Doći ovdije i pročitati priče sa happy endom puuno znaći nama trudnicama, hvala mame na vašim postovima
Za mjerenje nuhalnog, izmedju ostalog. U Americi to sluzbeno rade samo odredjeni. Redovni ginekolozi naravno znaju sto je nuhalni nabor, kako se mjeri itakoto, ali njihovi nalazi se ne smatraju sluzbenim i mjerodavnim.
Znaci moj redovni ginic je izmjerio nuhalni i u principu dobio vrlo slican rezultat onome sto je izmjereno kod certificiranog UZV strucnjaka. No taj isti ginekolog nije mogao odraditi PAPP-a i freeBHCG i usporediti jedno s drugim, te onda izdati sluzbeni nalaz.
Jucer, na 11+6 dr je bebi izmjerila nuhalni 2,9-3 mm... Kaze da je vrijednost granicna i jako me zabrinula... Tim vise sto je ona upravo strucnjak na ovom polju... Izvadila sam krv za skrining, od jucer googlam i nalazim na mnogo stranica gdje se spominje da je sve ispod 3 ok, ali i onih gdje pise da je iznad 2 visoko...
Sa starijim djetetom u ovom tt sam ultazvuk radila vani i nisu mi ni mjerili nn...
Lijepo je procitati pozitivna iskustva...
Nalazi nisu bas dobri... T21 1:305, ali T13/18 je 1:181...
Znam da je to statistika, ali tesko je ostati miran. Vidjecu da odem mozda na jos jedan uzv kod nekog drugog dr...
draga alef nadam se da ce na kraju sve biti o.k....svakako potrazi i drugo misljenje...
Evo bila kod drugog specijaliste... Hvala Bogu po danasnjem mjerenju nn je 1,29 Pao mi je kamen sa srca. I svi drugi parametri su uredu. Jos jedan dokaz da ne treba unaprijed dizati paniku.
Alef,
sretno!
Kakvo je objašnjenje za tolike razlike u debljini nuhalnog nabora?
Iskreno, ja sam otisla drugoj dr bez da sam uopce spominjala da sam vec bila na pregledu. Htjela sam novi "obicni" pregled, ako me razumijete. Bez neke prethodne povijesti bolesti. Plus, lijecnici znaju biti sujetni, pa bas ne vole pacijente koji idu po drugo misljenje, a ne vole ni da su oni drugi izbor, a svi se oni znaju i medjusobni komentiraju slucajeve...
alef, ja bih rekla da je onda netko fulao u procjeni - a pitanje je tko. Opet, ovisi i što bi ti dalje napravila u slučaju loših nalaza. Ja bih osobno išla i po treće mišljenje i daljnje pretrage, jer ne bih bila mirna.
nuhalni nabor zapravo nije lako točno izmjeriti. liječnici se posebno educiraju za to.
uh... da sam u poziciji da sam dobila dva tako različita rezultata mjerenja nuhalnog nabora, baš kao i martinaP, otišla bih i na treće mjerenje.
Zdravo cure!
Trebaju mi vaša iskustva, izmjeren mi je nuhalnim nabor u 11+3 4mm, u 12+1 2,7 (s tim da je ovaj prvi pregled obavila dr koja ima certifikat). Uglavnom, panika grozna, poslana sam na CVS i Bogu dragom hvala, nalaz uredan.
Mene sad brine, budući da je 4mm dosta povećano, sto ako su neke srčane mane, mišićne.. ili je većinom kromosomski problem
Pozdrav!Trebam savjet svih mama koje su prosle isto-imam 37 godina i trudna sam 10 tjedana i na zadnjem uzv izmjeren mi je NN 4mm.Doktor je dosta skeptican i naravno salje me ne dodatne kontrole.U utorak sam narucena kod dr. Ujevic nakon cega bi trebala na CVS kod dr.Hafnera.Ne moram vam objasnjavati koja doza straha i neizvjesnosti vlada
Dobrodošla na forum!
Ja sam imala sličnu situaciju prije puuuuno godina i slali su me na amniocentezu oba puta zbog godina i ostalih indikacija (prva trudnoća u 38. godini). Najteže mi je bilo dočekati nalaze, ali srećom, sve je bilo ok. Dr. Hafner je porodio mog mlađeg sina. Ekipa sa SD je odlična i u dobrim si rukama. Velika je vjerojatnost da će nalazi biti dobri.
Pogledaj stare postove na forumu:
https://forum.roda.hr/threads/38660-...5%A1a-iskustva
https://forum.roda.hr/threads/52285-...t=#post1529548
Pozdrav ženice
Jučer sam imala pregled kod ginekologa,gdje mi je izmjerio nuhalni nabor 3.3 mm i kaže da je to na granici.Ni on nije siguran može ne biti ništa,a možda i može.Ostalo je sve uredu što se tiče djeteta,otkucaji i morfologija.Inače u 11 sam tjednu trudnoće.Mnogo me je to potreslo,čitam po forumima sve i svašta.Pa me zanima da li je neka mama imala ovakvu situaciju, i da je na kraju sve bilo uredu sa bebom.
Nadam se da ti je sad sve uredu sa bebom,u istoj sam situaciji gdje mi je izmjeren,nuhalni nabor od 3.3 mm kažu da sam na granici,i oni nisu sigurni,moze biti sve uredu sa bebom.Rekli su da uradimo Nifty test,čekam nalaze krvi za dupli hormon.Previse sam se zabrinula.Čitam po forumima sve i svašta.Zanima me kako je prošlo kod tebe na kraju sve.