Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 73

Tema: ljubimci u kući i trudnoća

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno ljubimci u kući i trudnoća

Ja nisam trudna - zasad - ali me zanima kakva su vaša iskustva sa držanjem kućnih ljubimaca za vrijeme trudnoće.

Npr. mi imamo mačku koju planiramo testirati na toxoplasmu pa ako se nalaz pokaže uredan,zadržali bismo je unutra, tj ne bismo dizali paniku oko toga. Iako mi moja ginićka stalno viče kad zatrudniš, mačku van iz kuće.
    Jesam li ja previše iskulirana oko toga ili je moja ginićka previše isparanoizirana?

Mačka nam ne ide u spavaću niti kupaonicu. Inače bude često vani, ali i unutra, sterilizirana je i ne lunja naokolo.

Ima još nekih mačkoljubaca ili pesoljubaca ovjde?

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

imala u trudnoći u kući mačku i 4 mačića.sve bilo OK.mama maca je cijepljena i uredo održavana ali mačići nisu bili, a ja sam ih baš puno držala ( maca je imala mastitis, pa smo asistirali podojima, davali dohranu mačićima...kontakti su bili brojni)
    nisam sigurna jesam li dobro shvatila (provjeri), ali ako se odavno blisko družiš sa macama (ja čitav život), dosad si bila zaražena toxoplazmozom i stekla si imunitet-što pak možeš provjeriti tako da sebe testiraš (TORCH - ili ako možeš odraditi samo T iz torcha). ja sam zbog drugih razloga testirala dijete na torch kad je imao 3 mj, i nalaz je bio uredan - nije u toku trudnoće bio izložen nijednoj toj boleštini.
    Posljednje uređivanje od prima : 04.05.2011. at 15:21

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja sam mackoljubac koji doma dovodi macica cca 40ak dana prije svog termina...
    nabavljam macu s pedigreom koja je cijepljena na sve moguce bolesti,biti ce iskljucivo u kuci tako da sto se toga tice nema straha.

kao sto ti je prima rekla,ako si prije imala mace na toxoplasmozu si sigurno vec imuna,one su meni npr. od malena spavale samnom u krevetu tako da sam sto se toga tice pokrivena! a inace,nju se moze dobiti na jos 100 drugih nacina,mace su samo od jedan na koje svi upozoravaju a zaboravljaju na druge!

cuti ces inace price o tome kako ce ti maca sjest na bebu pa je ugusit,kako ce skakat na nju,nece je volit itd itd...pripremi se na te bapske price... imas ovdje negdje na forumu tu temu sa dosta postova o primjerima savrsenog suzivota beba i kucnih ljubimaca!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prošla trudnoću sa jednim psom i dva zeca.
    ne vidim zašto bi to bio problem.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a vidite - nisam dovoljno tražila po forumu. mislim, tema suživota djece i kućnih ljubimaca me apsolutno zanima za budućnost kada jednom rodim dijete.

Mačkoljubac sam od rođenja i oduvijek smo imali sve moguće životinje.

Testirala sam se na toxoplasmu prije postupka IVF-a i sve o.k.
    Da, znam da se možeš zaraziti i preko sirovog mesa i ako prčkaš po zemlji i na sto drugih načina.

Nije samo toxoplasma stvar, nego i dlake, alergije i to. a te priče o gušenju beba - bapske priče, mislim i ja.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    prošla trudnoću sa jednim psom i dva zeca.
    ne vidim zašto bi to bio problem.
    bravo! i to još iz usta mame troje djece (ako sam dobro shvatila iz potpisa) )

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ne bih imala srca izbaciti moju macu van, ona je kao član naše obitelji, Možda malo brijem, ali evo već sad me stegne u grlu na samu pomisao. Malo sam i nafilana hormonima jer sam pod stimiulacijom pa sam na sve osjetljiva, ali nije samo to stvar.

Nekako želim vjerovati da je moguće sve to uskladiti; trudnoću i macu

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ma naravno da je moguce!
    Ne brini,fokusiraj se ti sad na stimulaciju da to sve protekne u najboljem redu pa ces onda citati vise o kako naviknuti macu na bebu itd...joj,iskopat cu ti link gdje je netko pisao da mu je maca jako zahtjevna i ovisna o njoj...ma ako to cak nije andynoa?

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

The Margot, ti si moja

pogledaj kakav sam ja problem imala (http://forum.roda.hr/threads/63494-K...dolazak-bebice)...

sada imam bebicu, a i dalje mačku dajem pažnju, ne u tolikoj mjeri kao inače, ali i njega moramo paziti...

testiran na sve živo i neživo, zdrava je maca, stalno je u kući (ne tamo gdje je beba..), i steriliziran je sada!

malo je ljubomoran al onda ga se sa hranom podmiti dok počne trgat cvijeće i tako to (inače to nikad nije radio, a sa nama je sad skoro 2 godine..)

Cijelu trudnoću sam provela s njim, spavao mi je na trbuhu ponekad, nosala sam ga po kući...

Po meni to nije nikakav problem i nemoj se brinuti oko toga.. ja jedva čekam da ga malac počne hvatati za rep.

Odrasla sam sa puno životinja oko sebe, i smatram se normalnom, a isto tako mislim da je zdravo za dijete da odrasta uz životinje!!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Ma naravno da je moguce!
    Ne brini,fokusiraj se ti sad na stimulaciju da to sve protekne u najboljem redu pa ces onda citati vise o kako naviknuti macu na bebu itd...joj,iskopat cu ti link gdje je netko pisao da mu je maca jako zahtjevna i ovisna o njoj...ma ako to cak nije andynoa?
    ma srećo evo me, i poslala sam link the margot.. čim sam vidla temu odmah sam se raznježila

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    ne bih imala srca izbaciti moju macu van, ona je kao član naše obitelji, Možda malo brijem, ali evo već sad me stegne u grlu na samu pomisao. Malo sam i nafilana hormonima jer sam pod stimiulacijom pa sam na sve osjetljiva, ali nije samo to stvar.

Nekako želim vjerovati da je moguće sve to uskladiti; trudnoću i macu
    Ni u ludilu ju nemoj izbacivati van, nemaš potrebe za tim pogotovo ako je maca zdrava...
    JA te razumijem vjeruj mi, naš Čupko je uvijek bio tretiran kao član obitelj, i tako je i ostalo sada... i ne briješ, točno znam kako ti je..

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    ma srećo evo me, i poslala sam link the margot.. čim sam vidla temu odmah sam se raznježila
    mijau
    sad ću pogledat kad dođem doma, jurim s posla!
    Hvala!

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja imam mačku, cijepljenu, ali ima slobodan izlazak vani i dok sam bila trudna dobila je dva mačića! Asistirala sam joj kod okota i bavila s mačićima od prvog dana... A imam i psa. Napravila sam TORCH analizu čisto da budem mirna i bilo je sve ok.
    Nije to nikakav problem, bitno je samo da maca(e) bude očišćena od unutarnjih i vanjskih nametnika i trudnica bi trebala izbjegavati čistiti mačkin wc, ako baš mora, onda s rukavicama obavezno i puno pranja ruku.
    Ako dođe do alergije kod bebe, to ćeš tek moći vidjeti onda i reagirati. Kod nas nije bilo nikakvih problema. Što se dlaka tiće potrebno je samo malo češće usisavanje, ništa posebno. I ipak bebu ne bi trebalo ostavljati samu s kućnim ljubimcima... tako kažu.. Moja mačka uopće ne doživljava moju bebu...
    Sretno!!
    Posljednje uređivanje od Lotta : 04.05.2011. at 16:39

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Testirala sam se na toxoplasmu prije postupka IVF-a i sve o.k.
    pa šta kažu oni IgM i IgG? opet nisam sigurna ali iz (IgG?) se da isčitati imaš li imunitet na toxoplazmozu?

Nije samo toxoplasma stvar, nego i dlake, alergije i to. a te priče o gušenju beba - bapske priče, mislim i ja.
    ja sam uvjerena da sam jednom davno čitala o smrti bebe koju je uzrokovao mačak (u hr), i poznajući mace koje se vole sklupčati na fina mjesta, bi bila jako na oprezu sa ovim, dok mi je beba bila sasvim mala nikad mačka nije bila sama s njim u prostoriji, prilično lako rješivo, nisam tu riskirala. a za dlake isto ne brinem, normalna higijena ko i za ostale ukućane, ne jedemo s površina gdje mačka leži, i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Imam peseka, mačku i kornjaču..stvarno ne vidim kakav bi to bio problem, u trudnoći niti poslije. Jedino što te pesek prisili na šetnju tri put dnevno iako mi se baš i neda u 39tj.-nu. Al ona brine za moje zdravlje. I svi spavaju u kući a preko dana su na dvorištu. Samo što, već je netko i napisao, treba ih čistiti od unutarnjih parazita svaka 3-6mj.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja imam mačku koja je cijelu moju T ležala uz moj trbuh, ali eto kad se L rodila bilo je ljeto i jak pritisak okoline a i mica se jako linjala pa je završila na dvorištu i jako dobro se snašla, ali isto jedva čekam dan kad ćemo uselit u našu kuću zajedno s micom (i btw testirana san na toxo. i nisam je imala i uopće mi nije bio bed radi mace)

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja sam pravi mačkoljubac...mi ih udomljujemo...pa ih uvijek imamo poveći broj...ali ne preko 10 hajde...
    sve ih sredimo...i ne idu sve u kuću...
    u našem stanu ih sada imamo 2, imali smo 3..ali...
    nedavno sam rodila drugu bebicu i sve ok...

mene isto lagano lovila panika radi toksoplazmoze pa sam prije par godina razgovarala sa veterinarom. rekao je da nema smisla testirati mačke, jer to što test pokaže u tom trenutki ne znači apsolutno ništa za sutra...mogu se zaraziti i nakon testa.
    ono što je evidentno, toksoplazmozu od mace možeš dobiti samo preko izmeta...znači ako na neki način dospije u usta...a to je dosta teško, kad razmisliš...
    ja recimo više nisam čistila mačji wc...i malo sam češće prala ruke.. i to je bilo to.
    i svi su mi govorili da sam sigurno već preboljela tokso... kad sam čitav život uz mačke, i da imam imunitet, ali nisam. nikad je nisam imala.
    znam za jedan slučaj gdje je jedna poznanica imala problema s istom, a nema mačaka u kući. puno ju je jednostavnije dobiti od neopranog povrća ili od neprovjerenih suhomesnatih proizvoda..kojih sam je ja klonila u trudnoćama...

al sam se raspisala...
    a najviše sam uživala kad mi je mačak preo razvaljen na stomaku...baš me zanimalo što bebolina u tom trenutku čuje

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi imamo psa koji je doslovno već 2,5 godine naše dijete. Živi s nama u stnau, spava s nama, ide s nama kud god i mi.

Trenutno sam u 30.tt i ne pada mi na pamet da poduzimam bilo kakve drugačije mjere odgoja ili ponašanja prema psu nego i do sada.

Nekoliko osoba koje su me pitale mislim se sad riješiti psa ili ga staviti na dvorište dobile su takvu jezikovu juhu od mene da im se zavrtilo u glavi.

Meni je to isto kao da me netko pita što ću sa starijom djetetom sad kad dolazi novo?!

Pas je potpuno zdrav, uredno cijepljen i čišćen od parazita. Odgojena je i poslušna. Nemam apsolutno nikakav strah od toga da stvar između bebe/psa neće funkcionirati savršeno.

Mislim da nema ljepše stvari od zajedničkog odrastanja bebe i kućnog ljubimca (bez obzira na vrstu).

Na higijenu se treba paziti ali ni u čemu pretjerivati jer nije dobro držati sve sterilno i dijete pod staklenim zvonom. Dokazano je da djeca koja žive sa životinjom su zdravija i pate manje od alergija.

Sestra i ja smo odrasle s njemačkom ovčarkom u kući i vjerujem da je i ona puno utjecala na to da smo izrasle u kompletne,odgovorne i empatične osobe.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I ja sam u prošloj trudnoći imala psa,tj i dan danas ga imam i iz mog iskustva mogu samo reći da je moj malac jako profitirao od njega.Mi smo nedonošče koje je prisutnost psa,koji je naravno sve uredno cijepljen čišćen od parazita jako dobro došao kao poticaj dodatni.Zato mislim da je samo stvar u pravilnom držanju životinje.Moj stav je kad imaš životinju bez obzira na bebu da ju moraš držat tj održavat ili je u protivnom nemoj ni držat

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

nad nama se većina zgražala...ali neka je. njihov problem.
    jedino je činjenica kad se odlučiš na suživot sa životinjama malo uvećana komponenta čišćenja...
    u jednom trenutku me to malo nerviralo, ali je prošlo...
    tamo kad krenu puzati...svaki dan usisavanje i pranje poda...
    ali, isplati se

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    nad nama se većina zgražala...ali neka je. njihov problem.
    jedino je činjenica kad se odlučiš na suživot sa životinjama malo uvećana komponenta čišćenja...
    u jednom trenutku me to malo nerviralo, ali je prošlo...
    tamo kad krenu puzati...svaki dan usisavanje i pranje poda...
    ali, isplati se
    i nama su svi rekli da Čupko mora van, al eto ga još uvijek je tu...
    dok imaš nekoga tko ti svaki dan ulazi u kući u blatnim patikama, ili nedaj bože s travom od košnje (tata i baba) onda mi usisivanje nije strano svaki dan... tako da tih par mačjih dlakica nije problem

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

meni to nije par dlakica...dvije mačke u sezoni puštanja dlaka pogotovo...nemaju ograničenja po stanu, mislim ne hodaju po stolu i elementima, ali svi kreveti i kauč i fotelje su im dostupni.
    tako je ujutro prvo što moram napraviti, da bi uopće netko od klinaca mogao na kauč, kompletno usisavanje iliti rješavanje dlaka na neki drugi način...
    kauč, krevet, fotelja, pod....nije malo...meni makar. ja se ne mogu pohvaliti da sam neka čistilica i da to volim...ali sam se navikla, pa radije čistim i imam mace, nego da ih nemam.
    hoću reći, da i ako si opterećen dlakama, recimo, možeš imati mačke u kući bez problema, samo moraš malo više čistiti.
    mojoj mami je recimo to bio čisti sf..ona me savjetovala da ih se riješim...međutim, priznala mi je da kod mene nikad nije ni primjetila da su mi mačke u kući....
    to nije bilo tako kad nismo imali djecu...

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

naš je neki mješanac između perzijske i još neke (tko zna) i ima veliku dlaku.. ali od malena ga tretiramo češljićem svaki vikend, tako da većina tih dlaka ostaje na češlju..
    kad krene mjenjanje dlake većinom ih je malo, jer pola skinem s češljem, a pola mu ostane na jastuku na kojem spava..a pošto se ne vere okolo po kući, onda je to stvarno par dlakica što se njega tiče..
    još nismo doživjeli da se vere po svemu, osim sada u kolica i viper, al malo povisiš ton i maca natrag tamo gdje mora bit i više ne ulazi ...

veći problem vidim u hrani jer ne želi papati sve, već ribice, kolačiće, whiskas, kitkat al ne svaki, piletinu obožava, a da o peki ne govorim dok se teletina peče, stoji kraj peke skupa sa starim i čeka da mu udjeli malo ..
    mlijeko za mačke ni u ludilu, samo voda ...

a ko što sam rekla jedva čekam da ga Noić počne navlačit za rep

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

meni je to predivno...taj odnos dijeteta i životinja...baš uživam promatrajući ih
    i da...naše mačke spavaju s nama...tako da nas je trenutno 6 u krevetu, nas 4 i 2 mace

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawwwww... tu egzibiciju neću još isprobati.. bravo za vas 6 sigurno spavaju dolje pod nogama, tako je moj

Nikad nisam voljela one ljude koji imaju "banned" znak na čelu kada se spominju životinje i djeca...to mi grozno od njih, jer imam osjećaj da takvi ljudi žive u staklenom zvonu...
    Ako se vodi briga o životinjama, onda nema nikakvih problema za dijete da odrasta uz njih..

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ala ste se razvezale!!!!

a najviše sam uživala kad mi je mačak preo razvaljen na stomaku...baš me zanimalo što bebolina u tom trenutku čuje
    ajme ovo jedva cekam!!!! a ako vidi da se beba mice u stomku,mogu mislit koje su to onda reakcije!!!!

ja imam jaaako zahtjevni parket za odrzavanje,i tako i tako cu morat svaki dan usisat pod tako da mi je svejedno....
    maca ima dulju dlaku pa cu je cetkati svaki dan i time smanjiti rasipanje dlaka posvuda...

blackberry,pretpostavljam da vam mace spavaju u dnu nogu?
    ja imam feeling da ce nas bjezati iz sobe cim beba pocme plakat i trazit mirnije i tise mjesto za spavanje!

Margot,nadam se da si razuvjerena! )))

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

bome smo se razvezale !

spavaju kod nogu da...prije su svakako, sada kod nogu...a i ne stanu nigdje drugdje

a to s trbuhom mi je baš bilo odlično skroz!!

i istina, malo se uznemire kad netko plače...pa odu...srećom nema puno plakanja

i da...moram priznati da ih mi malo manje češljamo...kratkodlake su...i nekako nisam se navikla na češljanje...šteta...bilo bi manje dlaka zasigurno

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Joj, cure, uživam u vašim pričama. Naša maca je nama baš član obitelji i jako je vezana za nas iako mnogi koji ne poznaju mačke kažu da se one ne vežu za ljude.

Ali neka ja prvo zatudnim pa ću onda dalje razmišljati o pojačanju higijene u kući i sl )

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo da se kao životinjoljubac uključim. Baš mi se sviđa ova tema.

Živimo s dva psa, velikom curom od 8 godina i malim lajavcem od 2-3 godine kojeg smo pokupili iz azila. Poučena iskustvom mojih prijatelja veterinara, mrtva sam hladna na komentare i zabrane. Oni su imali 2 velika psa, jednog patuljastog, mačku i papigu u istom stanu s trudnicom, a posljedično i s bebom. Beba sam ide u drugi razred, pametna je i bistra, ništa joj ne fali.

Ja se podjednako družim s našim psima ko i ranije. Istina, manje divljam s njima, ali nivo maženja je isti, ako ne i veći jer sam sad stalno doma. Kad beba dođe nemam ih namjeru izolirati iz kuće, imati će pristup u sve prostorije kao i do sad. Istraživanja su pokazala da djeca koja odrastaju s životinjama razviju manje alergija i puno su socijaliziranija (a ja bi rekla i senzibiliranija).
    Kako mačku nikad nisam imala, kad idem kod frendova na selo izbjegavam kontakt s njohovim mačkama koje izlaze vani i love ptice i miševe, ali zato kod drugog frenda njegovog starog mačka koji je stalno u stanu redovito mazim i ne brinem se za toxoplazmozu.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 05.05.2011. at 10:53

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ala ste se razvezale!!!!

blackberry,pretpostavljam da vam mace spavaju u dnu nogu?
    ja imam feeling da ce nas bjezati iz sobe cim beba pocme plakat i trazit mirnije i tise mjesto za spavanje!

Margot,nadam se da si razuvjerena! )))
    a kad je super tema
    znaš kako ovaj moj pobjegne dok Noa zaplače.. gdje god da se nalazio, prvo načuli uši i onda dok suži šta je, bjež glavom bez obzira u drugi kut..

Margot neka je sa srećom da zatrudniš evo ~~~~~~~~~~

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma ja sam oduvijek razuvjerena po tom pitanju, mislim da je kod narodna predaja i bapske priče prednjače pred zdravim razumom!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

beba od 19mj, druga za koji dan..........
    u kući 3 mačke
    pas u dvorištu.....

svi udomljeni s ceste osim jedne, zdravi, cijepljeni......

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

za koji dan!!! ajme, kako lijepo 3 mačke u kući! baš ste mi super vi mame koje ste tako cool oko kućnih ljubimaca.
    Ne mogu si zamisliti da bih jednog dana moje (za sad virtulano dijete odrastalo bez životinja oko sebe.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    a kad je super tema
    znaš kako ovaj moj pobjegne dok Noa zaplače.. gdje god da se nalazio, prvo načuli uši i onda dok suži šta je, bjež glavom bez obzira u drugi kut..

Margot neka je sa srećom da zatrudniš evo ~~~~~~~~~~

bogme će mi trebati sreće, ali ništa nije nemoguće.
    Naša maca je sa nama 7 godina, preživjela selidbu sirota, bila 3 puta operirana, vozili smo je preko granice, nad njom smo bdjeli i baš nam je prirasla srcu
    Ali da je rarmažena, je, istina je.

Jede samo jednu vrstu hrane, ponekad samo kuhana jetrica, a mlijeko neće ako nije podgrijano. Kuži sve itekako i neće svima u krilo, jako je delikatna i izbirljiva što se društva tiče.
    Pravi mali mačji manipulator.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure, hvala vam na ovoj temi, sad mi je malo lakše kad vidim da nisam jedina koju su davili s pričama o mačkama i bebama. ja sam još uvijek trudna i jedino od čega strepim je da maca ne ogrebe malu (a ne znam kako bi, kad joj režemo pandžice) i drugo, da bebica ne razvije alergiju na životinjsku dlaku. svoj slučaj sam detaljnije opisala na andynoinoj temi http://forum.roda.hr/threads/63494-K...dolazak-bebice
    u svakom slučaju, drago mi je čuti da sve uglavnom dobro šljaka s živinama i bebama!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

još jedan mačkoljubac

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja mislim da ljudi najviše vežu toxplasmu uz mačke jer nisu informirani i zato jer ih dosta ljudi ne voli jer vežu uz njih neka vjerovanja iz kamenog doba. i onda su im za sve mačke krive, a uopće ih ne poznaju.

živjele mace!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja mislim da ljudi najviše vežu toxplasmu uz mačke jer nisu informirani i zato jer ih dosta ljudi ne voli jer vežu uz njih neka vjerovanja iz kamenog doba. i onda su im za sve mačke krive, a uopće ih ne poznaju.

živjele mace!
    ma, naravno. ja sam odmah na početku trudnoće radila TORCH, ispalo je sve ok, ali nisam ni imuna, bez obzira što mi se puno mačaka izredalo u životu. moj gin mi je kazao da je gotovo nemoguće dobiti toxoplazmu od mačke, da je imao prije veterinarke koje se nikad nisu zarazile time. prije moš dobit toxo od neke kobase čudnog porijekla ili neopranog povrća... ma, najveći protivnici ljubimaca u stanu s bebom su oni koji nikad nisu ni imali kućne ljubimce pa ni ne znaju kako suživot zapravo funkcionira...

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj mikisan prvotno napisa Vidi poruku
    ma, naravno. ja sam odmah na početku trudnoće radila TORCH, ispalo je sve ok, ali nisam ni imuna, bez obzira što mi se puno mačaka izredalo u životu. moj gin mi je kazao da je gotovo nemoguće dobiti toxoplazmu od mačke, da je imao prije veterinarke koje se nikad nisu zarazile time. prije moš dobit toxo od neke kobase čudnog porijekla ili neopranog povrća... ma, najveći protivnici ljubimaca u stanu s bebom su oni koji nikad nisu ni imali kućne ljubimce pa ni ne znaju kako suživot zapravo funkcionira...
    potpisujem u potpunosti...i ja sam najviše prodike dobila od ljudi koji nemaju životinje...pogotovo u kući...

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

potpisujem u potpunosti...i ja sam najviše prodike dobila od ljudi koji nemaju životinje...pogotovo u kući...

Kad malo pogledam tko je bio protiv mace, ista stvar ekipa koja uopce nema ljubimce..ili drze pse na lancu :O

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

živjele mace!
    A jadne nase mice zbog nerazumnih ljudi, zato treba nas razumnih koji se brinemo za njih, da im pokazemo da nisu u pravu...

za nase mice..

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja nemam mačke u stanu,ali imaju ih moji roditelji koji žive u kući..

I da mi je netko rekao da ih ne smijem maziti,nositi-naprosto,kloniti ih se,mislim da bih doslovce uvenula..

Toliko pozitivnih emocija razvijam kad ih vidim i kad se mazimo,da moja beba sigurno to osjeća i ne želim si-a ni bebi,uskratiti to zadovoljstvo.

I kad sam ne znam kako loše raspoložena,one me uvijek dodatno oraspolože-niti jedna osoba to ne može kao one

Radila sam TORCH i sve je ok,čak nisam ni imuna-mada sam mislila da ću biti.

Stoga oni koji nemaju kućne ljubimce,nemaju pojma šta propuštaju u životu!

Živjeli kućni ljubimci,posebno mace!!!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

eeeee. samo da se pohvalim, čekam leglo kartuzijske (ove ) mačke, tako da Čupko mješani dobiva družicu

p.s. jučer odlučeno i javljeno

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Andynoa,te mace su mi zakon!!!!!

Baš ti zavidim..

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

e, a vezano za higijenu i čistoću - radije bih pustila čistu životinju u kuću nego prljave ljude, a ima ih.... za ne povjerovati, i to puno koji ne polažu uopće pažnju na osobnu higijenu... Strašno. Radim s ljudima i zaista mi se ponekad gade takvi koji se ne tuširaju, ne peru zube, kosu... Užas jedan. Moje mačke su sto puta čišće i manji izvor zaraze od takvih prljavih ljudi.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj mia74 prvotno napisa Vidi poruku
    Andynoa,te mace su mi zakon!!!!!

Baš ti zavidim..
    Neću vjerovat dok ne dođe u kuću... i sad trebam proučavat kakva je briga za njih.. to si stari ispunjava želju..

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi imamo psa već 11 godina,u stanu smo, spava s nama, živi kao kraljica(ide na šišanje i sređivanje češće nego mi ahaha), .Kad sma bila trudna pas je to osjetio i počeo je raditi neke stvari koje do tad nije radio-npr jesti bombone iz zdjelice na stolu, sve što je jestivo (ili mu se činilo jestivo) kad nas nije bilo je tamanio..Naravno da me ta promjena u ponašanju začudila i pitala sma uzgajivače kako će reagirati akd dođe beba, pa su rekli da pas osjeti moju promjenu hormona, osjeti naše raspoloženje, da se nešto sprema, događa i zato se tako ponaša jer traži svoje mjesto...i da će sve biti ok kad rodim...I naravno da je sve bilo i je savršeno. Npr nikad mu nije palo na pamet ući u N. krevetić koji je bio bez stranice i spojen s našim krevetom, a spavao je i spava s nama na krevetu, nikad nije plišance koji su dječji navlačio nego samo ono što je njegovo.Ono što i dalje radi je ostao proždrljivac, pa kad je mala nešto papala i dan danas hoda za njom i prosi...samo što se ona brzo naučila da mu ne daje i da hranu ne ostavlja na mjestima s kojih pas može pokupiti i pojesti. Mislim da je za N. pozitivno što odrasta uz kućnog ljubimca jer smo tako od malena izgradili pozitivan odnos prema životinjama.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Draga, mi živimo u 40m2 s tri mace (koje ne izlaze) i najveći problem u trudnoći i uz malu bebu je bila moja mama, koja nikako nije htjela prihvatiti činjenicu da će joj unuka rasti uz životinje.
    Međutim, raste, igra se s njima, mi malo više pazimo što se događa sada kada trči unaokolo i pokušava uloviti mačije repiće - i nema, niti je bilo ikakvih problema.

Najslađe mi je kada "priča" s njima, proizvodi visoke, kratke zvukove koji imitiraju mijaukanje.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imamo psa i mačku.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Mater Studiorum prvotno napisa Vidi poruku
    Međutim, raste, igra se s njima, mi malo više pazimo što se događa sada kada trči unaokolo i pokušava uloviti mačije repiće - i nema, niti je bilo ikakvih problema.

Najslađe mi je kada "priča" s njima, proizvodi visoke, kratke zvukove koji imitiraju mijaukanje.
    aaaaaawwwww, kako slatko jedva čekam
    Posljednje uređivanje od andynoa : 06.05.2011. at 10:34

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •