Razmišljam cijelo jutro zbog čega postoji pravilo da trudnice imaju prednost ako se toga nitko ne pridržava. Stigoh naime upravo iz laboratorija na Krugama u Zagrebu gdje sam išla na vađenje krvi zbog OGTT-a. Imaju poseban pretinac za hitne slučajeve (invalide, djecu i trudnice), no ne da nisam primljena prije drugih, nego su neki ljudi koji su došli nakon mene ušli dvije ture ranije. Zašto? Zato što se pretinac s uputnicama za druge pacijente puni jako brzo, pa njega stalno ispražnjavaju, a na ovaj za hitne slučajeve bace pogled valjda svakih 45 minuta. Pa tko je tu lud???
Ne očekujem kraljevski tretman niti da me prozovu 3 minute nakon dolaska, ali 50 minuta čekanja u prepunoj prostoriji šmrcavih ljudi stvarno nije zabavno. Pogotovo kad još čekaš da se oslobodi mjesto za sjedit jer se svi prave ćoravi i nitko ti se ne bi digao (iako sam 28tj. trudna, imam trbuh do zuba), a tebe tlak (niski, kvragu ni u trudnoći da se povisi) pere da sve duplo vidiš. Što je najbolje, moram doći opet sutra, jer prvo provjere glukozu pa onda tek naručuju.
A kad sam već spomenula dizanje, toliku dozu nepristojnosti, da ti se neće dić ljudi u tramvaju, neće te u redovima nikakvim pustit netko ispred sebe i sl., od toga se svaki put iživciram toliko da bih mogla enciklopediju dogodovština napisat. I to nije primjetno samo kod trudnica nego i žena s malom djecom, pogotovo bebama. No kad su ljudi postali tako neuljudni i sirovi, pitam ja vas![]()