-
Imam sličan "problem" i mene je dojenje počelo opako frustrirati.....dakle, drugo mi je dijete, s prvim zbog uvučenih bradavica i konfuzije nisamo nikad dojili, već sam devet mjeseci izdajala i prvih 6 je bio isključivo na mom mlijeku.
ova sad mala cura je uz početne probleme i nedostatak mlijeka nakon sedam dana prešla sa formule na šeširiće i izdajanje, pa sam izdajanje prorijedila i počele smo samo sa šeširićima, pa smo eto i njih uspjele izbaciti i prešle smo samo na cicanje
MEĐUTIM ona non - stop sisa, dakle, siše, zaspe na sisi, otkačim je, prođe 15 minuta plače da je gladna...i tako u krug...uz to se povezalo i ne-kakanje, naime prvi razmak između dvije kakice nam je bio 7 dana, a evo danas se uspješno pokakila nakon 5 dana, i sad, ona jede, pa plače, pa se nateže, pa zaspi..pa se probudi u plaču..pa opet cica...pa od umora zaspe..pa je zaboli stomak...i tako se vrtimo u krug a ja sam LUDA. Neku noć mi je došlo da skočim kroz prozor...dala sam je mužu uz potoke suza jer sam bila toliko nervozna i skoro vikala na nju da je molim da malo spava...jer od umora ne mogu gledati. Mislim, samo se vrtim oko tog dojenja, de facto nemam neki razmak između podoja - cijeli dan je jedan veliki podoj. Pa sam prije par dana probala to sve otkačiti i uvesti ponovo izdajanje - i što se dogodi, beba neće bočicu, neće dudu, neće spavati, jer ona kunja uz sisu. Onda sam molila muža da mi kupi drugu vrstu bočice da probam s njom umjesto ove koju imam sa izdajalicom, ajde, posiše 40 ili 50 ml i ni makac dalje, a znam da joj je to malo...pa zaspi...pa ponovo. A ja ne mogu moje mlijeko podgrijavati tri puta, jednostavno izdojim u pet minuta 100 ml, a ona pojede samo pola od toga...stavim je na cicu, hoće cicu, dam joj bocu, neće bocu.
Dudu i dalje pljuva s gađenjem uz refleks povraćanja, ali ajde, noćas sam je nunala na sebi da se umiri zbog grčeva i prihvatila je dudu koju sam držala s prstom.
Jednostavno, počelo me sve živcirati jer ne mogu ništa isplanirati, imam drugo dijete koje zapostavljam totalno, ne mogu skuhati ručak, ne mogu ništa...I sad nisam pametna, da nastavim izdajati i da joj po danu davam bočicu - pa koliko pojede pojede, ili da ovako, kao sad, nju držim na jastuku, ona siše već sat i pol, a ja preko nje tipkam. Kad je skinem počet će gristi šaku...i njurgati....znam da je boli stomčić zbog ne kakanja, ali zamijenila je moje cice sa dudom varalicom...a ja jednostavno ovako više ne funkcioniram.
aaaaaaaaaaa
za osam dana punimo dva mjeseca i počela sam joj prije par dana davati probiotičke kapi nadajući se da će se stolica malo regulirati tj. da je neće ovako mučiti stomčić.
Inače od prvog dana dugo cica, ali bi barem nakon maratonskih podoja zaspala i odcorila 2 sata, medjutim dogodio se 6tjedni skok pracen problemima sa ne kakanjem i uz to nespavanjem. Sling je divan izum, jedino u njemu ona zaspi po danu, a ja jedino tako usišem, pospremim, ali ima 5 kg i ledja me nakon pola sata krenu boliti a ona i kad je u njemu rezi i hoce cicu preko majice. Meni je misterija kako ona jede, naime malo guta pa malo cica u prazno, pa taman kad je hocu otkaciti cujem opet gutljaje, dok je bila na sesiricima bili bi puni mlijeka, ona bas uziva na cici, malo zvace malo guta, ali nikad ne mogu procijeniti kad bi je bilo dobro otkaciti, recimo noćas je bilo koma, povuče pa zaspi, nakon pola sata opet traži cicati, pa opet u krug, tako sam je od jedan u noći do sedam jutros hranila valjda sedam ili osam puta...naravno, jutros pelena teška i puna dakle pojede ona u tih par puta što povuče, ali da ona to hoće slomiti u dva ili tri podoja...a krevet ispod mene mokar - jer ona povuče, pa popusti vakum, a ja ne skužim odmah i ono sve curi ispod nje...ljenguza jedna
Jutros je već bila na cici od sedam do osam, pa je ćorila 15 minuta, gledala mene kako peglam (skinula joj pelenu da leži u kolicima računajući da joj je tako lakše za pokakit se) pa je jela u 9.30 (izdojila da vidim koliko će povuć) pojela 50 ml, zaspala, ja se stigla otuširati, izašla iz kupaonice a ona plače ko kišna godina, gladna, dakle sad je opet jela u 10:30 (probala sam razvući držeći joj dudu u ustima da barem prođe sat vremena), pojela je 30 ml iz bočice (što je ostalo od prethodnog puta) i evo sad opet kunja na sisi....Dakle, da li da joj počnem uvoditi neki "red" i pustim je da plače i dobro ogladni pa da napravim neki razmak između podoja....ili da skočim kroz prozor.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma