Pa ne znam. Mi za Badnjak jedemo ribu, za Božić kod MMovih bude prasetina, francuska ili neko pečenje (piletina, pačetina), drugi dan Božića se jede to što je ostalo, a sve dane do NG normalno, bez ikakvih nakuhavanja. Dapače, te dane i jedemo laganiju hranu jer se svi ubijemo u toj mesetini ta tri dana.
Mi inače ne jedemo svaki dan meso, nego i variva s pohanim kruhom (kelj, mahune, kupus na paradajzu) ili jajima (blitva napravljena kao špinat, na mlijeku), leću s njokima, slatka jela (šufnudle, knedle, palačinke, burek sa sirom - MM jede sa šećerom)
Za NG prave prasetinu i sarmu i to više reda radi. Već svima bude dosta svega.

OT, znate li za onu foru da se perad jede na staru godinu jer nogama kopa unazad - dakle, kao da tim činom odguruje staru godinu iza sebe, a svinjetina za NG jer svinja ruje prema naprijed, pa da i nova godina bude napredna. Meni je to simpatično, ali nikada neću zaboraviti jedan doček NG kod mene kada smo između ostalog imali i neku puretinu. Onda je moja teta poludjela, jer kakva će mi biti nova godina ako budem jela perad.