Stranica 35 od 155 PrviPrvi ... 2533343536374585135 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Drage moje moja današmžnja beta je 174. U šoku sam još nevjerujem . Još mi se čini skromna ali barem raste.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

BRAVO kia ~~~~za dalje
    anđeo~~~~~šaljem

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

vexiy i kockica sretno!
    kia, predivna beta unutar 30 sati!!!!!!jeeeeeeeee!!!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kia prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje moja današmžnja beta je 174. U šoku sam još nevjerujem . Još mi se čini skromna ali barem raste.
    super je ta tvoja današmžnja beta
    drago mi je i želim ti sve uredno do kraja!

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

pozz iskrene čestitke, iskreno vjerujem da če ultrazvuk pokazati sve ono čemu se nadate...UVJERENA SAM!!! OD SRCA ISKRENE ČESTITKE!!!

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Prag je čudesan, i svi oni koji se dvoume u vezi praga,točnije pronatala, nemojte ljudi,doktori, osoblje su super..konačno da nas netko tretira kao ljude i želi pomoći...ajdete nemojte se misliti nečete požaliti...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jutro curke!
    Anđeo najsretniji rasplet zelim i da sve dalje krene kao iz knjige!
    Kia jucerasnja beta je vise nego odlicna i ne razbijaj glavu!
    Znaci nastavlja se nas jesenski vlakic put Praga Vexicom i Kockicom,dobro znam,ima ih jos..
    Larast hoces da te pitamo kakva se prica krije u pozadini tvojih vedrih postova??!!

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

LARAST I ja se pridruzujem tvome misljenju za pronatal. savrsenstvo od doktora.....nesto tako nisam nigdje vidila i dozivila,

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Imam pitanjce!?Iz Praga sam dobila odgovor i dobila sam upute što prije treba napraviti.Evo piše internistički pregled,ekg pregled srca i pluća?e to me buni jel to rengen pluća kaj treba napravit tj kaj oni pod tim podrazumjevaju????i buni me jer ne piše da treba napravit ikakve hormone??? ćitam čitam ali ne pišeeeee pa vas molim za pomoć kako bi napravila sve što terba jer ovi naši dr se prave ludi moraš im sve na pismeno dati što ti treba...Hvalaaa

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Valiana, radi ti se o kompletnom internističkom pregledu - koji se radi inače prije svake operacije. Internist ti pogleda (posluša) i srce i pluća, isprepipa trbuh i još štošta, i napiše da si zdrava i da nema zapreka za podvrgavanje postupcima MPO-a. U sklopu pregleda je i ekg. Barem je meni tako bilo. Nisam radila rengen pluća, i ne vidim zašto bi i radila, osim ako nemaš neke eventualne indikacije da pluća treba posebno pogledati... Ja nisam radila hormone posebno, radila sam ih prije, dok smo još bili "u potrazi za dijagnozom", a kako su nalazi bili uredni, nisu me tražili da ponavljam. Mislim da ti dosta ovisi o dijagnozi i postupku na koji ideš ... U svakom slučaju, što god ti nije jasno, šalji mail Mirni (ili ju zovi) za pojašnjenje. Preporučam da našem doktoru doneseš isprintan mail iz Praga (meni je doktorica dala baš neko "pismo namjere" na kojem je objasnila na koji postupak idemo, i u obraćanju kolegi u RH zamolila da se naprave te i te pretrage, pa sam ja sa tim papirom išla naokolo i skupljala dokumentaciju.)

Btw, pozdrav svima na najdražem forumu! Čestitke novim trudnicama, puse i zagrljaji tužnicama, vibrice čekalicama i sretan put putnicama!

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

pozz svima, buduči da sam nova htjela bi vam reči par rijeći o našem slučaju...ja 28, muž 35 god dg azoospermia...nakon pustih pretraga malo zg malo st, dođemo do pstiupka u zg ali naravno dođe i novi zakon a nas vrate kuči jer kažu neznaju što s nam...inhibin loš....da neduzimo krenuli smo u prag na postupak..MM našli 3 plivača i sada početkom mj idemo dalje..jedva čekam...i nadam se pozitivnom...s obzirom da u hrvatskoj nas svi govore nema t ništa to se ne isplati ...ai nada umire zadnja...3 plivača su tu...4 god mi govore da odustanem, da se pomirim ali sva sreča ja sam optimist i vidim da se za sada isplatilo..
    svima želim sreču...i cure drzite nije nam lako ali JA TO MOGU,HOĆU, ŽELIM...
    Sretno svimaaaaaaaaaaaa.......

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

anđeo, čekamo danasšnje vijesti!
    kia, kad je nova beta?
    Ne znam da li sam već komentirala da mi se jako sviđa Milivojev avatar, sjetila sam ga se zbog Mirninog komentara da imaju jako dobru uspješnost u ovoj godini i da će se to sigurno pokazati na godišnjem prikazu rezultata.

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Anđe držim fige i čekam, nadam se da će sve biti OK.

Bila sam jučer kod svoje gin. ona me naručila na UZV za 2 tjedna. Rekla je da je beta OK i da se pravilno povećala i da je nema potrebe ponovno vadit . Odlučila sam da ću se pokušat primirit, poslušat dr. i čekat 2 tjedna u nadi da je sve OK
    Inače osjećam se supač, nemam nikakvih simptoma trudnoće, ustvari uopće se ne osjećam trudno pa me to brine, ajmo friške trudnice recite kako je vama, kako se osjećate.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Andjeo, zaista nejverovatan razvoj situacije, od srca ti želim da čuješ svoga čuda!
    Svim ovim divnim budućim majkama želim da to što prije postanu
    Moram vam priznati da sam čitajući vaše poruke i plakala i radovala se sa vama.

S obzirom da sam nova, želim da vas upoznam sa svojom situacijom.
    Ja imam 30 godina, moj dragi 42.
    Problem je njegov nalaz, OlygoAsthenoSpermia. Imali smo do sada 2 ISCI, i u prvom pokušaju se ostvarila biohemijska trudnoća ali je plod ubrzo otišao od mene a drugi pokušaj nije bio uspješan.
    Sada smo u planovima da idemo u Prag, ai sam janaišla na preporeku na prvom koraku.
    Naime, iako sam od svih vas čula a i drugih žena koje su iz mog okruženja bile u Pragu, da i Mirna i dr. L odmah odgovara, ja pokušavam da dobijem neke informacije od 27.07. 2011.
    Počela sam da razmišljam o tome koliko je uopšte pametno ići na daleki put negdje gdje neće ni na mail da mi odgovore u nekom razumnom vremenu. Inače, planirala sam krajem oktobra ići u Prag, ali sada sam već počela da se dvoumim.
    Da li mi možete dati neki savjet

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zvončice,

stvarno čudno da ti tako dugo ne odgovaraju.Imaju jako puno posla,ali ipak..... Da li imaš ispravnu adresu?

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ovako je to teklo, tada sam poslala mail i odmah dobila odgovor od dr. da je na odmoru i da će dgovoriti oko 6.8.2011. Nije bilo odgovora pa sam ja krajem početkom 9. mjeseca nazvala doktorku i ona je bila jako ljubazna i izvinila se zbog kašnjenja.
    međutim, i dalje nisam dobijala odgovor. Onda sam nazvala Mirnu, koja je malo pokrenula stvar i dobila sam jedan mail od njih, sa nekim mišljenjem, kada su mi tražili još neke informacije koje su mi bile potrebne.
    Prije 10 dana sam poslala te informacije, nalaze ali još nisam dobila odgovor.
    Zvala sam ih i na telefon juče uz obećanje da će mi odmah odgovriti, ali još nisam dobila mail.

Šta sad? Cure, šta biste vi radile na mom mjestu ?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zvončica, doktorice opet trenutno nema par dana na poslu, nažalost. Strpi se sad još mrvicu i zovi je na telefon drugi tjedan.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala Mare, na informaciji.
    Ipak se mnogo približilo vrijeme kad bih trebala ići, a treba se pripremiti odsustvovati s posla, kupiti lijekove, rezervisati kartu i smještaj.
    A ja još ne znam ni koja mi je terapija.
    Meni je samo žao da zbog glupih problema u komunikaciji, steknem utisak da i ostalo tako funkcioniše.

anđeo sa neba avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dakle, ovako... Još smo na ledu. Betu smo odustali raditi u dogovoru s mojom soc. gin. i radimo je tek za tjedan dana.
    Danas na 2D UZV (ne baš sjajne kvalitete) dr. je vidjela GV od 6,5 mm i gle sad - NAJVJEROVATNIJE- plod od 3,5 mm. Najvjerovatnije iz razloga jer se nešto u GV vidi, ona misli da je plod. Za tjedan dana ponoviti UZV i ne odustajati!!!!

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Anđeo divne vijesti. Samo hrabro...

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mare hvala za avatar...bit će tu još nekih ideja
    btw mislim da će nam se razvodniti ona tema sa smještajem u Pragu...a i mislim da ona spada ovdje jer nema postupka bez smještaja u Pragu...
    zvončice, molim te nemoj zbog malih problemčića u komunikaciji odustati od ovako dobre klinike...
    anđelak~~~~~~

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

milivoj, ma istina je da fina papica i ugodan san spadaju ovdje, al nekako mi se činilo da je bolje da je sve na istom mjestu jer ko bi sad tu išao tražit postove u kojima je milivoj opisivao restorane, ne znam, vidjet ćemo, al sigurno ima još štofa za onu temu (ja se još kontroliram da ne spominjem tamo burčak i ostale delicije). (jesi poslao avatar Mirni?).
    anđeo, mislimo na tebe!

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

anđeo baš si me razveselila, velikoza tvoju buduću bebicu
    Posljednje uređivanje od venddy : 23.09.2011. at 14:42

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

anđeo, jesu onda te bete greške labosa? I naša Inesz je imala jednu betu koja je bila greška u labosu (Inesz, cmok).

anđeo sa neba avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mare imaš pp

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Anđeo vijesti su dobre samo budi hrabra i naravno dobrih živaca

Ipak nisam izdržala i ponovila sam betu dakle današnja je 382,30. Dakle danas mi je 17 DPT, nekako mi i nije prevelika u odnosu na ostale ali mislim da se OK duplira ili... molim stručno mišljenje
    Još se tresem od straha, da mi je neko rekao da je tako teško biti trudan nebi mu vjerovala

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

draga kia, beta ne može biti bolja ni da hoće, predivno duplanje, a prošlo je i manje od 48 sati..

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

anđeo želim ti sreču znam da je isčekivanje ajme, ali strpi se još malo ja vjerujem da če biti uspiješno....

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kia sve je to ok
    dr.L nam je rekla da 18 dnt bi trebala biti preko 200...

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj milivoj73 prvotno napisa Vidi poruku
    kia sve je to ok
    dr.L nam je rekla da 18 dnt bi trebala biti preko 200...
    Dragi Milivoj, ovo sa betom preko 200 na 18 dnt si i meni svojevremeno napisao. Mislim da me je to spasilo da ne poludim.
    Pusa maloj Karli!!!
    Posljednje uređivanje od Inesz : 23.09.2011. at 18:58

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala vam na ohrabrenju. Odlučila sam se sad opustiti do 7.10 tj do prvog UZV-a, valjda ću ostat normalna do tad

Milivoj pozdrav i pusa curici

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

hvala na odgovoruuuu

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pozivam curke da vise pisu na temi forum.roda.hr/threads/67953-Smještaj-u-Pragu jer nas je dosta velik broj sto je jednako velikom broju iskustava sa hotelima i restoranima.
    Ovaj je pdf kao i svi kreiran da si pomognemo,svi smo mi jedna brojna obitelj.A sa obitelji dijelis najbolje.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mario kad je FET?Kako se osjecas?

mario avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Mario kad je FET?Kako se osjecas?
    Trbala sam danas bit na transferu...endometrij trolinijski 8mm 13 d.c sve idealno a moj gin kaze los nalaz nema folikula..mislim pa kako ce bit ja na estrofemu i tako sam se cula s Mirnom pa smo odlucili napravit kompromis i sacekat iduci ciklus s istom terapijom,tako da ocukujem da bi mogla biti u Pragu iko 19.10 s folikulom ili bez njega
    Inace se osjecam dobro i ovaj estrofem je skroz ok obzirom da sam bacila upustva a nus pojave nisam ni pomislila citat ja sam odlicno

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mario ali zasto i Mirna zeli da imas folikul?Ne razumijem bas,u transferu je bitan jedino endometrij a tvoj je odlican za 13ti dan.
    Transferi su od 17.dana pa do 23 dc.Jos komotno stignes na transfer.

mario avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Mario ali zasto i Mirna zeli da imas folikul?Ne razumijem bas,u transferu je bitan jedino endometrij a tvoj je odlican za 13ti dan.
    Transferi su od 17.dana pa do 23 dc.Jos komotno stignes na transfer.
    Mirna je rekla da mogu doc na transfer ako hocu ali posto je to gin koji bi vodio trudnocu ako se daj boze desi da zele napravit kompromis znas koliko su oni dobri i obzirni zaista nemam rijeci,a sela moja cekam vec 5g.pa cu se strpit jos jedan mjesec.Kako si mi ti,kako se osjecas?

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Shvacam te jer i ja imam dr-a koji zahtijeva svoj udjel u praskim postupcima.
    Meni je danas jutro pocelo down jer se svi simptomi da sam ista radila na sebi prije 8 dana, povukli.Sad vise nisam sigurna i nisam toliko down..

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mario,odustajete od transfera zbog ginekologa,pa šta nema drugih,svaka čast ali ja mislim da zbog toga ne bi prolongirala toliko čekanu priliku(a baš je dobar ginekolog kad mu za FET treba folikul!!!)

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja do sad imala 3 FET-a,svaki put priprema sa Estrofemom i 3 dana pred transfer sa Utricima,mjerili mi svakih 7 dana endometrij i nikome nije palo na pamet da mi pogleda jajnike i vidi ima li folikula,kakav je to ginekolog

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja isto kad sam išla na FET uzimala sam Estrofem i pratili smo samo endometrij. Mene je isto skoro zeznuo jedan dr kad sam bila u stimuliranom postupku,ali sva sreća slušala sam dr L pa je sve ispalo dobro.....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Drago mi je da nisam jedina koja se čudi (primarnim) ginekolozima koji se miješaju u posao subspecijalistima humane reprodukcije.
    mario, ne ide ovo samo tvog doktora,nije nam namjera da te naši komentari uznemire, vi idete po svom planu i programu, al ovo vrijedi za druge-slušajte MPO specijaliste koji vam rade postupke.
    alma-jednom kad sonda mjeri endo pogleda se i ostalo.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Prekratko mi bilo vrijeme editiranja-htjela sam nadodati da uz Luin postupak, bio je barem još jedan takav postupak kojeg je dr u Zg zamalo upropastio, malo nas smeta ta udaljenost do Praga pa moramo imati i ovdje doktore i s njima postupati u "rukavicama".

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Znam naravno da se sa sondom vidi i sve ostalo,vidjela sam i sama jajnike prilikom svakog mjerenja endometrija,ali ipak kod folikulometrija vise ''zakrene'' sondu sto se svakako osjeti i slika folikule,a kod mjerenja endometrija u pripremi za FET pogleda endometrij,izmjeri debljinu i to je to,po tome i zakljucujem da se niko nije bavio folikulima u vrijeme moje pripreme za FET.Malo me zacudilo sto su u Pragu poslusali misljenje ginekologa o folikulu,mozda to ima neke veze,sad se pitam

anđeo sa neba avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja kad sam išla na FET nisam koristila estrofem, jedino štopericu i imala sam folikul (naravno prirodno). Od štoperice nakon određenog broja sati on je puknuo i mi došli na FET... Znam da sam štopericu si trebala dati kada folikul bude 18-20 mm,a endometrij 7-12 mm, a 5 dana nakon nje FET.
    Tako je bilo s nama...

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Drage moje, eto pala je odluka da i mi krenemo u Prag po bebeča
    Isčitavala sam ove stranice (priznajem nešto sam i preskočila) i još se ne m0ožemo odlučiti između te dve klinike.
    Nekako sam zaključila da bi za početak napisala mail s osnovnim podatcima o dijagnozama, nalazima i postupcima iza nas i poslat na obje klinike, sa molbom za konzultacije što prije i naravno za postupak. Dal sam naivna ako očekujem konzulatacije 10-11 mjesec a postupak iza Nove godine????

I nisam nigdje našla, kada pišem mail, dal na hrvatskom ili na engleskom???

I jel ima koja Pražanka da se nađe sa mnom na kavici (Zagreb) da podijeli sa mnom detalje?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tražit ću ljubaznu adminicu da na prvoj stranici, pokraj imena osoblja u obje klinike, napiše da je korespodencija na hrvatskom (a imena im to asociraju).
    I nema brige, linalena, bit će češka kava uskoro.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 25.09.2011. at 21:12

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala

Niš sutra ujutro uz kavicu pišem mail. Opisati ću naše dijagnoze, godine i postupke iza nas. Da li trebam slati skenirane nalaze??

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

linalena samo hrabro, mi u pronatala smo čekali konzultacije 4 mj( REČENO NAM JE IZ KLINIKE DA JE TO NAJDUŽE ŠTO SE ČEKA) ali kada sam tek stupila u kontakt rekla mi je javiti termin, i to smo čekali oko 1mj uglavnom sve skupa je bilo 4 mj. i onda sve ide lakše, MM je odma mj iza konzultacija imao biopsiju, i sada početkom 10 mj idemo na ICSI. A nalaze nismo faksirali več smo nosili sa sobom, ali znam slučajeve kada se dogovoriš s njima i sve im pošalješ i onda ti reču kako dalje. Ali svi su gore super i sve mailove mi odma vračaju eventualnu u počtku čekaš dan-dva...a za drugu kliniku ti neznam....
    Puuuuno sreče va želim...

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne moraš slati nalaze, samo kratak opis dijagnoze, Ako ćeš ići na konzultacije, budeš onda im odnijela (tako smo mi napravili. cijelu moju "tekicu" sam ljepo iskopirala i ostavila im u karton...).
    Što se tiče time-line-a, mislim, barem za PFC, jer smo mi tamo bili, fa su tvoja očekivanja realna. Ja sam prvi mail poslala oko božićnih praznika, za konzultacije smo se dogovorili u veljači (pazi na ciklus kad dogovaraš konzultacije, jer se radi i pregled), sredinom ožujka već sam počela protokol, 11. travnja bila na punkciji a 16, nam vraćena naša mrva...
    I na našu veeeeliku sreću godinu dana od prvog maila očrkujrmo susret s našom malom čehinjicom.
    Posljednje uređivanje od patuljchica : 26.09.2011. at 04:22

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •