Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    U vezi ovog boldanog moguće je možda da je tijelo još zbrčkano od tih hormona i ja sam tako vadila 2,3 mj. od zadnje stimulacije (prije 2 god.)pa su mi nalazi FSH bili jedni 11 a drugi mj. čak 15. Nakon toga su varirali oko 7,8 i nikad mi nisu bili više tako visoki kasnije, pa sam to ipak pripisala tom ostatku hormona u organizmu.
    Da, ali nebitno je, iz perspektive "rezerve jajnih stanica", što FSH nikad više nije bio toliko visok. Računa se vršna vrijednost - kod tebe 15 - što vjerojatno prati i tvoj AMH i tvoja reakcija na stimulaciju. Ništa od toga nije "smrtna presuda", ali definitivno jest smjernica - tipa ne ići vani u skupe IVF-ove kad nema nikakve dodane vrijednosti jer se čeka i potroši lova, u odnosu na RH.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa AMH mi i nije baš tako nizak iznosio je 19 što još uvijek spada u optimalnu plodnost...reakcije su mi tada bile loše ali zbog TSH, sada 2 god kasnije su mi puno bolje u dugom protokolu 8 j.s. mislim nije neka "vau" reakcija ali ja sam zadovoljna s obzirom kako je bilo ranije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa AMH mi i nije baš tako nizak iznosio je 19 što još uvijek spada u optimalnu plodnost...reakcije su mi tada bile loše ali zbog TSH, sada 2 god kasnije su mi puno bolje u dugom protokolu 8 j.s. mislim nije neka "vau" reakcija ali ja sam zadovoljna s obzirom kako je bilo ranije.
    Jes, u pravu si, kužim.

Ja prenosim što mi je rekla jedna dr - računa se vršni FSH i on se ne može "popraviti", tj. bolje je da pleše, da nije trajno visok, ali čim jednom dotakne te vrijednosti izvan referentnih, to jest jedan pokazatelj. Sad, koliko je tu ostalo "prostora i vremena", to je ono glavno pitanje, na koje često i dr-ovi nemaju odgovor i ne mogu prognozirati, a mi pokušavamo svi skupa za sebe to odgovoriti.

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Evo stiglo još nalaza:

Pretraga Rezultat Referentni interval
    DHEA-S dehidroepiandrosteron sulfat 6,00 0,49 do 10,61

Serološki testovi

Pretraga Rezultat Referentni interval
    ATG - antitijela na tiroglobulin 31,8 ref. do 115
    Anti - TPO 10,7 ref. do 34

Pretpostavljamo da je to u redu? Kaj vi velite? Nigdje ne piše da li su antitijela pozitivna ili negativna...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •