kudri prvotno napisa
jojj, i mi imamo ogrooomni problem oko pranja zubića!!! počeli smo prati oko 1.rođendana...(sad ima 18mj.)...prije je bilo samo brisanje krpicom...i na početku sve super, otvarala je usta i dala da joj se opere...i odjednom - STOP, ništa više ne pomaže, vrištanje, urlanje čim vidi četku, dere se neću, neću...stišće zube...ma nema šanse nikako oprati osim na silu...ŠTO DA RADIMO?? izgleda grozno ali bojim se ostaviti joj tako neoprane da ne zaradi karijes..
probali smo pustiti par dana, pa i tjedan dana i ništa, kad se vratimo, opet ista priča...pa probali, peri ti mamici, pa ću ja tebi...ali stišće usta...pa prali bebama, igračkama, pa pjevamo...katastrofa...
mislim da je jednom možda boljelo (ako je zubno meso zbog zuba koji raste bilo naotečeno) i od tada više ne želi, boji se...ŠTO DA RADIMO?
zubarka mi je rekla da je vrlo bitno naučiti ih da se zubi peru svaki dan i točka, bez preskakanja i odustajanja, da će se naviknuti...ali spremna sam već i odustati i pustiti je da naraste jer mi stvarno bude žao kad je vidim koliko odbija tu četkicu
e da, probala sam je prati prstom, onako namočim prst i trljam zubića, to da....zamotala sam prst u gazu - to ne da...uffff