežu i pala još jedanput na rubnik na parkingu.. kako sam instinktivno stavila ruke ispred sebe d ne padnem na trbuh, pukla mi palčana kost i dobila sam longetu za sad.. na desnoj nozi imam 3 ogromna hematoma i jedva mogu stati na nogu. Baš sam jadna, i moram priznati da sam se jako uplašila.

melange's Avatar

da, ali sara10 je u terminu. i tvoja sestra je bila u terminu.
    ja nisam, nije ni žužy, nije ni muma.

stoji sve što si rekla, pročitala sam i onaj topic o vaginalnim pregledima u trudnoći, sve je meni jasno.
    ali čini mi se da se s promjenama kreće s krive strane.
    ja vjerujem da većina ginekologa razmišlja slično i da većinu kontrola pogotovo u kasnijoj trudnoći rade rutinski i
    da bi i oni promjene, ali isto tako postoji tamo negdje kvota koja mora biti ispunjena i negdje mora biti zapisano da te vaginalno pregledao
    taj i taj i da si zatvorena, nisi zatvorena, uloživa blabla ili da ti je napravio uzv.

jer to je kao da meni roditelj dođe i kaže da misli da mi pišemo previše testova.
    evo, njegova sestrična u nizozemskoj ima klinca koji piše samo dva testa godišnje, a mi svakih mjesec dana,
    pa to nema smisla, to je previše, vidite kako je u nizozemskoj, aj i vi pišite dva testa godišnje.
    a meni u pravilniku piše da moram imati po dvije ocjene u rubrici po polugodištu (karikiram).
    razumijete? možeš se ti žaliti upravi vodovoda i imati mišljenje ne znam kakvo, ali ja ću napraviti kako mi piše da trebam, iako se možda slažem s tobom.

Muma's Avatar

sara10 sretno danas!
    kiara najvažnije je da nema nekog krvarenja. Ja vjerujem da je sve ok s bebicom. Već sam pisala - i ja sam se raspala, u štiklama na betonu, i sve 5. Samo sad treba zaliječit ruku

Ja "volim" vaginalce jer znam da mi je to slaba točka, i da se moram ponašati sukladno cervixu i iskustvu od ranije. Ne bih bila mirna da me ne pregleda. Jedino mi je žao što svaki put prvo čačka s prstićima (iako jest nježna) a onda se odluči za cervikometriju. Čemu onda čačkanje?!

Vrci's Avatar

Muma, cervikometrija gleda cm cerviksa,a prstima gleda otvorenost. Treba i jedno i drugo,tako je i meni uvijek.
    Duzina cerviska mi je bila ok, a prstima otkriveno da nije skroz zatvore

žužy's Avatar

Ajme kiara bome si se razbila pošteno...sad očeš nečeš,laganini.

Meni su nakon svakog vaginalca prvo rekli da sam zatvorena. Kad bi došla na hitan odjel zbog krvarenja,prvo vag. pregled,dr veli ok zatvorena ste,i bitno da doljnji dio trbuha nije tvrd...ajmo sad vidjeti vitalnu funkciju.
    Taj vaginalac zbilja traje par sekundi,meni nikad nije bio neugodan (kuc-kuc) i ne smeta mi ni malo ako pomogne znati nekaj bitnoga.
    Muma,jel se cervikometrija radi sa vag. uzv-om? Ne pregledom jel,kad se mjeri u cm?

žužy's Avatar

Evo Vrci odgovorila,tnx

Muma's Avatar

A ne može i vanjsko ušće tak pogledati? Znam da ovak vidi unutarnje ušće i duljinu cervixa.

Vrci's Avatar

Ne moze, vanjsko se bas mora pipati.

Al znam da puno dr radi samo jedno. Il cak niti jedno, samo uzv preko trbuha

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Quote Originally Posted by zasad skulirana View Post
    Ne moramo ići tako daleko, ni po Europi se više ne rade rutinski i česti vaginalni pregledi (čisto da bi se povirilo) bez prethodnih indikacija za isti.
    Ako idemo nekom logikom i razumom,za to mora postojat neki razlog,dakle nije baš da on ne škodi ništa,odnosno mogao bi naškoditi a zauzvrat ne dobijemo neki info...
    Ima razloga, i te kako, i za izbjegavanje rutinskih vaginalnih pregleda i epiziotomije i klistira i svega i svacega. I drago mi je da je (tu) tako. A ima i u HR lijecnika koji ne rade sve to rutinski i po traci, tako da bi meni bio bitan odabir. Ali upravo to, kako kome odgovara, tako odabere.

Inace tu rade preglede onima kojima treba, naravno. A ima i ginekologa koji rade bezveze, jer su ih tako naucili 1967.

Medeja's Avatar

Ja sam do sada bila na tri vaginalna uzv-a i svaki je put prvo s prstima provjeravao.
    Nježan je, ne boli, još onda i pipa trbuh.
    Nego, kada se prestaje s vaginalnim ultrazvukom?
    Na sljedećem sam pregledu 14+2tt. Što vi mislite? Hoće li biti pregled preko trbuha?

Osoblje foruma Kaae's Avatar

I opet, vecina ginekologa ovdje pregledavaju abdominalno, osim vrlo rano u trudnoci (5/6 tjedana) jer nema razloga za sondu, osim kad za to postoje indikacije, sto je vrlo rijetko.

Sestri je ginekolog u Zg radio abdominalni UZV s 13-ak tjedana.

llella's Avatar

joj kiara, bome si se dobro razbila, ali ako nisi na bušu, nema straha...
    ja sam danas 20tt napunila i imala sam do sad dva vaginalna UZV i dva vaginalna pregleda, bila kod njega tri puta
    ja bi rado bez vaginalnih, ali ako ne radi vaginalni rekao da onda ide uzv, a radije bi čim manje uzv-a
    sad za dva tjedna idem na anomaly i taj jedva čekam da provjerimo sve (i spol naravno )

a u prošloj trudnoći mi je još u 15 tt radio vaginalni uZV
    Last edited by llella; 07.08.2015 at 15:30.

Ribica 1's Avatar

S 14 tt presla na abdomimalni, a do tad 7 vaginalnih UZV (nesto u bolnici, a nesto kod dr.)

željkica's Avatar

Sara di si???

žužy's Avatar

http://forum.roda.hr/threads/86132-S...ijeme-trudnoce

Muma,evo znam da mi je negdje zvonila tema o ovome..

Sara gdje si, kako je prosao pregled?

Nekako mi se cini da nam Sara rađa

Mislim da bi i ja skoro mogla, poceli mi kao menstrualni bolovi i malo u ledima, a prepone i pipi bole...

sara10's Avatar

Evo me, izluđena ne rađam još, neka me još malo

Uglavnom, sve isto kao i prije tjedan dana, i dalje 3 cm otvorena, ctg je bio super, težina negdje oko 3kg, max 3100 gr, nije mogao točno procijenit, al rekao da neće biti prevelika beba, što mi je drago radi poroda da nije velika, al opet ne bi htjela ni neku manju bebu. Računam ako dogoram do termina ili još tjedan, neka beba dobije još 100-200 gr i taman tu negdje oko 3 i nešto bi bila, neka prosječna težina. Opet za tjedan dana ako ne rodim prije.

Što se tiče ovih rasprava oko vaginalaca, meni je osobno drago čut jesam li i koliko otvorena sad u 9. mjes. Znam da to ne znači hoću li rodit prije ili kasnije i kakav će porod biti, al bitna je informacija i zbog dr. stvari. Npr. meni je dr. reako da se mogu kupati dok sam zatvorena, što i jesam, al sad kad sam otvorena, naravno da više nema kupanja.

Izluđena, možda je krenulo samo i neće trebati indukcija!

Ja sam rodila prije tri mjeseca u Grazu i imala sam samo jednom vaginalni pregled zbog briseva na samom pocetku trudnoce i isto na pocetku vaginalni uzv.
    I kad je bila sumnja na placentu previu oko 16-tog tjedna vaginalni uzv.
    Nista drugo, samo uzv do kraja.

sara10, neka te jos u komadu.

Evo, sad je sve stalo. Noc je jos duga...

Svima puno srece, mazite trbuscice!
    Kiara, cuvaj se!

sara10's Avatar

Izluđena, da noć je još duga, javljaj nam stanje svakako.
    Ja još ne vjerujem da sam u samom finalu! Meni se to tako čini nestvarno, al bome kad krenu trudovi mi se više neće činit.

Ni ja nemogu vjerovati. Nadam se da cu uspjeti izbjeci indukciju u nedjelju osim ako me ne obradi tako da je to u korist mog djeteta. Znam dosta, ali ipak nisam doktor pa se bojim da ne popustim.

Sara, vec si tjedan dana otvorena 3 cm?
    Mene bas zanima da li se kod mene pomice ili je isto stanje.

Ovaj put si tako zelim svoje trudove i da porod bude laganiji.
    Nezelim reprizu!!!!!

željkica's Avatar

Cure sretno!!!!!

sara10's Avatar

Možda i više od tjedan dana, ne znam. Da sam otvorena 3cm sam saznala na pregledu od prije tjedan dana, a na pregledu prije toga sam bila prije 10 dana tako da možda malo i duže od tjedan, al kažem ne mogu to znat.

Izluđena i ja ti to želim, što prirodnije bez indukcije. Imaš još cijelu noć, dan i noć do nedjelje. A zašto i indukcija u nedjelju ako je sve ok sa bebom, a nisi prešla termin?

sara10's Avatar

Hvala Željkice

sara10's Avatar

Izluđena, a pročitala sam zašto bi išla na indukciju, da ne ponavljaš ponovo

ribice's Avatar

Bok cure, da se i ja malo javim...
    Došli s mora prije tjedan i pol, obavila pregled i beba je bila 3100 a vaginalni pregled nisam imala, samo brzinski bris na streptokok. Sljedeća kontrola je 13.08. Znaci 3 tj od zadnjeg pregleda. Biti ću 39+2.
    Beba se spustila, osjetim kak glavicom stišće po kostima,
    Trbuh mi je ogroman a mene uhvatio strah od poroda pa mi se ne da ići. ..još sam sama za vikend jer je muž otpeljao cure na more..
    Last edited by ribice; 08.08.2015 at 07:11.

sara10's Avatar

Bok ribice, mi smo točno u terminu koliko vidim, znači danas si 38+4, kao i ja. Ako dočekaš pregled, dočekaš, ako ne fala Bogu.

Izluđena kako je prošla noć? Nema te jutros, znači možda si u rodilištu

Jos sam tu, al sam se razbacala po stanu kak se veli ko dubre po vinogradu.
    Prala ves i vecinu na ruke, skuhala rucak, a popodne na groblje i u Ikeu. Jos i kosu moram oprat.
    Nocas sam slabo spavala, malo me boluckalo, a dosla mi je i mala u krevet pa sam pazila da me ne udari jer se baca ko luda. Otkad je dosla s mora nemam popodnevni spavanac i to mi fali, u radaonu cu otici krepana.

Sara, kako si ti?
    Ribice, pa i ti si u finalu, jel ima nekih naznaka da ces ubrzo?

sara10's Avatar

Izluđena, bome si se naradila, to što si nabrojala ja ne bi ni pola sad mogla. Jednostavno ne mogu, umorim se i počne me stezat u stomaku i to mi govori da stanem i ja se tako i ponašam, slušam tijelo, kad se umorim ja stanem i prilegnem. Meni popodnevni spavanac jako dobro dođe, al nije svaki dan, ovisi kako sam spavala noć, al po ovim vrućinama se budim u zoru, al probudi me i za na wc.
    Ja nekako laganini zadnje dane jer ne žlim krepana ići u rodilište, a tko zna kad me može iznenadit. Al kad već imaš dijete, to je drugačije, više je posla uvijek. Ja uživam u zadnjim danima "samoće", kad rodim moj mali priljepak će uvijek biti uz mene i po noći i danu.

Izluđena, onda ujutro ideš u TA?

ribice's Avatar

Ej cure, kod mene nista ne pokazuje da će brzo.. a i ne bi htjela.
    Starija ima rockas 13.08 a kako sada čekamo Roka bilo bi super da rodim iza 16.08.
    Umor, bolovi u zdjelici, stalno pišanje su tu.
    Danas sam ponovo pregledavala torbu za rodilište. Tako da je sve spremno.
    I ja sam se primila posla da sve riješim prije nego beba dođe, prozori, kuhinja a danas i jucer pečem kolače koje stavljam u škrinju ili za rockas ili za rođenje da imaju papati.
    Napravila sam mađarice, male prhke orehnjače i suhe kiflice s orasima. Sve je u škrinji i čeka.

Evo me doma. Sad radenje vecere, pranje kose, sredivanje male za krevet, a krepana sam. Obzirom na strogo mirovanje do nedavno ovo mi je brutalan tempo.
    Ribice, ti si se stvarno naradila. Ja nista nemam namjeru pripremat obzirom da su obje bake u istom kvartu pa ce pomoc.
    Moja mala ima rockas 16.08. pa bi bilo dobro da mali dode prije.
    Sara, ja se budim za wc min 3 puta po noci otkad sam napravila test. Vjezbajte Kegelove vjezbe, ja bas i nisam.
    Sutra pregled u TA u 07:30.
    Drzite mi fige, ne zelim indukciju....

sara10's Avatar

Pa vi ste finalistice stvarno u žestokom tempu, svaka vam čast. Ja sam danas po danu dva put odspavala i vrućina čini svoje. Ja samo malo skuham ručka i operem sude i to ne kuham svaki dan. Malo nešto oko bebine robice, stvari još sredim i to je to. Meni je sestra prošli vikend malo detaljnije očistila kuću, opet će kad zatreba, ja stvarno ne mogu to, saginjat se ni prat podove, wc, više ne. Pa jel vas boli šta, steže nakon takvog tempa?
    Izluđena, držim velike za sutra da ne bude indukcija.

Mene ti sad bole prepone, a kuk me razvaljuje, sepam.
    Sa ciscenjem mi drugi pomazu obzirom da cijelu trudnocu mirujem pa me i sad stede. Inace saginjanje mi je koma, valjda zato sto je on nisko i kao da ga lomim, a ja pucam dolje, tako da to izbjegavam.
    Hvala na figama za sutra.
    Malo se smirio sad dok sam bila u pokretu pa me to malo prepalo.
    Jos nesto cudno, vec ga danima ne osjetim da stuca, jel i kod vas tako?

melange's Avatar

ima li novosti kod finalistica?
    izluđena, vibram da te zaobiđe indukcija.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Bila sam na kontroli i pustio me doma nek se sexam ili krecim stan i u utorak opet k njemu .
    Opet mi nije dao vrag mira pa sam isla na kavu i u dva shoping centra i saad me prepone razvaljuju.
    Nocas nisam skoro nista spavala sto zbog uzbudenja, a sto zbog vrucine i odlazaka na wc
    Pametna je sara10 kaj se odmara.

ribice's Avatar

Ja nažalost nemam pomoć od nikoga, jedino kad sam bila na strogom mirovanju i s groznim mučninama uzela sam tetu čistilicu ali treba si to priuštiti, tada nisam imala izbora jer kuća je velika a dvoje djece radi svoje..
    Skuhala sam par obroka ( punjena paprika, bolonjez) i smrznula da imamo kad rodim brzi obrok, još ću kupitii u lidlu lazanje i koju pizzu da imamo za rezervu.
    Nikako ne volim gotovu hranu ali mora obitelj jesti a ovo je izvanredna situacija.
    Ja spavam pod klimom koja je u dnevnom jer mi je nemoguće vruće, cice mi se znoje tako da imam ručnik kraj sebe.
    Danas sam napravila praško čudo kolač, odličan je..
    Držite se cure.

Ribice, prava si domacica. Svaka cast. Vjerojatno bi i ja tako da nemam pomoc, ali uz dvije bake u blizini nema smisla da nakuhavam. Ja volim raditi kolace, ali moja mala voli samo one bozicne suhe i kakao kocke, a muz one od tamne cokolade zasitne koje pak nece nitko drugi jesti, tako da slabo pecem. Samo kakao kocke i rolade. Trenutno zbog g. dijabetesa nesmijem jesti slatko, a vec mi jako fali.
    Jos malo

sara10's Avatar

Izluđena drago mi je da nije bilo indukcije. Sad samo poslušaj savjete dr-a, malo sex-a možda i pokrene nešto, al na ovu vrućinu ni sex mi nije primamjiv. Tebi je sutra termin, jel tako?

Ne, 14.08. Znas da sam krivo zabrijala termin .
    Ni meni sex bas nije primamljiv, a vec sam i zaboravila kaj je to, jer je zabranjen od pozitivnog testa.
    Umorna sam ko pas i leda me rasturaju. Od sutra ipak cu vise odmarati.

Kako si ti?

željkica's Avatar

Drage rodice čast mi je javit vam da je naša Sara10 jutros u 5:20 rodila predivnog dječaka od 3370 i 50 cm dug,kaže da je ušla u radaonu u 2:30 , o svim detaljima će se naravno javit!Čestitam još jednom!

Sani1612's Avatar

Cestitke na predivnom djecaku

Cestitam Sara!!!

Bas me zanima kako je prosao porod, ali mi se cini da si za prvorotkinju super prosla .
    Bravo, odlicno!

Ribica 1's Avatar

Sara10 cestitam!!!

kiara79's Avatar

Sara10 čestitam!!!

Icsi's Avatar

Čestitam.

Ja danas dogurala do 17. tt.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Osoblje foruma Inesz's Avatar

Sara, čestitam!

žužy's Avatar