Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Upis u nepripadajuću školu..

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Upis u nepripadajuću školu..

Ajme naslova...Ali nisam imala ideje za smisliti bolji...
    Zanima me nešto. Da li je problem upisati se u školu u koju dijete ne pripada prema mjestu stanovanja?
    A riječ je o "mladom" kvartu...
    Sve u svemu, kad krenem u taj pothvat (jer sam čvrsto odlučila da idemo u željenu školu), na kaj da se pripremim?
    Znam da doktor gdje dijete ide na pregled daje termin za razgovor u pripadajućoj školi..Tako nekako. Mogu aj tamo odmah tražiti termin za željenu školu ili kaj?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nazovi željenu školu i izvidi situaciju tamo - koliko razreda upisuju, koliko djece očekuju, kakva im je upisna politika. Od toga dalje kreni.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo to prosli prosle godine:
    http://forum.roda.hr/threads/54856-U...u-ne-pripadate...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a koju bi ti školu ??????
    tvoja Malešnica jednosmjenska
    Brezovački za sad jednosmjenska
    I.G.kovačić dvosmjenska
    najnova s najviše đaka Špansko-oranice teži prema trosmjenskoj
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.12.2010. at 17:05

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a koju bi ti školu ??????
    tvoja Malešnica jednosmjenska
    Brezovački za sad jednosmjenska
    I.G.kovačić dvosmjenska
    najnova s najviše đaka Špansko-oranice teži prema trosmjenskoj
    mislim da Ante Kovačić radi u tri smjene

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Možeš upisati dijete u koju god školu želiš, bez ikakvih natezanja, svađa i sl., liječnik školske med. obavi pregled, stručna služba škole kojoj pripadate testiranje, a najbolje je da i škola u koju želite ići napravi testiranje, iako se svi papiri prosljeđiuju, napišeš zamolbu, predaš ravnatelju i to je to. Dijete se ima pravo školovati u svakoj školi lijepoe naše.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osim u slucaju da je skola pretrpana, onda odbijaju one koji teritorijalno ne pripadaju toj skoli.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Osim u slucaju da je skola pretrpana, onda odbijaju one koji teritorijalno ne pripadaju toj skoli.
    er baš radi toga sam ja ono ispred napisala, baš je naglašeno da više ( bar u par idućih godina) ne buju upisali ni jedno dete koje ne spada u našu školu

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tema za nas
    A koji preporučate? Ja ni o jednoj nemam pojma. Spadamo u Tituš, ali dali su nam naslutiti da možda ne bi bila najbolja za nas pa su nam "u igri" i Malešnica i Špansko-Oranice.

Znam da je pitanje preopsežno, ali recimo da me najviše zanima kakvi su s individualnim pristupom djetetu.

Ana, a kamo biste vi?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Bok!

Vidim da nas iste stvari muče, pa me zainteresiralo ovo da su vam dali naslutiti da Tituš možda ne bi bila najbolja za vas. Možeš li mi reći iz kojeg razloga, možda je primjenjivo i na nas???
    hvala
    Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Tema za nas
    A koji preporučate? Ja ni o jednoj nemam pojma. Spadamo u Tituš, ali dali su nam naslutiti da možda ne bi bila najbolja za nas pa su nam "u igri" i Malešnica i Špansko-Oranice.

Znam da je pitanje preopsežno, ali recimo da me najviše zanima kakvi su s individualnim pristupom djetetu.

Ana, a kamo biste vi?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj kismo prvotno napisa Vidi poruku
    Bok!

Vidim da nas iste stvari muče, pa me zainteresiralo ovo da su vam dali naslutiti da Tituš možda ne bi bila najbolja za vas. Možeš li mi reći iz kojeg razloga, možda je primjenjivo i na nas???
    hvala
    Ne bih o tome ovako javno jer su to ipak informacije iz druge ruke a ne želim nikoga dikreditirati na temelju takvih informacija. Htjela sam ti poslati privatnu poruku, ali nemaš tu mogućnost.

Uglavnom, riječ je o strukturi škole. Ne nešto po čemu bi jedna bila općenito bolja od druge nego je riječ o tome da se čini da bi jedna bila bolja za mojeg sina, što ne znači da je tako i za svu drugu djecu. Navodno je jedna malo "kruća", druga malo "opuštenija".

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ako ti nije problem javi mi se na e-mail jasna1012@gmail.com.
    thx
    Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih o tome ovako javno jer su to ipak informacije iz druge ruke a ne želim nikoga dikreditirati na temelju takvih informacija. Htjela sam ti poslati privatnu poruku, ali nemaš tu mogućnost.

Uglavnom, riječ je o strukturi škole. Ne nešto po čemu bi jedna bila općenito bolja od druge nego je riječ o tome da se čini da bi jedna bila bolja za mojeg sina, što ne znači da je tako i za svu drugu djecu. Navodno je jedna malo "kruća", druga malo "opuštenija".

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi bi OŠ Malešnica...Spadamo u Kovačić (ona kod zadnje stanice). A to mi nikako ne odgovara. Mali mora preči dvije najprometnije ulice na mjestima gdje nema semafora. S time da mi nikako nije usput. Totalni mi je van ruke. Ove dvije u jedan kraj naselja u vrtić a on na totalno drugom kraju u školi! Užas!
    To mi je jedino ustvari što me za sada muči. Kakva je koja, to mi je bitno,a li ipak na drugom mjestu!

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Mi bi OŠ Malešnica...Spadamo u Kovačić (ona kod zadnje stanice). A to mi nikako ne odgovara. Mali mora preči dvije najprometnije ulice na mjestima gdje nema semafora. S time da mi nikako nije usput. Totalni mi je van ruke. Ove dvije u jedan kraj naselja u vrtić a on na totalno drugom kraju u školi! Užas!
    To mi je jedino ustvari što me za sada muči. Kakva je koja, to mi je bitno,a li ipak na drugom mjestu!
    Mi smo ove godine imali isti problem...
    naime spadali smo u Kovačića ali ja sam htjela upisati I. u Malešnicu.Nakon obavljenog liječničkog pregleda obavili smo i testiranje u Kovačiću jer smo morali, ok ta testiranja svakako se prenose u školu. Predala sam molbu u Malešnicu nakon čega me ravnatelj više puta pokušao na lijep način odgovoriti da su sve škole iste, pa da zašto bi ja baš u tu bla bla bla.
    Strašno velika gužva je tamo i oni šalju te molbe nakon završetka prijava na ministarstvo da vide koliko razreda odobravaju i koje će molbe odobriti.
    Trebala su biti dva klasična i dva boravka ali na kraju je samo jedan klasični i tri boravka.
    Svi oni koji su predali molbe a nisu pripadali Malešnici mogli su upasti samo u boravak (navodno puno veća potražnja).
    Eto, nisam htjela boravak ali sada sam prezadovoljna, samo je jedna smjena svih 8 godina, osim mislim u četvrtom razredu je naka međusmjena.
    Mi prvašići smo u novom dijelu škole i nemamo doticaja sa velikim, učionice su max opremljenei što je najvažnije još smo i dobili učiteljicu koju sam molila na upisu..predobro

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ana.m, da sam na tvom mjestu ja bih nazvala školu koju želiš i zamolila razgovor sa pedagogom ili ravnateljem i to prije nego se jave drugi roditelji. Onda bih otišla do škole, objasnila da ti se njihova škola najviše sviđa i da želiš dijete upisati u nju.
    Mislim da ne bi trebalo biti problema, a ako ti odmah potvrdno odgovore nećeš morati više o tome razmišljati.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Radio sam u OŠ Malešnica, pa evo info za one koji se premišljaju za tu školu ili neku susjednu...

OŠ Malešnica je jedna od najvećih u Hrvatskoj (po broju učenika). Viši razredi su samo u jutarnjoj smjeni, a niži su mislim u dvije smjene (osim boravkaša) - ali ovo za niže nisam 100% siguran. Škola je iznimno kvalitetna, gledajući kadar. Mislim da dovoljno govori činjenica da u toj školi radi nekoliko autora udžbenika i da su nekoliko učitelja iz te škole voditelji županijskih stručnih vijeća. Na natjecanjima (osobito iz matematike) rasturaju i svake godine imaju državnog prvaka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj YosephK prvotno napisa Vidi poruku
    Viši razredi su samo u jutarnjoj smjeni, a niži su mislim u dvije smjene (osim boravkaša) - ali ovo za niže nisam 100% siguran.
    točno to za više, niži su ujutro i međusmjena, tak da su svi gotovi s školom do 4 sata.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nama dijete ide u školu u Zgb iako ne živimo u Zgb. Prebacili smo ga nakon početka prvog razreda, nije bilo problema.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pratim temu...
    i nama su dvije OŠ jednako udaljene, s time da smo se mi odlučili za onu u koju formalno ne pripadamo
    po bukiranosti su tu negdje a koliko znam iz kvartovskih priča pola djece ide u jednu a pola u drugu (dakle, u našu željenu očigledno primaju i "nepripadajuće")
    zanima me kako kreće procedura?
    prvo liječnički pa testiranje u školi?
    kod kojeg dr. se obavlja liječnički i da li na školsko testiranje idemo u željenu školu ili u onu u koju spadamo?
    da li će nas itko u vrtiću išta obavijestiti o toj proceduri ili doma dobijemo nekakvu obavijest?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Pozdrav! Ja sam nova na forumu i evo u istoj sam dilemi. OŠ Tituš kojoj pripadamo ili Malešnica, budući sin ide tamo u vrtić i većina prijatelja tamo ide. Ja sam čula da je Tituš nešto kvalitetnija, malo je teži program,ma ne znam ni sama. I ovako me strah.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a mi smo u dilemi Tituš ii Špansko Oranice,
    nama bi pasala jedna smjena posto dijete nece ic u boravak.
    Inace pripadamo Šansko oranice.....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam jučer bila na roditeljskom u vrtiću za predškolce i bilo je govora oko upisa u nepripadajuću školu
    moram reći da stručni tim koji je vodio sastanak nije baš dao neke optimistične riječi oko toga jer da se navodno takvo upisivanje od prošle sezone dosta postrožilo prema nekakvom naputuku iz gradskog ureda
    navodno, da škola može upisivati i nepripadajuće samo ukoliko ostane mjesta
    e,da - i da liječnički pregled moramo obaviti u liječnika školske medicine kod kojeg pripadamo a ne prema željenoj školi
    zna li netko više o tome?

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

liječnički nema veze sa mjestom gdje se mislite upisati, kao niti testiranje u školi, možeš sve obaviti tamo gdje spadate pa oni onda poslije to prebace u školu u koju ste se upisali...ako toj ne pripadate

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mame koje želite upisati dijete u nepripadajuću školu - da li mislite ići ranije na predbilježbu i razgovor u željenu školu ili samo prilikom upisa priložiti i molbu?

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

predala sam 6mjeseci prije (prije početka šk.godine) zamolbu za upis, ima na intrenetu obrazac za upis, oni su poslali na županiju,koja je odobrila.
    odbijaju jedino ako premašuje broj, te bi zbog mog sina trebali dijeliti razred.....sve ima na internetu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hm, nama je još prerano za slanje molbe kad još ni ne znam da li kreće na jesen u školu ili ne (čekamo testiranje,van vrtića i škole, granični smo sa datumom, odgoda ili ne)
    a i sam liječnički - dobila sam različite informacije, da treba obaviti kod liječnika gdje pripadamo a druga info. da moramo ići kod onog koji je zadužen za željenu školu, ne znam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •