-
Evo da podijelim s vama svoje iskustvo! Najprije veselje, trudna sam,onda šok u 11.tjednu trudnoće, nuhalni nabor 2,9 i objašnjenje da je moguće da dijete ima down sindrom. Isti dan otišla sam kod drugog doktora po mišljenje. On je izmjerio nuhalni nabor 2,4 i rekao da nije previše zabrinut, i da mu se čini da je zdravi dječak (baš i nije bio uvjerljiv), ali da ipak odem napravit kombinirani probir.
Idući dan napravila sam kombinirani u poliklinici Sunce gdje sam dala oba parametra. Sa naborom od doktora 2,4 kombinirani je ispao ok, ali kad su ubacili nabor 2,9 rizik je bio 1:204 što je,kao što su mi oni objasnili jednako riziku trudnice od čini mi se 35 god, a ja imam 25. Nakon toga me doktor poslao da obavim u Petrovoj triple test. Doktor u Petrovoj je rekao da ne vjerujem privatnicima, da oni samo navlače nas trudnice da trošimo novac i da nosim prekrasnog dječaka. Napokon sam se malo smirila. Za tjedan dana došli nalazi, kad ono novi šok, nalaz 1:200. Već sam se skoro pomirila s činjenicom da nešto nije u redu!
Nakon dugog razgovora muž i ja smo se odlučili na amniocentezu kod dr.Kosa. Nakon detaljnog pregleda doktor Kos je rekao da mu se čini da je sve ok, ali da se kod određenog broja djece s Down sindromom na ultrazvuku ne pokazuju nikakve anomalije, zato moramo čekat rezultate. Nakon najdužih 10 dana u mojem životu nazvao je dr.Kos i rekao da nosim zdravog dečkića. Najljepše riječi koje sam ikad čula u životu. Zato cure ne vjerujte previše tim testovima, jer kao što svaki doktor kaže, to je samo statistika. Meni se čini da s time samo uznemiruju nas trudnice, jer u većini slučajeva na kraju ispadne sve ok (tako je rekao i dr.Kos iz poliklinike Vili, prekrasan doktor). Kad se samo sjetim koliko su neprospavanih noći meni i mužu donijeli ovi testovi... 22.7. sam rodila prekrasnog dječaka, a na prvoj kontroli je pedijatrica rekla da je mali izuzetno napredan bebač.
-
čestitam tina na zdravom dječačiću,i meni se čini da su ti testovi da nas uznemire,mada je moj kombinirani test ok,ali dr.je taj koji forsa na amnio samo zbog mojih god.imam 39.a imam dvoje zdrave velike djece od 15 i 17,sa kojima nikakve testove nisam radila i rodila su se zdrava, sad mi usađuju crva sumnje
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma