-
Evo da podijelim s vama svoje iskustvo! Najprije veselje, trudna sam,onda šok u 11.tjednu trudnoće, nuhalni nabor 2,9 i objašnjenje da je moguće da dijete ima down sindrom. Isti dan otišla sam kod drugog doktora po mišljenje. On je izmjerio nuhalni nabor 2,4 i rekao da nije previše zabrinut, i da mu se čini da je zdravi dječak (baš i nije bio uvjerljiv), ali da ipak odem napravit kombinirani probir.
Idući dan napravila sam kombinirani u poliklinici Sunce gdje sam dala oba parametra. Sa naborom od doktora 2,4 kombinirani je ispao ok, ali kad su ubacili nabor 2,9 rizik je bio 1:204 što je,kao što su mi oni objasnili jednako riziku trudnice od čini mi se 35 god, a ja imam 25. Nakon toga me doktor poslao da obavim u Petrovoj triple test. Doktor u Petrovoj je rekao da ne vjerujem privatnicima, da oni samo navlače nas trudnice da trošimo novac i da nosim prekrasnog dječaka. Napokon sam se malo smirila. Za tjedan dana došli nalazi, kad ono novi šok, nalaz 1:200. Već sam se skoro pomirila s činjenicom da nešto nije u redu!
Nakon dugog razgovora muž i ja smo se odlučili na amniocentezu kod dr.Kosa. Nakon detaljnog pregleda doktor Kos je rekao da mu se čini da je sve ok, ali da se kod određenog broja djece s Down sindromom na ultrazvuku ne pokazuju nikakve anomalije, zato moramo čekat rezultate. Nakon najdužih 10 dana u mojem životu nazvao je dr.Kos i rekao da nosim zdravog dečkića. Najljepše riječi koje sam ikad čula u životu. Zato cure ne vjerujte previše tim testovima, jer kao što svaki doktor kaže, to je samo statistika. Meni se čini da s time samo uznemiruju nas trudnice, jer u većini slučajeva na kraju ispadne sve ok (tako je rekao i dr.Kos iz poliklinike Vili, prekrasan doktor). Kad se samo sjetim koliko su neprospavanih noći meni i mužu donijeli ovi testovi... 22.7. sam rodila prekrasnog dječaka, a na prvoj kontroli je pedijatrica rekla da je mali izuzetno napredan bebač.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma