Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Ne zeli prati zubice

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Ne zeli prati zubice

Nisam uspjela naci slicnu temu, ako vec postoji slobodno me premjestite..

Ugl, imamo problema sa pranjem zubica. Iako smo od prvog zubica ih poceli prati, ona u zadnje vrijeme jednostavno ne zeli otvoriti usta da ih operemo. Jedno je vrijeme pustila samo MM-a, a sada vise niti njega. Onda pokusam da joj dam da sama, ali ona vrti tu cetkicu vise po jeziku nego po zubicima.
    Ima li netko kakav savjet ili prijedlog kako da je nagovorimo da ih pocne prati??

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nemoj nagovarati i nemoj dramiti oko toga. Pitaj je dal zeli oprat zube, ako ne zeli reci ok, onda ce tvoji bit prljavi a ja cu svoje oprati i ti peri svoje zube pred njom. I budi flegma, cim vise ti radis problem oko toga to ce ona imati veci otpor. Mozda ne upali od prve al shvatit ce ona vec a za par dana nepranja se nece nista dogodit. I ti i TM perite pred njom i prikazujte to kao nesto zabavno.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj nagovarati i nemoj dramiti oko toga. Pitaj je dal zeli oprat zube, ako ne zeli reci ok, onda ce tvoji bit prljavi a ja cu svoje oprati i ti peri svoje zube pred njom. I budi flegma, cim vise ti radis problem oko toga to ce ona imati veci otpor. Mozda ne upali od prve al shvatit ce ona vec a za par dana nepranja se nece nista dogodit. I ti i TM perite pred njom i prikazujte to kao nesto zabavno.
    Kod nas ovako nešto ne pali.
    On je vrlo tvrdoglav i uporan kada nešto ne želi.
    I mi imamo problema sa pranjem zubića. Ima 2 godine i 2 mjeseca.

Kada pere sam, to je više igranje i sisanje vode sa četkice.
    Tako da sada peremo zube "na silu".
    Ne izgleda baš lijepo, ali čim operemo zubiće i ja kažem a sada otvori usta da mama vidi kako su čisti, on sav sretan otvori usta i nasmije se, ali prije toga imamo pravu predstavu.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja je starija pa isto ne želi prati tj pere samo vikendom. U jutro prije vrtića joj se gadi četkica i tjera ju na povraćanje, pa mm ni ne sili (on ju sprema i vodi jer ja već odem na posao), a na večer neće i neće..Ja pričam priča o Gricu i grecu i upale nekada, nekad i ne, a vikendom pere u sred dana tako da joj ja držim ogledalo da se gleda dok to radi i isto mrlja, sisa pastu i vodu iz četkice, a onda ja istrljam pošteno (nju to škaklja, pa se smije, nije na silu).Uglavnom čitala sam da ne valja ništa na silu, mora ih to kliknuti da je to nešto normalno i bez toga ništa.Ja se sjećam faze svoje iz osnovne škole kad mi se nisu prali zubi pa sam kvasila četkicu da zavaram mamu da sam prala (strava), ...proći će ga...

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi uglavnom nismo imali nekih većih problema oko pranja zubića, ali jedno vrijeme baš isto nije dala, pa nakon par dana "na silu" slučajno sam se sjetila "zujati" kao da je četkica električna pa ju je to svu zbunilo i počela se smijati, tak da je sama počela tražiti četkicu samo da bi ja zujala, njoj fora, a zubići se operu ili ako neće onda nekih čudnim hehe "opernim" tonom počnem pjevušiti pa joj je to fora, tako da nama pranje zubi fora i sama se sjeti više puta pa nekad i preko dana malo protrljamo.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi smo prali zube na silu skoro godinu i pol dana. Meni je to nešto gdje nema mjesta dogovoru. Bilo je faza da je sve ok tjednima, pa opet tjednima odbijanje... ali nikad nije otišao spavati neopranih zubi. Danas ne vjeruje da on nije htio prati zube .

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kod moje Laure u svemu pali logika i objašnjenje zašto se nešto mora - ne mora raditi.
    Zna ponekad njurgati jer joj se ne daju oprati zubi, ali ja ju samo podsjeti na grica i greca i na to da će joj se zubi pokvariti i da će ju boliti ako ih ne bude prala, i to je to

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    Uglavnom čitala sam da ne valja ništa na silu, mora ih to kliknuti da je to nešto normalno i bez toga ništa.J...proći će ga...
    Nažalost ja sam njega i predugo čekala da mu klikne, više ne mogu, jer se bojim da će zaraditi karijes.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A gle...makar i to mrljanje četkicom ima nekog efekta. Mi nikada, doduše, nismo imali nekih problema oko toga ali moram priznati da moj L., kao veliki ljubitelj slikovnica, još češće dnevno i daleko detaljnije pere zubiće od kada smo nabavili slikovnicu Gric i Grec. Ne znam bi li takvo što upalilo i kod vas?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pokusaj joj kupiti vise pasti ili cetkica, pa ponudit izbor: hoces li danas pastu s macom ili s medom (tako da nepranje ne bude opcija, a opet da ima osjecaj izbora)?

Ja osobno nikad djetetu nisam prala zube, uvijek sam joj dala da sama brlja, ali jedino sam uvijek inzistirala da se zubi peru prije spavanja i ujutro, pa makar i vrlo kratko. Vodila sam se logikom da je bitno da ona usvoji tu naviku, da joj to "udje pod kozu", a s vremenom je sama savladala tehniku.

sad imamo onaj pjescani sat koji mjeri vrijeme, pa se i s njim zabavimo, iako se meni fakat ne da toliko prat zube ponekad pa sam ja ta koja vara.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moj veći isto nije htio nikako prati i bili smo popustljivi u pogledu toga.Napravili smo ogromnu grešku jer su mu zubi sada katastrofa. Radi se o djetetu koje nije nikad išlo s flašicom u krevet, ne jede ništa pretjerano slatkog, za njegove brojne karijese smo krivi isključivo mi jer smo zanemarili "zubnu" higijenu, a ovdje se definitivno radi o stvari u kojoj se djetetu ne može i ne smije prepustiti odluka. S mlađim smo puno pametniji...

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja mislim da tu ima puno genetike, tako da neka djeca imaju super zube, a neki nemaju. Ja sam se raspitivala kod mama oko pranja zuba i uglavnom sve kukaju da su djeca nemoguća. Mi par mjeseci brljamo, tj. on brlja s četkicom, a sad sam kupila i neku dječju pastu, stavima skroz malo, njega pred ogledalo i nešto kao operemo...valjda će to biti dovoljno

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi smo i prije nego je L. navrsio godinu dana uveli ritual pranja zubica prije spavanja.
    On sam drzi cetkicu i malo brlja po ustima,nije to sad neko detaljno pranje, ali mislim da je bitno da se stekne navika pranja zubiju.
    Sada, kada kazemo "idemo prati zube" on sam ide u kupaonu. Istina, ne zeli ih uvijek prati, ali ja sam zadovoljna i sa par pokreta cetkicom po zubima, tek toliko da pranja zubiju bude.
    Kada bude malo stariji i kada me bude razumio sto mu govorim cu inzistirati na pravom pranju.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Joj, pardon, samo sam pisala o nama, a nisam dala odgovor na pitanje.
    Mislim da bi taktika od Koksy mogla upaliti.
    Ti i TM perite zube pred njom, smijte se i zabavljajte dok to radite i vjerujem da ce vam se ona nakon nekog vremena htjeti pridruziti. Makar ja primjecujem da L. uvijek zeli oponasati ono sto ja i MM radimo.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

mi smo imali fazu ne pranja zubića probali smo na sve načine, al nije nikako htio, nemam pojma zašto... dok mu nisam počela pjevati pjesmicu i demonstrirati na svojim zubima :"gore, dole, lijevo, desno, naprijed, nazad pa u krug, tri minute dvaput dnevno , bit će sretan svaki zub!" srećom, upalilo je
    Posljednje uređivanje od *Tončica : 22.01.2011. at 22:18

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hvala cure na odgovorima i savjetima

Mislim da cu pokusati Koksynu i Toncicinu metodu za pocetak, cini mi sa da bi mogla upaliti, i ova sa knjigom o Gricu i Grecu mi se cini dobrom, morat cu je potrazit.
    Iako, evo veceras mi je pustila da joj ljepo operem zubice, ispricala sam joj kako i Winnie i Tiger ( na pasti za zube su) isto peru zubice, i na kraju je pustila i cak se i smijala dok sam ih ribala. Vidjet cemo kako ce ici dalje..
    Posljednje uređivanje od Mellyca : 22.01.2011. at 23:27

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

sretno

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

uf...mi smo isto imali frku s tim pranjem..kad je imala oko dvije god. palilo je jedino ako sam joj dala svoju cetkicu da mi pere zube, a ona bi onda automatski kako sam ja otvarala usta, otvarala i svoja...pa sam na brzinu oribala sve..nakon nekog vremena to joj je dosadilo i od tada do danas(3 i pol) pali prica o zubic vili i crvicima...ispricam joj kako zubic vila gleda ko pere zube, a ko ne, sto ce biti cisci to ce zubic vila vise poklona jednoga dana donjeti za njene zdrave i ciste zubice, a onda kazem idemo sad hvatati crvice(to su zapravo mali karijesi koji se ne vide ali ako ih bude puno bolit ce ju zubici jednog dana, tako joj objasnim), evo jedan tu pa tu i jos malo tu i gotovo, a onda se divimo u ogledalu kako su bijeli...nekad joj znam i pjevati pjesmice, oponasati likove iz crtica ma cega god se sjetim na kraju uspijem

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nama je Peppa tu pomogla. Sve što radi ona, mora i moja I.
    Tako smo jako rano bili kod zubara i nije bilo drame

M&M avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mi smo popuštali kad nije htio i sad su nam gric i grec pojeli dva zuba na pola i imamo jedan karijes
    Onda smo uveli "na silu", sad većinom dopusti, a ako ne onda električnom na silu ne ide drugačije

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam prvo imala flegma metodu, svaka sva tri dana, do neke 2,5 godine. Oonda sam malo jače pritisla. Pa smo uveli i električnu četkicu, neko vrijeme se s njom zabavljala ali opet smo većinom na običnoj. Priča o gricu i grecu također pomaže. I zubić vila je tu. Ja redovito perem zube s njom da joj pravim društvo, imamo i mali pješčani sat od 3 minute. Funkcionira ali uz svakodnevno jamranje "meni je dosadno prati zube!" Na što ja odgovaram "I meni je dosadno ali moramo to napraviti!" Pokazala sam joj i karijes koji imam na jednom zubu i rekla kako ću morati zbog toga kod zubara.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas "koksy metoda" ne bi nikad upalila.
    Imali smo jedno vrijeme problema s pranjem, ali nisam odustajala. Svaku večer je bila "borba". Nisam prala na silu, jer za to nema šanse, nego smo se svaku večer "prepirali" oko toga zašto se zubi moraju prati.
    Hvala Bogu, sad peremo bez frke, ali moram mu ja prati, ne želi sam.

Najbolji pokazatelj kako je sve shvatio, mi je bio, kad je bio bolestan i ja odlučim, ok danas se ne budemo borili oko zubi, nek samo čim prije zaspi, za jedan dan ne bude ništa.
    Njemu nisam ništa rekla, nego sam ga spremila na spavanje, a on za minutu viče: maaaaaama, a zubi???

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jojj, i mi imamo ogrooomni problem oko pranja zubića!!! počeli smo prati oko 1.rođendana...(sad ima 18mj.)...prije je bilo samo brisanje krpicom...i na početku sve super, otvarala je usta i dala da joj se opere...i odjednom - STOP, ništa više ne pomaže, vrištanje, urlanje čim vidi četku, dere se neću, neću...stišće zube...ma nema šanse nikako oprati osim na silu...ŠTO DA RADIMO?? izgleda grozno ali bojim se ostaviti joj tako neoprane da ne zaradi karijes..
    probali smo pustiti par dana, pa i tjedan dana i ništa, kad se vratimo, opet ista priča...pa probali, peri ti mamici, pa ću ja tebi...ali stišće usta...pa prali bebama, igračkama, pa pjevamo...katastrofa...
    mislim da je jednom možda boljelo (ako je zubno meso zbog zuba koji raste bilo naotečeno) i od tada više ne želi, boji se...ŠTO DA RADIMO?
    zubarka mi je rekla da je vrlo bitno naučiti ih da se zubi peru svaki dan i točka, bez preskakanja i odustajanja, da će se naviknuti...ali spremna sam već i odustati i pustiti je da naraste jer mi stvarno bude žao kad je vidim koliko odbija tu četkicu

e da, probala sam je prati prstom, onako namočim prst i trljam zubića, to da....zamotala sam prst u gazu - to ne da...uffff

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    jojj, i mi imamo ogrooomni problem oko pranja zubića!!! počeli smo prati oko 1.rođendana...(sad ima 18mj.)...prije je bilo samo brisanje krpicom...i na početku sve super, otvarala je usta i dala da joj se opere...i odjednom - STOP, ništa više ne pomaže, vrištanje, urlanje čim vidi četku, dere se neću, neću...stišće zube...ma nema šanse nikako oprati osim na silu...ŠTO DA RADIMO?? izgleda grozno ali bojim se ostaviti joj tako neoprane da ne zaradi karijes..
    probali smo pustiti par dana, pa i tjedan dana i ništa, kad se vratimo, opet ista priča...pa probali, peri ti mamici, pa ću ja tebi...ali stišće usta...pa prali bebama, igračkama, pa pjevamo...katastrofa...
    mislim da je jednom možda boljelo (ako je zubno meso zbog zuba koji raste bilo naotečeno) i od tada više ne želi, boji se...ŠTO DA RADIMO?
    zubarka mi je rekla da je vrlo bitno naučiti ih da se zubi peru svaki dan i točka, bez preskakanja i odustajanja, da će se naviknuti...ali spremna sam već i odustati i pustiti je da naraste jer mi stvarno bude žao kad je vidim koliko odbija tu četkicu

e da, probala sam je prati prstom, onako namočim prst i trljam zubića, to da....zamotala sam prst u gazu - to ne da...uffff
    A da probas s elektricnom..mozda joj se svidi vibriranje i zujanje..al joj prvo daj da sama proba s tim...mozda ju malo zaskaklja pa joj se svidi...vidim da ne pomaze da ona tebi pere te sve ostalo sto si nabrojala..pa kad je jos mali bubac hihi...ne znam jel skakljiva...da ju malo poskakljas i na brzinu prodjes bar s cetkicom(kupi naajmeksu koja postoji za pocetak)...ili cak uzmi onu gumenu kao s malim gumeni dlacicama ahhaha, ne znam kak da objasnim ima u dm-u(vjerojatno znas)..to je za malene ful, al bolje ista nego nista, nek to malo gricka pa joj s tim protrljaj, bolje i s tim nego s nicim pa cak i s prstom nije lose dok se s vremenom vec ne nauci, ako bas nista ne upali...za koji mjesec ces ju vec moc zainteresirati nekom pricom, grupnim pranjem, ti tata, ona...pjesmicom, brojanjem zubica itd...sretno

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ima prekrasna predstava Karijus i baktus, ali nazalost ne znam cija je, ne sjecam se vise. Bili su na gostovanju kod nas u vrticu, pa ako tko ima vise informacija ili priliku vodit dijete da pogleda preporucam.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj eda prvotno napisa Vidi poruku
    Ima prekrasna predstava Karijus i baktus, ali nazalost ne znam cija je, ne sjecam se vise. Bili su na gostovanju kod nas u vrticu, pa ako tko ima vise informacija ili priliku vodit dijete da pogleda preporucam.
    Sad sam guglala malo...al mi samo ispada da je to norveska bajka...i mislim kolko sam shvatila da su oni iz mostara..to mi najvise izbacuje..ili sam nes krivo pokopcala haha...bas i mene zanima...voljela bih da to moja mala pogleda....jel to samo njihova predstava, sjecas li se od kud su?...ne znam jel to uopce onda igra kod nas, nisam nasla gdje bi ju mogla voditi da to pogledamo...mislim da oni putuju okolo, a inace su iz mostara..sama kazes da su gostovali...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pipi_pipi mislim da je to bilo mostarsko kazalište jer ono često gostuje u vrtićima/školama ovdje kod nas na Jugu, tako da su najvjerojatnije oni. A i inace imaju odlično lutkarsko kazalište. A kako sam ja iz male sredine kod nas je uvijek rijec o gostovanjima...nazalost...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je Peppa tu pomogla. Sve što radi ona, mora i moja I.
    Tako smo jako rano bili kod zubara i nije bilo drame
    Peppa Pig? Pere zube?
    Gdje, kad, koja epizoda?!?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure, kad ste počele prati zubiće malcima sa dječjom pastom? Mi smo navršili prije mjesec dana 2 godine i već ima lijep niz od 16 zubića, pa se nekako pitam da li je vrijeme da počnemo prati sa pastom, jer dosad smo onako malo trljali četkicom i vodom. Inače obožava okus peperminta, pa vjerujem da će joj se svidjeti takva dječja pasta.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, kad ste počele prati zubiće malcima sa dječjom pastom? Mi smo navršili prije mjesec dana 2 godine i već ima lijep niz od 16 zubića, pa se nekako pitam da li je vrijeme da počnemo prati sa pastom, jer dosad smo onako malo trljali četkicom i vodom. Inače obožava okus peperminta, pa vjerujem da će joj se svidjeti takva dječja pasta.
    Pa prvo vidi dal zna pljunuti, mi smo prvo to vjezbali pa onda uveli pastu. Njemu je najdrazi dio pranja zubica upravo pljuvanje
    Prvo smo u tus kabini, nakon tusiranja, tamo je imao prostora za vjezbe ciljanja, kad je to savladao presli smo na umivaonik. Mislim da smo negdje s 2 i pol uveli Aquafresh pastu za klince, on isto voli "jace" okuse al ova mu se nije svidala, vikao je da ga pece, pa sam kupila neku od Vademecuma s okusom jagode. Ta mu je super.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dijete očito ima razvijenu intuiciju. Uostalom, zašto bi netko uopće upražnjavao nešto toliko riskantno za zdravlje zubi?
    Imali smo sličnu temu: http://forum.roda.hr/threads/34876-P...ube-bez-fluora

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •