Beba ima skoro 6 tjedana. Od početka sam imala ragade, osjetljivost bradavica, probadajuću bol u desnoj kad bi beba povukla, kao da je u vrhu bradavice pijesak ili smrvljeno staklo, al mislila sam to tako mora bit. Tu i tamo bih pogledala bebinu usnu šupljinu, učinilo mi se da nekad negdje vidim mjehurić, na nepcu recimo, ali mislila sam "da je soor, toga bi bilo više". Sad mi se probadajuća gore opisana bol prebacila na lijevu bradavicu i beba zna protestirati na njoj, kao da mlijeko teže ide?
Ako je to soor, mogu li gljivice u bradavici ometati prolaz mlijeka? Je li zato beba nemirna?
Beba stalno prducka, svaka je pelena malo prljava od kakice, a 4-5 dnevno je baš ono pokakanih, od žutih do zelenih. Nedavno joj je guza bila upaljena, ali tek sad povezujem da to može biti od soora u crijevima?
Kad sisa, puno cokće. Možda toliko prducka od progutanog zraka? Ali zašto cokće ako nema naslage u ustima?
Otprije 3 dana dajem joj 2x dnevno na vrh žličice Rojazola, i ja se mažem kad god mogu. Nažalost zbog ukućana ne mogu zračiti cice koliko bih trebala.
Zapravo želim pitati radim li dobro što sam posegnula za Rojazolom, jer sve ovo zaključujem preko informacija s interneta? Koga zvati za ove probleme s dojkama: pedijatricu, ginekologa ili liječnika opće prakse?
Jedva čekam da mi podoji postanu ugodni, a ne bolni.....Koliko još moram čekati na to, Papa Štrumpf?