Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: suhi kolačići

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno suhi kolačići

Trebala bih za jednu svadbu napraviti suhe kolačiće, pravila bi ih u petak, a trebaju biti dobri za nedjelju. Sad, volim raditi kolače, ali uvijek radim kremaste, tako da trebam ideja kakve kolačiće napraviti, da ih bude dosta i da mogu stajati ta tri dana!!
    (I još da nisu puno komplicirani, jer smo i malena i ja prehlađene, pa nisam u punom pogonu....)

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ovo može (i mora) stajati, možeš napraviti već danas i bolje je od običnih suhih kolačića:
    http://www.coolinarika.com/recept/ba...ljeni-recepti/

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://forum.roda.hr/threads/30277-K...kra%C5%A1otice
    Krašotice od bašbaš su mi broj 1 takvih kolača, obožavaju ih i klinci i odrasli, tope se u ustima, možeš ih napraviti danima prije jer mogu stajati.

Isto tako vanili kiflice, išleri, zvjezdice itd. Doduše za ove ti treba malo više vremena, ali ako pregledaš temu božićnih kolača, tamo se sigurno da naći puno suhih, a da nisu svi komplicirani.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Radi ono za što si sigurna da će uspjeti.

Da se od mene tako nešto traži, ja bih uzela špricu i nadrukala hrpu različitih keksa u kratko vrijeme. Može ih se poslije spajati čokoladom ili pekmezom, ukrašavati, glazirati i slično. Isto vrijedi i za kekse koje štancaš na flajšmašinu - nema puno posla s oblikovanjem, brzo su gotovi i dugo stoje.

Od ostalog - medenjaci su dobri tek kad odstoje, vanili kifle su cure već spomenule... možda pišingeri i sve druge kombinacije s oblatnama - nema puno posla, nareže ih se i dobro podnose stajanje.

Dobri su i raspucani kifli s orasima, još bolji kad odstoje.

Medena pita, medena Kata, bijela pita i srodni kolači također su ok kad tijesto malo otpusti.

Razne salame (s kokosom, od badema i slično) su dušu dale - ne peku se, stoje, a ima toga dosta za narezati.

Dobru zabavu!

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ove "Krašotice" mi se čine skroz ok i ima ih puno. Mislim da ću se za njih odlučiti. Hvala na idejama!

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Vanil krancle, roščići od kokosa ili lješnjaka, lješnjak trokutići, rafaelo kugllice, ferero kuglice, rum kuglice, limun kuglice, išleri, čupavci, praško čudo, pita od čokolade, djedov brk, breskvice, jagodice, kruškice, Ako možeš nabaviti kalupe (nisu ni skupi a treba ti samo jedan jer se ne peče u kalupu) košnice od kokosa, oraha i maka - sve jako efektno izgleda i dekorativno. Capice, kao što su rekle cure rolati - crno -bijeli, sa žele bon., od smokava i grožđica, onaj sa bananicama, crno bijele kiflice koje izgledaju mrak, a jako su fine za papati, bajadera, bijela bajadera, štolverice, žarbo šnite,. Ako želiš mogu ti napisati recep ako ti se koji sviđa, a mogu ti i još nabraojati kada dođem doma jer se ne mogu sjetiti više bez svoje "pametne bilježnice".

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Uuuuu, nabrojale ste toliko toga da mi je sad neugodno što sam uopće pitala! Nema druge, nego svaki vikend po jednu vrstu...

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ma nema ti što biti neugodno, ti se recepti kod nas u Slavoniji prenose već generacijama, pa tako nakupiš od svakog po malo. Nisam ni ja pravila sve, ali kako se kod nas često pravi za svatove sve sam vidjela kako se prave. To ti je kod nas svaki susjed po nekoliko vrsta kolača i eto za 300 ljudi. Postoji šablonica po kojoj režemo da svi budi iste veličine bez obzira tko je pravio. I zna se kod koga je koji kolač najbolji pa se tako i rasporedi tko je zadužen za što.
    Eto... ti polako, a ako zapne piši...
    Posljednje uređivanje od slavonka2 : 12.10.2011. at 16:37

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa rodine legendrane 4 vrste od jednog tijesta

http://forum.roda.hr/threads/13200-S...jednog-tijesta

toplo preproucam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor