-
Samo da javim kako je protekao pregled. Dva oftamologa i dva praktikanta su bila prisutna.. H. je bio predobar, moram reci da nije plakao iako je cekaonica bila puna ljudi i djece.
Prvi dio pregleda su posmatrali kako prati predmete , ja sam pokazala par fotografija na kojima se vidi kako lijevo oko ide ka unutra . Oni su detaljno proucavali i slike i uoceno je da iako jedno oko na slikama ide ka unutra , odsjaj svjetlosti u zjenicama stoji paralelno . Korjen nosa mu je takodje siri , pa samim tim i razmak izmedju ociju pa po njima i to ima malo uticaja ...(?)
Drugi dio pregleda nije prosao tako bajno. H. je dobio kapi, cekali 45 minuta i onda su mu trebali mjeriti dioptriju i on nikako nije htio sjediti mirno. Nije bio uplasen , ali nije dao doktoru da se priblizi sa onim " lenjirom " punim stakala , stalno je pokusavao da mu to otme iz ruke. Izmjereno je desno oko dioptrija +1.5 a lijevo oko + 2.5 , ali oni ne prihvataju taj rezultat dobijen tako reci "u letu " nego smo naruceni opet u 1 mjesecu 2012 kada ce, nadam se biti mirniji.
Sto se tice slabog kontakta ocima i kontakta uopste, PRETJERALA SAM. Ovih dana smo puno sa bakama , dekama , tetkama i njihovom djecom i H. je drugo djete. I dalje ne reaguje na mene , ali sad sam sigurna da sam mu dosadna i da mu je sve drugo zanimljivije. U medjuvremenu je i napravio par samostalnih koraka od fotelje do tate , tako da puno toga se desava trenutno
Ostaje jos taj pregled , moze biti da je stvarno dalekovidan pa izbjegava gledati ljude koji su mu blizu, ali zar nisu sve bebe manje vise dalekovidne u pocetku ???
Hvala vam svima na podrsci , sad kad citam svoje postove na ovoj temi , stvarno sam pretjerala
. Ponasanje mu jeste odskakalo od uobicajenog , ali ocigledno je to samo bila faza u kojoj se potpuno posvetio motorici, a manje mami
.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma