Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3996

Tema: Kuharske nedoumice

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #11
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    ma imam,al rijetko ima tog razvaljanog lisnatog...
    a sad imam u škrinji baš njihovo lisnato (ono za valjanje,jer ga je tuka zamjenila za kesten pire, rano ujutro prije prve kave )

    a od kojeg tijesta se rade kroasani?
    Ne radim od tog kupljenog lisnatog, nego ovako (domaće lisnato, nije uopće teško)

    70 dkg glatkog brašna
    2 jušne žlice ulja
    2 jušne žlice kiselog vrhnja
    2 žumanca
    3 dkg svježeg kvasca
    2 žlice šećera
    malo soli
    4,5 dcl mlijeka

    Sve dobro izraditi (mikserom ili rukom)
    tijesto razvaljati oko 1 cm debelo, u sredinu staviti cijeli putar (25dkg maslaca), preklopiti u obliku koverte, razvaljati, pa opet preklopiti i tako više puta.

    Na kraju razvaljati na 1/2 cm debljine, rezati na trokut (istokračni) i saviti počevši od baze tog trokuta.

    Peći oko 200 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 11.12.2011. at 21:17

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •