Stranica 68 od 80 PrviPrvi ... 1858666768697078 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,351 do 3,400 od 3993

Tema: Kuharske nedoumice

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto? Što se dobije s tim? Gubitak vode?
    Da, izbjegne se gnjecavost odmrznutih

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Rijetko poham. Neki sam dan čitala u nekom receptu da se u krušne mrvice doda ribani parmezan. Pošto sam imala, jučer sam ga dodala, ali ja ne vidim benefit. U čemu je fora? Zašto parmezan?
    Ja sam pohala u parmezanu kad zbog nekih dijeta nisam jela kruh a baš mi se jelo pohano. Tako izbjegneš i gluten. Što se miješanja tiče, možda samo zbog okusa.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Možda zbog okusa, ali ja nisam ništa osjetila, a dobar sam parmezan imala. Sunčanice su u pitanju bile.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Danas sam mislila za ručak oslić u škartocu. Staviti ću krumpir, luk, češnjak... cherry rajčice, mooožda mrkvu i razmišljam da li staviti tikvicu na ploške.. Bojim se da će mi previše vode pustiti?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Onda nemoj ploške, nego je malo ranije naribaj i zasoli i iscijedi vodu

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dobila sam oguljen vrat uz patku. Je l kuhate od toga juhe ili temeljce? Ili da poklonim nekome tko ima psa?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kuhamo juhe, ali juha od patke ima slatkast okus koji ne paše svima. Moji više vole od purećeg vrata juhu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kuhamo juhe, ali juha od patke ima slatkast okus koji ne paše svima. Moji više vole od purećeg vrata juhu.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Smrzni vrat pa ga ubaci kad ces sljedeci put kuhati temeljac ili juhu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne bi bacala vrat nikako, skuhat ga u finoj juhici njamaa

Ja bih ga čak miješala s pilećim batkom da ne dominira okus vrata patke.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.10.2022. at 17:00

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne uspijevaju mi tijesta više ni za što, a u petak dani kruha.

Nego, zna li netko gdje bi bilo dekoracija za noć vještica za kolače?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ukrasi za Halloween - znalo je toga biti u maloj trgovini u Bogovićevoj.Nemoj se opterećivati - ispeci ovo: https://www.coolinarika.com/recept/v...0-0242ac120050 Trebaš samo oguljene bademe kojih zna biti u Lidlu, ali ako nema, uzmeš obične. Pofuriš ih, malo pričekaš i oguliš, pa ćeš dobiti krasne nokte. Ne smiješ staviti puno praška za pecivo, da ne izgube oblik. Ako želiš raditi pauke, ovdje je recept, a za ukrase trebaš samo čokoladnu glazuru i grožđice u čokoladi: https://miss7zdrava.24sata.hr/hrana/...vjestica-17179

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dani kruha - moji sinovi su godinama nosili u školu Amaltheine klipiće, ove: http://forum.roda.hr/threads/25051-K...-video-rolanja i uz to humus i domaći džem, ali snaći ćeš se. Ako nemaš vremena za frkanje klipića i ne da ti se zamajavati s germom, ispeci nešto jednostavno s praškom za pecivo, npr. ovaj miješani kukuruzni kruh: https://www.vecernji.hr/lifestyle/do...treban-1388407

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mislim da sam ukrase za kolače kupovala ovdje, Bogovićeva 7, ali nisam bila dugo pa ne znam postoje li još uvijek: https://www.facebook.com/slasticarnicamillennium/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Još nešto - možeš za Halloween napraviti samo bijelu glazuru (bjelanjak, par kapi limuna, puuuno šećera u prahu) i ukrasiti crne oreo kekse licima bundeva i duhova Ovdje imaš recept za glazuru, a možeš napraviti imedenjake pa ih ukrasiti na isti način (sa ili bez čokoladne glazure): https://www.coolinarika.com/recept/m...b-0242ac1200b5

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne uspijevaju mi tijesta više ni za što, a u petak dani kruha.

Nego, zna li netko gdje bi bilo dekoracija za noć vještica za kolače?
    ja bih krenula s Tedijem
    a možeš i napravit vještičje prste, odvratni su za vidit a skroz fini za jest

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dekoracije za noć vještica (koje nisu za jesti) sigurno će imati Lidl, Pepco, Offertissima i slični dućani s jeftinom kramom. Jestive ukrase ima Sve i svašta https://sveisvasta.hr/kategorija-proizvoda/halloween/

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ma ja sam negdje čitala da baš u Tediju recimo imaju jestive one googly eyes, koje možeš stavit na šta hoćeš

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala svima

Radila sam klipiće, u zadnji čas... meni su bili izvrsni, i djeci prvo, poslije se starija neš žalila da su slani
    Slj put ću ih isključivo s maslacem raditi

Imam opet jedan problem.... radila sam varivo od bijelih tikvica (preukusne) na mlijeku. Nisu uspjele. Četvrti put mi je da to pokušavam izvesti. Ne znam gdje fulam. Na maslacu se zaprži malo bijelog luka, malo, brašna, dodaju se tikvice, posole, dinstaju, doda se mlijeko.... vidim neki recepti stave još kiselo vrhnje. Možda je u tome štos?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala svima

Radila sam klipiće, u zadnji čas... meni su bili izvrsni, i djeci prvo, poslije se starija neš žalila da su slani
    Slj put ću ih isključivo s maslacem raditi

Imam opet jedan problem.... radila sam varivo od bijelih tikvica (preukusne) na mlijeku. Nisu uspjele. Četvrti put mi je da to pokušavam izvesti. Ne znam gdje fulam. Na maslacu se zaprži malo bijelog luka, malo, brašna, dodaju se tikvice, posole, dinstaju, doda se mlijeko.... vidim neki recepti stave još kiselo vrhnje. Možda je u tome štos?
    Umjesto mlijeka stavi kiselo mlijeko ili jogurt. Meni je bolje s kiselim mlijekom (naprave se skroz sitna zrnca, kao sir), ali je fino i s jogurtom.
    To napraviš skroz gusto (puno tikvica, ne puno brašna) i jedeš s pire krumpirom.
    Posljednje uređivanje od enela : 16.10.2022. at 12:27

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi volimo mađarsko varivo od tikvica, u koje ide pasirana rajčica. Ne stavljam u tu varijantu nikakvo mlijeko ni vrhnje.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne znam jel smijem na ovoj temi, ako ne preusmjerite me. Ima li koja recept za neki brzi kruh? Zaboravili kupiti pa rekoh što ne bih umjesila.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ako nemaš vremena da se tijesto s germom diže, probaj ovaj s praškom za pecivo https://www.coolinarika.com/recept/b...8-0242ac12003b

Jako dugo to nisam radila, podsjeća me na stara vremena kad mi se žurilo izaći iz kuće, pa sam pekla taj s pecilnim praškom i uz to obično servirala riblju paštetu od konzerve

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ako nemaš vremena da se tijesto s germom diže, probaj ovaj s praškom za pecivo https://www.coolinarika.com/recept/b...8-0242ac12003b

Jako dugo to nisam radila, podsjeća me na stara vremena kad mi se žurilo izaći iz kuće, pa sam pekla taj s pecilnim praškom i uz to obično servirala riblju paštetu od konzerve
    Odlično Peterlin! Hvala!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja sam radila naan, indijski kruh, kad nisam imala obični. Normalno se pusti tijesto da se digne, ali je plus kaj se tanko razvalja pa se brzo ispeče na tavi, a ne kao obični kruh 50 min.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Odlično je ispao! Jedino treba smanjiti količinu soli. Ne znam jel greška, ali pola velike žlice ke stvarno puno, a ja sam slijepo pratila. Možda je greška i treba biti pola male žličice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koji sir upotrijebiti, a da je sličan slovačkoj bryndzi?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vrijeska, ne znam gdje bi se našao svježi sir od ovčjeg mlijeka, ali ako ti je kozje ok, probaj ovo https://www.konzum.hr/web/products/v...-mlijeka-280-g Ima i Bio&bio nešto od od ovčjeg i od kozjeg mlijeka, ali nisam probala.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svježi sir od ovčjeg mlijeka sam prošli tjedan uzela prek Virtalnog zagrebačkog placa. Mladi ljudi iz Bjelovara su ga prodavali, i prodaju još uvijek. Dostavili su ga do CC1 east

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidim da neki recepti koriste fetu ... ona mi se čini preslana za umake

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A skuta?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Je li ono bijelo na bukovačama s akcije plijesan ili prirodni dio gljive?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nije to plijesan. To je micelij. Može se jesti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Malo mi je trebalo da nađem tuđu pamet: https://hr.magicgardening.net/1468-w...hrow-them-away

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Trebala bih savjet vezano uz janjetinu.
    Namjeravam ju peći u pećnici, za 8 osoba pa me zanima koji komad je najbolji i koju količinu trebam. Moji vole plećku i rebrica jer ima dosta za glodati, ali morala bih imati i malo više mesa budući da će nas biti dosta.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Kora prvotno napisa Vidi poruku
    Namjeravam ju peći u pećnici, za 8 osoba pa me zanima koji komad je najbolji i koju količinu trebam. Moji vole plećku i rebrica jer ima dosta za glodati, ali morala bih imati i malo više mesa budući da će nas biti dosta.
    A možda ima i gostiju koji ne vole glodati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kora prvotno napisa Vidi poruku
    8 osoba je puno za jednu turu iz pećnice. Ja rijetko pečem više od 2,5 do 3 kg, a to je za 4 do 5 osoba. Janjetina treba kraće vrijeme pečenja od odojka, kojeg pečem sat vremena po svakoj kili, ali za janjetinu je dosta 35 do 40 min po kili, ovisno koliko je mlado meso. Nekako mi nije sad sezona janjetine, ja bih to preferirala u proljeće, ali vjerojatno će sve dobro ispasti. Treba meso posoliti navečer i ostaviti preko noći da upije. Može se natrljati ružmarinom i bosiljkom. Da je fešta u mojoj kući, imala bih alternativu npr neki gulaš od divljači ili paprikaš s knedlima od kruha, jer ne vole svi ljudi janjca.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

3 kg za 4 osobe? To mi se ciji stvarno puno. Mi smo pekli 2 plecke (5-6 kg) za nas 10 plus djeca (5 komada 2-6 godina). Preferiram sporo pecenje. Zacinis po vasim zeljama (mi smo stavljali kumin, korijander svjezi i u zrnu, papar, pinku cimeta..) i pecem pod folijom na 90 C nekoliko sati (5-6) dok se meso ne pocne lagano odvajati od kostiju. Prilozi su nam bili freekeh (koji je zapravo dimljeni bulgur pa moze i bulgur, kvinoja i sl) sa svjezim krastavcima, narom, korijandrom/persinom i cherry rajcicama.
    I salata od pecene cikle s narancom, tostiranim ljesnjacima, malo ricotte i bosiljka.
    Nama su te slowcook opcine na niskoj temperaturi super za zajednicka vikend druzenja jer to stavimo da se krcka u pecnici dok se mi par sati prosecemo s djecom.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Janjetinu nikako soliti puno ranije.
    Neposredno prije pečenja se soli.

Sent from my iPhone using Tapatalk

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Radila bi sushi ali ne znam iskreno gdje kupiti baš svježu tunu i losos s obzirom da se jede sirovo. Da li imate neki provjereni izvor svježe ribe na zapadnom dijelu grada, ili čak može i NZG, centar i i istok mi nisu opcija.

Trebam realno samo dva manja komada po 300-ak grama tako da mi cijena nije faktor samo da je svježa.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ima li netko provjereni recept za domaće Petit Beurre kekse? Ili ako i nije provjeren, da ste čuli da je dobar :D
    Ima recepata po internetu, ali u više varijanti pa ne znam koji bi probala...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kakvo im je ono faširano pakirano iz Spara? To ima takav intenzivan miris dok kuham. Obično meso koje tražim da mi faširaju ispred mene nema takav jak miris.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kakvo im je ono faširano pakirano iz Spara? To ima takav intenzivan miris dok kuham. Obično meso koje tražim da mi faširaju ispred mene nema takav jak miris.
    Vjerojatno prepakirano, malo tretirano plinom da svježe izgleda. Ne bi trebao biti problem ako se termički obradi, ali kvaliteta nije ok.
    U mesnici mi striček pokaže što će samljeti.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Odavna ne kupujem pakirano niti bilo kakvo meso u trgovinama osim u mesnici ili domaće. Čula sam svakakve priče kako tretiraju pokavreno raznim kemikalijama, peru pod mlazom vode i ponovo pakiraju...uh...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nema te kemikalije koja će od pokvarenog napraviti svježe meso

Sent from my iPhone using Tapatalk

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Joj, nemoj nikad kupovati pakirano faširano.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Može objašnjenje zašto?

Ja stalno kupujem faširanu puretinu i tješim se kako jedem nemasno...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mi kupujemo faširanu puretinu. Nisam primijetila nikakve probleme. Miješano mljeveno meso (junetina+svinjetina) mm kupuje u mesnici na placu, gdje može birati što da mu samelju, iako mu se obično ne da s tim zamarati, ali u mesnici je to najčešće prodavan proizvod, pa se tješimo da je bolje nego pakirano mljeveno meso.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Puretinu sama miksam, jedino u zadnje vrijeme mi mladi mesar samelje ponešto junetine

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •