Stranica 12 od 16 PrviPrvi ... 21011121314 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 773

Tema: Popis stanovništva i izjašnjavanje po pitanju vjere

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj visnja08 prvotno napisa Vidi poruku

opet se pokrenula lavina!

da, ne mogu konstruktivno sudjelovati, a o čemu se ono ovdje vodi rasprava? aahaaaa...o tome tko je Jedi, tko je neo pagan, tko je agnostik, tko je ateist?, je..skroz sam fulala topic...

bez suza molim, nije mi bila namjera ražalostiti vas svojim postovima, nastavite dalje kako ste i počeli, vidim da do zaključka ni ne možete doći, pa rješavajte testove i savjetujte jedni druge što ste po vjeri, daleko ćete dogurati!

P.S. stvarno, ali stvarno - nema na čemu!
    visnja08, postovi su ti sve jedan kršćanskiji od drugoga. Čestitke na tolikoj ljubavi i toleranciji!

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Žao mi je, ali ovaj njen pretposlijednji post se odnosio i izrugivao baš meni, jer se odnosio na dio mog posta. Da sam napisala da sam muslimanka, nevjerujem da bi se izrugivala sa rajskim djevicama,i Muhamedom, ja ne pripadam nikakvoj crkvi pa je lov otvoren, i to nije vrijeđanje na vjerskoj osnovi.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa Vidi poruku
    biskupi jesu pozvali da se vjernici izjasne kao hrvati http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=130365
    da se izjasne kao hrvati ili pripadnici nekkih drugih naroda. pa neće valjda reći izjasnite se kao mađari ili pripadnici nekih drugih naroda....u hrvatskoj smo, predpostavljam da je većina stanovništva ipak hrvatske nacionalnosti

da ste Hrvati ili pripadnici nekoga drugoga naroda
    Posljednje uređivanje od dorotea24 : 31.03.2011. at 19:50

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    dakle biskupi nisu spominjali da se izjašnjavate kao hrvati. mada bi isto tako i hrvati trebali napraviti nekakvu kampanju jer su već srbi napravili svojuprestrašno!
    no ako ćemo sad uspoređivati te dvije kampanje razumljivo mi je da su se biskupi oglasili jer se osjećaju napadnutim. za razliku od "nevjerničkog" ovi iz "vjerničkog" tabora bar nisu vrijeđali.
    no kako kažu

možda se to tkivo mijenja i u svakom slučaju mene baš zanima što će ovaj popis reći. zato su mi te kampanje nepoželjne. želim vidjeti kakva je stvarna situacija.
    pa baš nek' se vidi stvarna situacija, ili bar ona situacija kakva je u glavama ljudi. A u kampanju su se dale još i kršćanska koalicija (van katoličke) i nek' bude veselo, nek svi kampanjiraju, zašto ne bi?

Jednima će se zamutiti u glavi, drugima razbistriti.

Osobno mislim da ta pitanja o vjeri nisu napravljena dovoljno stručno i da će oni koji rade na obradi imati masu posla, a rezultat neće biti dovoljno vjerodostojan, trebali su to bolje pripremiti i još bolje informirati građane jer se to postavlja prvi put.

Ovako su ulogu stručnog informiranja preuzele interesne skupine koje svaka vuče vodu na svoj mlin.
    Tako to obično i biva kad onaj tko bi trebao ne obavi svoj posao temeljito i do kraja.

Da je sad tu neka kladionica rekla bih da će katolika i dalje biti ogromna većina, bit će i agnostika (a tko ne bi volio biti Ivo Josipović?), ostali kršćani svrstat će se po svojim religijskim zajednicama gdje i pripadaju (kod njih ima manje "ogorčenih" nego kod katolika), Srbi tu imaju mali problemčić kojega vuku još iz socijalizma jer puno njih nisu baš praktični vjernici pa otuda kampanja i kod njih, a bit će i puno nedoumica, ko ovdje na forumu i neće to baš biti lako obraditi.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

opet se pokrenula lavina!

da, ne mogu konstruktivno sudjelovati, a o čemu se ono ovdje vodi rasprava? aahaaaa...o tome tko je Jedi, tko je neo pagan, tko je agnostik, tko je ateist?, je..skroz sam fulala topic...

bez suza molim, nije mi bila namjera ražalostiti vas svojim postovima, nastavite dalje kako ste i počeli, vidim da do zaključka ni ne možete doći, pa rješavajte testove i savjetujte jedni druge što ste po vjeri, daleko ćete dogurati!

P.S. stvarno, ali stvarno - nema na čemu!
    lijepo otvori temu i nazovi je npr. poruka hr biskupa povodom predstojećeg popisa stanovništva pa se tamo družite i konstruktivno sudjelujte. a pusti, majke ti, nas pagane, agnostike, ateiste da raspravljamo ovdje. ne znam šta stalno dolaziš na ovaj topic, ovo je topic za ljude koji još ne znaju kako da se izjasne, a ti imaš izgrađen stav. i o vjeri i o nama primitivcima.
    nama će biti puno ljepše bez tebe, a ti ćeš se lijepo maknuti od nas primitivaca. i povedi ovih par istomišljenika sa sobom.
    pa ćemo fino svi uživati.
    a možemo se svi zajedno naći na temi o nor. fritulama.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

da se izjasne kao hrvati ili pripadnici nekkih drugih naroda. pa neće valjda reći izjasnite se kao mađari ili pripadnici nekih drugih naroda....u hrvatskoj smo, predpostavljam da je većina stanovništva ipak hrvatske nacionalnosti

I oni su pozvali sve vjernike da ne zaniječu sebe, dakle sve 5.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa Vidi poruku
    biskupi jesu pozvali da se vjernici izjasne kao hrvati http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=130365
    ja sam ovu vijest s indexa, prije nego komentiram da me je zasmetalo ovo s hrvatima, išla provjeriti na stranice HBK. ali ih valjda ne ažuriraju pa tamo nema ništa o toj poruci.
    ovaj link nisam našla.
    a već sam htjela oplest po indexu da nešto rekla-kazala prenosi

da nema ovoga s hrvatima, pohvalila bih ovu poruku biskupa, jer zvuči fer i korektno.
    čak ću možda i promijeniti mišljenje -možda kritika crkve nije trebala biti dio kampanje nisam vjernik.

nego neke druge

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    pa baš nek' se vidi stvarna situacija, ili bar ona situacija kakva je u glavama ljudi. A u kampanju su se dale još i kršćanska koalicija (van katoličke) i nek' bude veselo, nek svi kampanjiraju, zašto ne bi?

Osobno mislim da ta pitanja o vjeri nisu napravljena dovoljno stručno i da će oni koji rade na obradi imati masu posla, a rezultat neće biti dovoljno vjerodostojan, trebali su to bolje pripremiti i još bolje informirati građane jer se to postavlja prvi put.

Ovako su ulogu stručnog informiranja preuzele interesne skupine koje svaka vuče vodu na svoj mlin.
    Tako to obično i biva kad onaj tko bi trebao ne obavi svoj posao temeljito i do kraja.

Da je sad tu neka kladionica rekla bih da će katolika i dalje biti ogromna većina, bit će i agnostika (a tko ne bi volio biti Ivo Josipović?), ostali kršćani svrstat će se po svojim religijskim zajednicama gdje i pripadaju (kod njih ima manje "ogorčenih" nego kod katolika), Srbi tu imaju mali problemčić kojega vuku još iz socijalizma jer puno njih nisu baš praktični vjernici pa otuda kampanja i kod njih, a bit će i puno nedoumica, ko ovdje na forumu i neće to baš biti lako obraditi.
    Pravo zboriš, Neno-jabuko
    Posljednje uređivanje od petarpan : 31.03.2011. at 19:57 Razlog: omanuto slovo

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nena-jabuka čitam te unazad nekoliko postova i prilično se slažem s tobom.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dorotea ajde lipo otvorite vaš topic
    evo što kažu biskupi

Ovime pozivamo sve vas, katoličke vjernike, da očitovanjem svoje katoličke vjere i pripadnosti svome narodu promičete naše vlastitosti i vrijednosti, naš identitet, kojim pridonosimo izgradnji dobra u svojoj hrvatskoj Domovini.

Pri popisivanju stanovništva, dakle, ne zaboravite istaknuti da ste katolici, da ste Hrvati ili pripadnici nekoga drugoga naroda, jer samo poznavanjem i isticanjem vlastitoga identiteta možemo graditi iskrenije i humanije međusobne odnose. Neka vas prati Božja blizina i njegov blagoslov u svetim korizmenim i vazmenim danima."

i još:" Dobiveni podaci u popisu stanovništva bit će temelj za donošenje raznih političkih, gospodarskih i drugih odluka, važnih za vremensko razdoblje pred nama, odražavajući se ne samo na život ovoga naraštaja, nego i na život djece i mladih do kojih nam je stalo."

ko da ja očitovanjem svog agnosticizma ne promičem pripadnost svome narodu ili sam manji hrvat od katolika? smiješno.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

jako dobar post

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nena-jabuka čitam te unazad nekoliko postova i prilično se slažem s tobom.
    znam, ne trebaš mi ni reći, i ti si pametna ženska :skromni smajlić, šatro:

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    evo što kažu biskupi

Ovime pozivamo sve vas, katoličke vjernike, da očitovanjem svoje katoličke vjere i pripadnosti svome narodu promičete naše vlastitosti i vrijednosti, naš identitet, kojim pridonosimo izgradnji dobra u svojoj hrvatskoj Domovini.

Pri popisivanju stanovništva, dakle, ne zaboravite istaknuti da ste katolici, da ste Hrvati ili pripadnici nekoga drugoga naroda, jer samo poznavanjem i isticanjem vlastitoga identiteta možemo graditi iskrenije i humanije međusobne odnose. Neka vas prati Božja blizina i njegov blagoslov u svetim korizmenim i vazmenim danima."

i još:" Dobiveni podaci u popisu stanovništva bit će temelj za donošenje raznih političkih, gospodarskih i drugih odluka, važnih za vremensko razdoblje pred nama, odražavajući se ne samo na život ovoga naraštaja, nego i na život djece i mladih do kojih nam je stalo."

ko da ja očitovanjem svog agnosticizma ne promičem pripadnost svome narodu ili sam manji hrvat od katolika? smiješno.
    Ovim ipak tjeraš mak na konac. Biskupi šalju poruku svojim vjernicima, ovo je poprilično vađenje iz konteksta. Valjda oni imaju pravo poručivati to svojim vjernicima, pa neće valjda nama koji nismo

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne znam može li ti ovo šta pomoći:

Popisom će biti obuhvaćeni hrvatski državljani, strani državljani i osobe bez državljanstva koje imaju prebivalište u Hrvatskoj, bez obzira nalaze li se u vrijeme popisa u Hrvatskoj ili inozemstvu.

Popisivanje neće obuhvatiti osobe koje imaju prebivalište u Hrvatskoj, ali su odsutne dulje od jedne godine. Neće biti obuhvaćeni ni oni koji imaju boravište u Hrvatskoj kraće od jedne godine i ne namjeravaju dulje od toga ostati, te studenti koji studiraju u inozemstvu. Neće biti obuhvaćeno niti diplomatsko osoblje stranih diplomatskih i konzularnih predstavništava, kao ni predstavnici međunarodnih organizacija i tijela te članovi njihovih obitelji koji s njima borave u Hrvatskoj.
    Gdje si ovo pročitala? Mene nisu tako učili.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovim ipak tjeraš mak na konac. Biskupi šalju poruku svojim vjernicima, ovo je poprilično vađenje iz konteksta. Valjda oni imaju pravo poručivati to svojim vjernicima, pa neće valjda nama koji nismo
    Sve je u očima onoga koji čita. Međutim, onako kako ja to vidim, ova je poruka namijenjena baš ovakvim "zbunjolama" k'o mi i vjernicima koji se možda ne žele izjasniti zbog neslaganja s KC

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    ne tjeram ja ništa na konac (nemam konca), samo sam to citirala jer je spomenuto da su to indeksove izmišljotine plus da nisu pozivani da se izjasne ko katolici (ili sam ja nešto krivo skužila).
    anway, molim višnju i ekipu da ne trolaju ovaj topic ko što je ivana stari.
    lijepo otvorite novi topic i mirna bosna.
    a i upozorene ste par stranica prije, pa bi bilo lijepo da se držite pravila. hvala unaprijed.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    portal HINA-e. Ne znam je li točno. Pretpostavila sam da je, ali nemam načina provjeriti, ti ispravi ako nije tako.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa Vidi poruku
    Sve je u očima onoga koji čita. Međutim, onako kako ja to vidim, ova je poruka namijenjena baš ovakvim "zbunjolama" k'o mi i vjernicima koji se možda ne žele izjasniti zbog neslaganja s KC
    Onda će ova poruka imati suprotan učinak, barem na one koji većimaju neslaganja s KC

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mene visnja ne zalosti svojim postovima, naprotiv. izgleda da sam ovaj put u taboru s mujicom. iako sam se odlucila kako cu se izjasniti na izborima. u meduvremenu sam skuzila (valjda) sta je bilo uvredljivo u dedijevom opisu isusa.

ali mi svejedno ide na kiki sto se masa netolerancije, diskriminacije i nasilja prikazuju kao vjerski osjecaji i tradicija. ali to je of topik.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ne tjeram ja ništa na konac (nemam konca), samo sam to citirala jer je spomenuto da su to indeksove izmišljotine plus da nisu pozivani da se izjasne ko katolici (ili sam ja nešto krivo skužila).
    anway, molim višnju i ekipu da ne trolaju ovaj topic ko što je ivana stari.
    lijepo otvorite novi topic i mirna bosna.
    a i upozorene ste par stranica prije, pa bi bilo lijepo da se držite pravila. hvala unaprijed.
    Jeli ovo zadnje upučeno meni?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne tebi isvetice već višnji i dorotei

anyway, odoh ja na put par dana, zanima me hoću li zateći poruku popisivača da su svraćali u međuvremenu.
    ostanite mi lijepi, pametni i debeli
    Posljednje uređivanje od Pinky : 31.03.2011. at 20:18

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zašto mi pola postova nedostaje, pa se pojave kad ih netko citira?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Popisom će se popisati osobe koje su državljani RH, strani državljani i osobe bez državljanstva koji imaju prebivalište u RH bez obzira nalaze li se u vrijeme popisa u RH ili inozemstvu te osobe koje u kritičnom trenutku popisa(31.03. u 24,00) imaju boravište u RH.

kaee, ako si još prijavljena u RH mogu te roditelji upisati kao odsutnu koja rjeđe dolazi doma. Ako tako želiš.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 31.03.2011. at 20:17

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

opet čitam taj biskupski proglas, pa onda opet onaj prvi poziv linkan u temi, ... ma u svakom mi nedostaje onaj poziv na zajedništvo svih ljudi, bez obzira na vjeru, rasu, nacionalnost. obraćanje svim ljudima u ovoj našoj maloj zajednici, ne samo ciljanim skupinama, ma bar nekoliko rečenica.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ako upišeš u google ono što je nena citirala, vidjet ćeš da isto to prenose mnogi portali, od riječi do riječi
    http://www.google.hr/#hl=hr&source=h...ea6ff7282b0c9a

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala, Nena i Beti3! Prijavljena sam u Hrvatskoj, valjda ce me onda mama popisati, ako ce joj se dati (na njezinoj sam adresi). Nije mi bas najbitnija stvar na svijetu (a i podvojena sam licnost, prema americkom zakonu sam se morala popisati i ovdje prosle godine).

Malo vise on topic - prestrasno mi je kako visnja pise. A i ono sto pise.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ove me rečenice žaloste na poseban način,jer oduzimaju dignitet onome što ja duboko poštujem

i to je jedan od razloga zašto i postoji ovaj topic,čini mi se

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ima nešto i na net. hr o ovoj temi, nemogu staviti link

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

puntica, ovo mi je prvi glas. Popisivači popisuju po onome što sam ja citirala, to nam je u Metodologiji. I to slijedimo. Ako ne dođu izmjene, jer još nije počelo. Sutra ću biti pametnija.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    ove me rečenice žaloste na poseban način,jer oduzimaju dignitet onome što ja duboko poštujem

u sridu

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

puntica, ovo mi je prvi glas. Popisivači popisuju po onome što sam ja citirala, to nam je u Metodologiji. I to slijedimo. Ako ne dođu izmjene, jer još nije počelo. Sutra ću biti pametnija.
    ma ja pojma nemam, samo sam ubacila u gugl ono što je napisala jabuka i ispalo je da puno portala baš tako piše. od kud im to, ja pojma nemam. nije da sam baš sklona vjerovati novinama, ali ako šire krive info o tome onda bi stvarno trebalo nekako reagirati

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...1/0532006.html

Ja se sigurno neću izjasniti kao katolik.
    Iako imam sve sakramente, odgojena sam u duhu vjere (ali zaista, onako kako su to znale naše bake, bez pretjerivanja koje danas primjećujem, barem ovdje na forumu), molim se Bogu svaku večer... ispunjavam dosta uvjeta
    Jer ja nikako ne želim biti pripadnik jedne organizacije kakva je današnja katolička crkva.
    Ustvari ne samo današnja, općenito je malo postupaka katoličke crkve koje podržavam.
    Ljudi često u ime vjere čine razne strahote.
    I nešto što je zamišljeno da bude predivno, na kraju ispada jako loše, uzrok ratova, progona, zlostavljanja.

Upravo zato razumijem isveticu, vjerujem (jer mi je tako jednostavnije živjeti), nastojim ne činiti zlo, poštivati različitosti i ne osuđivati. I to je to, jako jednostavno. Ne treba mi za to pripadnost nikakvoj zajednici.

I baš mi je žao jer čitajući vas (koji znate više) vidim da je i ovaj popis poprilično aljkavo sastavljen

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Popisom će se popisati osobe koje su državljani RH, strani državljani i osobe bez državljanstva koji imaju prebivalište u RH bez obzira nalaze li se u vrijeme popisa u RH ili inozemstvu te osobe koje u kritičnom trenutku popisa(31.03. u 24,00) imaju boravište u RH.

kaee, ako si još prijavljena u RH mogu te roditelji upisati kao odsutnu koja rjeđe dolazi doma. Ako tako želiš.

Da bi se upisali kao privremeno prisutni, stranci npr. ne moraju imati boravište u RH. Dovoljno je da se nalaze u RH u kritičnom trenutku popisa na liječenju, u vikendici, posjeti rodbini i slično. Tu ne ulaze turisti u npr. hotelima.
    Posljednje uređivanje od JaMajka : 31.03.2011. at 21:54

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ne budi bezobrazna!
    naslov topica je popis stanovništa i izjašnjavanje po pitanju vjere. nigdje nije naglašeno da je topik za agnostike ili ateiste, niti sam igdje i ikoga pokušala prekrstiti i "obratiti" pa me nemoj molim te stavljati u koš sa drugima. ti kao da ne vidiš nijanse nego samo dvije strane pa udri lijevo na desno. neću otvarati nikakav svoj topic, ne pada mi napamet.
    osim toga nisam ni rekla da je to indexova izmišljotina nego da index neobjektivno i tendenciozno prenosi informacije.
    pujica je dala bolji link.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Osobno nisam pretjerani pobornik ove kampanje za "izlazak iz ormara" kvazi-katolika. Ako se netko na proslom popisu potpuno nepoznatom popisivacu izjasnio protivno onome u sto stvarno (ne)vjeruje, mislim da su u javnom zivotu jos manje hrabar/a kad treba ne krstiti dijete, ne otici na misu, javno reci da ne vjeruju, itd. Ja bih puno radije da 30% roditelja djece u kvartu kaze da nece dijete slati na vjeronauk, pa da ne razbijam vec sad glavu sto cu s djetetom kad krene u prvi razred, nego da ih 100% na popisu kaze da su ateisti a dijete opet upisu na vjeronauk. Sto je tu u tom popisu konkretno korist nama kojima ovakva situacija favoriziranja jedne religije otezava zivot?

Crkva novac dobiva temeljem onih ugovora, ne temeljem popisa stanovnistva, ako im popis nece ici u prilog izvuci ce valjda postotak krstene novorodjencadi, crkvenih brakova ili broj vjerskih pogreba kao argument za brojnost.

Ja cu se i ovaj put izjasniti kao "ne vjeruje" (ateist) a tako cu i bez najmanje griznje savjesti deklarirati i dijete, jer mislim da je pitanje vjere dvogodisnjeg djeteta jednostavno apsurd.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Što stvarno trebamo izjaviti koje je vjeroispovjesti naše dijete (sori, ne da mi se čitati svih 12 stranica)? To je stvarno katastrofa... Ja svom djetetu ne želim nametati vjeru, mogu mu samo prenijeti svoj pogled na svijet i Boga, ali samo kao moj, a ne kao jedini mogući. On odlučuje sam kad poraste. Pa i dosta svećenika već govori o tome kako se djeca ne bi trebala krstiti kao bebe već kad porastu i sami odluče. To je onda svjesno primanje sakramenta i vjerujem da ima neizmjerno veću snagu od krštenja bebice nesvjesne što se događa.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Što Višnjini postovi vrijeđaju a dadijev odvratan komentar ne??? Ko je tu lud ja fakat ne kontam...al da ne bi dobila ban pošto sam popuš**a već jednu kaznu zbog ovog topica - klasičan witch-hunt, demokratski šutim.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Što Višnjini postovi vrijeđaju a dadijev odvratan komentar ne??? Ko je tu lud ja fakat ne kontam...al da ne bi dobila ban pošto sam popuš**a već jednu kaznu zbog ovog topica - klasičan witch-hunt, demokratski šutim.
    ma ne vrijeđaju samo njihovi, uvredljiv je i pokoji tvoj, bez brige (što me doduše, poprilično iznenadilo, nisam te nikada percipirala kao takvog sugovornika, al bože moj, svatko se valjda negdje posklizne...)

Inače, moje polazište ,kada govorimo o vjerskom opredjeljenju djece je similarno onom vitekove mamuške.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku

amen (paše, jelda?)
    Ateisti rade kampanju da se Crkvu manje financira, Crkva radi iz suprotnih razloga. Normalni ljudi znaju što su, ateisti koji strahuju od okoline (jednako kao i homoseksualci) moraju izaći iz ormara da se zna da postoje. Katolici sigurno neće ući u ormar. To je sve.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa Vidi poruku
    ma ne vrijeđaju samo njihovi, uvredljiv je i pokoji tvoj, bez brige (što me doduše, poprilično iznenadilo, nisam te nikada percipirala kao takvog sugovornika, al bože moj, svatko se valjda negdje posklizne...)
    Patroniziraš.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Sto je tu u tom popisu konkretno korist nama kojima ovakva situacija favoriziranja jedne religije otezava zivot

Ja sam baš razmišljala o tome koliko u tom popisu izjašnjavanje o vjeri ne znaći ništa...u ovom smislu koji si i napisala.
    No to nije tema ovog topica.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne bih se složila, niti mi je to bila namjera. Napisala sam ti ono što mi se čini i to zaista mislim.
    Ali evo, da se ponovim još jednom, nekada nije do onoga tko piše, već do onoga tko čita (vrijedi u oba "smjera").
    Posljednje uređivanje od petarpan : 01.04.2011. at 09:05

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa Vidi poruku
    Što stvarno trebamo izjaviti koje je vjeroispovjesti naše dijete (sori, ne da mi se čitati svih 12 stranica)? To je stvarno katastrofa... Ja svom djetetu ne želim nametati vjeru, mogu mu samo prenijeti svoj pogled na svijet i Boga, ali samo kao moj, a ne kao jedini mogući. On odlučuje sam kad poraste.
    Zar ti nije ovo nelogično kad pročitaš? Ako budeš čekala da odraste i za sve ostalo što djetetu treba i mora, pa da sam odluči, dijete će do tada biti bez ikakvih odluka? Roditelj odlučuje o svemu za dijete, počevši od toga hoće li ga uopće imati, kako će se roditi, što će jesti, obući, kad će u šetnju, koji će strani jezik učiti, hoće ga disciplinirati riječima, kaznom ,batinom...Sve, baš sve o djetetu odlučuje roditelj. Tako i o djetetovoj narodnosti, vjeri, materinskom jeziku.

Kad poraste, odlučit će samo. Dok je dijete, neće. I to je to.

Inače, mislim da je tolerancija i uvažavanje tuđih stavova i mišljenja jako bitna stvar u životu odrasle osobe i zato, molim vas, čitajmo se međusobno, ali se ne osuđujmo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je skroz logicno da se izjasnimo koje je vjeroispovijesti nase dijete. Pa mi ga odgajamo!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je skroz logicno da se izjasnimo koje je vjeroispovijesti nase dijete. Pa mi ga odgajamo!
    da, za popis je bitno kojoj vjerskoj zajednici pripada dijete-istoj ko i mi. I to je to.
    U što dijete vjeruje-ono ne zna. Nećemo napisat da pripada zubićvilskoj vjeri.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...1/0532006.html

Ja se sigurno neću izjasniti kao katolik.

|
    necu ni ja. ali ne pridajem tome veliku važnost, u smislu hoću li reći da nisam vjernica ili ću napisati da se ne izjašnjavam. mislim, nemam dileme - na popisu neću biti vjernica, i uopće ne lažem jer zaista ne pripadam niti jednoj, čak ni jedijima.

i ne razumijem biskupe i gotovo
    kako je sad dovoljno samo biti kršten a inače nije?

Sve krštene u Katoličkoj crkvi i one koji njoj pripadaju pozivamo da se izjasne kao katolici, slobodno izreknu istinu
    i ne kužim ovaj dio baš najbolje
    da slobodno izreknu istinu?
    oni zaista misle da u hrvatskoj postoje katolici koji se to boje priznati? prije će biti suprotno od toga.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Roza i petarpan prestanite, jer će biti sankcija. Prebacite se na pp i tucite do mile volje. Neću dozvoljavati osobna ispucavanja na temi i bit ćete sankcionirane obje nastavite li.

A za dijete, meni je ok izjašnjavanje o djetetu baš zbog toga što ga mi odgajamo.. a to što će on biti za 20 god, tko bi to znao.

Ja sam baš razmišljala o tome koliko u tom popisu izjašnjavanje o vjeri ne znaći ništa...
    Ja se ne slažem.. šta reći, vječni optimista

Iskreno se nadam da ćemo s godinama doći do toga da se ljudi izjašnjavaju o vjeri koju žive a ne po inerciji jer je to tak oduvijek bilo pa hajd i sad sam ja vjernik. Tako da ja osobno očekujem da će s godinama (vjerojatno ne za mog života ) broj katolika u ovoj državi opadati.

Nego, ivarica je pitala par strana prije, što je djelatnost? kak da znam što mi je zanimanje a što djelatnost?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zašto nelogično? meni je to OK. Dok je dijete, usmjeravaš ga u onom smjeru za koji misliš da je dobar, prenosiš mu svoje znanje i stavove i ostavljaš ga da odabere samo.Bez "prisile" svojih unutarnjih uvjerenja ili onih bliske okoline.
    U mom slučaju, upoznaješ ga sa svijetom oko sebe i svjetskim religijama. Ja ću svog zaista upisati u taj popis kao ne izjašnjava se. Jer mi se za "moj slučaj" (tko je čitao) jedino to čini OK (da sad ne drobim nadugo i naširoko o detaljima).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    da, za popis je bitno kojoj vjerskoj zajednici pripada dijete-istoj ko i mi. I to je to.
    U što dijete vjeruje-ono ne zna. Nećemo napisat da pripada zubićvilskoj vjeri.
    istina. jedino što tako nije postavljeno pitanje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •