-
Problem sa pupkom, granulom??
Mi smo juce stigli iz porodilista i ja sam se vec jako zabrinula. Danas je bila patronazna sestra da nam pokaze kupanje i ostalo i kad je sredjivala pupak koji je navodno bio ok juce u porodilistu, rekla je da se stvorio granulom i gazica koju je skinula ispod stipaljke je imala neprijatan miris. Nije bila zabrinuta, samo je rekla da cenmo pratiti.
Samo sto je otisla ja sam uzela da povijem bebu i pupak je otpao. E, sad sutra ona nece dolaziti jer je nedelja a ja do ponedeljka ne znam sta sa pupcanom ranom, pokazano mi je samo kako se jodom obradjuje patrljak. Jedino sto sam mogla da uradim je da pokvasim sve to providon jodom i ocistim okolo i stavim gazu preko. Jel tako dovoljno do ponedeljka jednom dnevno?
Ima li neko slicna iskustva i uopste iskustva sa tim granulomom... Bas sam se zabrinula
Posljednje uređivanje od lady.x : 12.02.2011. at 19:04
-
lady.x iskreno ti čestitam na bebi ( njoj ili njemu?). Znam da su ovi prvi dani najstresniji, ali dobro radiš. Vjeruj sebi, mama si i znat ćeš najbolje napraviti svome djetetu.Evo par linkova:
http://www.savetovalistezabebe.com/c...t/tag/granulom
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1526/
-
Možeš i dvaput dnevno, iako se kod nas povidon jod ne koristi, nego Octenisept ili antibiotski prašak za pupak - ali svrha je ista. Ne brini, granulom nije neka velika frka, mojih oboje su imali. Samo će patronažna doći koji put više nego što bi inače došla. Ako bude potrebno, ona će staviti antibiotsku mast i za koji dan bit će sve ok.
Čestitke na bebici!!!
-
Hvala, sredilas sam sinoc i jutros, deluje ok, suv kad sklonim gazu, patronazna mi rece da istrljam malo gazom sa jodom, jedva skupih hrabrosti i uradih to. Videcemo za dalje.
Eto pocese brige pa postavih ovu temu bez da sam se pohvalila. 3.2. se moj decak rodio, 3600g, sladak, cupav, divan, najlpsi,
)))))
-
lady.x, imali isti problem. Po preporuci patronažne prašili praškom Tyrosur sam granulom. Zna se nakon par dana primjene granulom sam povući.
Ako ne - ići ćete pedijatru na lapizaciju. Nije ništa strašno i bebača ništa ne boli, a to je najvažnije. Nekad je dovoljno jednom ići, nekad više puta, ali problem je rješiv.
Čestiteke na dječačiću
-
-
Evo danas patronazna kaze da moramo otkloniti. Meni nije to problem, znam da je jednostavno, nego svuda su gripovi i prehlade a mi smo jos bolesljivi i namuceni i izbockani jos iz porodilista zbog ifekcije i iskreno bojim se izneti ga van, a narocito u zdravstvenu ustanovu.
-
a gle, uvijek imaš opciju prvih par mjeseci ići privatno pedijatru upravo kako bi izbjegla potencijalni kontakt s kojekakvim zarazama (gripe, viroze) koje haraju u ovo doba... privatnik obično naruči samo tebe u određeno vrijeme, u vrh glave ako sretnete još jednu bebicu. tu opciju smo mi izabrali upravo zbog straha od toga da ga tako malog netko ne zarazi...
-
Lady.x, ne znam jesam li zakasnila, ali s bebom do 28 dana se možete javiti i u rodilište kod pedijatra, barem je u Rijeci tako.
Neli, kako znaš da lapizacija ne boli? Mi smo isto imali problem s pupkom, pisala sam ovdje o tome. Svaki put poslije lapizacije Jan bi strašno vrištao, nisam se sjetila pitati pedijatricu, a tamo mi nitko nije odgovorio.
-
Mi smo isli 2x na lapizaciju kod pedijatra (mada sam cula da u nekim gradovima to patronazne rade) i ne sjecam se da je D. pri tom bas plakao, tako da bih bila skolna misljenju da ista ne boli, bar ne jako.... e sad tko zna, kad bi nam klinci bar to znali reci
...
-
Isli smo vec dva puta i moramo opet. Ne boli lapizacija, samo zavisi koliko je sestra vesta, ona bi trebalo samo da dotakne granulom, a nikako kozu, verovatno u tom slucaju boli. Moj se danas recimo nije ni probudio tokom intervencije.
Od proslog tretmana do danasnjeg se granulom na pola smanjio, nadam se da necemo jos puno puta ici.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma