Pokazuje rezultate 1 do 50 od 850

Tema: Tko je kasno propričao?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa Vidi poruku
    Moja mala je u toj dobi isto govorila samo par riječi.Isto je sve savršeno razumila i koristila pantomimu za objašnjavanje.Nisu nas slali nigdje.Pisala sam već o tome.Sada trndža 100 na sat,sastavlja rečenice,razgovaramo...Samo što ne izgovara tečno i lijepo,nego riječi nekako uvrne.Npr. jagoda je govorila jakija(ni slično).I onda:Mamaaa,ja oću jakiju,mama daj jakiju!!!Da nas neko sluša možete misliti kako zvuči.Koja to budala daje djetetu rakiju!Trajalo je oko 7 dana i sad lijepo kaže jagoda.Č joj je k(ne kaže čiko nego kiko),i tako...Kao što rekoh zna izvrnuti riječi,ali čini mi se da sam pročitala (ovdje negdje na temi),da je dopušteno da interpretira riječi kako ih ona čuje.A jakija-jagoda je primjer da se ispravi.Pa ne znam...trebam li se zabrinuti?Možda griješim što sam opuštena.
    Čuj, ima tu više kriterija... Ako vidiš da dijete razumije govor, već ti je otpalo više od pola razlog za brigu. Ako ne razumije... to je druga priča. Mi smo potražili pomoć zato jer smo primijetili da nešto sa sluhom kod djeteta nije u redu a imao je i problematičnu motoriku (nije mogao skočiti s dvije noge istovremeno do pete godine). Ako je dijete samo mala mudra lijenčina, nema nikakvih razloga za paniku. To roditelj često najbolje zna. Ne škodi pitati pedijatra, ali bez obaveze.

Inače, nije loše otići na konzultacije ako roditelj u bilo kojem trenutku posumnja da nešto nije kako treba. Logopedi u pravilu ne daju savjet ni mišljenje dok ne vide dijete, ali ima i nekih stvari koje mogu načelno reći. Tko želi čuti nekoliko umirujućih savjeta od stručnjaka - logopeda, može pitati i pročitati razne komentare na logopedskom forumu Specijalne bolnice Krapinske toplice: http://www.sbkt.hr/djecji/phpBB3/index.php
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.05.2012. at 19:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •