Stranica 23 od 112 PrviPrvi ... 1321222324253373 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 5595

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Bili Uglavnom Kg i Rh faktor moram izvaditi samo ja,biljezi na hepatitis A,B i C,HIV,WAR (sifilis) moramo izvaditi oboje. Papa se kod mog ginekologa čeka nekih 15 dana pa mi to nije strašno...al sada imam jednu terapiju sa vaginaletama pa ću bris i papu raditi tek tamo iza 1.3. pa bi si htjela ovo riješiti..A termin za psihologa i pravnika smo već dobili za ponedjeljak.
    Ej,rekla mi je sestra tam u Petrovoj da kad budem imala sve papire da ju nazovem iako mi je već dala datum kada da dođem po lijekove,zakaj mi je onda rekla da ju nazovem?
    Posljednje uređivanje od Mary123 : 10.02.2012. at 10:09

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Mary123 prvotno napisa Vidi poruku
    Bili Uglavnom Kg i Rh faktor moram izvaditi samo ja,biljezi na hepatitis A,B i C,HIV,WAR (sifilis) moramo izvaditi oboje. Papa se kod mog ginekologa čeka nekih 15 dana pa mi to nije strašno...al sada imam jednu terapiju sa vaginaletama pa ću bris i papu raditi tek tamo iza 1.3. pa bi si htjela ovo riješiti..A termin za psihologa i pravnika smo već dobili za ponedjeljak.
    Ej,rekla mi je sestra tam u Petrovoj da kad budem imala sve papire da ju nazovem iako mi je već dala datum kada da dođem po lijekove,zakaj mi je onda rekla da ju nazovem?
    hm, ne znam stvarno. Ja nisam dobila odmah konkretan datum, samo mi je upisala 3/2012 i rekla da nazovem kad skupim papire da vidimo slobodan datum. Ti za svaki slučaj nazovi pa potvrdi datum kad skupiš papire. Ne može škoditi. Ja samo dobila neke nalaze jučer i bila totalno razočarana, masnoće su mi povišene grrrrrrr. moram podhitno poraditi na tome, to sam najmanje očekivala.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj bili prvotno napisa Vidi poruku
    ...Ja samo dobila neke nalaze jučer i bila totalno razočarana, masnoće su mi povišene grrrrrrr. moram podhitno poraditi na tome, to sam najmanje očekivala...
    ista stvar i kod mene, s tim da sam se ja naglo zdebljala skoro 10 kg i počela gubiti kosu. dio ovog s debljanjem i masnoćama pripisujem i tome što sam teško podnijela gubitak bebe, pa sam imala period kad sam se tješila s hranom.
    sad sam promijenila način prehrane, ponovno počela vježbati i skinula sam dosta dolje. jedem više lešo, kuhano, bijelo meso i ribu, pijem dosta vode, zeleni čaj, kuham isključivo na maslinovom ulju, nema grickalica, gaziranog, i sl.

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Bili Meni je rekla da sakupim nalaze i kada budem briseve da ju nazovem.A 7.5 da dođem po lijekove sa svim papirima i dvijema uputnicama...Budem vidjela onda kad saberem sve pa nazovem..
    E cure jel ima koja da je koristila vaginalete medazol????Ak ima javite mi se,zanima me par pitanja. Hvalaaaa

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Curke,
    evo mene narucili da dodjem sa obje uputnice 8.3.
    Radila sam papu i bris,cekam nalaze(pogotovo brisa koji je prosli put bio pozitivan na ureqaplazmu).
    Pitanja:
    imam uputnicu za vađenje krvi na one beštije u Petrovoj na transfuzijskoj, pa da pitam da li se trebam naruciti?
    zatim imam uputnicu za psihologa, mora li i MM imati,pa da faxiram obje?
    I na kraju, posto sam imala operaciju,trebam li ponovo vaditi krvnu grupu i RH faktor, kada sam vec vadila i imam nalaz..mislim , to se ne mijenja.

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mary123 i Melem33 vama su rekli dvije uputnice? Meni ništa nije rekla... Donijela sam uputnicu za bolničko liječenje, otvorili mi košuljicu i dobila sam lijekove. Čekam 8 dc da dođem na folikulometriju. Šta mi treba još jedna uputnica?
    Za Petrovu 3 se više ne naručuje, samo dođeš. Ja sam im dala nekoliko godina staru krvnu grupu i rh faktor i nitko ništa nije rekao.

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Strategija
    super, sada si mi olaksala jedno hodanje .
    Pise dvije na onom papiru koji dobijes kada se narucis, jedno za pregled, a jednu za bolnicko lijecenje.
    Ako ti je proslo s jednom, mozda je na jednoj pisalo oboje.
    Kako gd, proslo ti je .
    kod koga ides?

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Aaaa, ja sam kasnije tek došla po lijekove zato mi nije trebala uputnica za pregled
    Ja sam kod dr. Pavičić. Ti? Evo već se par dana pikam Decapeptylima i čekam m da dođe pa po 3 gonala.

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja sam kod Vrčića.
    Rekao mi je da dođem po terapiju,a oni me narucili 8.3. da nije kasno, ako mi dolazi 18.3.
    Zbunjuju m, znaci da ce mi 8.3. dati terapiju, pa da u ciklusu od 18.3. krecem s postupkom?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

cure, što u slučaju da mi prvi dan menstruacije padne na vikend?
    znam da mi je sestra rekla da se javim telefonski prvi dan menstruacije i nešto da oni ne rade vikendom, pa me zanima jel onda moram čekati do drugog ciklusa?
    Posljednje uređivanje od Ayan : 13.02.2012. at 16:08

plavuša 007 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

cure ,evo ako netko nije baš blizu zagreba za izvadit nalaze u petrovoj 3 slobodno pođite u svom gradu na transfuziju s uputnicom za petrovu i oni vam izvade krv,naprave serum i za pola sata dođete po njega,s njim u onu kovertu s mjehuričima i uputnicom i pošaljete u petrovu 3 i nalazi su za 6-7 dana kod kuće!tako ja radim i nema nikakvih naručivanja...

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Melem33 neće ti biti kasno da dođeš 8.3. po terapiju ako imaš redovitu m i dođe ti 18.3.. Koja ti je terapija? Stigneš i ako imaš dugi i ako imaš kratki protokol.
    Ayan ako m dođe za vikend nazovi u ponedjeljak. Ne čekaš idući ciklus. Vikendom ne rade sestre na šalteru ali rade se postupci i folikulometrije.

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    ista stvar i kod mene, s tim da sam se ja naglo zdebljala skoro 10 kg i počela gubiti kosu. dio ovog s debljanjem i masnoćama pripisujem i tome što sam teško podnijela gubitak bebe, pa sam imala period kad sam se tješila s hranom.
    sad sam promijenila način prehrane, ponovno počela vježbati i skinula sam dosta dolje. jedem više lešo, kuhano, bijelo meso i ribu, pijem dosta vode, zeleni čaj, kuham isključivo na maslinovom ulju, nema grickalica, gaziranog, i sl.
    Draga Ayan vjerujem da ti je bilo teško a mislim da bi i ja pribjegla takvom tugovanju! ali ja se nisam udebljala ja sam čak skinula 8 kg i sad sam na odličnih 56 kg s obzirom na visinu od 170. vjerovala sam da mi je taj dio krvne slike savršen još sam i mužu stalno kvocala nemoj ovo nemoj ono nemoj kasno rezati domaće kobasice a kad evo..... strašno ne moram ti ni pričat kolko me sad zeza s obzirom da samo imam još ponovit bris radi upale, da ja samo nazovem tamo i pitam za datum u 3. mjesecu ili da čekam sve nalaze?

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

cure, što u slučaju da mi prvi dan menstruacije padne na vikend?
    znam da mi je sestra rekla da se javim telefonski prvi dan menstruacije i nešto da oni ne rade vikendom, pa me zanima jel onda moram čekati do drugog ciklusa?
    Ako ti m dođe za vikend, zoveš u ponedjeljak, čisto da oni znaju da ulaziš u postupak.Ne mora to točno biti prvi dan m.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

hvala još jednom svima na odgovorima.
    bili nemoj o domaćim kobasama, odmah mi cure sline.
    najbolje je da nazoveš sestru i pitaš kaj dalje.

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Idemo u 14.00 u obiteljski centar, jel ima on line koja je to prošla pa da mi onako okvirno veli kaj nas čeka?

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Curke meni na onom papiru piše da moram imati dvije uputnice,jednu za bolničko liječenje jedna za pregled.Neznam,ja ću tražiti dvije kako piše....Sada trenutačno imam još jednu vaginaletu pa čekam m pa moram izvaditi papu i bris.Izvadila sam krv i čekam nalaze dva tjedna,bili smo već i kod psihijatra i prošlo je odlično i brzo svega nekih 15 minuta smo se zadržali.Uglavnom mi je sestra rekla da kad budem imala sve nalaze da ju nazovem,a to će biti tam negdje početkom 4 mj.Već sam rekla da neznam zakaj mi je rekla da nazovem ako mi je već napisala dadođem 7.5 po lijekove sa svim nalazima i uputnicom.Di se otvara košuljica,tj. karton i kada?

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo cure i dečki poslužite se na linku iz mog potpisa novim avatarima, to je najmanje što možete učiniti za sebe i sve one kojima će MPO trebati, podsjetite vladajuće na obećanje koje su davali prije izbora - novi, pravedan MPO zakon uz oplodnju SVIH stanica!

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mary123 košuljica se otvara kad doneseš uputnicu za bolničko liječenje. To će ti sestra i dr ispuniti kad dođeš. Kad sakupiš sve papire nazovi sestru i reci da zoveš kako ti je rekla.
    Posljednje uređivanje od strategija : 20.02.2012. at 10:35

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Drage kolegice sa ovoga foruma, evo ja sam nova među vama, čitam već neko vrijeme i sada sam se odučila uključiti aktivno u razgovor o zajedničkom problemu. Postavila bi par pitanja.
    Moja dijagnoza PCOS, MM prvo astenozoospermia, a drugi nalaz (od jučer) teratozoospermia (morfologija 2%).
    Zanima me koliko se na petrovoj čekaju nalazi hormana (obzirom da sam zadnji put krv vadila na rebru i čekala sam ih mjesec dana). Inače, liječimo se kod dr. Pavičić, pa ukoliko su nalazi gotovi drugi dan, nazvala bi danas da se naručim radi pregleda i dogovora oko daljnje procedure i dogovora. Puno hvala na odgovorima.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj sirena28 prvotno napisa Vidi poruku
    ...Zanima me koliko se na petrovoj čekaju nalazi hormana (obzirom da sam zadnji put krv vadila na rebru i čekala sam ih mjesec dana)...
    bojim se da niti u petrovoj nećeš bolje proći, znam da sam htjela izvaditi prošle godine tamo komplet hormone negdje u 11-om mjesecu 2011., i rečeno mi je da me mogu naručiti za vađenje krvi tek krajem drugog mjeseca 2012.
    razlog: nemaju tog nekog reagensa s kojim rade.
    zavisi koliko ti je htino, ja sam se na kraju odlučila za privatni laboratorij i dala oko 1600 kn za hormone štitnjače + spolni hormoni.

sad ne znam koliko ti je hitno sve ovo, probaj zvati druge bolnice i pitati.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 23.02.2012. at 13:58 Razlog: tipfeler

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ayan hvala na odgovoru. Ma ja sam se već naručila za ožujak 2012 za ponovno vađenje hormona (sada trenutno pijem yasmin kako bi smanjila razinu LH u krvi, pa mi je dok. rekla da nakon 3 kutije napravim ponovo hormonski status od 2-4 dc), ali zanima me dali su nalazi gotovi idući dan nakon vađenja krvi obzirom da sam ih na rebru čekala mjesec dana. Ako su gotovi drugi dan, odmah bi nazvala doktoricu da se naručim za pregled.....

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ma uglavnom sam htjela reći da sve ovisi o tome kad dobiješ termin, znam da sam na nalaze na rebru čekala skoro dva mjeseca. vjerojatno se tako negdje čeka i u drugim bolnicama.

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam prije par mjeseci vadila hormone u Petrvoj i nalazi su bili gotovi za 10tak dana.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

cure kakva je stvar sa seksom kod AIH?
    koliko prije i kasnije samog postupka se preporuča ili ne preporuča?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

cure kakva je stvar sa seksom kod AIH?
    koliko prije i kasnije samog postupka se preporuča ili ne preporuča?
    apstinencija ti je 3 dana..

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Olla curke...Ja sam hormone neke vadila u karlovačkoj bolnici i vrijedili su mi ti nalazi a bili su gotovi za dva dana...A sad me zanima dali ću morati još kakve nalaze vaditi osim onog sa papira prije postupka?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Olla curke...Ja sam hormone neke vadila u karlovačkoj bolnici i vrijedili su mi ti nalazi a bili su gotovi za dva dana...A sad me zanima dali ću morati još kakve nalaze vaditi osim onog sa papira prije postupka?
    jesam radila još dodatne pretrage, ali sve su bile prije ovih koje su potrebne za postupak, dakle radila sam ih da bi se vidjelo što i kako dalje, i da li sam uopće za postupak.

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pomoć!!!! Dobila sam nalaz i anti-hbs je pozitivan iznosi 38 IU/L...šta to znači????
    Ayan ja sam svega dva puta bila kod svog doktora u PETROVOJ i po suprugovom spermiogramu je drugi put rekao da odma idemo na IVF postupak tak da nisam ništa drugo vadila od nalaza osim samo sa ovog papira..

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Mary123, anti-hbs znači da imaš antitijela na virus hepatitisa B.

jesi li možda cijepljena protiv hepatitisa B?
    ako si cijepljena, trebala bi imati višu razinu anti-hbs, ali kod nekih ljudi razina atitijela nakon cijepljenja je neodgovarajuća i kod njih cjepivo nije djelotvorno.

ja sam cijepljena radi posla protiv hepatitisa B prije 10 godina i razina anti-hbs je oko 900 što znači dobra i doživotna zaštita od virusa hepatitisa B.
    svi ostali markeri hepatitisa B su kod mene negativni.

ako nisi cijepljena, može značiti da si bila izložena virusu hepatitisa B.

kakvi su ti ostali markeri za hepatitis B?

kakva je situacija kod tvog partnera?

savjetujem, da se konzultiraš sa infektologom.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 29.02.2012. at 17:39

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cure i dečki, javite se na http://forum.roda.hr/threads/71767-Jesmo-li-zadovoljni

samo DA ili NE - potrebna je samo koja sekunda vremena... Hvala!!!

prava ovčica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Krenuli u pripreme za IVF pa me zanima dali mogu sljedeće hormone odraditi u Petrovoj:
    FHS, E2, PRL, AMH i DHEA-s..

Kako se naručuje s obzirom da se moraju izvaditi 3DC..?
    Dali se kod njih plaća AMH i di se to točno radi..?
    Koliko se dugo čekaju nalazi?
    I mogu li ih odraditi negdje drugdje (npr VV).

Hvala.

prava ovčica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zanima me dali mogu sljedeće hormone odraditi u Petrovoj:
    FHS, E2, PRL, AMH i DHEA-s...?

E sad, ako ih mogu sve tamo odraditi, kako se naručuje s obzirom da mora biti 3 DC..?
    Plaća li se AMH..?
    Mogu li se odraditi negdje drugdje (npr. VV)..?

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mozes uraditi te hormone kao i AMH.Na zalost to je sve sto znam.Mislim da i AMH ide na uputnicu kao i hormoni.
    A sto se narucivanja tice,otprilike odredis kad bi ti pao 3dc,pa te tako naruce,a onda dodjes u intervalu 3 dana prije ili kasnije
    ovisno kad ti m dodje.Ako netko ima novije info ,nek javi.pozz

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

AMH se ne radi u Petrovoj - samo u Vinogradskoj gdje se i plaća ili na VV gdje može na uputnicu. AMH možeš vaditi neovisno o danu ciklusa.
    ostale hormone možeš vaditi u Petrovoj.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Na zidu u labosu sam vidjela da se AMH radi...pise da se vadi jer odredjeni dr-ovi pisu o tome elaborat.To moze potvrditi svatko tko je unazad tjedan dana bio u labu.A sad jel se to vadi jel se njima hoce,a ne za pacijente to ne znam....

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

to je onda nešto novo - treba provjeriti i okačit negdje obavijest...

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cure, idite vaditi AMH tamo gdje je to već rutinska pretraga, a ne tamo gdje se labos uhodava u vršenju pretrage.Dakle, Vinogradska ili Vuk Vrhovec. Nama je nalaz AMH važan. Neka doktori rade svoje radove i elaborate na nekoj drugoj polulaciji, vi idite tamo gdje je rezultat pretrage siguran i točan. Ovi za elaborate neka nađu dobrovoljece među svojom rodbinom i prijateljicama .... Mi nismo pokusni kunići.

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Inesz Pitala sam svoju doktoricu šta to znači,rekla je da sam nekada imala hepatitis,kod rođenja.Da to nije sada više ništa strašno,a svi ostali markeri su negativni tako i od supruga.Samo me zanima hoće taj dio šta je pozitivan smetati u postupku??

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Cure moželi mi koja opisati postupak IVF-a?Jer me zanima kako i koliko se moram odmarati nakon punkcije pa sve do kraja postupka?Dali mogu raditi ili?Jer moram sa šefom dogovoriti dali ću tada na godišnji ili šta?Hvala

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Inesz Pitala sam svoju doktoricu šta to znači,rekla je da sam nekada imala hepatitis,kod rođenja.Da to nije sada više ništa strašno,a svi ostali markeri su negativni tako i od supruga.Samo me zanima hoće taj dio šta je pozitivan smetati u postupku??
    Neće. Govorim iz iskustva.

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Obično se uzme bolovanje na dan punkcije i od transfera. Ja e živim u zg pa budem na bolovanju od 8. dana ciklusa kad je prvi uzv, i ostanem dokle treba

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ma ja ću uzeti od punkcije,do transfera i onih 15 dana šta čekam betu...znači nekih 20 dana.Sada budem vdjela hoću godišnji ili bolovanje.
    Kada će mi očno reći kada dolazim na punkcij??Kada dođem po lijekove ili???

Mary123 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Miga24 Hvala na odgovoru...odmah mi je lakše!

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Miga24 Hvala na odgovoru...odmah mi je lakše!
    Nema na čemu.
    Kada će ti biti punkcija ovisi o razvoju folikula (jajnih stanica) i to ti nitko unaprijed ne može reći kada će točno biti. Ići ćeš na folikometrije svaka 2-3 dana počevši sa od 8-12 dana ciklusa (isto ovisi o tome kada ti doktor kaže da dođeš na prvu) te te ultrazvučno promatrati. Kada će folikule biti spremne tj. kada ti nastupi ovulacija dobit ćeš taj isti dan štopericu (ajmo reć za primjer da je to ponedjeljak), a 2 dana kasnije (znači u srijedu) ti je aspiracija ili punkcija kako god i suprug daje doprinos. Transfer je 3 do 5 dana od punkcije (znači subota ili sljedeći ponedjeljak.)

prava ovčica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ok, onda ću to radije u VV
    Sve mi je na jednoj uputnici tako da ću sve odjednom odraditi samo... kako se naručuje??
    Sad sam zvala endokrinološki lab. i javi se automat da daju info savki dan od 13 - 15 h,
    mogu se preko telefona ili prek maila (scan uputnice) naručiti ili baš moram otići tamo?

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Molim Vas jednu informaciju, zovem danas cijelo jutro Petrovu za temin na 01/4604723 ili je zauzeto ili se nitko ne javlja..postoji još koji broj na koji ih se može dobiti? od 8 ujutro ja nisam još nikog dobila

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

bili probaj na 4604-763.

prava ovčica možda da pitaš za naručivanje na potpomognuta na vv.

Di ste Petrovke? Nekako je tiho tu na forumu a u čekaoni uvijek gužva

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

hvala strategija, na taj broj mi se odmah žena javila ali je rekla da baš moram zvati 4604-723..gdje još uvijek nisam nikog dobila puno ti hvala

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

bok cure!!
    evo da se i ja malo uključim među vas
    u petak idem vaditi krv (ponovno hormoni), doktorica Pavičić me stavila na Yasmin 3 mjeseca kako bi mi se smanjio LH. Nadam se dobrom nalazu, pa onda i postupku uskoro
    Oko telefonskog naručivanja imam isti problem - ili mi se nitko ne javlja, ili je zauzeto tako da ću se onda probati u petak kad sam tamo, osobno naručiti.
    Koliko se čekaju ljekovi i postupak općenito??
    Posljednje uređivanje od sirena28 : 06.03.2012. at 14:10

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •