Stranica 124 od 191 PrviPrvi ... 2474114122123124125126134174 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,151 do 6,200 od 9523

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Bubekica. Nadam se da će mi se javiti na tel.
    hoce, zovi ga, kasnije mozda zbrise jer jos nisu velike guzve, buduci su tek krenuli s postupcima nakon godisnjeg.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure, hvala vam puno, zbilja ste mi ustedile vrijeme i skratile korake

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala
    Citiraj 123beba prvotno napisa Vidi poruku
    Sami, mislim da imaš baš i otvorenu temu za ovo što ti treba i znam da su cure imale neki super smještaj... Nadam se da će ti se cure koje znaju javiti, no probaj i na toj temi o smještaju...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Zanima me koji dan od transfera se na vv vadi beta? Znam da ste nešto pisale o tome, ne mogu sad to naći.

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

17 dan mima

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Bokić drage moje,moja menstruacija je uranila unatoč utrićima i maloprije sam se vratila sa VV.Dr.je zadovoljan današnjim stanjem od danas pijem estrofem i vidimo se 26.1.na uzv.Novost je to da se sada prije svakog postupka moraju ovjeravati potpisi supružnika kod javnog bilježnika i moramo donijet novi vjenčani list jer on ne smije biti stariji od 6 mjeseci.To je sve potrebno zbog traženja ministarstva zdravlja.Bubi ovi papiri su potrebni i za FET,ne moraju se odmah ovjeriti već ih je potrebno donjeti do kraja postupka tako da ćemo mi javnog bilježnika riješiti ovdje u Vž.Ja nisam znala da mi se FET broji kao stimulirani postupak pa sam ostala malo iznenađena. Ali ipak sam sretna jer ponovo u akciji.
    Posljednje uređivanje od hrki : 17.01.2013. at 19:42

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

A kaj se toćno mora ovjeriti kod javnog bilježnika, više mi ništa nije jasno!

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

papir na kojem se oboje potpisujete da pristajete na postupak MPO tj.točan naziv tog papira je PRISTANAK BRAČNIH,ODNOSNO IZVANBRAČNIH DRUGOVA ZA PROVOĐENJE POSTUPKA MPO

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hrki, ovao ne razumijem - da se FET broji kao stimulirani postupak??? kak to misliš?

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj ruža82 prvotno napisa Vidi poruku
    Hrki, ovao ne razumijem - da se FET broji kao stimulirani postupak??? kak to misliš?
    ružo i ja sam ostala iznenađena. To nam je rekla socijalna radnica kad smo došli k njoj po ovaj papir .Iskreno sa doktorom o ovome nisam ni pričala jer sam zaboravila ali u subotu ću ga sigurno pitati.I da zaboravila sam napisati da su im subote radne ove je dr.A a sljedeću doktorica.

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ja ti mislim da se ona malo krivo izrazila valjda je željela reći da nam se FET ubraja među onih 6 postupaka koji idu na trošak HZZO-a.To mi je nekako logičnije.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

FET se ne ubraja u stimulirane postupke!! ništ mi nije jasno, il sam ja krivo skužila...

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

pa ja se nadam da se fet ne ubraja u stimulirane postupke obzirom da ih je ionako malo... nema mi smisla da se ubraja u stimulirane kada se tada ionak ne prima stimulacija...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

cure, fet se racuna pod isti postupak. jedan mpo postupak je jedna stimulacija, sto se tice financijskog dijela.
    hrki zasto si uopce bila kod socijalne radnice? procitaj sto sam pisala na potpomognutoj na vv vezano za papire, da se ne ponavljam. ovaj papir koji je mm potpisivao nema oib na sebi. taj pristanak koji ti spoinjes smo potpisali kad smo isli na icsi, ali ovo je jedan drugi papir.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ups, pa ja i pisem na potpomognutoj na vv
    Posljednje uređivanje od bubekica : 17.01.2013. at 21:22

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Mora se ovjeriti taj pristanak supružnika kod javnog bilježnika. Cijena 95kn. Ja nisam shvatila da je to i za FET,a ni to brojanje postupaka.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj mima235 prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me koji dan od transfera se na vv vadi beta? Znam da ste nešto pisale o tome, ne mogu sad to naći.
    18-i dan od punkcije, bez obzira na transfer.

analoneta avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Cure kakvo je stanje sa ulicom na dugom dolu....sto se tice parkinga zbog ovog snijega.......

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj analoneta prvotno napisa Vidi poruku
    Cure kakvo je stanje sa ulicom na dugom dolu....sto se tice parkinga zbog ovog snijega.......
    Nažalost ne znam kakvo je stanje, no mi smo jednom parkirali u garaži na kvatricu pa se prošetali... Eto jedno rješenje ako je gore kaos...

analoneta avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj 123beba prvotno napisa Vidi poruku
    Nažalost ne znam kakvo je stanje, no mi smo jednom parkirali u garaži na kvatricu pa se prošetali... Eto jedno rješenje ako je gore kaos...
    hvala......vidjet cemo kada dođemo gore

hrki avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj mima235 prvotno napisa Vidi poruku
    Mora se ovjeriti taj pristanak supružnika kod javnog bilježnika. Cijena 95kn. Ja nisam shvatila da je to i za FET,a ni to brojanje postupaka.
    Da i za FET je jer smo ga dobili i trebamo ga ovjerenog donjeti do kraja postupka.Nema nikakve veze što smo taj pristanak oboje potpisali prilikom zadnjeg IVF-a koji je bio u 10.mjesecu.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    cure, fet se racuna pod isti postupak. jedan mpo postupak je jedna stimulacija, sto se tice financijskog dijela.
    hrki zasto si uopce bila kod socijalne radnice? procitaj sto sam pisala na potpomognutoj na vv vezano za papire, da se ne ponavljam. ovaj papir koji je mm potpisivao nema oib na sebi. taj pristanak koji ti spoinjes smo potpisali kad smo isli na icsi, ali ovo je jedan drugi papir.

Bubekica je u pravu, zakon omogućava 4 stimulirana IVF/ICSI postupka na teret HZZO-a (a ovdje ulaze i svi FET-ovi koji proizlaze iz tih stimuliranih postupaka) kao i 2 prirodna IVF/ICSI postupka na teret HZZO-a.
    Ono što trenutno uopće nije jasno jeste da li će se IVF ili ICSI postupak uz korištenje samo klomifena brojati među stimulirane kao što to neke bolnice trenutno provode!? PO meni je to glupost, no to je već druga tema.
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 18.01.2013. at 20:42

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dakle VV je počeo provoditi školski i po uputama i sukladno zakonu i tako traži od svih pacijenata pred svaki postupak suglasnost koja mora biti ovjerena kod javnog bilježnika?

To znači pred svaki IUI, svaki stimulirani ICSI, svaki prirodni IVF i sve FET-ove? Ajme, to može značiti da će neki parovi i 10ak puta te potvrde ovjeravati kod javnog bilježnika..... nije to samo financijski aspekt nego i organizacijski.....kad to sve uopće stići obaviti!?

Uistinu se nadam da će VV u budućnosti odustati od psiho i pravnog savjetovanja prije postupka, eto što su nam donijeli ti revni socijalni radnici i pravnici s Vuka ( Zaista je žalosno na koji ste način opravdali svoje postojanje u MPO lancu!
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 18.01.2013. at 20:43

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ovo je suludo. Ministar je rekao da će donijeti zakon bez diskriminacije. Za koji drugi medicinski postupak je potrebna ovjera pristanka kod javnog bilježnika? Ostali pacijenti za daleko rizičnije postupke pristanak daju potpisom u bolnici. Opet nas maltretiraju s nepotrebnom papirologijom i opet moramo ispunjavati papirnate uvjete da bi nam pružili medicinsku uslugu. Ne znam što čekamo. Moramo opet pisati Ministru jer u provođenju zakona smo opet zakinuti. Obećao je pratiti provedbu zakona i mijenjati što ne valja. A ovo ne valja.
    Ja osobno ne bih pristala na stimulaciju klomifenima koji bi mi se računali kao 1 stimulirani postupak jer rijetko dobijem js u takvim postupcima.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovo je suludo vise
    Ok, treba potpisati pristanak, potpisuju ga svi i za najbanalnije operacije, no dodatno to nositi na ovjeru i svaki puta platiti je ludost u najmanju ruku...cemu sve to? Ne mogu vjerovati da to ima zakonski uporiste uffff, jako sam tuzna .....razocarana, bez nade u nase zdravstvo....pitam se jos cemu placam dopunsko....

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Odjavljujem se sa ove teme (na kraju priče nam slijedi duže čekanje) . Želim vam svima puno uspjeha sa postupcima i da vam se ostvare vaše želje.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mg1975 - što se dogodilo????

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Rominka prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je suludo vise
    Ok, treba potpisati pristanak, potpisuju ga svi i za najbanalnije operacije, no dodatno to nositi na ovjeru i svaki puta platiti je ludost u najmanju ruku...cemu sve to? Ne mogu vjerovati da to ima zakonski uporiste uffff, jako sam tuzna .....razocarana, bez nade u nase zdravstvo....pitam se jos cemu placam dopunsko....
    da i meni je to sve suludo, potpisivala sam pristanak svaki put kad sam bila na klomifenima, naravno kod dr. ali se ne sijecam da sam potpisivala pristanak kad sam bila recimo na gonalima ili menopurima, to mi nije ostalo u sijecanju neznam zasto
    mislim da je sasvim nepotrebno nositi na ovjeru kod javnog b. i platiti
    i ja se pitam zasto placam dopunsko z. i to vec godinama.....

tina_julija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Kako mi je ostalo jos 5 pilula i cekanje m, doktorica mi je rekla da zovem 1dc a da se vidimo 3dc, to bi znacilo da bi dobila kratki postupak?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

tina_julija stimulacija od 3.dc. je kratki protokol, tako je. sretno!

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ruža82 prvotno napisa Vidi poruku
    Mg1975 - što se dogodilo????
    Nakon 6 mjeseci tokom kojih smo na kapaljku dobivali upute koje pretrage napraviti konačno su nas poslali kod androloga (iako smo im na početku rekli dijagnozu koju MM ima 30 godina) . Tako sad čekamo nalaz androloga koji će povrditi ono što već znamo - MM mora na operaciju (ne samo zbog problema začeća nego i zbog svog zdravlja). Kako u našem zdravstvu sve brzo ide ode još godinu dana (x mjeseci čekanja na operaciju i 6 mjeseci da se vidi da li je uspjela) - a baš nemamo nešto urnebesno puno vremena, mislim ja nemam.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

mg1975, nadam se da će sve biti ok.

poznata je "sporost" androloga na VV. mnogi parovi nalaz i komentar običnog sprmiograma čekaju i više od mjesec dana. isto tako, na VV se jako često preporuča operacija varikokele. ista je već skoro napuštena u svijetu radi spoznaja o nedjelotvornost.

možda da probate potražiti savjet u nekom drugom mpo centru.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

problem s andrologom je bio posebno izrazen u zadnjih par mjeseci jer ga 3 mjeseca nije bilo, bio je na nekom doskolovanju (sto je super za vv, ali trebali su organizirati zamjenu).

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mg1975 iz takvog razloga smo mi otišli sa VV na SD, izgubili smo godinu dana gore da bi nas onda dočekao Milinovićev zakon; a sada nam je ostala još samo jedna godina plaćenih postupaka
    Muž je nakon VV-androloga otišao kod vrhunskih urologa koji iako bi htjeli operirati(a tko od doktora to ne voli) kada su vidli naše godine i želju za bebom svi su se složili da ja bolje na postupke

sretno cure

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mi bas imamo pozitivno iskustvo - od prvog dolaska na vv do prvog postupka, s jednom (mojom) poznatom dijagnozom i otkrivanjem muzeve (cekanje nalaza androloga, odlazak urologu, ponavljanje sgram-a, cekanje nalaza mikrodelecija) + godisnji odmor na ljeto - proslo je 6 mjeseci.

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Naša situacija je oligo-astheno-terato, androlog dr. Čolak (prije cca 2, možda i 2,5 godine) je pregledao supruga i preporučio MPO (IVF/ICSI). Suprug je samonicijativno otišao na color doppler gdje je otkrivena varikokela. Obzirom da smo još relativno u dobroj situaciji po pitanju godina - suprug se odlučio za operaciju, jer ako to kod nekih pomogne da ne moraju na MPO - on je želio pružiti šansu svojim spermićima

Obavio operaciju, i otišao je ponovno na pregled i kontrolni spermiogram 3-4 mjeseca nakon operacije. Dr. Čolak je bio poprilično neugodan s komentarima da zašto je išao na operaciju ako on to nije preporučio.
    Nama nažalost operacija nije bitno pomogla (tek neznatno se popravio spermiogram, ali nedovoljno za začeće bez MPO).
    Mislim da je sad dr. Čolak u mirovini... no kažem - nekog pod mus šalju na operaciju, a nekog sprečavaju, valjda ovisi o trenutnom raspoloženju liječnika.

mg1975 nisam shvatila jel se radi o operaciji varikokele, ako da - upitajte da se operacija odgodi, a da vi u međuvremenu obavite koji MPO dok ne bude kasno radi godina?
    Ili druga varijanta - da obavite jedan MPO s full stimulacijom, i ako ne uspije (a želim iz sveg srca da uspije!) - on može odmah na operaciju, i onda nakon oporavka možete na novi postupak?
    Posljednje uređivanje od Moe : 20.01.2013. at 12:17

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma ne preporučuju više na VV operaciju varikokele mi smo bili tamo prije 3,4 god. mm je ima i nikad nam ni dr. ni androlog to nisu sugerirali prije možda da ali valjda su se sad i oni uvjerili kako nema nekog smisla...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

moe vjerojatno colak nije bio odusevljen jer prilikom operacije se zna jos pogorsati stanje - kod nekih. mm ima varikokelu i ni androlog ni dr.a., ni urolog nisu sugerirali operaciju.
    nisam bas sigurna da je kod mg uopce rijec o varikokeli.

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moe vjerojatno colak nije bio odusevljen jer prilikom operacije se zna jos pogorsati stanje - kod nekih.
    prvi put ovo čujem, srećom se to kod nas nije dogodilo!

tina_julija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

folikumetrije ako sam dobro pročitala od 7.30 do 9, koliko traje sve to, čekanje i pregled?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

tina_julija za pregled 3.dc dolazis oko 10h, nakon transfera i punkcija, to ce ti reci sestra na tel. ceka se dosta, ja sam znala cekati i 2-3 sata. folikulometrije su od 7:30-9, to ides kad krenes sa stimulacijom (obicno je prva folikulometrija 8.dc.), to brzo ide.
    moe vjerujem da to ovisi o polozaju varikokele i utjecaju varikokele na sgram. ni ja nisam cula za neki slucaj, ali tako mi je objasnio dr. a. - da bolje da to ne diramo da stanje ne bude jos gore, ako "oni tamo" nesto sprckaju
    Posljednje uređivanje od bubekica : 20.01.2013. at 13:23

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

L-karnitin može pomoći kod varikokele. Mm uzima manje od mjesec i već ga manje boli. Operirao je prije 15 g. i opet se vratila.

tina_julija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

tina_julija za pregled 3.dc dolazis oko 10h, nakon transfera i punkcija, to ce ti reci sestra na tel. ceka se dosta, ja sam znala cekati i 2-3 sata. folikulometrije su od 7:30-9, to ides kad krenes sa stimulacijom (obicno je prva folikulometrija 8.dc.), to brzo ide.
    moe vjerujem da to ovisi o polozaju varikokele i utjecaju varikokele na sgram. ni ja nisam cula za neki slucaj, ali tako mi je objasnio dr. a. - da bolje da to ne diramo da stanje ne bude jos gore, ako "oni tamo" nesto sprckaju
    sva sreća pa sam pitala, da znam uzet godišnji ili tak neš... znači to je kao da idem prvi puta na pregled dođem u 10 primi me u 14h...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

tina_julija mislim da ces prije doci na red, mislim da su zadnji oni koji dolaze prvi put (8.dc.). nadam se da sam u pravu, da ne bi bilo.... ja isto cekam m i idem gore, trebala je danas doc, al nema (trudna nisam).

tina_julija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

tina_julija mislim da ces prije doci na red, mislim da su zadnji oni koji dolaze prvi put (8.dc.). nadam se da sam u pravu, da ne bi bilo.... ja isto cekam m i idem gore, trebala je danas doc, al nema (trudna nisam).
    malo mi je glupo da izgubim dan na poslu pa cu se probat dogovoriti sa sestrama da dodjem oko 14, nadam se da će biti dobre volje..
    znas kako kažu, svemir prihvaća samo pozitivne stvari... tako da probaj mantranje neko nabaciti... biti ću trudna, biti ću trudna...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sigurna sam da mozes isposlovat da te prime malo nakon sto dodjes, samo sve najavi sestrama na telefon. sretno! mozda se i sretnemo.
    a trudna cu bit, vrlo skoro. bit cu trudna, bit cu trudna

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno Pozivam vas na obraćanje ministru vezano za ovjeru pristanka kod javnog bilježnika

Drage suborke,
    s obzirom da je VV zasad jedina klinika koja je uvela ovjeru pristanka na postupak kod javnog bilježnika, čime se PONOVO diskrimiraju MPO pacijenti, molim Vas da reagiramo! Detalji su na temi http://forum.roda.hr/threads/78305-M...ira-Mijenjajte!

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

pa da, o tome mi je dr A pričao dok sam još išla na folikulimetrije....da je jako ljut i da je to strašno i samo uzimanje novaca parovima...da se pune tuđi đepovi....bio je jako frustriran zbog toga

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jel to traže i u drugim MPO klinikama, ili samo na VV?

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Nama niti androlog niti dr A nisu preporučili operaciju varikokele jer su šanse da se 30% promjeni na bolje ili na gore pa su rekli da nikako ne preporučuju u našem slučaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •