Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Zbunjena sam :/

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno Zbunjena sam :/

Lijep pozdrav svima

Trebam (hitno, naspavala bih se ) pomoć od iskusnijih mama (znam da vas ima puno ovdje!!!).

Radi se o slijedećem:

Moj malac sad ima 7,5 mjeseci. Dohranu smo počeli sa nepunih 6 (dotad samo dojenje). Započeli smo malo ranije jer sam primjetila da me češće traži sisati, cca. svaka 2h, i otkako smo uveli 1 kašicu dnevno, opet jedemo svakih 3,5h.

Počeli smo sa rižinim pahuljicama i postupno proširili repertoar na voće, nešto povrća, proso, quinou i palentu. Dohranu je fantastično prihvatio i jede svaki dan u podne. Uz obrok dobije malo vode, a svi ostali obroci su samo dojenje.

Zašto se ja to trebam naspavati???

On mi inače jako slabo spava preko dana, ali sam imala barem to zadovoljstvo da ponoći spava - doslovno- k'o beba. Od 7 do 7, plus, minus sat vremena.

No, zadnjih par dana mi se počeo svako malo buditi, evo, sinoć, npr., je zaspao tek u 10h (zbog probave, zaspao je u 7 i probudio se u 8 jer je kakao), probudio mi se u 2h i onda opet u 5. I oba puta je htio sisati i činilo mi se, onako bunovnoj, da je dosta pojeo.

- Je li mu možda vrijeme za kašicu prije spavanja?

- Što zasitno da mu dam?

- Je li glad može biti uzrok tim buđenjima ili je to, opet, samo neka faza?

No, tu pitanjima nije kraj

Polako nam se približava i meso na jelovnik, pa me zanima par stvari:

1. Koliko puta tjedno? Tu sam isto zbunjena jer mi doma zbilja nismo neki mesojedi, pa me zanima najbolja opcija za dijete

2. Živim dosta daleko od grada i najbliži mi je dućan Konzum i ne idem u dućan baš svaki dan - kako se snaći s mesom? U blizini nema mesnice, kako mu svaki dan (ili svaki drugi) osigurati da jede svježe? Jel' problem ako kupim meso, narežem i zaledim? To pitam jer u jednoj brošuri piše ''izbjegavati smrznuto'', pa ne znam odnosi li se to i na meso uz povrće?

3. Za ribu sam totalni glupan jer ju ne volim , pa vas molim par prijedloga ribe za dohranu i kako ju radite.

Hvala Vam najljepša
    Posljednje uređivanje od Frida : 03.02.2011. at 10:50 Razlog: proizvođač koji krši međunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jao koje li sreće da mi spavamo inače kako vi spavate sad i da se tako malo budimo!!
    Ovako, mi smo isto na jednom obroku sa šest i po mjeseci. Moj mali po danu spava tri puta po pola sata a po noći.... e tu imamo buđenja svako malo i tako je od kad je napunio četiri mjeseca. Zaspi u pol deset, do ponoći se dignem bar pet do šest puta, onda spava po sat sat i po i tako do jutra, do sedam. I ne ne budi ga glad jer sisu i neće. Kad ga uzmem u ruke dam mu sisu on otvori usta i zaspi. Papa oko četiri ujutro i to je to. Uzrok tako čestih buđenja ne znam, ni pedijatrica mi nije dala nikakav konkretan odgovor. U tvom slučaju bi rekla da je prvenstveno riječ o fazi ne o gladi.
    Izdrž proći će i kad ti je najteže sjeti se da ima i nas koji puno manje pajkimo!!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

priključi se curama na ovu temu i vjerujem da će ti pomoći http://forum.roda.hr/threads/35028-P...mo-o-dohrani-7.
    a i ako pročitaš malo po pdf-u dohrana naći ćeš odgovore na sva pitanja
    tu imaš puno receptića i uputa http://forum.roda.hr/threads/39417-k...%A1-primjer%29

i još
    http://forum.roda.hr/threads/35029-T...dohrane-nova-2.
    http://forum.roda.hr/threads/25920-Baby-led-weaning

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Brze ste, svaka čast

Kahna, prolistat ću teme - hvala na trudu!!!

Draga Katrin, znam ja da ima bebača koji spavaju puno manje od mog, ali dosad mi je vrijeme kad on zaćori bilo jedino kada sam mogla nešto i napraviti jer se preko dana bavim samo njim :D Pa, ako ne zaspe navečer, ja ni kosu ne mogu oprati

Ali, evo, danas je zaspao u pola 8, pa ću vidjeti hoće li se buditi do jutra. Nadam se da si u pravu i da je to samo faza.

Inače, moja prijateljica je imala sličan problem, mala joj se budila svako malo, i to ne zbog gladi - oni su problem riješili tako da su kindač stavili u drugu sobu. Već prvu noć je odrapila 8h u komadu, a dotad je bila slična situacija tvojoj. Valjda su joj smetali šumovi koje su roditelji prozvodili, ne znam.

Nadam se da ćete uskoro početi puno više spavati

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mi otkad smo poceli nadohranu nocna budenja su postala cesca. Prije se budio svaka 3 sata, a sada svaka 2 sata... A ja se bas ponadala da ce biti lakse
    Nadam se da je faza ( iako vec traje mjesec ipo)

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi isto počeli prije mjesec dana s dohranom, i niš se nije promijenilo. I dalje se budi svakih sat,sat i pol svaku noć. Pa onda jednom mjesečno odspava i 2 sata u komadu. A par dana se budila svakih 15 minuta. Užas. Isto tak dam joj sisat a ona dva put povuče pa zaspi. To valjda znači da nije gladna. a po danu kako kad, uglavnom spava 3 puta otprilike po 45 minuta.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni se 2 puta nakon uvođenja dohrane poremetilo spavanje..došlo u red tek 2 mj kasnije.....spavanje/buđenje ne ovisi o hrani tj gladi..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •