Uslijed općeg zasićenja igračkama, smislila sam da malcu za blagdane poklonimo neku malo bolju knjigu.
Može preporuke, za neku enciklopediju, bilo opću ili tematsku... koju imate, koja vam se posebno sviđa..?
Uslijed općeg zasićenja igračkama, smislila sam da malcu za blagdane poklonimo neku malo bolju knjigu.
Može preporuke, za neku enciklopediju, bilo opću ili tematsku... koju imate, koja vam se posebno sviđa..?
http://www.vbz.hr/Dje%C4%8Dja-encikl...eta_b1475.aspx
Kingfisherova dječja enciklopedija svijeta!
Jedino što sam ju kupila na sajmu knjige po cijeni od 150 kn.
izvrsna je!!!
I moje preporuke za Kingfisherovu enciklopediju, to je bila investicija koja se zbilja isplatila.
To je ujedno i jedina "opća" enciklopedija koju ima - inače smo kupovali tematske, ovisno o trenutnim interesima.
Od tematskih, preporučujem one izdavača Usborne (kod nas ih izdaje naklada Neretva - ima o ljudskom tijelu, o znanosti općenito, o životinjama, o glazbi...).
Koristila sam pretražnik prije otvaranja teme, nisam ništa našla, a sad naletim na ovo: http://forum.roda.hr/threads/39981-d...je-atlasi-i-sl.
Dunya, da mi nisi rekla koliko si ju platila, odmah bi ju kupila. Sad si mislim da čekam i ja neku takvu prigodu...a vidim da je svi hvale, pa bi ju odmah...
tanjab, gdje se te od naklade neretva mogu naći? Ako imaš neki link, bila bi zahvalna. Probala sam guglat i nisam našla tako nešto tematsko, ali sviđaju mi se naslovi koje drže- o autizmu, downu, rastavi...
Dječje enciklopedije kupujemo uglavnom u Profilu (ili na Interliberu, ali za ovu godinu je već prošao).
Evo par linkova na ove Usborne enciklopedije koje sam preporučila:
http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=16547
http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=15887
http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=14836
T.-u sam kupila Usborne Dječju ilustriranu enciklopediju za 4. rođendan, svaki dan ju prelista najmanje jednom. Doslovce svaki dan. Znači, već godinu i pol se vrte te stranice lijevo-desno, nedavno su počele i popuštati pa smo morali malo i ljepiti. Imamo nekolicinu tematskih drugih nakladnika, ali ni jedna nije pregledana više od nekoliko puta. I danas kad ga se pita, ovo mu je najbolji rođendanski poklon ikad.
Kupila sam ju tako što sam obišla nekoliko knjižara, prelistala desetak dječjih enciklopedija i odabrala onu koja mi se činila najboljom.
Kupili mi ovu kingfisherovu (btw, sad se zove samo dječja enciklopedija svijeta) u vbz za 105 kn s onim popustom iz jutarnjeg
A doći će na red i ove tematske, da ga maknem od tatinog dylan doga
hvala, cure!
Koji popust iz Jutarnjeg?
Ima li toga još?
Žudim za popustima, obično od prodavača uvijek tražim popust ... na broj maloljetne djece, na godinu rođenja, na ljubaznost i osmeh br.6 .... tko pita ne skita.
Posljednje uređivanje od sne : 17.12.2010. at 10:42
Upravo dolazim iz VBZa, regularna cijena ove enciklopedije (Dječje encikopedije svijeta) kod njih je sada 150kn.
Posljednje uređivanje od sne : 17.12.2010. at 12:55
Sada gledam VBZ online i piše da je 270 kn?
Šta se popust odnosi samo na knjižare?
Pitala sam da li je to cijena sa nekim blagdanskim popustom? Prodavač mi je rekao da nije i oni na te knjige ne smiju imati popust !!??!
Što god to značilo ....
U pitanju je VBZ u Branimir centru.
Na knjizi ne piše cijena, rekao mi ju je nakon što je provjerio u računalu. Nadam se da se nije zabunio, jer ako jeste nisam se odmah snašla da iskoristim zabunu i knjigu kupim.
Budem to u ponedjeljak.
A nadam se da će se tua javiti sa objašnjenjem svog popusta iz Jutarnjeg.
Zvala sam VBZ u Čakovcu i istu mi cijenu rekla teta, 150 kn. Sad bih trebala poslati MM-a, a vani mećava...
i ja bi za 150 kn,pitam se da li bi mi neka knjižara htjela poslati poštom?
Treba nazvati pa pitati, mada je knjiga dosta teška, trebalo bi vidjeti koliko bi došla poštarina.
Ovih dana sam slala neki fascikl sa projektima, recimo tri puta lakši nego ova enciklopedija, i došlo je oko 20kn, preporučeno.
Ako ti poštarina odgovara, meni nije teško kupiti i poslatiti ti je.
Bili su neku nedjelju kuponi za klince, između ostalog i taj, 30% u vbz-u koji vrijedi do kraja siječnja. a regularna cijena je 150kn, meni je sestra kupila u tomićevoj. mislim da imam još jedan kupon, ak će nekome koristiti, šaljem.
prema preporuci tanje_b i honey i ja sam se odlučila za Usbornovu encikolediju : Životinjski svijet sa internetskim vezama.
Pregledala sam nekoliko, ova me oduševila fotografijom, dopao mi se i način pisanja. A i ideja sa internetskim vezama - spoj stranice u knjizi sa linkom na koji se ode da se dopune dojmovi - mi se čini jako zanimljivim, pogotovu što se moja četvorogodišnjakinja dosta dobro služi računalom i internetom.
Moj argument protiv kingfisherove dječje enciklopedije je njena masivnost, knjiga je debela oko 3cm, mogla bi se bez problema koristiti za samoobranu .... teško mi je zamisliti moje cure kako je vuku, tegle, nose, a treba im biti nadohvat ruke da je listaju kada god žele.
Mislim, na prvi dojam, da je spomenuta Usbornova i suvremenija, ali nisam imala puno vremena za listanje Kingfisherove.
Ja sam tražila i neku enciklopediju koja ima samo velika tiskana slova, jer ta su nam bliska i prepoznatljiva, da se može što više sama u njoj snalaziti. Ali nisam uspjela naći.