Citiraj tiki_a prvotno napisa Vidi poruku
...
A ja ova naša 43+ čuda koristim kao opravdanje da sam još uvijek tu. Nije mi od koristi, ali kad IVF s godinama stvarno nekima (pa i meni) postaje hobi (zlatta ). Jedino zasmeta što će kao netko pomisliti pa gledaj nju, što više radi na tom području. Iako realna do kraja, ne volim ispasti neznalica, a opet da čovjek stalno nekom objašnjama "pa svjesna sam da su mi šanse mikronske, ali ipak...". Eto to me najviše zamara u cijeloj priči, i zato zavidim curama koje više vjeruju u to da se ta naša čuda mnogima događaju i koje nekako imaju više vjere u sebe (u smislu pa što koga briga za moj hobi)...
Potpuno te razumijem, naime, i ja sam još uvijek tu... i više se borim sa vlastitim kompleksom nego što stvarno nailazim na neodobravanja. Srećom. Hobi je dobra riječ, makar bih za sebe prije rekla da sam ovisna o nadi i stalno izmišljam neke razloge da ju opravdam. I veseli me, dokle god ide.
Poznajem 3 žene koje su rodile sa 46 i 47, ali prirodno (bez prethodnih dijagnoza). A o uspješnim MPO pstupcima 45+ sam samo čula, pa ih nebi spominjala.