Mi smo V. pričali o zahvatu vađenja 3. krajnika od trena kada smo dobili temin pa do same operacije. Objasnili smo joj da mora ići u bolnicu, gdje će ju uspavati i riješiti problem zbog kojeg nije mogla gutati i spavati ( hrkanje uz bezbroj buđenja svaku noć), a mama će cijelo vrijeme osim u oper. sali biti uz nju. V. je po mom mišljenju bila dobro pripremljena i odlazak u bolnicu je shvatila kao našu malu avanturu, bez straha i nelagode.
Dr. Jug me oduševio zato što je prije zahvata došao u sobu na odjel i još nam jednom objasnio tijek zahvata, koliko će cca trajati i upozorio što možemo očekivati kod buđenja iz anestezije i kako se ponašati za vrijeme buđenja. Nakon što je V. vraćena u sobu poslije zahvata koji je trajao 30-ak minuta izašao je iz sale i došao je na odjel i informirao me da je sve prošlo u redu. Nakon što se V. probudila ( to je bilo poprilično stresno iskustvo za mene, ne i za V., ) ponovno ju je pregledao i oko 14h i išli smo doma.
Na Sv. Duhu djeca su smještena u sobe s odraslima ( 4 kreveta + 2 kinderbeta/ po sobi ), odnosno odjel nije pedijatrijski, ali djeca u svemu imaju prednost počevši sa terminom zahvata ( uvijek su prvi na redu ).
Zahvaljujući dr. Jugu kod moje V. operiran je samo 3. krajnik iako smo sa Srebrnjaka poslani sa uputom da treba izvaditi sva 3 krajnika. Objasnio mi je da kod djece sa
dg. astma ( iz dugogodišnjeg iskustva) vađenje sva 3 krajnika loše utječe na primarnu dijagnozu. Prihvatili smo njegov savjet izvadili samo 3 krajnik i sada nakon 5 godina
nemamo nikakvih problema. Svi simptomi astme postupno su nestali u sljedećih godinu dana i moja 10-godišnjakinja je potpuno zdrava djevojčica.