Stranica 68 od 80 PrviPrvi ... 1858666768697078 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,351 do 3,400 od 3993

Tema: Kuharske nedoumice

  1. #3351
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto? Što se dobije s tim? Gubitak vode?
    Da, izbjegne se gnjecavost odmrznutih

  2. #3352

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    1,983

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Rijetko poham. Neki sam dan čitala u nekom receptu da se u krušne mrvice doda ribani parmezan. Pošto sam imala, jučer sam ga dodala, ali ja ne vidim benefit. U čemu je fora? Zašto parmezan?
    Ja sam pohala u parmezanu kad zbog nekih dijeta nisam jela kruh a baš mi se jelo pohano. Tako izbjegneš i gluten. Što se miješanja tiče, možda samo zbog okusa.

  3. #3353
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,523

    Početno

    Možda zbog okusa, ali ja nisam ništa osjetila, a dobar sam parmezan imala. Sunčanice su u pitanju bile.

  4. #3354
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    4,130

    Početno

    Danas sam mislila za ručak oslić u škartocu. Staviti ću krumpir, luk, češnjak... cherry rajčice, mooožda mrkvu i razmišljam da li staviti tikvicu na ploške.. Bojim se da će mi previše vode pustiti?

  5. #3355
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Onda nemoj ploške, nego je malo ranije naribaj i zasoli i iscijedi vodu

  6. #3356
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,523

    Početno

    Dobila sam oguljen vrat uz patku. Je l kuhate od toga juhe ili temeljce? Ili da poklonim nekome tko ima psa?

  7. #3357
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Kuhamo juhe, ali juha od patke ima slatkast okus koji ne paše svima. Moji više vole od purećeg vrata juhu.

  8. #3358
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Kuhamo juhe, ali juha od patke ima slatkast okus koji ne paše svima. Moji više vole od purećeg vrata juhu.

  9. #3359
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Smrzni vrat pa ga ubaci kad ces sljedeci put kuhati temeljac ili juhu.

  10. #3360
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,624

    Početno

    Ne bi bacala vrat nikako, skuhat ga u finoj juhici njamaa

    Ja bih ga čak miješala s pilećim batkom da ne dominira okus vrata patke.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.10.2022. at 17:00

  11. #3361
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,797

    Početno

    Ne uspijevaju mi tijesta više ni za što, a u petak dani kruha.

    Nego, zna li netko gdje bi bilo dekoracija za noć vještica za kolače?

  12. #3362
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Ukrasi za Halloween - znalo je toga biti u maloj trgovini u Bogovićevoj.Nemoj se opterećivati - ispeci ovo: https://www.coolinarika.com/recept/v...0-0242ac120050 Trebaš samo oguljene bademe kojih zna biti u Lidlu, ali ako nema, uzmeš obične. Pofuriš ih, malo pričekaš i oguliš, pa ćeš dobiti krasne nokte. Ne smiješ staviti puno praška za pecivo, da ne izgube oblik. Ako želiš raditi pauke, ovdje je recept, a za ukrase trebaš samo čokoladnu glazuru i grožđice u čokoladi: https://miss7zdrava.24sata.hr/hrana/...vjestica-17179

  13. #3363
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Dani kruha - moji sinovi su godinama nosili u školu Amaltheine klipiće, ove: http://forum.roda.hr/threads/25051-K...-video-rolanja i uz to humus i domaći džem, ali snaći ćeš se. Ako nemaš vremena za frkanje klipića i ne da ti se zamajavati s germom, ispeci nešto jednostavno s praškom za pecivo, npr. ovaj miješani kukuruzni kruh: https://www.vecernji.hr/lifestyle/do...treban-1388407

  14. #3364
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Mislim da sam ukrase za kolače kupovala ovdje, Bogovićeva 7, ali nisam bila dugo pa ne znam postoje li još uvijek: https://www.facebook.com/slasticarnicamillennium/

  15. #3365
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Još nešto - možeš za Halloween napraviti samo bijelu glazuru (bjelanjak, par kapi limuna, puuuno šećera u prahu) i ukrasiti crne oreo kekse licima bundeva i duhova Ovdje imaš recept za glazuru, a možeš napraviti imedenjake pa ih ukrasiti na isti način (sa ili bez čokoladne glazure): https://www.coolinarika.com/recept/m...b-0242ac1200b5

  16. #3366
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne uspijevaju mi tijesta više ni za što, a u petak dani kruha.

    Nego, zna li netko gdje bi bilo dekoracija za noć vještica za kolače?
    ja bih krenula s Tedijem
    a možeš i napravit vještičje prste, odvratni su za vidit a skroz fini za jest

  17. #3367
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Dekoracije za noć vještica (koje nisu za jesti) sigurno će imati Lidl, Pepco, Offertissima i slični dućani s jeftinom kramom. Jestive ukrase ima Sve i svašta https://sveisvasta.hr/kategorija-proizvoda/halloween/

  18. #3368
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Ma ja sam negdje čitala da baš u Tediju recimo imaju jestive one googly eyes, koje možeš stavit na šta hoćeš

  19. #3369
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,797

    Početno

    Hvala svima

    Radila sam klipiće, u zadnji čas... meni su bili izvrsni, i djeci prvo, poslije se starija neš žalila da su slani
    Slj put ću ih isključivo s maslacem raditi

    Imam opet jedan problem.... radila sam varivo od bijelih tikvica (preukusne) na mlijeku. Nisu uspjele. Četvrti put mi je da to pokušavam izvesti. Ne znam gdje fulam. Na maslacu se zaprži malo bijelog luka, malo, brašna, dodaju se tikvice, posole, dinstaju, doda se mlijeko.... vidim neki recepti stave još kiselo vrhnje. Možda je u tome štos?

  20. #3370
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala svima

    Radila sam klipiće, u zadnji čas... meni su bili izvrsni, i djeci prvo, poslije se starija neš žalila da su slani
    Slj put ću ih isključivo s maslacem raditi

    Imam opet jedan problem.... radila sam varivo od bijelih tikvica (preukusne) na mlijeku. Nisu uspjele. Četvrti put mi je da to pokušavam izvesti. Ne znam gdje fulam. Na maslacu se zaprži malo bijelog luka, malo, brašna, dodaju se tikvice, posole, dinstaju, doda se mlijeko.... vidim neki recepti stave još kiselo vrhnje. Možda je u tome štos?
    Umjesto mlijeka stavi kiselo mlijeko ili jogurt. Meni je bolje s kiselim mlijekom (naprave se skroz sitna zrnca, kao sir), ali je fino i s jogurtom.
    To napraviš skroz gusto (puno tikvica, ne puno brašna) i jedeš s pire krumpirom.
    Posljednje uređivanje od enela : 16.10.2022. at 12:27

  21. #3371
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Mi volimo mađarsko varivo od tikvica, u koje ide pasirana rajčica. Ne stavljam u tu varijantu nikakvo mlijeko ni vrhnje.

  22. #3372
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    4,130

    Početno

    Ne znam jel smijem na ovoj temi, ako ne preusmjerite me. Ima li koja recept za neki brzi kruh? Zaboravili kupiti pa rekoh što ne bih umjesila.

  23. #3373
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Ako nemaš vremena da se tijesto s germom diže, probaj ovaj s praškom za pecivo https://www.coolinarika.com/recept/b...8-0242ac12003b

    Jako dugo to nisam radila, podsjeća me na stara vremena kad mi se žurilo izaći iz kuće, pa sam pekla taj s pecilnim praškom i uz to obično servirala riblju paštetu od konzerve

  24. #3374
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    4,130

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ako nemaš vremena da se tijesto s germom diže, probaj ovaj s praškom za pecivo https://www.coolinarika.com/recept/b...8-0242ac12003b

    Jako dugo to nisam radila, podsjeća me na stara vremena kad mi se žurilo izaći iz kuće, pa sam pekla taj s pecilnim praškom i uz to obično servirala riblju paštetu od konzerve
    Odlično Peterlin! Hvala!

  25. #3375
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,797

    Početno

    Ja sam radila naan, indijski kruh, kad nisam imala obični. Normalno se pusti tijesto da se digne, ali je plus kaj se tanko razvalja pa se brzo ispeče na tavi, a ne kao obični kruh 50 min.

  26. #3376
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    4,130

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ako nemaš vremena da se tijesto s germom diže, probaj ovaj s praškom za pecivo https://www.coolinarika.com/recept/b...8-0242ac12003b

    Jako dugo to nisam radila, podsjeća me na stara vremena kad mi se žurilo izaći iz kuće, pa sam pekla taj s pecilnim praškom i uz to obično servirala riblju paštetu od konzerve
    Odlično je ispao! Jedino treba smanjiti količinu soli. Ne znam jel greška, ali pola velike žlice ke stvarno puno, a ja sam slijepo pratila. Možda je greška i treba biti pola male žličice.

  27. #3377

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,759

    Početno

    koji sir upotrijebiti, a da je sličan slovačkoj bryndzi?

  28. #3378
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Vrijeska, ne znam gdje bi se našao svježi sir od ovčjeg mlijeka, ali ako ti je kozje ok, probaj ovo https://www.konzum.hr/web/products/v...-mlijeka-280-g Ima i Bio&bio nešto od od ovčjeg i od kozjeg mlijeka, ali nisam probala.

  29. #3379
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Svježi sir od ovčjeg mlijeka sam prošli tjedan uzela prek Virtalnog zagrebačkog placa. Mladi ljudi iz Bjelovara su ga prodavali, i prodaju još uvijek. Dostavili su ga do CC1 east

  30. #3380

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,759

    Početno

    vidim da neki recepti koriste fetu ... ona mi se čini preslana za umake

  31. #3381
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    A skuta?

  32. #3382
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

  33. #3383
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,797

    Početno

    Je li ono bijelo na bukovačama s akcije plijesan ili prirodni dio gljive?

  34. #3384
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Nije to plijesan. To je micelij. Može se jesti.

  35. #3385
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Malo mi je trebalo da nađem tuđu pamet: https://hr.magicgardening.net/1468-w...hrow-them-away

  36. #3386

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    288

    Početno

    Trebala bih savjet vezano uz janjetinu.
    Namjeravam ju peći u pećnici, za 8 osoba pa me zanima koji komad je najbolji i koju količinu trebam. Moji vole plećku i rebrica jer ima dosta za glodati, ali morala bih imati i malo više mesa budući da će nas biti dosta.

  37. #3387
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,624

    Početno

    Citiraj Kora prvotno napisa Vidi poruku
    Trebala bih savjet vezano uz janjetinu.
    Namjeravam ju peći u pećnici, za 8 osoba pa me zanima koji komad je najbolji i koju količinu trebam. Moji vole plećku i rebrica jer ima dosta za glodati, ali morala bih imati i malo više mesa budući da će nas biti dosta.
    A možda ima i gostiju koji ne vole glodati

  38. #3388
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    Citiraj Kora prvotno napisa Vidi poruku
    Trebala bih savjet vezano uz janjetinu.
    Namjeravam ju peći u pećnici, za 8 osoba pa me zanima koji komad je najbolji i koju količinu trebam. Moji vole plećku i rebrica jer ima dosta za glodati, ali morala bih imati i malo više mesa budući da će nas biti dosta.
    8 osoba je puno za jednu turu iz pećnice. Ja rijetko pečem više od 2,5 do 3 kg, a to je za 4 do 5 osoba. Janjetina treba kraće vrijeme pečenja od odojka, kojeg pečem sat vremena po svakoj kili, ali za janjetinu je dosta 35 do 40 min po kili, ovisno koliko je mlado meso. Nekako mi nije sad sezona janjetine, ja bih to preferirala u proljeće, ali vjerojatno će sve dobro ispasti. Treba meso posoliti navečer i ostaviti preko noći da upije. Može se natrljati ružmarinom i bosiljkom. Da je fešta u mojoj kući, imala bih alternativu npr neki gulaš od divljači ili paprikaš s knedlima od kruha, jer ne vole svi ljudi janjca.

  39. #3389
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    3 kg za 4 osobe? To mi se ciji stvarno puno. Mi smo pekli 2 plecke (5-6 kg) za nas 10 plus djeca (5 komada 2-6 godina). Preferiram sporo pecenje. Zacinis po vasim zeljama (mi smo stavljali kumin, korijander svjezi i u zrnu, papar, pinku cimeta..) i pecem pod folijom na 90 C nekoliko sati (5-6) dok se meso ne pocne lagano odvajati od kostiju. Prilozi su nam bili freekeh (koji je zapravo dimljeni bulgur pa moze i bulgur, kvinoja i sl) sa svjezim krastavcima, narom, korijandrom/persinom i cherry rajcicama.
    I salata od pecene cikle s narancom, tostiranim ljesnjacima, malo ricotte i bosiljka.
    Nama su te slowcook opcine na niskoj temperaturi super za zajednicka vikend druzenja jer to stavimo da se krcka u pecnici dok se mi par sati prosecemo s djecom.

  40. #3390
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,898

    Početno

    Janjetinu nikako soliti puno ranije.
    Neposredno prije pečenja se soli.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  41. #3391
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    Radila bi sushi ali ne znam iskreno gdje kupiti baš svježu tunu i losos s obzirom da se jede sirovo. Da li imate neki provjereni izvor svježe ribe na zapadnom dijelu grada, ili čak može i NZG, centar i i istok mi nisu opcija.

    Trebam realno samo dva manja komada po 300-ak grama tako da mi cijena nije faktor samo da je svježa.

  42. #3392
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Ima li netko provjereni recept za domaće Petit Beurre kekse? Ili ako i nije provjeren, da ste čuli da je dobar :D
    Ima recepata po internetu, ali u više varijanti pa ne znam koji bi probala...

  43. #3393
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,797

    Početno

    Kakvo im je ono faširano pakirano iz Spara? To ima takav intenzivan miris dok kuham. Obično meso koje tražim da mi faširaju ispred mene nema takav jak miris.

  44. #3394
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,523

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvo im je ono faširano pakirano iz Spara? To ima takav intenzivan miris dok kuham. Obično meso koje tražim da mi faširaju ispred mene nema takav jak miris.
    Vjerojatno prepakirano, malo tretirano plinom da svježe izgleda. Ne bi trebao biti problem ako se termički obradi, ali kvaliteta nije ok.
    U mesnici mi striček pokaže što će samljeti.

  45. #3395
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Odavna ne kupujem pakirano niti bilo kakvo meso u trgovinama osim u mesnici ili domaće. Čula sam svakakve priče kako tretiraju pokavreno raznim kemikalijama, peru pod mlazom vode i ponovo pakiraju...uh...

  46. #3396
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,898

    Početno

    Nema te kemikalije koja će od pokvarenog napraviti svježe meso


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  47. #3397
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,094

    Početno

    Joj, nemoj nikad kupovati pakirano faširano.

  48. #3398

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,388

    Početno

    Može objašnjenje zašto?

    Ja stalno kupujem faširanu puretinu i tješim se kako jedem nemasno...

  49. #3399
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,002

    Početno

    I mi kupujemo faširanu puretinu. Nisam primijetila nikakve probleme. Miješano mljeveno meso (junetina+svinjetina) mm kupuje u mesnici na placu, gdje može birati što da mu samelju, iako mu se obično ne da s tim zamarati, ali u mesnici je to najčešće prodavan proizvod, pa se tješimo da je bolje nego pakirano mljeveno meso.

  50. #3400
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,229

    Početno

    Puretinu sama miksam, jedino u zadnje vrijeme mi mladi mesar samelje ponešto junetine

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •