Stranica 9 od 116 PrviPrvi ... 78910111959109 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 5754

Tema: Potpomognuta u SPLITU

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Slava, tu ti je oglasna ploča za poklanjanje lijekova: http://forum.roda.hr/threads/65433-Oglasna-plo%C4%8Da-poklanjam-tra%C5%BEim-lijekove/page3

N
    ajbolje ti je pitat u Citu informaciju o doniranju (iako mislim da se to u Hr još ne radi)

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

koliko sam informacija danas ovdje pokupila, skoro pa nemam pitanja : kiss:

ali evo jedno- traze vjencani list za ivf preko hzzo? ali se ne moze u postupak ako nisi udana?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Abyss, nije bitno ideš li preko hzzo-a ili sama plaćaš: moraš imati ili vjenčani list ili potvrdu ovjerenu kod javnog bilježnika o zajedničkom životu (tako nekako se zove). Osim toga, morate imati potvrde o pravnom i psi.savjetovanju kao i nalaze hiv 1 i 2 i hepatitis b i c - ne starije od 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ok, shvatila

a ti se svi pregledi isto dobiju na uputnicu?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ivka i crvenkapica hvala na vam na ovim postovima, bili su mi zaisata korisni. Medjutim, danas sam se i telefonski cula s Citom, i necu nikog imenovati jer sam jako ljuta i ne zelim nastetiti samoj sebi zbog svega sto bih najradije rekla na njihov konto. Samo cu reci da sam strahovito revoltirana i razocarana i mislim da sam s Citom zavrsila i prije nego sam pocela!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

kako to, sto se dogodilo??

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Žao mi je da je tako.
    Obično svi imamo zbilja lijepa iskustva. I mene zanima što je bilo.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Lily jesi vidila šta sma ti ja pisala o jeftinijem postupku u CITO?
    Daj reci šta te razljutilo,pa tu smo da djelimo iskustva jedna s drugom i tako si pomažemo. Ionako je anonimno. Kako možeš naštetiti sebi da nam sad kažeš šta su ti u CITO rekli?!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

I ja sam razočarana u Poljaka, a sa Šparcom tek krećem u postupak pa ćemo vidjeti,a za sada sve najbolje o njemu mogu reć,jako ljubazan

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    ja cu napisat kako je kod mene islo,2x sam bila u cita preko hzzo preko uputnice i dobila jos putni trosak
    Crvenkapice, da li i MM i ja tražimo od svojih doktora naloge za putni trošak ili samo jedan od nas?
    Da li mi uopće imamo pravo na putni trošak budući da imamo kliniku koja je bliže od Splita (npr.u Zagrebu, Rijeci). Ako se ne varam, pravilo za isplatu putnih troškova je da nemamo mogućnost potrebne zdravstvene usluge u krugu od 50km (mi smo iz Karlovca).

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ivka13 prvotno napisa Vidi poruku
    Crvenkapice, da li i MM i ja tražimo od svojih doktora naloge za putni trošak ili samo jedan od nas?
    Da li mi uopće imamo pravo na putni trošak budući da imamo kliniku koja je bliže od Splita (npr.u Zagrebu, Rijeci). Ako se ne varam, pravilo za isplatu putnih troškova je da nemamo mogućnost potrebne zdravstvene usluge u krugu od 50km (mi smo iz Karlovca).
    Ja sam iz Pule i bez ikakvih problema sam dobivala putne troškove i za sebe i MM jer na onom višekratnom PN stoji pratnja. Znači, samo jedan PN, ali uz napomenu "s pratnjom"

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj ivka13 prvotno napisa Vidi poruku
    1 ivf sam bila u zg i dobila putni trosak iako mi je split najblizi, jos tad prije godinu dana mi je ginicka rekla ovaj put ce dat ali vise ne, tj. nece mi priznat na hzzo putni trosak za zg, tako da ti to ne znam reci kako ide sada, ja za split dobijem jer mi je najblizi,

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja za mm nisam trazila putni trosak , on ima pravo na dan punkcije samo , imala sam onaj visekratni na kojem sam uvijek pecatirala tj. oni, 6x i to je to,

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Dragi svi!
    Već dvije godine neplodnim parovima u Hrvatskoj onemogućeno je optimalno liječenje, liječenje po svjetskim standardima. Iako smo se nadali da će do sada glas razuma prevladati - očito razuma, volje i hrabrosti nema dovoljno.

Ovim putem vas sve pozivam da, kao mali znak borbe protiv nepravde, promijenite svoj avatar. To je tek mali korak, vrlo jednostavan, ali pokazuje da nam je stalo, da smo tu, svjesni, da se borimo.
    Avatare možete preuzeti u sljedećim albumima:
    https://picasaweb.google.com/110592598235041917098/103201102?authkey=Gv1sRgCMCxns7SsJewqwE&feat=direc tlink
    http://public.fotki.com/jezic/avatar/
    Hvala vam puno!
    Molim vas promijenite avatare i na ostalim forumima, društvenim mrežama, pozovite prijatelje da učine isto....
    I mali korak je korak naprijed...

gargamelica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala svim curama i njihovim lipim zeljama za moju princezuMi smo dosle napokon kuci u sub i sad slijedi uhodavanje ,dojenje.nespavanje .... slatke brige.Zanet poljubac Tomi !!!Zlatice i Natice kissPinky ,Matto sretnoDenny poljubac curama !!!Svima zelim jednu ovakvu malu strucu srece

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

idući tjedan mi je punkcija u CITO,kakvu anesteziju daju? jel baš ono da ništa ne osjetiš? koliko se ostane ležat poslije?
    ovo mi je prva u CITO,do sada sam na firulama radila punkciju

slava77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    idući tjedan mi je punkcija u CITO,kakvu anesteziju daju? jel baš ono da ništa ne osjetiš? koliko se ostane ležat poslije?
    ovo mi je prva u CITO,do sada sam na firulama radila punkciju
    punkcija ti je takva da ništa ne osjetiš i skoro ničega se ne sićaš
    ja se ne sićam ni kako sam se skinila, ni obukla..ni kako sam sila na onu stolicu ni sišla s nje.....sve mi je proletilo za 5 minuta a mm mi kaže da je cilo dobro jutro Hrvatska odgleda u čekaonici dok se nisam pojavila
    u svakom slučaju ta anestezija ili koktelčić inekcija mi je u super sjećanju osta, sve ti je ravno.....ja sam se na transferu izvinjavala sestri i doktoru ako sam kakve gluposti pričala na punkciji :embaressed:

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

super onda,to mi je najdraže kad se ničega ne sjećam,a još kažeš da je proletilo kao 5min,super!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

punkcija je bezbolna, inekcija djeluje , i odmah ides doma
    a mene eto zanima kako to ide na firulama

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

super je na firulama,koktel - kako ga oni zovu u venu,i stvarno ništa ne boli,imaš osjećaj da ti mogu radit šta hoće a ne boli,ležiš koliko ti triba poslije i ideš kući kad se budeš osjećala ok, stalno su navraćali pitat me kako sam...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja sam razočarana u Poljaka, a sa Šparcom tek krećem u postupak pa ćemo vidjeti,a za sada sve najbolje o njemu mogu reć,jako ljubazan
    najjača su mi razočarenja i ljutnje na prvu.
    dajte ljudima šansu i imajte na umu da je vani 300 stupnjeva i da su svi mozgovi užareni.

pozdrav svima iz zlatnog zatvora, rodilišta

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pinky

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    punkcija je bezbolna, inekcija djeluje , i odmah ides doma
    a mene eto zanima kako to ide na firulama
    da li je to opca anestezija sto daju ili??

peugeot206 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Jelena fala lipa na odgovoru. Evo danas mi je došla vještica tako da mi je samo potvrdila malu betu i da od ovog ivf-a neće bit ništa al nastavila sam do sinoć s utrogestanima radi svoju savjesti i jer mi je dr. tako reka A ništa-idemo dalje...Bit će bolje slijedeći put-nadam se. Abys... meni je punkcija bila prije točno 2 tjedna i nisam
    apsolutno ništa osjetila tako da ću na slijedeću punkciju ići totalno opušteno. To nije opća anestezija nego lokalna. Mene je samo zamantalo al se apsolutno svega sićam ...i šta sam pričala med. sestrom i sa dr-om i s mužom. E da još nešto-transfer mi je bio u 12 i 30 a ja sam počela pit vodu u 11 i 45 i do transfera popila točno 2 litre a kad sam došla u Cito nisam uopće trpila za wc a sestra mi je rekla da je mjehur pun. Tek posli transfera sam počela osjećat da moram na wc. Ovo pišem za one koji neznaju da se nebi bezvezele nalivale vodom par sati prije. Lip pozdrav svima.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

peugeot ovo je korisna informacija - za pijenje vode,na firule uvik ide na prazan mjehur...

pinky slažem se s tobom da ne mogu svi bit ljubazni uvijek,ali ipak ja se borim s neplodnošću 4 god i s Poljakom sam izgubila god dana od toga radi njegove krive dijagnoze...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

u cita dobijes inekciju u guzu koja djeluje za par minuti,lezis na krevetu onda te sestra odvede na stol, budan si i pricas s njima ali se nicega kasnije ne sjecas .kao droga neka
    ma odlicno

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

meni je Šparac divan , krasan i zadnji put mi je bio na punkciji i rekao nesto sto mi nije sjelo, kao da nonstop mjenjam dr. , da se drzim jednog , sto nije istina vec me tako putevi vode, ok ne mogu mu zamjeriti i dalje mi je divan dr. svako ima los dan pa kaze nesto sto ne misli...
    ne mogu se ni na poljaka ljutiti sto me je stavio tek u 11 mj na sek. ivf i rekao da probam negdje drugo do tada, da su puni

moj i poljakov prvi susret je bio grozan ,putevi su me doveli do njega zbog postupka preko hzzo i sad ga ne bi mjenjala ni zasta
    u cita se osjecam ko doma i nadam se da cu iz te klinike, jednog dana ,izaci ko trudnica ..nadam se
    Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 15.07.2011. at 14:08

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj slava77 prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam di drugo da ovo napišem...

ostala mi je kutija ipo utrogestan tableta i isto tako folacin tableta pa ako kojoj triba nek javi adresu da joj pošljem

ponavljam pitanje....jel se vrši u Splitu doniranje matičnih stanica iz pupkovine i koja je procedura??
    vrši se, raspitaj se u rodilištu

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne bih htjela da se ova tema pretvori u raspravu o Citu i dr. Poljaku, ali jednostavno sam se morala osvrtnuti na neke vaše komentare. Nitko nije savršen, pa tako ni dr. P., ali ono šta mogu reći za njega da je najprije čovjek, u to sam se uvjerila nebrojeno puta. I ja sam na početku imala nekih nesuglasica s njim, ali sad iz ove perpektive nakon 10 godina borbe s neplodnošću mogu reći da sve šta je govorio bio je u pravu, samo sam ja bila u nekim stvarima tvrdoglava. Često puta se sjetim priče jedne znanice koja je došla kod njega i on joj je savjetovao da mjeri bazalnu temperaturu i onda je ona došla sa temperaturama koje je mjerila svaki treći dan ili kako bi joj se dalo. On ju je tada izbacio iz ordinacije rekavši da nema vremena za neozbiljne. Davno je to bilo, tada to nisam shvaćala, a sad bi i ja postupila jednako.
    Dr. Poljaku mogu samo zahvaliti jer vidim koliko se trudi i radi, omogućio nam je da imamo IVF kliniku u Splitu i ne moramo ići negdje drugdje. Nažalost, toliko nas je puno koje se borimo da bi došle do našeg djeteta, pritisak je veliki, klinika jako malo, tj. doktori koji to rade mahom su preopterećeni i greške se uvijek mogu dogoditi.
    Molim sve vas da doktorima date i drugu šansu, znam mnoge koji su nakon drvlja i kamenja po dr. P. poslije pričale kako je super doktor, čovjek itd.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sildad, lijepo si to rekla.
    Iako sam kratko u mpo priči, a kako sam imala potrebu birati doktora, otišla sam na konzultacije na 4 različita mjesta i upoznala različite pristupe... u Citu sam se odmah osjetila "doma" i odlučila tu ostati.
    Osim što znaju što rade, na "našoj su strani" i trude se mnogo više nego neki drugi... kad se samo sjetim na koja glupava početnička pitanja je Š. strpljivo odgovarao... u drugim klinikama nisu.
    Već sama činjenica da za ljude koji nisu iz Splita drže konzultacije i vikendom... dok si neke druge klinke naštimavaju da vikendom ne rade ni transfere ni punkcije meni je dovoljna. Svako može imati loš dan, ne moramo si svi "kliknuti" iz prve. Ali to ne znači da nisu stručni.

No, različiti smo... svako ima pravo na izbor.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

sildad i mojca lijepo ste to srocile

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

cure, ja se razmišljam bili ili ne bi nešto napisala.. ja ne znam zašto je tako važno da aposlutno svi imaju pozitivno mišljenje Citu.... mislim evo moje mišljenje nakon iskustva s njima nedefinirano

ja sam tamo bila na aih prošlo ljeto... sa Šparcem sam odmah kliknula.... još preko maila.. i kada smo došli na prve konzultacije oko Uskrsa to se i potvrdilo

aih smo odradili generički.. tada to nisam znala jer nisam imala s čim usporediti..dakle 2 klomifena dnevno od 5-9 dc

inseminacija je bila 14dc.. imala sam jedan folikul, Poljak je trebao napraviti postupak jer je bila subota i on je bio dežuran... na ultrazvuk me nitko nije pogledao.. kada sam pitala zašto.. rekao mi je da je nemoguće da pukne folikul od kada sam dobila štopericu.. ja reko dobro.. moj prvi aih ne budem preispitivala

drugi aih odrađen u Zagrebu, 4 mjeseca kasnije.. u klinici u potpisu.... bila sam od 4-9dc isto na 2 klomifena dnevno i onda još 2 dana po jednu tabletu, znači terapije se prilagodila meni i dobili smo maksimum.,. čak i jedan savršen folikul na janiku koji je uvijek sporan... dobila sam 3 folikula jednake veličine i jedan nešto manji...prvo me se naravno pogledalo na ultrazvuk prije same inseminacije i onda se radio sami postupak

nakon svega toga ne zna što bih rekla za Cito.. nemam nikakvih primjedbi niti na ljude niti na uslugu... ali eto na sam postupak inseminacije... ne mogu reći da mi nije čudno

znam da ćete sad sve cure koje ste tamo godinama ili jednostavno prezadovoljne, shvatiti ovo osobno... a ne bi trebalo biti... smatram da svatko ima pravo na svoje mišljenje....znači ovdje bi se trebala izmjenjivati različita iskustva... i ako netko nije zadovoljan ili apsolutno oduševljen mislim da to smije napisati...

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

samo bi htjela reći da ovo nije bilo napisano s nikakvom lošom namjerom... sve na ovoj temi ste mi jako drage i često vas čitam... ali isto tako mislim da nije loše da postoji više prespektiva... a svatko na kraju za sebe odluči što je za njega najbolje

preko vikenda se neću moći javljati... pa da ne mislite da izbjegavam daljnji razgovor.. u ponedjeljak se javim ako će biti kakvih komentara:D

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

a mi žene kad smo pod hormonima ništa nam nije po volji
    kao da je lako radit sa ženama prepunim hormona

Jesen ja sam na kbc Firule prošle godine imala 4 AIH i nijednom mi nisu neposredno prije inseminacije gledali na uzv folikule da li su još tu

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja mislim da nitko ne uzima za osobno kritiku po pitanju Cita. Ima cura koje su prezadovoljne, ima cura koje su nezadovoljne. Svi smo različiti s različitim stavovima, potrebama i finalno ponašanjem. Što jednom paše drugom ne paše i to je normalno
    Oduvik sam imala fobiju od liječnika, nezamisliv strah ... kad krenem od toga pored straha od liječnika ne trebam govoriti da mi od ginekologa nije moglo postojati gore jer je tu bila kombinacija straha i srama. Kad sam skontala da s bebom planovi ne idu onako kako ja želim i da ću vjerojatno trebati potražiti pomoć odlučila sam se ići u Cita jer sam iz Splita. I naravno odlučila sam se po sebi za "manje zlo" i otišla u dr. A. Ima od toga sada 3 godine. Ona je bila extra topla, draga, nježna ... ali prva inseminacija bez štoperice s jednom folikulometrijom - bezuspješna. Drugi pokušaj krenem s klomifenima i zovem kad da na folikulometriju dođem - odgovor " A jooj žao mi je ali biolog je na godišnjem odmoru. Provajte TO!" Ne moram vam reć da sam POLUDILA. I finalno odem na treći AIH - ista, ma identična priča s prvim pokušajem - bez štoperice s jednom folikulometrijom u pon. u 12:00 inseminacija u utorak u 8:00 s tim da doktorica nije imala pojma da ni prvi put mi štopericu nije dala pa me i pitala "A kad smo zadnji put dali štopericu?" Ja kažem da ni nismo a ona meni na to "E, pa i sad je opet prekasno". Ni tada ništa naravno... bila sam očajno tužna i na neko vrime odustala od svega misleći kako će se ipak dogoditi beba.
    E pa nije ... i ja sam se dugo borila jer mi je sama pomisao na ginekologa dovodila do znojnih dlanova; znala sam ako hoću bebu da ću se morati suočiti sa strahom i odlučiti ili dr. P ili dr. Š. Po mom mišljenju koje sam kreirala slušajući cure koje su u jednog ili drugog shvatila sam da meni bolje leži dr Š.
    Ali nikako se odlučiti nazvati i naručiti se - dok jedan dan me nije zvala moja frendica i rekla "Slušaj u sridu u 17:30 me kupiš i idemo u dr. Š! Naručila sam te i točka!" Ja sam UMRLA! Nisam tri dana oka od panike sklopila - al sam se prigrmila i otišla, na svu sreću On je jedno divno ljudsko biće, uistinu je krasan čovjek. Napravili smo sve predradnje i dogovorili inseminaciju - ovoga puta sa štopericom i bila je na moju ogormnu sreću i iznenađenje uspješna
    E sad ... ja znam da nije opravdanje ... pogotovo ne kad se naplačuje ali shvatila sam da većina inseminacije radi rutinski - ono reda radi - i čekaju da zapravo se krene s malo ozbiljnijim postupcima. Ne mislim da je to u redu ali je tako, nažalost uspješnost AIH je jako mala i liječnici su toga svjesni pa samim tim ne predaju veliku pozornost tome. Evo samo crtica da sam ja u ovoj zadnjoj inseminaciji prvi test imala negativan i kad sam javila dr-u on mi je reka "Ništa idemo sve ponovo." Nije mi reka izvadi krvi, što je možda trebao, ali mislim da ni on nije vjerovao u uspješnost AIH. Na svu sreću test je pokazao krivi rezultat. Ja to svom dr-u nisam zamjerila uopće. Ne bi ga mjenjala za ništa na svitu i zahvalna sam mu do neba i nazad na svemu!
    Cure drage ako vam jedan liječnik nije "sjeo" pokušajte s drugim, nemojte zbog sitnice propuštati najveću sreću na svijetu. U Cita ima više od jednog liječnika
    I nemojte se ljutiti na predugom postu

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni stvarno ne smeta šta netko kaže svoje mišljenje, dapače, zbog toga smo tu da razmijenimo mišljenja i iskustva. Naravno i da svatko treba naći doktora koji mu najviše odgovara. Ja nisam tip koji se emotivno veže za nekog doktora, netko mi ili odgovara ili ne, a najviše bi mi odgovarao doktor koji bi mi pomogao da dođem do svog cilja, pa taman me svaki put slao u P.M.
    Eto ja sam takav neki realan tip, a opet trudim se u ljudima naći ono dobro i ako su mi 100 puta napravili dobro, neću zamjeriti jednu lošu stvar.
    Stoput na UZV sam bila prisutna kad je doktor odgovarao na mobitel na glupa i besmislena pitanja pacijentica koje ga stalno zovu. Tako je za vrijeme radnog vremena, a pretpostavljam i kad ode doma. Ja sam ga jedanput hitno trebala i zvala u petak navečer. Nije se odmah javio, ali je nazvao za par minuta, a bio je u Engleskoj. Ja vjerujem da on puno puta ima jako težak dan i onda mu ne mogu zamjeriti neke male propuste, tu sam ja da ga podsjetim jer je meni lakše voditi evidenciju o samoj sebi nego njemu o stotinama pacijentica koje prolaze kroz njegovu ordinaciju.

Da bi se nekome prilagodila terapija potrebno je nekad i više pokušaja, nažalost nema univerzalnog lijeka za sve žene, kad ideš prvi put u neku vrstu stimulacije pa taman to bio i klomifen, ne može nitko unaprijed znati koliko će folikula biti. Čak i ista žena na istu terapiju zna reagirati totalno drugačije zavisno od ciklusa do ciklusa.

I na kraju moj zaključak: Cito je takav kakav jest i ima različite osobnosti doktora, ali garanitram da su svi stručni, samo se razlikuju kao ljudi i mislim da stvarno svatko treba ići tamo gdje se osjeća bolje, samo ne bi htjela da se iz jednog razgovora donese pogrešan ili brzoplet zaključak o nekom doktoru.
    Na kraju je ipak najbitnije od svega ono zbog čega smo tu, a to je da dobijemo svoju bebu. Šaljem vam svima puno

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Bila bi vam zahvalna na ikakvom savjetu! Ne znam šta da radim,dogovorila IVF sa Šparcem, pila klomifen 2DC-6DC+ od 4dc do 6dc po 3ampule Menopura,Šparac mi rekao 5dan ciklusa kad sam bila na prvoj folikulom. da počmem sa 3 ampule dnevno Menopura i dođem u subotu za 2 dana-dakle meni je to 7DC.
    Tada su folikuli bili: 9,10 i 12mm, endom.5mm.
    I sada bio Poljak cili je u priši,brzo sve radi, da on ima sada punkciju,pitao me jel mi to prvi put u njih, ja kažem je IVF prvi. Napravio mi uzv,folikuli:18mm,12 i 13mm. Panika velika ovaj od 18mm će puknit,radio mi LH, negativan je. Kaže ovo ti je jedini koji vridi (taj šta je naresta u 2 dana sa 9mm na 18mm!!!), ostali sporo rastu,neće bit ništa od njih!!
    Ja mislim da ostali rastu ok,2mm dnevno(napravila sam bar 20 ciklusa folikulometrija do sada),jebate tek mi je 7dc, a ovaj šta je 18mm pa tu mora da je nezrela stanica ako je uopće ima, ako nije prazan.
    Izvikao se tko mi je rekao da uzmem terapiju ujutro,ja kažem šparac mi je rekao u 8 ujutro!
    Dal da zovem Šparca na mob, bojim se da će mi ovaj reć sutra štoperica radi tog jednog velikog nenormalno izraslog folikula a neće biti jajne stanice. I onda će reć folikuli ti nisu rasli.
    Zar stvarno može biti zrela stanica u folikulu? Jel itko imao sličnu situaciju da mu je punkcija 9 dan praktički,i to od folikula nenormalno brzo izraslog a da je uspješno.
    Molim vas za bilo kakav savjet.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ne znam da li je kasno - kod mene bilo slicno zadnji ICSI - folikul izrastao u 7 dana, dobila 1 js, osmostanicni savrseni embrij koji se nazalost nije primio...mislim da bi trebalo napraviti uzv prije postupka jer se meni najvjerojatnije dogodila jos jedna ovulacija krajem ciklusa...tako su mi rekle neke cure na forumu..sretno

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

aleksandraj koji dan ciklusa ti je bila punkcija? znači bila ti je kvalitetna jajna stanica?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

cure znate li radi li se IVM u nas igdje? u Citu?
    ("With in vitro maturation (IVM) eggs are removed from the ovaries and are collected when they are still immature. They are then matured in the laboratory before being fertilised.
    The difference between IVM and conventional in vitro fertilisation (IVF) is that the eggs are immature when they are collected. This means that the woman does not need to take as many drugs before the eggs can be collected as she might if using conventional IVF, when mature eggs are collected")

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

citala sam ovdje o tome http://forum.roda.hr/threads/53633-U...kod-PCOS/page4 , Tina 2701 je postavila link.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Draga Klara, kada sam dosla 5 dan na UZV vec je bio veliki folikul (ne sjecam se koliko, postoje na forumu stari moji postovi od priije godinu - klub 39+). Slijedeci dan sam dobila stopericu i za dva dana je bila punkcija - mislim 8. ili 9. dan. Dr je mislio da nista od toga, a ispalo je da smo dobili jako kvalitetan embrio, cak se dr zacudio neg. beti. Nadam se da sam te malo oraspolozila

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

pa i jesi,hvala
    do sada sam imala kvalitetnih embrija pa ništa, pa me strah da ovaj šta je ludo izrasta nije dozreo...

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

KLARA31, meni se tvoj strah čini opravdan, samo bi ja rekla da je prazan, odnosno nema JS. Nažalost, mislim da se tu ne može ništa napraviti, jer čak da i jest prazan u trenutku njegovog prskanja propadaju i ostali folikuli, zbog toga se ne može čekati da ostali narastu. Ja isto ne bi riskirala na doktorovom mjestu nego bi se odlučila na štopericu i punkciju jer zapravo nemaš alternativu.
    Nadam se da griješim i da će ipak biti JS.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

sildad zašto misliš da nije moguće da ovaj brzoizrasli fol. prsne a ostali narastu za koji dan i imam više folikula normalnog rasta?
    Najgora mi je opcija da sada ide štoperica radi tog velikog, a on bude cista. Nije mi jasno zašto je rekao da mi ostali sporo rastu a narasli su 2-3mm u 2 dana,ipak mi je 7dc,čine mi se dobre veličine za taj dan 12 i 13mm.

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sildad zašto misliš da nije moguće da ovaj brzoizrasli fol. prsne a ostali narastu za koji dan i imam više folikula normalnog rasta?
    Zato što jednostavno to tako funkcionira. Kad jedan prsne, ostali propadaju, ovulacija se dogodila, ciklus ide dalje. Nadam se da kužiš.
    Meni je na 1.IVF-u bila identična situacija, taj vodeći je bio prazan, ostala dva nezrela.
    E sad, medicina ti nije matematika, ja samo pretpostavljam da bi taj najveći mogao biti prazan jer mi je malo sumnjivo da je tako brzo narastao. Obično se to događa kod praznih folikula.
    Daj mi malo pojasni koji dan ciklusa su ti folikuli bili 9,10 i 12 mm, a nakon koliko dana se dogodio taj porast na 18,12 i 13 mm? Ako sam ja dobro shvatila to je bilo 2 dana poslije. Zbog čega si toliko sigurna da je ovaj od 9 narastao na 18, a ne ovaj od 12 mm šta bi onda bilo u granicama normalnog rasta?

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

sildad hvala!!!
    Moram bit kratka,idem na CITO sada,javit ću se šta je bilo. Da sildad dobro si razumila 5dan i 7 dan su ove veličine folikula,i jedan je na lijevom jajniku od 9mm bio i sad je taj jedan na lijevom bio od 18mm,nije mi napisao to na papir,ne znam zašto nije,vidila sam kad je na svom protokolu napisa. Javim se uskoro.

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neće ti ni pisati na papir kad je IVF u pitanju nego samo na tvoj protokol. Javi obavezno šta je bilo.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Sve ok prošlo,samo me jučer isprepadao bezveze. Jutros taj od 18mm je isti,imam još jedan od 18mm, i dva od 16mm. odmah je rekao ovo već bolje izgleda,ovi drugi su ipak narasli. Kažem ja al ne luduju kao jučer i on se nasmija. Sve ok,večeras štoperica.
    Hvala na pomoći!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

a ovo što mi je ispisao na papirić kad koje injekcije i kada je punkcija,valjda će mi priznat doktorica opće prakse za bolovanje,mogla bi reć da sam sama ispisala to na papirić

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •