-
I ja sam majka curice koja je prošla tri i pol godine i ima dijagnozu usporen psihomotorni razvoj, a najviše na govornom području. Njen govor užasno slabo napreduje, jako je vesela, apsolutno sve i svakoga imitira, kao da gledate gluhonijemi film, obožava muziku i ples, i to imitira, pjesmu pjeva tako šta otvara usta i izgovara neke samoglasnike,komunikacija nam je bolja, sve razumije kad joj govorim iako ne posluša kad joj nešto nije po volji, ali onda pogledom mi pokaže da zna da ne smije, ali ne može odoljet. Još uvijek voli stavljat stvari u usta, ne znam da li je to šta je često bole ili nešto drugo. Bolje crta, prije je šarala bezveze, a danas lijepo drži olovku i nacrta pravilan krug,oči , nos usta uši vrat , pa je sad počela i tijelo. Vidim da postepeno napreduje, ali polako. Obišla sam sve žive ustanove i svi preporučuju logopeda i defektologa , a njih nema ni za lijek u Rijeci. Pohađa vrtić i tu je dobila barem logopeda. Ne znam više šta bi napisala, umorna sam od svega
-
I mi imamo sina već mu je 5 godina,do prije pola godine jedva da je izgovorio riječ mama,kod dječjeg doktora su nam rekli da ima blage simptome autizma,međutim sve super razumije,poslušan,vozi biciklo...u zadnjih pola godine supruga je više nego aktivna sa njim,slikovnice,slagalice,priče...osjeti se blagi napredak mada treba još puno rada sa njim,od septembra kreće dva puta sedmično kod logopeda, supruga je već bila na info pa mi je opisala da to oni rade kroz igru,pokušajte i vi na svoj način igrati ulogu logopeda,želim vam svako dobro i da uspijete naći riješenje za vaše diejte
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma