Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 137

Tema: suhe crvene flekice

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    pazi i na voćne jogurte, suhomesnate stvari, čokolade, bombone. jel mala ide u vrtić, ak da reci i zdrastvenoj da joj to izbaci

Suhomesnato ne jedemo ni mi, a ona nikad nije htjela ni probati. Pojede tu i tamo malo Kinder čokolade ili neki moj keksić, ali bez toga može jer to moje dijete je stvarno prirodno sklono zdravoj hrani, iako se i mi nastojimo što zdravije hraniti nisam tak luda da joj ne dam da proba čokoladu ili kekse, ali ona uglavnom neće ili pojede tako malo da je to zanemarivo. Jedino šta baš voli voćne jogurte, pa mi je stvarno žao joj i to ukinuti. Zašto voćni jogurti nisu dobri ili na koje sastojke bi točno trebala paziti?
    Ne ide u vrtić, pa ćemo lakše paziti doma.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krema stvarno ima jako puno, skoro svaki proizvodjac ti ima nesto za AD

margiti najbolje odgovara od Avene Cold Cream krema i Cold Cream losion. s tim da to uopće nije linija za AD nego za suhu i osjetljivu kožu. Aveneova linija za AD je Trixera, a ta ju je pekla i nije joj pomagala.

budeš vidjela.

problem s voćnim jogurtima je što sadrže umjetne boje i okuse. mi ih izbjegavamo.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pogrešno sm napisala, tu Avene Trixera sam ja koristila pred par godina kad mi je koža na licu bila nezamislivo suha i spasila mi je život! Tražit ću testere po ljekarnama, pa ćemo pomalo isprobavati.
    Morat ću malo detaljnije se uhvatiti teme prehrane/recepata s AD-om jer stvarno uvijek pazim na razno razne stvari maksimalno koliko mogu, a sad bi trebalo još hrpu toga izbaciti, a i bez toga sto puta ne znam šta skuhati.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne moraš sve izbaciti zbog AD-a, mi se skroz uobičajeno hranimo jer margitin AD nije baš povezan s prehranom.
    a isto tako, kad je i bio povezan s prehranom, to se stalno mijenjalo, pa je par mjeseci dobivala fleke od banane, pa onda od krastavaca, pa dugo od konzervansa i tako.
    meni je bilo bezveze izbacivati sve potencijalne štetne namirnice, izbacila bih ono nakon čega bi joj se vidno pogoršalo.

s druge strane, njen AD je poprilično blag, nikad ju nije svrbio, nikad nije imala nikakve rane niti kraste, pa sam onda i mogla biti malo ležernija s prehranom - ne bi se ništa jako strašno desilo ako bi pojela nešto što joj ne paše.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tako je i kod nas, nju ništa ne svrbi, nema ranica, samo ta 2 mjesta na kojima je koža kao malo ispupčena.Ja do sada nisam to uopće uspjela povezati s prehranom. One dane kad joj se pojačavalo nije jela ništa novo ili drugačije nego inače, a i sada kad prolazi, polako, ali vidi se poboljšanje nismo ništa promijenili. Jedino mi je žao tih jogurta, jer ne dajem joj neko "smeće" i baš mi to voli tak da joj je to jedini desert.
    Jel ima neki dobar link o temi prehrane s AD-om na koji me netko može uputiti.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I ja nisam ništa regulirala u prehrani, (osim što niti ne pijemo voćne jogurte) jedino sad izbacujem čokolino,
    kojeg nikad niti nismo konzumirali, samo reda radi malo brljali po tome, ali ako je moguće da šteti njega ću prvoga izbaciti jer nam ne predstavlja problem.

Nismo ništa izbacili i uvjek je prošlo i isto tako ponovno se vraćalo.
    Evo, i sad je skoro pa samo prošlo jer smo sa crvenilom otišli u bolnicu (gdje nismo mazali) i vratili se doma i crvenila nema .
    Ostao je samo još onaj osip kojeg sad mažemo sa preporučenim Lavera losionom.

Uglavnom ja još uvjek mislim da je nama to od krivog praška ili previše stavljenog praška ili nedovoljno ispranog veša. (a njena koža dovoljno osjetljiva da na to reagira)

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma ubaci u jogurt obični koju voćku i evo ti voćni jogurt

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku

Super, hvala. Opširno i detaljno!

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ma ubaci u jogurt obični koju voćku i evo ti voćni jogurt
    To sam i radila od kad sam joj počela davati jogurt i bilo je super dok joj se nije svidjela reklama za Duk****, pa je probala i sad je važna ambalaža i ne smije biti ni jedan komadić voća vidljiv, ali dobro riješit ćemo i to, ne žalim se, samo kažem.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jel netko isprobavao ove balzame od shea maslaca ili tonik od hammamelisa? http://www.etericnaulja.net/aromater...kozmetika.html
    Obloge od zobi smo probali jednom, ali se mojoj finoj gospodični to tako gadilo da više nisam pokušavala, ali sad ću pokušati staviti u kupku vodu u kojoj su se natapale zobene pahuljice (recept sa linka dolje).

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nela08 imaš tu pod nekonvencionalna medicina dosta o prirodnom liječenju:
    (ja sam probala svašta, ali teško da je baš pomoglo, na kraju sam kupila ipak losion od Lavere pa sad sa time mažemo.

http://forum.roda.hr/threads/17434-p...četnike/page4

http://forum.roda.hr/threads/30348-S...suha+ko%C5%BEa

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nela08 imaš tu pod nekonvencionalna medicina dosta o prirodnom liječenju:
    (ja sam probala svašta, ali teško da je baš pomoglo, na kraju sam kupila ipak losion od Lavere pa sad sa time mažemo.

http://forum.roda.hr/threads/17434-p...četnike/page4

http://forum.roda.hr/threads/30348-S...suha+ko%C5%BEa
    Glupo mi je kupovati svašta i testirati razno razne stvari na njoj (iz više razloga), pa u biti tražim nešta šta nekome provjereno pomaže, iako znam da je svaka koža drugačija i ne mora ništa značiti, ako je nekome dobro da će biti i nama, ali mislim da nije ni dobro svašta isprobavati na već osjetljivoj koži pa se ne usuđujem.

Od do sada spomenute A-Derme koja je nekim curama dobra, nama baš i ne pomaže, zobena kupka je od danas u upotrebi, pa ćemo vidjeti. Kantarionovo ulje se činilo dobro, ali je izgleda na kraju pogoršalo stvar.

Jel vama pomaže taj losion?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa je, ja jesam kupila sve i svašta: ulje nevena i noćurka.., ali nikako nije prolazilo.
    Onda je počelo prolaziti (možda samo jer smo maknuli prašak) i sad mažemo sa tim losionom koji mi je tu preporučen
    i mogu ti reći da se smanjuju pikice na očigled, svakako nam je najbolje od svega što smo probali.
    Niti nama nije a derma pomagala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa u biti tražim nešta šta nekome provjereno pomaže
    svakom nešto provjereno pomaže, od a-derme do ulja noćurka.
    ne možeš znati što vam pomaže bez isprobavanja, to je jednostavno tako s AD-om. nema druge. to će ti i dermatolog reći.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa je, ja jesam kupila sve i svašta: ulje nevena i noćurka.., ali nikako nije prolazilo.
    Onda je počelo prolaziti (možda samo jer smo maknuli prašak) i sad mažemo sa tim losionom koji mi je tu preporučen
    i mogu ti reći da se smanjuju pikice na očigled, svakako nam je najbolje od svega što smo probali.
    Niti nama nije a derma pomagala.
    Probat ćemo onda taj losion i mi. Moram od nečega krenuti, pa baš da ne idem nasumce birati između hrpe togašta se nudi, radije idem na neku preporuku. Ajd mi napiši koji točno imate i gdje ste kupili ili tu ili na pp ak se ne smije tak reklamirati.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    svakom nešto provjereno pomaže, od a-derme do ulja noćurka.
    ne možeš znati što vam pomaže bez isprobavanja, to je jednostavno tako s AD-om. nema druge. to će ti i dermatolog reći.

Ma znam, naravno, ali sad dok gledam koja je ponuda i šta sve ima, ne znam kako odabrati i s čim počet isprobavati. Ti si mi savjetovala da tako isprobavam, ali testera nema ni u jednoj ljekarni (osim A-Derme!)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma znam, mi smo vrlo rijetko uspjeli dobiti testere :/
    naša "sreća" je da ja imam užasno suhu i osjetljivu kožu, pa sam onda bar ja na sebe potrošila one kreme koje margiti nisu bile dobre :/ bar nismo skroz bacili pare :/

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ma znam, mi smo vrlo rijetko uspjeli dobiti testere :/
    naša "sreća" je da ja imam užasno suhu i osjetljivu kožu, pa sam onda bar ja na sebe potrošila one kreme koje margiti nisu bile dobre :/ bar nismo skroz bacili pare :/
    to je i naša sreća!

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo da podijelim nešta jako lijepo!!!!
    Prekjučer smo bili kod pedice zbog konjuktivitisa, pa sam ju molila da još jednom pogleda kožu, tako da nam je dala Afloderm u Belobazi (60%) s uputom da mažemo samo najjače zahvaćena područja, vrlo tanko. Znam da je to kortikosteroidna krema, pa nisam bila sigurna da li ću joj uopće mazati, ali sam kupila pa nek imam za svaki slučaj Ipak, sam joj sinoć isprobala na jednom baš jako izreagiranom dijelu kože i to onako "škrto", ali jutros je taj dio kože već bio puno bolje, pa sam namazala tako još mrvicu i evo večeras je potpuno OK. Namazala sam još 2 jače flekice, a i ostalo se već lijepo povlači, tako da nam možda i zobena kupka pomaže.....nemam pojma, nisam ništa drugo mijenjala, ali situacija se popravlja i to nevjerovatno brzo pa sam baš!!!!
    Doktorica je rekla da mažemo 2 puta dnevno, 7 dana, ali ja radije ne bi mazala 7 dana, ako joj se povuku ti najgori dijelovi. Jel to OK?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mislim da trebaš prestati čim se povuće i pazi da te namazane dijelove dijete ne izlaže suncu.
    Baš mi je drago da vam prolazi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od kortića ti je bolje
    ja s njima mažem samo kad je fakat koma, i nikad još nisam mazala 7 dana, uvijek 1-3, koliko treba da joj se povuče

naš problem je što mi kortiće mažemo isključivo po ljeti jer joj je tad najgore, tako da ima bijele fleke po cijelim nogama

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i meni je drago da pomaze
    ali nemoj se previse razocarati ako se nakon mazanja nesto i vrati, nama je uvijek tako bilo, pa sam na kraju odustala od mazanja osim u najtezim slucajevima (a nama je to jako, jako rijetko)
    nadam se da ce vama nestati bez vracanja!

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo današnja situacija, ti najgori dijelovi koje sam mazala s Aflodermom su skoro pa potpuno OK, a ostatak kože je isto znatno bolji, tako da nam možda ipak pomaže i zobena kupka!!!! NIsam ništa drugo mijenjala ni u prehrani, pranju veša ..... baš ciljano da vidim da li joj pomaže zobena kupka, pa se nadam, nadam!!!! Večeras sam joj namazala još jednu flekicu, a od sutra neću više uopće mazati i tako sam onda možda previše mazala, iako sam stvarno tanko i te najjače dijelove, ali onda večeras nije trebalo.

Ja koristim Elocom kortiće za neki gadan osip koji mi se pojavi svako proljeće/ljeto po prstima i šakama pa mi isto nekad izbiju te bijele flekice.

Ako se to ponovo vrati nakon šta prestanem mazati Aflodermom šta iz toga mogu zaključiti? Nastaviti paziti na sve i nadat se da se neće širiti.....???

Jadna moja curica, već se sama pregledava i govori suha kožica, stalno navlači tube od krema praznih koje su joj postale omiljene igračke, pa ih fino didaktički slažemo po veličini, imamo mamu i tatu kreme i testere koji su bebe kreme....

Stalno razmišljam šta bi još mogla i u čemu bi mogla biti kvaka.....umjesto da spavam u pola dva u noći....a joj!!!!

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala cure! Puno mi pomažu svi savjeti i podrška! Inače bi već bila luda, totalno!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako se to ponovo vrati nakon šta prestanem mazati Aflodermom šta iz toga mogu zaključiti?
    Da kortići ne uklanjaju uzrok, samo posljedicu. Znači trenutno vam je pomoglo da se to gadno crvenilo povuče,
    a sad dalje pokušaj neke mjere opreza:
    izbjegavati svakodnevno namakanje cijele kože (tuširanje),
    mažeš dva puta dnevno kožu,
    ispireš dobro veš
    i nadaš se da neće brzo ponovno doći do tog stadija crvenila.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Kao što naslov i kaže, moja curica (2 godine) ima suhe crvene flekice na više mjesta na tijelu - najstarija koja se pojavi, pa smanji i nestane je na obrazu (jedno 2 mjeseca), na podlaktici malo veća nepravilna, također bude izraženija pa se smanji, a u zadnjih tjedan dana pojavilo se još nekoliko, pa me sad to već počelo prilično zabrinjavat.
    Inače ima malo nježniju kožu. U ljekarni su nam preporučili Bepanten mast s kojom smo mazali ovu na licu, ali nije baš pomagalo, iako smo ju koristili redovno sigurno 2 tjedna. Neobično mi je šta se pojačava pa izblijedi, ali nemam dojam da ju smeta na bilo koji način. Mazala sam joj i bademovim uljem pa mi se čino kao da je bolje, ali ipak nije. Zadnja dva dana mažemo s Purelanom (za suhu kožu i osjetljive bradavice, hipoalergena) ali isto ne primjećujem neko poboljšanje.
    Nismo mijenjali prehranu, uvijek ju kupam s istim proizvodima, nije pokazivala nikakve znakove alergija do sada. Pokušala sam i ne mazati s ničim.
    Već bi ju odvela pedici, ali ne ide mi se među bolesnu djecu, jer u savjetovalište prima samo po narudžbi (za 2 mjeseca) a ne ide mi se po gripu i nešta slično.
    Jel ima netko slično iskustvo i neku preporuku?
    mojoj se u dobi od 3 godine (par tjedana nakon vodenih kozica, valjda je imala još oslabljen imunitet) pojavila ista stvar. jedna-dvije flekice na licu, koje bi bile prvo crvene pa onda izbljede pa nestanu, pa onda opet ispočetka...i to samo zimi...nisam dobila nikakv konkretni odgovor od pedijatra i dermatologa, osim da se radi o osjetljivijoj koži....koristili smo najčešće bepaten plus i to bi ponekad pomoglo. uglavnom sad ima 6 godina i već 2 godine se to nije pojavljivalo...

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da kortići ne uklanjaju uzrok, samo posljedicu. Znači trenutno vam je pomoglo da se to gadno crvenilo povuče,
    a sad dalje pokušaj neke mjere opreza:
    izbjegavati svakodnevno namakanje cijele kože (tuširanje),
    mažeš dva puta dnevno kožu,
    ispireš dobro veš
    i nadaš se da neće brzo ponovno doći do tog stadija crvenila.
    Hvala, Oka! Puno su mi pomogli tvoji savjeti. Sad nećemo ništa mijenjati, držimo se A-derme i pazimo na sve kao i do sada.
    Danas je stvarno super koža, suha je, vidljivo, ali ako usporedim s onim šta je bilo, zanemarivo.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj lana74 prvotno napisa Vidi poruku
    mojoj se u dobi od 3 godine (par tjedana nakon vodenih kozica, valjda je imala još oslabljen imunitet) pojavila ista stvar. jedna-dvije flekice na licu, koje bi bile prvo crvene pa onda izbljede pa nestanu, pa onda opet ispočetka...i to samo zimi...nisam dobila nikakv konkretni odgovor od pedijatra i dermatologa, osim da se radi o osjetljivijoj koži....koristili smo najčešće bepaten plus i to bi ponekad pomoglo. uglavnom sad ima 6 godina i već 2 godine se to nije pojavljivalo...
    Kod nas su te neke male flekice tu ili tamo skoro pa uvijek bile prisutne, i do sada je uvijek prolazilo uz tako malo Bepantena ili bademovog ulja. Kod vas je vjerovatno onda riječ samo o osjetljivoj kož što sam i ja mislila i za svoju curicu do pred par tjedana, ali dobro nije to ni kod nas ništa tako strašno, pogotovo sada kad se situacija smirila, ali stvarno me to jako zabrinulo.

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Može netko napisati kako se točno zove taj Laverin losion?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Losion za tijelo 200 mL - Baby & Kinder Neutral - Lavera - Prirodno maslinovo ulje i ulje noćurka...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Losion za tijelo 200 mL - Baby & Kinder Neutral - Lavera - Prirodno maslinovo ulje i ulje noćurka...
    a gdje ga kupujes?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi još nismo kupili jer je stvarno koža skoro pa super, osim vidljive suhoće, crvenih flekica nema, pa ćemo ostati na A-dermi za sada.

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

samo web shop? Nemaju li dućani zdrave hrane Laveru u ponudi? Mislila sam sutra kupiti..Ovako ako naručim, čekam.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa, imaju, ne znam da li imaju baš svi i cjelokupan asortiman, ne znam, pogledaj možda naletiš.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam narucila jucer, oka, hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da će se ljudi zapitat otkud najednom navala na jedan te isti proizvod

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je tek sad jasno kolko smo mi imali srece da su malcu te crvene flekice stvarno samo suha koza koju smo A-dermom super rijesili. Zove me jucer frendica, njen mali je dobivao crvene tockice po vratu povremeno, pedijatrica se nije previse zamarala s tim. Mali ima preko godine dana i poceo je sve jesti. Prekjucer je prvi put pojeo cijelo jaje i u pola sata toliko otekao da se skoro ugusio Rekli su u bolnici da vec dugo nisu vidjeli tako jaku reakciju na bjelanjak. A on je ustvari reagirao i prije s tim crvenim tockicama samo je unos bjelanjka bio u puno manjoj mjeri pa nije oticao tj, nije bilo ocito da je od toga. Stvarno treba paziti....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naše iskustvo s lavera losionom : katastrofa!
    par sekundi nakon nanošenja, margita je počela vrištati da ju užasno peče, suze su frcale na sve strane, sva se zacrvenila kao da sam joj ne znam što namazala :/

dakle, opet krema za mene.
    a njoj nastavljam mazati s aveneom ....

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ojoj, lut...
    misica mala :hug:
    nama danas stize lavera, sad cu bit malo nervozna prije vecerasnjeg nanosenja
    ali marge je slicno reagirala i na linolu, sjecam li se dobro?
    meni malena ne reagira npr. na adermu na nogicama i bradi, ali ima lisajcic na nadlanici i obavezno se malo zali nakon sta taj namazem :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, loše reagira i na a-dermu i na linolu.

ako ništa drugo, losion mi se čini dobar za moj svrbeći trbuh pun friških strija

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nakon malo više od dva tjedna mira, kod nas se ponovo sve pojačava i to na novim mjestima. Cijelo vrijeme pazimo šta se jede, deterđent je isti, uglavnom dvostruko ispiranje uz to, veš njezin u sušilici, tako da sad to ne mogu opet s njčim povezati.

Par kolegica mi prepouča Mustellinu kremu za AD, šta vi kažete na Mustelu?
    Mi smo s ADermom pri kraju i sad ću kupiti neku drugu, ali se dvoumim između Lavere i Mustele. Dobili smo par Mustelinih testera kupke i čini se baš OK, na bazi lipida je, pa koža ostane puno mekša i čini se dosta bolje od aderminog gela za tuširanje, možda bi nam i krema onda bila ok....?!?

Ovih dva tjedna u kojima sam ja bila zadovoljna i mislila da joj je koža OK, koža joj je bila jako suha, čak na trenutke se vide one sitne čestice koje otpadaju, ali bez crvenila. Moja mama kaže da je to strašno, ali opet je bilo puno bolje nego prije i nju isto nije ništa smetalo. Ne znam ni sama, prije joj koža nije bila takva i prije ne bi rekla da je to OK, šta se uopće smatra poboljšanjem. Cure, kakva je koža vaše djece s AD u vrijeme dok nema crvenila?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Suha i osjetljiva
    Mislim da je ok da probaš sa mustelinom, moraš tražiti što joj naviše odgovara.
    Nama je Lavera pri kraju i moramo u nabavku.
    Mislim da ću probati ovaj puta Avene Cold Cream kremu jer i moju je peckalo dok sam Laveru nanosila, ali
    smo nanosili i dalje pa je prošlo, iako ne sve do kraja, isto ne možemo odgonetnuti točan razlog tog upornog ponavljanja.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jel baš suha isperutana ili samo hehe onak normalno suha, ako me kužiš?!
    Meni je koža uvijek suha i Ela od uvijek ima suhu kožu, ali uvijek joj je malo macknja ili kupanja s uljem pomoglo, pa bi bilo OK, osim možda tu i tamo malo suhlje kože, a sada je tako sve suho i bš jako "isperutano" uz to.

Baš sam jučer razmatrala Avene Cold Creme, Avene Trixeru i Mustelu. Za Cold CReam su mi rekli da je više za kožu koja je suha zbog vremenskih uvjeta, pa mi ne preporučuju, osim uz neku drugu, pa za ono vrijeme dok nema crvenila, Trixeru će mi provjeriti ako ima malo pakiranje (prije sam ja koristila malu od 50 ml, pa bi radije tako za probu).

Kakvo je stanje kod vas trenutačno? Jesi probala Mustelinu kremu?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Krećemo se od suhe do perutavo suhe, ovisi...o ne znam čemu...prehrana? Prašak? Stres možda kakav?
    Uvijek je imala suhu kožu, pa je nakon toga imala poneki suhi flekić..i sad prvi puta (sa 4,5) ovu zimu crvene fleke, prije nikad.

Ma, trenutni zaključak mi je da je super što je došlo toplo da joj koža što više diše, do sada je nosila duge gače i na to trenirku...pitam se..
    ma, više ne znam što da se pitam... moram dobro proučiti koju ću kremu probati, mustelinu sam koristila dok je bila beba, ne sjećam se više.

Ne znam što je posrijedi, ali mi plaliramo ići da testiranje za alergiju na hranu zbog nosića pa u slučaju da se što nađe....javim ovdje.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja se nadam da će joj toplij vrijeme pasati, iako je po onim pravim vrućinama ovijek dobivala i prištiće od znojenja, ali meni je koža ljeti uvijek bolje, pa se nadam da će tako biti i njoj.
    Mi još čekamo dermatologa, 2.5. smo naručeni u kLaićevoj, planirali smo privatno, ali onda joj je bilo bolje, pa smo odlučili čekati termin.

Javi šta kaže testiranje.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tema je odlična kada imamo takvih problema.
    Ja i tata smo inzistirali da Laru testiramo sa njenih godinu dana u dječjoj bolnici Srebrnjak ( mi smo sa Plitvica), na alergije pošto je dojila a ja sam alergična na jaja.
    Pokazalo se da je Lara alergična na kravlje mlijeko i na lješnjak.
    Pedijatar je savjetovao pošto Lara ima suhu kožu, znoji se i češka, te ima od toga svega crvene flekice, prištiće, da kada ju kupamo u vodu stavimo Balmadol kupku ( od badema) košta oko 80 kuna i nakon kupanje ne brišemo ručnikom već tapkamo ručnikom te kapljice na koži.
    Mažemo A- derma EXOMEGA kremom.
    U slučaju jakoga svrbeža kapi ali mi je nalaz ostao kod njene pedijatrice pa neznam kako se zovu te kapi.
    Uglavnom sve joj to pomaže.
    Sada cvjeta lijeska pa mora biti u kući i ne smije ići prijepodne van, niti kada puše vjetar jer raznosi pelud.
    Van idemo oko 6 sati i budemo maximalno sat i pol i to tamo gdje nema lijeske i čempresa.
    Trenutno smo dobili i mast za oči od Alkona / Maxitrol od 3,4 miligrama tubicu i sa tim joj mažem oko očiju i po licu crvenilo.
    Ta joj mast ublažava crvenilo ali meni treba kutija od 150-200 grama a ne tako mala tubica jer je Lara sva po tijelu crvena.
    Uglavnom sutra još idemo u Gospioć na mikrobilološki da joj uzmu bris nosa da se to potvrdi da je od peludi.
    Prije mjesec dana bila je hospitalizirana u bolnici Gospić radi šarlaha i to smo uspješno preboljeli, sada je nalaz krvi uredan tako da nije ništa vezano ni sa grlom makar je upaljeno i kašlje.
    Znači dijagnoza od pedijatrice je Lymphadenitis acuta, tj. akutno upaljena žlijezda jedna od triju na vratu jer je imala do prije 5 dana otok ispod lijevog uha ia stalno se češka.
    Zaušnjake smo uglavnom prekrižili.
    Mortam napomenuti da je Lara prestala dojiti 04.03. nakon 2 godine i 10 mjeseci i bolesni smo svi bili ( viroza uglavnom), od 29.01. a nakon toga je njoj stalno nešto.
    Ja sam postala doktorica te naša pedijatrica na to samo klima jer sam i bila u bolnici sa Larom 3 noći kad je imala šarlah na moj zahtjev i vapaj pedijatrici u Gospiću jer smo tada bile u fazi odvikavanja a kako se dijete nikada nije od mene odvajalo to je sve bio pun pogodak.
    Hvala Odjelu Pedijatrije opće bolnice Gospić na ljubaznosti , ja sam joj davala Sumamed i sirup za temperaturu, kupala je, stavljala joj ćepić, 24 sata bila sa njom i mijerila joj turu, sestre su bile sve divne jedina mana je hrana grozna, ne samo za mene već i za dijete koje je 3- ći dan imalo apetit i htjela je jesti normalnu hranu a oni to nisu imali ništa osim hrenovke.
    Zato su tu uskočili prijatelji iz Gospića i pomogli ( teta jedna je skuhala pileću juhicu i donijela svašta još), jer naš tata naporno radio i nismo financijski mogli da svaki dan dolazi k nama u posjetu a ni auto nam nije baš u dobrom stanju.
    Eto tako je kod nas bilo.
    Možda savjet nekome pomogne

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa Vidi poruku
    Trenutno smo dobili i mast za oči od Alkona / Maxitrol od 3,4 miligrama tubicu i sa tim joj mažem oko očiju i po licu crvenilo.
    Ta joj mast ublažava crvenilo ali meni treba kutija od 150-200 grama a ne tako mala tubica jer je Lara sva po tijelu crvena.
    Pazi šta i koliko mažeš/kapaš s Maxitrolom, govorim iz vlastitog iskustva! Moja Ela i ja smo imale upalu očiju i obje smo dobile kapi i mast - 3 puta dnevno kapi, navečer kapi i mast. Naravno s tim je bilo jako gadno jer nije dala kapati, pa joj je pola svega iscurilo oko očiju, a osjetljiva koža je reagirala na te kapi pa se sve upalilo i zacrvenilo i postalo jako suho. Hvala BOgu, njoj upala nije bila tako jaka pa nisam kapala dugo i brzo joj je prošlo, ali ja imam jako osjetljive oči i kapala sam 8 dana, plus šta mi smeta vjetar, pelud, sunce i evo ne kapam već desetak dana, a koža oko očiju mi je strašno suha/naborana/crvena/svrbi me/peče na sve osim na neki nevenov balzam i doktorica kaže da je od Maxitrola jer su to kortikosteroidne kapi. Sad izgledam ko baba! :D
    Znam da je ovo "oftopik" ali pazi šta radiš s tim i koliko dugo koristiš.
    Posljednje uređivanje od nela08 : 10.04.2011. at 23:00

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sori mame, al ne kužim - i moja ima suha područja na tijelu i na licu jednu veliku fleku koja ponekad postane crvena, najčešće nakon vrtića...e sad, bili smo kod dermatologa i rekao nam je da ima AD i dobili dvije kremice (jednu homeopatsku i jedan losion za tijelo - zaboravila kak se zovu) i kad je doma za vikend ta fleka nije crvena, vidi se da je taj dio na licu suši ali nije crveni, ali kad dođem po nju u vrtić, baš joj bude žarko crveni - što to znači?
    moje pitanje u biti je - ako ima dijagnosticiran AD, da li to isključuje alergiju na neku hranu ili jedno ide sa drugim?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •