Stranica 28 od 49 PrviPrvi ... 18262728293038 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

alisa u kojim mjernim jedinicama ti je prolaktin?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

prolaktin mjerne jedinice 102-496 mU/L ovo sam prepisala sa nalaza

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Alisa to ces pitanje morat postaviti nekom strucnom ginekologu koji ce te pregledati i UZ, da se vidi izgled jajnika. Ovi tvoji nalazi su dosta losi, odnosno FSH je stvarno jako visok. Ne znam imas li i kakve cikluse, je li ti lijecnik predlozio kakvu terapiju? Ovdje ces naci iskustva s preuranjenom menopauzom ali nema ih puno, po meni je najbolje obratiti se strucnom ginekologu za sve sto te zanima!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Da, brojke izgledaju dosta loše ali ne može se ništa zaključiti bez gin.pregleda odnosno ovih parametara koje navodi Charlie - kakvi su ciklusi, jajnici, ima li antralnih folikula...
    Što ti je činiti ovisi o tome želiš li samo izregulirati hormonski status (za što će ti ginekolog sigurno dati nadomjesnu terapiju) ili si planirala odmah majčinstvo (u tom slučaju treba vidjeti imaš li šanse ostvariti ga s vlastitim jajnim stanicama ili je donacija jedina opcija).
    Gdje živiš?
    evo jedne teme ovdje: http://forum.roda.hr/threads/39983-D...varian-failure
    i puno više informacija ovdje: http://kutak.forumotion.com/f51-povisen-fsh
    Sretno!
    Posljednje uređivanje od Argente : 14.06.2013. at 17:23

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Saan isprazni inbox

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Trebam savjet iskusnih i ovdje! Trebali smo ići na IVF, dobili dugi protokol; od 21.dc decapeptyl, pa od 4.dc 4 menopura 4 dana i onda ništa- folikuli nisu porasli. Zanima me da li kakva druga stimulacija bi mogla djelovati jer je dr rekao to je to i da nikakva druga stimulacija ne bi djelovala s obzirom na moj nemjerljiv AMH

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj špelkica prvotno napisa Vidi poruku
    Trebam savjet iskusnih i ovdje! Trebali smo ići na IVF, dobili dugi protokol; od 21.dc decapeptyl, pa od 4.dc 4 menopura 4 dana i onda ništa- folikuli nisu porasli. Zanima me da li kakva druga stimulacija bi mogla djelovati jer je dr rekao to je to i da nikakva druga stimulacija ne bi djelovala s obzirom na moj nemjerljiv AMH
    koliki je tocno AMH, koliko si imala antralaca taj ciklus?
    postoje razne varijante za low respondere, npr. neki doktori daju estrogen (tzv estrogen priming) pred postupka itd..malo prouci ovu temu.
    decapeptyl koliko kuzim je najneppovoljniji za low respondere. ako ces ici u protokol sa supresijom, onda je valjda sprej (surpefact npr.) bolja opcija. nekad blage stimulacije daju bolje rezultate.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nije ti baš nemjerljiv AMH, napiši točno koliko je

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    nije ti baš nemjerljiv AMH, napiši točno koliko je
    Kad sam vadila AMH rekli su mi da je manji od njihove (VV) granice mjerlijvosti (mislim da je njihova granica 1,14 ili ako netko zna neka me ispravi). Svakako ću zavirit u svoj karton sljedeći put ili ići vaditi privatno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potpisujem spodobu, dugi protokol s decapeptylom vrlo jako supresira jajnike. Postoje druge, slabije supresije, postoje protokoli bez, prirodni ciklusi, klomifen, femara, estrofem da ne nabrajam...vazno je pokusati pronaci sto bi ti odgovaralo, gledati jajnike na 3.dc... Gdje ste bili u postupku?

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

špelkica, uz sve ovo što ti savjetuju spodoba i Charlie, vrlo vjerojatno ta tvoja stimulacija od samo 4 menopura/dan nije mogla podići antralce nakon takve supresije pa je tu trebalo ići sa jačom dozom čistog FSH ako je već bila odluka za dugi protokol, no svakako još probaj izvrtiti nešto od ovih protokola za low respondere.

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Špelkica, Menopur ti je očito bio preslab. Vjerojatno je trebalo pojačati s čistom dozom FSH. Svakako potpisujem što ti curke savjetuju.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

curke, imam jedno pitanje:
    do sada još nisam vadila AMH, jer mi je FSH relativno stabilan oko 9, i uzv slika jajnika je do sada
    uvijek bila "bolja od toga", odnosno antralaca je uvijek bilo dosta (neznam broj, ali MPO-ovci bili zadovoljni).

međutim, prošli tjedan sam ponovno bila na hsg-u, 8 d.c., i doktorica mi je, prva od njih x doktora su me gledali,
    spomenula da sumnja na nisaki AMH i pobrojala 5 antralaca.
    Ima li netko iskustva sa protokolima sa tolikim brojem antralaca?
    godina 36,5
    Posljednje uređivanje od krojachica : 07.10.2013. at 14:27

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Najbolje izvadi AMH pa ces znati vise. Ima protokola, ali ne pase svakoj isto, nekom prirodnjaci, nekom kratki protokol, meni recimo Klomifen... Nece ti AMH dati odgovor koji protokol, to najbolje saznas metodom pokusaja i pogreski, ali cisto da zaokruzis hormonsku sliku, kao dodatni input tvom doktoru.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pliz pomoc
    dosao mi nalaz DHEA-s
    11,3 ( 0.9 - 5,8 )

15 dana pijem dhea tablete , jel moguce od njih ili ne ??
    kako sniziti ?
    koliko je to lose za js ?
    jel imao tko povisen dhea -s hormon
    hitno mi je

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Drage moje evo da se javim i ovdje! Želim podijeliti s vama svoju srecu i dati vam vjetra i leđa.
    Moja dijagnoza je nizak amh 1,14 sve ostalo uključujući i muža je ok.
    Napravili smo jedan postupak na VV kod dr. A.
    Primila sam 24 menopura, 3 cetrotide i 2 brevicida, dobili smo 2 js 1 nezrela druga se oplodila, vratili su mi dvodnevnu cetverostanicnu mrvicu i po svemu sudeci primila se
    12 dnt beta 222,5
    16 dnt beta 1539,5
    18 dnt to je danas beta 3483,6
    Želim vam puno sreće svima i da se jednog dana svi pohvalite velikim betama
    Posebno se želim zahvaliti charlie i Lei st koje su mi pružile sve potrebne informacije kada sam dobila dijagnozu i dale mi vjetar u leđa...
    Hvala vam od srca

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

saan,
    sretno!

koliko imaš godina?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hvala!
    33 god.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

hay...u pripremama sam za 5-ti ivf ovaj cu iz prirodnog ciklusa probat,inace mi je AMH 0.8,FSH 16/14 a sad imamo i problem stitnjace sva 4 pokusaja su bila jaka stimulacija sa skoro nikakvim odgovorom i naravno losom kvalitetom! znam da se AMH nemoze popravit ali sad sam stvar uzela u svoje ruke i sve sto sam nasla u fazi sam koristenja znaci pijem DHEA,maca korijen Q10,fertil plus i jos(neznam bas prevesti tocno) pijem prasak od zitarica lagano zelenim od svih preparata neznam samo smijem li na svoju ruku koristit testosteron gel?? zna li neko mozda?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

njanja

zašto testosteron? zašto bez preporuke liječnika?

inače, u kojoj ti je jedninici izražen amh? koliko imaš godina?

jesu li ti liječnici predlagali donaciju js?
    Posljednje uređivanje od Inesz : 23.10.2013. at 12:15

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

testostoron sam koristila kod prosle stimulacije,znaci mjesec prije postupka jer navodno pomaze jajnicima a ja bi neki polustimulirani postupak ali medjutim ovdje(bec) takve postupke ne priznaju i hoce da se odlucim hocu li stimulirani ili prirodni postupak...a nemoram ti reci da me strah i jednog i drugog AMH je 0.8 mcg/l
    a jesu mi predlagali da idem za prag ali...neznam nisam jos tako daleko razmisljala,a inace ima 34 godinice

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

moze meni nekakav odgovor u vezi visokog dhea hormona

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Saan cestitam!!!! I sretno dalje!!
    Crvenkapice na zalost ne znam odgovor.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

njanja1, 0,8 mcg/L je isto kao i 0,8 ng/mL i kada to konvertiraš u pmol/L ispada 5,712 što nije AMH s kojim žene ne ostaju trudne, pročitaj ovu temu, malo progruntaj protokole, probaj pokušati s estrogen primingom ako nisi, a i šteta je što ne možeš klomifenske (femarske) polustimulirane izvrtiti da vidiš što tu dobiješ.

crvenkapice, ajde malo pričekaj barem tjedan, dva pa onda izvadi dhea-s, past će on nakon prestanka tbl., ali treba malo vremena

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

ljube meni su rekli da vrijednost AMH bi trebala biti preko 1ng/lm eto prvi put vidim da se to pretvara...stvarno sam vise nervozna izgleda moras studirat medicinu da te prestanu zezat i samo pare uzimat! a estrogen primigon koliko sam na netu vidjela bi bio protokol za stimulaciju ili si nesto drugo mislila??

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj ljube sad bi te poljubila preko laptopa , daj Boze da padne ....ponovit cu svakako
    koristila sam dhea 3x1 10 dana pa mi cudno da je odmah djelovalo na hormon, nadam se da je visok od tableta

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

njanja1, primjena estradiola u lutealnoj fazi obično ide u kombinaciji s antagonist protokolom, no neki ga ukomponiraju i u druge stimulacijske protokole, malo pročitaj ove prethodne stranice, ima tu korisnih informacija, bit će ti puno toga jasnije

kapice, držim fige za novi nalaz!

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

e stigo nam je nalaz imunologije...najbolje da odma odem za mirovinu predat znaci skoro sve je bezveze a najgore sto su IgG,IgA i IgM extremno visoki ovo je da poludis

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

polako njanja , to su neki nalazi za viruse ? aj tocno napisi sta je

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

to su oni killer zellen ili kako se vec zovu,znaci oni odbijaju strano tjelo,bore se protiv njega...RO antitjela su pozitivna i jos svasta nesto...ocaj

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

estrogen se moze ubaciti na vise nacina, istina da se najcesce koristi antagonist. imala sam dobar link, ali nazalost ga izgubila, ali evo dva primjera. javim se kad nadjem ultimativni link
    http://www.ivfmd.net/fertility-treat...arian-reserve/
    Posljednje uređivanje od spodoba : 04.11.2013. at 10:12

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

estrogen se moze ubaciti na vise nacina, istina da se najcesce koristi antagonist. imala sam dobar link, ali nazalost ga izgubila, ali evo dva primjera. javim se kad nadjem ultimativni link

http://www.ivfmd.net/fertility-treat...-ivf-protocol/

http://www.ivfmd.net/fertility-treat...nist-protocol/

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku

Evo iscitala sam cijelu temu ali nisam nasla, mozda mi promaklo, dali je itko imao ovakav protokol i gdje ? Naravno mislim u Hr.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nasla sam ova dva.
    Ajde dobro ako se primjenjuje. Citam, citam i svi protokoli su mi isti .
    A. je otisao u privatnike ako sam dobro pohvatala ? Ako znate jos nekoga tko je to uspijesno primjenjivao i da mu se ne dize kosa na glavi ako mu pacijent dodje sa svojim zeljama javite. Nemam ni vremena ni novaca hodocastiti od jednog do drugog, tako da bar malo suzim krug potencijalnih.
    Kadauna kada stignes daj link na svoj protokol, hvala !

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Pozdrav svima! Danas je stigao moj nalaz: fsh 12.66, LH 3,61. Prije 1.5 godinu fsh je bio 9,52. AMH sam vadila 4.mj prošle godine. Do sada nisam imala ni jedan ivf. Pitala sam doktoricu u poliklinici betaplus da mi protumači moj nalaz pa mi je napisala da mi je krajnje vrijeme da odem na ivf i pokušam dobitiono malo dobrih stanica koje su ostale. Prvi stimulirani ivf mi je u 7.mj u Vg. Ima li smisla raditi ivf u prirodnom ciklusu sa ovakvim lošim nalazom?
    Nadam se da je netko imao uspjeh i dobio bebicu uz hormonalnu sliku kao što je moja.
    Hvala!!!!!

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Zašto ne? Ja imam još lošije nalaze od tvojih i dr mi je preporučila prirodnjake.
    Posljednje uređivanje od špelkica : 21.02.2014. at 17:19

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Krtica i kod mene smanjena plodnost. Ja sam ostala trudna u prirodnom ciklusu nakon 7 ET (stimulirani, polustimulirani) i nakon 3 pokusaja u prirodnom ciklus bez ET.
    Isto sam se cesto pitala ima li smisla raditi priodnjake jer nikada nisam dosla do transfera. Samo hrabro!

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ohrabrujuće je čuti ovakvu lijepu vijest. hvala dream.
    Jeste ikada čule da doktor zbog visokog fsh daje euthyrox? poznanica s kojom sam danas razgovarala koja ima amh niži od 5 i fsh oko 9-10 rekla kako je pila i još pije euthyrox 25mg dnevno. Pomislila sam da je pobrkala fsh i tsh, al nije. Kaže da joj je tsh bio 2.2 i nije zbog njega dobila ovu terapiju. sada je u 12 tt i ide provjeriti fsh. još uvijek pije euthyrox.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ma pobrkala je 100%

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

postoji poveznica izmedju niskog fT4 i loše reakcije na stimulaciju..tako da je dobar pokusaj srediti stitnjacu pred postupak

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    postoji poveznica izmedju niskog fT4 i loše reakcije na stimulaciju..tako da je dobar pokusaj srediti stitnjacu pred postupak
    moj ft4 je 13,25pmol/L (ref. vrijednosti od 10 - 22), ft3 3,58pmol/L. Jel to nisko??

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Uputno je provijeriti antitijela.
    Meni su hormoni bili ok, ali antitijela ne, pa sam zbog toga dobila Euthytox.

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Da se nadovežem LH 9.4 IU/L ref.vrijednosti 2.4-12.6

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Dobila sam svoj nalaz amh hormona,iznosi 4.0 pmol/L ef. vrijednosti 0-75 pmol/L, fSH iznosi 7.3 IU/L.
    imam 28 godina.Shvatila sam da je ovaj amh loš za moje godine,ali mene zanima koliko je loš,i kakav je odnos sa FSH?

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj snelly85 prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila sam svoj nalaz amh hormona,iznosi 4.0 pmol/L ef. vrijednosti 0-75 pmol/L, fSH iznosi 7.3 IU/L.
    imam 28 godina.Shvatila sam da je ovaj amh loš za moje godine,ali mene zanima koliko je loš,i kakav je odnos sa FSH?
    Snelly amh ti je loš. Evo pogledaj tablicu vrijednosti. Nažalost, smanjena ti je rezerva. Ne očajavaj jer žene i tada zatrudne.
    AMH pmol/L
    0.0-2.2 Vrlo niske koncentracije
    2.2-15.7 Smanjena plodnost
    15.7-28.6 zadovoljavajuća plodnost
    28.6-48.5 Optimalna plodnost
    >48.5 Povećane koncentracije
    Kako amh pada tako fsh raste. Odnos LH i Fsh bi trebao biti 1:1 idealano, ali ako i nije onda bi fsh trebao biti mrvu veći od lh. Akoje obrnuto onda to ukazuje na pcos.

Tvoj fsh nije visok. Npr. moj je 12.66, a amh mi je 12.5 i to ukazuje i na lošiju kvalitetu jajnih stanica.
    Sretnoooo

Svakako će ti doktor to sve najbolje objasniti, ja prenosim što sam naučila ovdje i čitajući sve na netu o tome.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo da vas malo utjesim!
    Moj amh 1,14 pmol/L
    Fsh 8,67 mIU/ml
    Lh 2,95 mlU/ml ..... I uspjeli iz prvog postupka ivf/icsi sa dobivenom 1 zrelom js. Danas smo 22 + 1. Imam 33 god.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj saan prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da vas malo utjesim!
    Moj amh 1,14 pmol/L
    Fsh 8,67 mIU/ml
    Lh 2,95 mlU/ml ..... I uspjeli iz prvog postupka ivf/icsi sa dobivenom 1 zrelom js. Danas smo 22 + 1. Imam 33 god.

Hvala što si se javila!!!! Daješ nam svima nadu!!!! Uživaj u svojoj trudnoći.

Anitsirk 84 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Saan uljepšala si mi dan, pa to je izvrsno i hvala ti na još jednoj nadi

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Saan je moja muza

Sent from my iPad using Tapatalk

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Papigice pratim te na odbrojavanju samo rijetko pisem... Drzim fige da ovaj bude dobitan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •