Stranica 369 od 581 PrviPrvi ... 269319359367368369370371379419469 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 18,401 do 18,450 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Samo ću u svoju obranu reć da je prošao četvrti dan otkako ne pijem nikakvo željezo, pa ni ono u multivitaminima, jer se spremam na test sljedeći tjedan. Već sam dobila neku žvalju na kutu usana, što znači da mi je imunitet nigdje.
    Jedi hranu koja te jača. Crveno meso sa povrćem, što manje procesuirano, npr juneći šnicel na brzinu i blitvu samo pod ulje ( da bi se iskoristilo željezo iz mesa mora se zajedno jesti meso i povrće). Čokoladni puding, dušu dao za snagu. Trešnje. Ciklu, kuhanu.
    Ne moraš piti umjetne vitamine ni minerale da bi ti bilo dobro. Hrana je lijek. U velikom broju slučajeva.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Problem s racunanjem nastaje samo onda kad medicinsko osoblje zapne za evakuaciju zato sto datum tako kaze. Nazalost, to se precesto dogadja, pogotovo kad se krenu oslanjati na mjere koje, pogotovo kasnije u trudnoci, ne da nisu tocne nego su cesto ravne gatanju iz kave.

Meni su obje trudnoce racunane po datumu ovulacije, koji je bio poznat. Prvi se odlucio roditi s 42+1, druga s 41+3. Da su uzimali prvi dan menstruacije u obzir, starost trudnoca bi bila (znatno) veca.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nadam se da nitko ne racuna trudnocu po prvom micanju bebe. Mislim, nekima se beba mice sa 6TT, nekima sa 60. Cisto zato sto ne znaju prepoznati (ukljucujuci i mene... ni ja se ne bih kladila da imam ikakvu ideju kad je tocno bilo prvi put).

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Izgleda sve je individualno ali eto jedan dr mi kaze do kraja mjeseca ce to biti a drugi danas da ne ocekujem prije druge polovine sljedeceg mjeseca samo me zbunjuju, kao i za tablete neki dan govore slobodno paracetamol uzmi za bolove a danas govori nisi trebala ga piti, da izludi covjek, nadam se da ce sto prije biti jer ovako izludjuju s dijagnozama i sa nekim terapijama.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Aha, tako i meni jedna kaže da ću morati dolaziti svaka dva tjedna, druga me naruči za četiri tjedna. Prošle godine su dvije dr zabrinuto govorile da ima zastoj u razvoju, onda je došao treći doktor i ocrnio ih, da nema nikakvog zastoja i samo hoće da idem privatno. Zaključila sam si da je najbolje da se ne brinem oko svega, jer nikakvih posebnih komplikacija nije bilo. Iako su zadnja dva tjedna digli paniku oko gestacijskog.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Da se meni racunalo po zadnjoj M rodila bih sa 43+1 ali je moja dr izracunala termin po mjerama bebe u 8tt. i trudovi krenuli 40+1 a rodila 40+2.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Da se ispravim, vjerojatno ne bih rodila s 43+1 jer bi me inducirali ranije.

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bmaric Nadam se da ce i meni nestati...toplo se nadam.
    A dodatno me brine i taj skraceni cerviks.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj radoznalica prvotno napisa Vidi poruku
    Izgleda sve je individualno ali eto jedan dr mi kaze do kraja mjeseca ce to biti a drugi danas da ne ocekujem prije druge polovine sljedeceg mjeseca samo me zbunjuju, kao i za tablete neki dan govore slobodno paracetamol uzmi za bolove a danas govori nisi trebala ga piti, da izludi covjek, nadam se da ce sto prije biti jer ovako izludjuju s dijagnozama i sa nekim terapijama.
    U trudnoci se preporuca paracetamol za bolove. Nadam se da ti NISU preporucili ibuprofen i da ga ne uzimas.

A ovo sto ti doktori pricaju, ignoriraj. Ne moze nitko od njih znati kad ces roditi. Ni sama, naravno, nemas pojma. Dok ne krene porod.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Kaae aa spominjali su mi vise vrsta tableta ja sam samo uzela si paracetamol i pila sam ga 3 dana po 2x bas me bolilo a danas mi dr.govori da nisam trebala piti to i da ga izbjegajem itd.da je stetan. Jedan dr.govori da mi duphaston ne treba a drugi da nastavim piti, sve nedoumice neke pri kraju.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da nitko ne racuna trudnocu po prvom micanju bebe. Mislim, nekima se beba mice sa 6TT, nekima sa 60. Cisto zato sto ne znaju prepoznati (ukljucujuci i mene... ni ja se ne bih kladila da imam ikakvu ideju kad je tocno bilo prvi put).
    Ovo je uglavnom edukativan forum Ne bi trebalo pisati nebuloze o micanju bebe u 6. ili 60. tjednu trudnoće, jer je to apsolutno nemoguće. Pa, i ako je šala, nemoguće je.

Ovo je tema o strahovima i strepnjama u trudnoći i nije u redu plašiti žene ( i pokojeg muškarca koji čita), koje možda i ne znaju dovoljno o fiziologiji trudnoće, sa nemogućim podacima.

Kada se radi o normalnoj trudnoći i normalnoj trudnici, micanje bebe se uglavnom prepozna u uobičajeno vrijeme.

Kod računanja trajanja trudnoće dani baš i nisu neko mjerilo, pa ni tjedni opet pišem da ljudsko tijelo nije matematika i nitko ne može znati koliko će određena trudnoća trajati, sve dok ista ne završi.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Vucica, pitaj koliki ti je cervix. Ako je iznad 3,5 cm, to je ok. Od 2,5 - 3,5 cm preporucuje se umjereno mirovanje, a sve ispod 2,5 cm strogo mirovanje. Tu jos ulogu igra i tvrdoca cervixa.
    A ureaplasna moze izazvati otvaranje i prijevremeni porod.
    Mozda ti je bas ona uzrokovala skracivanje... ali bez panike, znaju dr sto rade.
    Dobro je sto ti antibiotik daju kroz infuziju (ako sam dobro zapamtila), jer je tako djelotvorniji.
    Meni je moja rekla, ako je se ne rijesim sa sumamedom, onda ce mi dati jaci antibiotik, ali hvala Bogu, pobjedili smo je.

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bmaric pricala sam danas s dr...kaze da imam placentu previu i to potpunu, prekriva usce maternice..sumnja da ce se podici iako je ona meni otpocetka jako nisko..pustaju me u ponedjeljak jer mi je trbuh jos tvrd i napet..a briseve moram ponovit. Nije mi rekao koliki mi je cerviks, pitat cu u pon, uglavnom kad dodjem doma moram mirovat i nikakve teske aktivnosti ni slucajno. Mislim da cu ja na CR s obzirom na situaciju..i samo se molim da izguram jos mj dana. U ponedjeljak ulazim u 32tt.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    U trudnoci se preporuca paracetamol za bolove. Nadam se da ti NISU preporucili ibuprofen i da ga ne uzimas.

A ovo sto ti doktori pricaju, ignoriraj. Ne moze nitko od njih znati kad ces roditi. Ni sama, naravno, nemas pojma. Dok ne krene porod.
    A zašto ne ibuprofen? Imaš kakav link?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto ne ibuprofen? Imaš kakav link?
    http://i.imgur.com/yoDz2xM.jpg

http://i.imgur.com/4gvbpIG.jpg

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo Cathy, dovoljno je otvoriti Plivine stranice i vidjeti da se Iboprofen ne bi trebao uzimati u trudnoći, a NIKAKO u zadnjem tromjesječju

Analgetici

Paracetamol nema štetno djelovanje u trudnoći (kategorija B), te je lijek izbora za snižavanje temperature i liječenje blagih bolova u trudnoći. Ostali nesteroidni antireumatici (npr. diklofenak, ibuprofen, ketoprofen, piroksikam) također imaju kategoriju B u I. i II. trimestru trudnoće, ali u III. trimestru imaju kategoriju D jer mogu dovesti do preranog zatvaranja ductusa Bottali, te se ne smiju primjenjivati u trećem trimestru.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Ima li neko da se susrece za uzasnim glavoboljama i kako iste saniraju, kakav prirodni lijek?

Je li normalno da na momenat dobijem zig neki vise kao da se zgrci dijelic stomak pri dnu a nijr pokret bebe u pitanju.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

radoznalice, moze se desiti da dobijes 'normalnu' glavobolju, ali pred kraj trudnoce i uz pritisak visi od proseka, ja bih prvo proverila pritisak (vise puta u toku dana) a ako ne prolazi definitivno obavestila lekara jer glavobolje idu uz gestozu (preeklampsiju i eklampsiju).
    probaj piti vise vode, za lekove ne znam sta bih ti rekla posle cele ove price.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Probat cu izmjeriti opet kasnije pritisak sad mi je 140/80 nadam se da je to ok mada nisam vise sigurna sta je ok a sta za zabrinuti se a obzirom da je jedan dr.rekao ma malo poviseno nista strasno ne trebaju tablete dok drugi dr.za isti pritisak dao mi tablete sad ne znam koji je upravu, a cesto pijem tecnost a jos cesce moram u wc imam osjecaj da ce mi puknuti mjehur a kad odem sasvim malo bude pa nekad i zbog par kapi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ima li neko da se susrece za uzasnim glavoboljama i kako iste saniraju, kakav prirodni lijek?
    Odmoriš li se, naspavaš dovoljno?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

radoznalica prvotno napisa

crveno voće,voda sladoled

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Živim s užasnim glavoboljama već 30 godina. U trudnoći sam koristila iscjeđeni limun sa žličicom morske soli u dec vode. Odvratno za popit al mi je definitivno pomoglo. Par puta potpuno ukinulo glavobolju a par puta oslabilo dovoljno da mogu dunkcionirati.
    Ne znam baš da li bi ti to bilo preporučljivo ako imaš problema s tlakom. Samo navodim što je meni pomagalo a na prirodnoj bazi je.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Zutaminuta citav dan sam prelezala bas nisam mogla funkcionisati, a navece se budim svako pola sata moram u wc, al ne osjecam umor prevelik.

Veceras me prepalo odjednom mi se u gornjem dijelu stomak stvrdnuo na jednom dijelu i tako mi je bilo neko vrijeme i sad opet normala sve.

Hvala svima na savjetima nadam se da ce nesto pomoci jer me bas strah da se vise trujem s tabletama zeludac mi je haos od njih a i prije svega beba je u prvom planu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne znam, uz takav tempo glavobolja je nešto što se može očekivati. Znam da se meni uz glavobolju i vrti kada ne spavam dobro.
    Je li normalno da na momenat dobijem zig neki vise kao da se zgrci dijelic stomak pri dnu a nijr pokret bebe u pitanju.
    Što se žiganja tiče, evo mene baš popodne piknulo, i iste sekunde prošlo.
    Veceras me prepalo odjednom mi se u gornjem dijelu stomak stvrdnuo na jednom dijelu i tako mi je bilo neko vrijeme i sad opet normala sve.
    Aha, i mene je to prepadalo prošle godine. Stvrdnjavanje. Ne znam o čemu se radi. Možda se beba odupre nogicama. To mi bude neugodan osjećaj. Za sada se samo proteže, ali pretpostavljam da će uskoro i ovo.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 19.06.2016. at 00:33

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

E, da, i ja bih ti rekla da od dva doktora, od kojih jedan kaže pij tablete, a drugi kaže nemoj, poslušaš ipak drugog.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To su BH kontrakcije, radoznalice. Problem nastaje ako se krenu ritmicki ponavljati i ako ne prestaju kad promijenis polozaj, zavrsis aktivnost ili zapocnes neku drugu, otusiras se.... Pij puno vode. Pomaze i kod kontrakcija.

Normalno je i cesto ici na WC. Kod nekog je to cesce nego obicno, a nekom se stvarno dogodi da svako malo jer se beba namjesti bas tocno na mjehur.

Tlak 140/80 je malo povisen pa ako mozes mjeriti nekoliko puta dnevno, mjeri i zapisuj. Donji tlak 90 i vise je svakako nesto sto zelis prijaviti doktoru.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Meni se 2x to desilo i drzalo me dok smo setali neki period i odjednom je prestalo. Takodjer kad lezim nekih sat vremeba bas mi tesko ustati od krsta i bole me prepone ili sta vec tek nakon malo kretanje prestane. Maloprije me probudio bol u krstima kao prije kad bi trebala dobiti M a bebu osjetim bas lupka konstantno...ali eto ta bol krsta me brine pitam se da nece porod krenuti a necu znati prepoznati mada je jos rano nisam napunila ni 36t.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kad krene porod javit će se i sukrvica, kontrakcije će ići na svakih par minuta, prije toga ćeš vjerojatno morati na wc, a možda ti i pukne vodenjak. To su otprilike znaci da je krenulo.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Vjeruj mi da ces skuziti kada krene porod. Sto od bolova i svega i svacega sto krene iz tebe. Obavijestit ce te tijelo, nemoj brinuti.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Nadam se da cu inace sam imala bolne menustracije svaki put bi zavrsi u dezuri na injekciji i infuziji i gubila svijest pa et zbuni me kad neki kaze da budu takvi bolovi a drugi da i ne znaju dok ne pukne vodenjak. Pritisak uz tabletu mi ok 120/80 al opet glavobolju imam bas ne razumijem sto je uzrok k tome i cesto mi dodje kao probadanje u prsima a bebu super osjetim jedino sto me malo umiruje da je sve ok.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nadam se da cu inace sam imala bolne menustracije svaki put bi zavrsi u dezuri na injekciji i infuziji i gubila svijest pa et zbuni me kad neki kaze da budu takvi bolovi a drugi da i ne znaju dok ne pukne vodenjak. Pritisak uz tabletu mi ok 120/80 al opet glavobolju imam bas ne razumijem sto je uzrok k tome i cesto mi dodje kao probadanje u prsima a bebu super osjetim jedino sto me malo umiruje da je sve ok.
    Možda bi ti sve bilo lakše da više znaš o trudnoći i porodu? Meni se čini da te ljudi iz okoline plaše, ali ipak pokušaj sa malo manje straha gledati na svoju trudnoću i na sve te promjene koje ti se s tijelom događaju.

Porod ćeš sigurno prepoznatiu, to ne možeš ne prepoznati Da li će boljeti prije puknuća vodenjaka ili poslije, sasvim je nebitno. Nekome će vodenjak puknuti na početku poroda, nekom na samom kraju, a ima slučajeva da se beba rodi u cijelom vodenjaku. Sve je to normalno i uopće ne trebaš o vodenjaku razmišljati.

Porođajni bolovi i bolovi menstruacije se ne mogu usporediti. Porod je mnogo silniji, ne toliko zbog boli, nego zbog toga što se u svakom trudu stisne cijela maternica koja je tada jako velika, bude poput tvrde lopte i to lopte koja gura bebu van. Nemoj razmišljati o menstrualnim bolovima kada razmišljaš o porodu. To nije isto. Porođajna bol je rad koji donosi dijete na svijet, ako tako gledaš na bol, bit će ti lakša. Uostalom postoji nekoliko načina da se ta bol umanji, ako budeš trebala da se umanji.

Važno je da bebu redovno osjetiš kako se miče, po tome znaš da je beba dobro.
    A u rodilište ćeš krenuti kada pukne vodenjak ili kada budeš imala pravilne trudove, ustvari zavisi od udaljenosti do rodilišta, na koliki razmak trudova trebaš krenuti.

Nemoj se bojati, vidjet ćeš da je porod doživljaj bez premca, a trudovi posve prestanu isti tren kad beba izađe. I zaborave se jako brzo.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 20.06.2016. at 00:53

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Dobro ti Beti kaze.
    Neki su meni trudove opisivali kao jace menstrualne bolove.
    Figa, mene je sve rasturalo u krizima da nisam znala za sebe. A bolovi krenuli sekundu nakon spontanog puknuca vodenjaka.
    Cimerica je dobila trudove bez puknuca vodenjaka i boljelo ju je naprijed, a ne u krizima.
    Sve je individualno.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Da li Vucica pise negdje o svom stanju? Cula sam da je hitno prevezena u Split zbog trudova..
    Nadam se da je sve ok...

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Stvarno sam izgleda peh opet mi se isto desilo kihanjem mi prepucnu nesto izmedju rebara na ledjima ali sasld na desnoj strani, opet sam se sva ukocila pomaknut se ne mogu cak i jaci disaj zaboli
    Uz to dobijem i grceve stomaka povremeno kao probadanje u dnu stomaka i bol u krstima a beba se javlja sto je najbitnije.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Klin se klinom izbija, kažu. Možda da pokušaš izazvati kihanje opet pa da ta porebrica, živac, ili što se već ukliještilo sjedne na svoje mjesto. Znam kako je to grozan osjećaj, samo meni traje svega par sekundi, maksimalno minutu i rijetko se pojavi. Najgore je što ne dozvoljava udahnuti dovoljno zraka bez da izazove oštru bol.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Ma ne popusta ni sekunde krenem ponovo da kihnem organizam se napne zaboli me bas i ocigledno tijelo registruje da ne moze podnijeti i prekine se, ocigledno sto vise bjezim od tableta situacije i bol me tjeraju. Bas mi se nesto ne da i non stop neke komoplikacije samnom...sve vise i vise zelim samo da ovo prodje i bebica dodje ali izgleda njoj se ne zuri.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Imam pitanje: danas sam 24+1, a kad hodam stomak mi se cini tezak i zateze me sa strane. To zatezanje sa strane pretpostavljam da je rastezanje ligamenata, ali zasto mi je stomak tezak? Jel nekom bilo ovako u ovom periodu trudnoce?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Povremeno, ali obično uz zatvor. Nakon nužde stomak skoro i ne osjetim. Osjećam se kao perce, kao da nisam trudna.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Aaaaaa... moguce da je u kod mene zbog zatvora, vec 2-3 dana sve nesto po malo, a jedem cesto i puno cokolade, pa me zatvori.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uuh, nemoj čokoladu. Kad krene zatvor teško se borit s njim. Zadnjih par tjedana to bude čista agonija, a kasnije se za posljedicu jave hemeroidi. Ne želim te plašiti, ali mlati po voću i povrću. Spasi što se spasit da.

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vatra tu sam..danas stigla u St napokon.Primljena sam u bolnicu 13.6 u Du, a s petka na sub su mi krenule blage kontrakcije, a u subotu jutro prokrvarila...tako da sam krvarila subotu, ned i jucer jako malo..skoro nista..danas isto nista,malo rozkasto. Napokon sam se dokopala St jer u Du je cirkus. Ovdje sam radila ivf, a dr koji mi je radio je najbolji i sad sam u njegovim rukama, a i inace ovdi su dr bolji, a bolnica je hotel. I dalje sam na tokolizi..zatvorena sam, cerviks je skracen, dijagnoza je placenta previa. Nadam se da ce moj bebac ostat u trbuhu sto duze...danas sam 32+1.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Vucice biti ce to ok, javljaj nam se cesce sa novostima, u tim t sam i ja samo govorila da hoce ostati sto duze u stomaku a sad govorim samo da hoce izaci vise

Ovo je stvarno ludnica opet sam kihnula i sad me jos vise potkocilo da ne mogu se pomaknuti imam osjecaj da boli i kad prstima pomjeram i ocima, stavrno ne mogu biti pametna sto sa cinim, da idem dr.biti ce isto kao prosli put ista terapija tableta i miruj i to je to

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Vucice, drzi se!

Radiznalice, nadam se da ce brzo bit bolje i da ces brzo ugledat svoju bebicu!

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Vucice biti ce sve ok drzite se.

Sent from my iPhone using Tapatalk

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala vam curke...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Vucice, drzi se!

Zutaminuta, a vec mi je tako, iako mi je danas nesto lakse. Bez cokolade ne mogu. Pokusala sam nadoknaditi vocem secer koje mi tijelo trazi, ali ne ide. Ja i tako moram uvijek imati nesto slatko kod sebe, jer imam nesto nizi secer. A hemeroide imam jos od pocetka trudnoce...
    Pokusat cu bar smanjiti kolicinu cokolade.
    Thx!

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Bmaric smijes li sladoled ja s njim sebi dizem secer mada mi svi govore da se debljam od njeg a meni pomogne u zadnje vrijeme ujutro popijem casu tople limunade bez secera za regulaciju stolice ili jogurt.

Ovo kihanje mi stvarno pravi problem taman uspijem ustati malo uz neki bol a ono mi pogorsa. Ja se nadam da ce ubrzo biti po M sam sutra 36t i danas mi se desilo par puta da kao osjetim grc u stomaku i bude mi ka tvrdo malo na stomaku i onda normala i da osjetila sam kao da mi se nesto protreslo u stomaku neki cudan osjecaj kao jeza. Non stop moram u wc i svaki put gledam da nece se pojaviti sto roskasto na papiru ali nista izgleda trazim znak kojeg nema.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ujutro popijem casu tople limunade bez secera za regulaciju
    Pomogne li ti? Ja sam sad skužila da nisam imala stolicu neko vrijeme. Nije pomogao doručak, ni kapučino, i sva sam si neka teška i ko slon. Jogurt ne smijem. Od njega imam žgaravice.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za nizak secer, najbolje sto je prolazilo kod mene (neovisno o trudnoci), a preporucila mi je endokrinologica, je masni sir. Nesto tipa komadica ementalera ili neceg slicnog, a umjesto cokoladica.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Vucice hvala da si se javila, bas sam se zabrinula kad sam cula... Vjerujem da cete izdrzati do sigurnih tjedana.. Javljaj kako napredujete.. pusa..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •