-
voznja bicikla u trudnoci
bok svima,mozda je malo glupo pitanje al zanima me da li smiojem voziti bicikl dok sam trudna.npr ja sam trudna mjesec dana pa mi neko kaze da je to super a neki opet da i nije...zanima me vase misljenje...
-
Koliko ja znam nije preporucljivo, mislim da zbog vibracija dok se vozis a i napora za trbusne misice...
-
Odluci se sama. Kao sto si primijetila neki kazu ne, neki da. Imam poznanicu koja je vozila bic u cetvrtoj trudnoci i sve je bilo ok. Ja nisam, jer mi je hodanje vise odgovaralo, nekako se nisam mogla namjestiti na sicu.
-
Ja sam pokušala, ali sam imala osjećaj da ne znam držat ravnotežu pa me bilo strah da ne padnem. U stvari, mislim da je to dosta opasno jer su padovi i inače sa bicikla dosta nezgodni,a kamoli sa trbuhom.
-
mislim da nije baš preporučljivo, probaj zamjeniti šetnjom!
-
Mislim da ako je trudnoća u redu da je ok. Samo kako smo mi balkanci paničari nije nam običaj. Ali ja bih izjegavala uspone i neravne terene, samo onako penzionerski. Negdje je već bila ovakva tema, ali davno... znam da je bilo između ostalog napisano da se u Nizozemskoj pod normalno vozi i skoro kraja trudnoće - ali tamo je ipak fino ravno.
Ja sam vozila i dosta zahtjevne vožnje, jer dugo nisam shvatila da sam trudna. Takve terene ne bih ipak preporučila trudnicama. Ali prošlo je srećom bez posljedica.
-
-
Osoblje foruma
Prema americkim stranicama, bicikl je jedna od najboljih vjezbi u trudnoci jer je tezina prebacena na guzicu, a ne dijelove tijela kojima je ionako tesko. Naravno, upozoravaju na padove.
Evo jedna od stranica gdje objasnjavaju svastanesto: http://www.pregnancytoday.com/articl...pregnant-2107/
Upozorenje: amerikanci, u pravilu, ne poznaju cuvanje trudnoce, mirovanje i slicno. Takvo sto se pripisuje stvarno rizicnim situacijama, uglavnom neusporedivim s onim zbog cega se kod nas ostaje kod kuce i/ili u krevetu.
-
moja mama je vozila bicikl do poroda doslovce (doduše prije 25 godina) a meni je ginićka rekla maksimalno deset minuta dnevno.... mislim da ti je šetnja najbolji izbor
-
Osoblje foruma
ja mislim da nekom ko redovno vozi, bicikl nije neki napor, a i zna "osjetiti" prepreku
ali postoji taj dio s ravnotežom i padom-sigurno.
-
Ja sam na početku ove trudnoće vozila biciklu, brzine prilagodila i nije mi bio napor.
Naravno s trudnoćom je sve uredu!
-
ja sam 32 tjedana trudna i normalno se vozim
-
kad sam ja citala i kopala cime se smijem a cime nesmijem baviti u trudnoci nasla sam posvuda na clanke da treba izbjegavati kontaktne sportove,one gdje postoji veca opasnost od pada ili udarca (tipa rolanje) i prevelikog treskanja (jahanje npr)....naravno neces ici na mountain biking i neke off road terene.... kako nam se ravnoteza i inace poremeti u trudnoci jedino radi toga bi ja bila pazljivija....
a najbolje je plivanje jer ne optereciva zglobove!
-
Svakako, plivanje mi je na prvom mjestu!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma