Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Tretiranje varićela (vodenih kozica) (ni)je skupo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

makita ima cijela tema o vodenim kozicama.
    uglavnom pokazalo se da je koma drugi treci dan, tamo imas preporuceno kupanje u zobenoj kupki (kupis obicen zobene pahuljice smeljes i u tome se kupas). potom lavandino ulje.
    kopiram ti par postova:
    pedica nam je napisala na papir 1x dnevno tuširanje gelom bakar-cink od uriagea i mazanje poxclin pjenom po potrebi protiv svrbeža. ono što je mene doslovno šokiralo je u ljekarni kad sam čula da i jedna i druga stvar koštaju (svaka) oko 170kn!!!!! dakle pedica nam je preporučila za kozice nešto za što smo dužni izdvojiti 350kn!???
    a što da ih nemam?
    još sam je pitala jel može kupanje u hipermanganu (znajući da ga imam doma i da je moja sestra nedavno upravo na preporuku svog pedijatra tako liječila kozice), a dokt. kaže : ne, ne, nikako, uzmite ovaj gel.

no gela u ljekarni nije bilo, ljekarnica je rekla da mi obje stvari (i gel i pjena) ne trebaju jer imaju isto djelovanje i da uz pjenu slobodno uzmem samo hipermangan (= 19kn).
    dakle sad ga kupam u rozoj vodici koju obožava i mazuckamo pjenicom. a ove cijene me užasavaju, nije da mi je teško bilo što izdvojiti za dijete, al ovaj mj sam svaki drugi dan u ljekarni jer nam se redaju prehlade, kašalj, ma čuda i čudesa, nikad ne izađem da ne ostavim 100-200kn i sad me ovo strefi! i baš sam bila ljuta.
    zato tu možeš saznati što je sve dobro za kozice i ne moraš izdvojiti 350 kuna

npr. kupati se može u kupki od obične zobene kaše, smanjuje svrbež i obnavlja kožu i košta manje od 10 kuna. ili u a-derminoj kupki od zobi koja košta puno manje od 170 kn
    i tako
    ima puno opcija

hipermangan se stavrno više ne preporuča, ja ga nisam htjela koristiti
    možeš kupiti i otopinu hipermangana umjesto granulica, koju dalje razrijediš u vodi. ja sam starijeg par puta u tome okupala drugi dan, a mlađemu uopće nije trebalo.

par većih kozica sam namazala lavandom, ali moglo je i bez toga.

zapravo najviše pomaže tuširanje mlakom vodom. kasnije pojačaš mazanje kremom/mlijekom da nadoknadiš isušivanje kože.

nikakve skupe kreme i gelove nisam kupovala.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kopiram post s te teme, rekla sam mužu da kupi novu turu, mislim se dal da otkažem, mlađi mi treba isto dobit uskoro...pa da se nađe u kući, mislim se ja...

Citat:
    Mi nismo ni prali ni mazali nikakvim skupim gelovima i kremama.
    Dok se tusirala (to je smanjivalo svrbez), ja sam mocila najlonsku carapu napunjenu sitno mljevenim zobenim pahuljicama i cijedila mlijeko po njoj. To miljeko na kraju ne bi isprala i na kozi se stvarao sloj koji je ocito ublazavao svrbez.
    Kad je bila frka, na vateni stapic bi nakapala etericno ulje lavande i s time natapkala vrh koze.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •