Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Kako se rijestiti uzastopnih urinoinfekcija

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Kako se rijestiti uzastopnih urinoinfekcija

Rodila prije 3 mj. i od tada popila 3 kure antibiotika( tocno svaki mjesec jedan) radi urinoinfekcija. Nema temperature lijepo jedem al me mjehur zeza stalno na wc. Pijem po 2-3 l tekucine i caja od ciste brusnice koju poslje pojedem i nista ne pomaze dugorocno imate vi kakav domaci lijek da netrebam opet antibiotik jer dojim

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam svojoj curki nakon dvije uzastopne urinoinfekcije (bez temp, ali ešerihija u urinokulturi) i odrađene terapije davala tinkturu od brusnice i od tada (kuc, kuc), a ima tome dvije godine nije imala urinoinfekt.
    ima li ili nema veze s tom tinkturom ne znam.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

opasnija ti je neliječena infekcija nego antibiotik

i dojilje se treba liječit ak su bolesne

1. napravi urinokulturu, po pravilima (pranje, prvi jutarnji, srednji mlaz...)
    2. vidi da li zbilja imaš infekciju ili je prije pozitivan nalaz bio kontaminacija
    3. ako imaš bakterije, uzmi antibiotik po antibiogramu; uz opće mjere kao i do sad (puno tekućine, neodgađanje mokrenja i sl)
    4. umjesto čaja od brusnica ja bi uzimala kapsule, tako točno znaš o kojoj se koncentraciji radi
    5. uz antibiotik i nakon kure uzimaj probiotike da reguliraš floru
    6. reguliraj stolicu dijetom- opstipacija pogoduje infektima
    7. izbjegavaj uloške, sintetiku, alkalne sapune,....
    8. pomokri se brzo nakon svakog spolnog odnosa
    9. pitaj partnera jel njega nešto peče
    10. ak se ne sredi nakon antibiotika, napravi ginekološke briseve i nek vide stanje mjehura jel nekad zbog spuštanja mjehura dolazi do zadržavanja mokraće što pogoduje infektu
    Posljednje uređivanje od paklenica : 26.01.2012. at 14:58 Razlog: tipfeleri

Miriana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

meni pomazu sinekolin kapi

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni jedino pomaže Sinersul, ali veli mi frendica kojoj je urologija struka da ne bi smjela više piti Sinersul jer je opasan za bubrege.
    I što da je radim?
    Mjehur mi nije spušten. Upale su konstantne još od trudnoće. I tako već 13 godina.
    Od Klavocina dobijem užasnu mučninu i proljev i gljivice i imam osjećaj da sam još bolesnija od toga.
    Uvin čaj mi malo olakša bolove, jer mene očajno zna boljeti, ali mi ne rješava bakterije.
    A od bakterija se tri vrste vrte u krug, nije samo ešerikija problem. I to uvijek 10 na 5
    Ginekolog mi je otvoreno rekao da on ne zna šta napraviti sa mnom osim što mi piše antibiotike i lijekove za gljivice koje me izluđuju poslije svake kure antibiotika.
    Postojala je sumnja na reflux, ali je odbačena.
    I što dalje?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E da, partner je ok. Obavio je urinokulturu i njegova je sterilna. Svaki put.
    Nosim pamučni veš. Ne nosim plastične, ni dnevne uloške kao ni tampone.
    Jedino kaj imam viška kila i visoki tlak. Jako visok.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

mene su svaki put spasile Encijan tablete od brusnice 4.0 X, uzima se 4 puta dnevno.
    oni se hvale da je taj njihov preparat najjače koncentriran, pa zati i najdjelotvorniji.
    svaki puta nakon potrošene bočice, urinokultura mi je bila sterilna
    ja sam ih rastapala u ustima, kao bombone, jer mi paše njihov kiseli okus
    pogledaj još i ovo http://forum.roda.hr/threads/50352-Čaj-od-zobi-za-sterilan-urin
    Posljednje uređivanje od marijanada : 28.01.2012. at 10:28

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

evo, sjetila sam se još i ovoga:http://forum.roda.hr/threads/4665-ur...-kome-i%C4%87i
    pročitaj post broj 45!!!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam pročitala sve savjete, ali meni su u Zaraznoj preporučili i popiti C vitamin svaku večer prije spavanja.

Postupak je bio:
    - urinokultura - antibiotik
    - nako puno ponavljajućih, otišla sam kod dr. Škerk u F. Mihaljević i dobila dozu antibiotika i dalje 6 mjeseci 1 tabletu Ninura svaki dan.
    Puno vode piti, mokrenje prije i nakon spolnih odnosa, C vitamin svaki dan, bez sintetike, bez uložaka,...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

neznam gdje zivis i dali toga ima kod vas ...mi ovdje imamo jako dobrog travara...pa ako imas takvo nesto ja bi ti savjetovala malo alternativne medicine...ima jako dobrih cajeva za to.... osim toga probaj na dnevnoj bazi piti uvin-h caj i caj od brusnice...ali ima jos mnogo biljaka koje su jako dobre...

ovo radi moja baka kad ima neke infekcije dolje... napuni staklenu bocu sa jako vrucom vodom i sjedi na njoj tako da joj pipi bude bas na boci...
    ona meni veli da svaki puta kad me nesto dolje boli ili ako puno piskim da si utopljavam podrucje oko jajnika i mjehura...omotam se sa dekicom koju sam prethodno ugrijala na radijatoru...

ako se radi o nekoj bakteriji najbolje je ipak koristiti antibiotike....

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

i zaboravila sam jos napisati jedan jako dobar caj....ali nisam sigurna kako se zove jer sam ga davno pila.... ima ga za kupiti u nekim ducanima (neznam tocno kojim)

caj na sebi ima napisano nesto kao caj za urinoloske probleme ili urinoloski caj,a zove se caj od zečje šapice ili nesto na tu foru...

mozda ti nisam dala bas tocne informacije i sorry zbog toga... probaj ovo progulati...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ima li neka od vas simptome menopauze odnosno manjak estrogena? U menopauzi se zbog manjka estrogena stanjuje sluznica te postaje prijemčiva na bakterije. Mene su upale mjehura jako mučile prije 10-11 godina i prestale su ko rukom odnešene kad sam krenula s hormonskom nadomjesnom terpijom. Nakon poroda sam se "vratila" u menopauzu i u začarani krug ponavljajućih upala. Prestalo je otkad sam ponovo na NHT.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni je pomogla D-manoza. Mogu trudnice, dojilje i djeca. Prirodni secer na kojeg se lijepe bakterije. Ima u ljekarnama.
    Rastopi se u casi vode.

Uvin se bas i ne preporuca uz dojenje, a kad sam istrazivala brusnicu tablete- nasla sam na stranim tekstovima da u tako velikoj koncentraciji kao dodatak prehrani mogu utjecati na okus mlijeka. Nisam htjela riskirat pa sam uzela D-manozu i nisam pozalila. Vec odavno me nije uhvatio mjehur, kuc-kuc

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malo janje si radila urinokulturu?
    i prije i poslije terapije?
    koja bakt. je u pitanju?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I jedna napomena Uvin čaj se ne uzima u kombinaciji s brusnicama, čajem od brusnice, ili C vitaminom, jer jedno "poništava" drugo.
    Brusnice i C vitamin zakiseljuju mokraću, a Uvin čaj je radi lužnatom. Ni "previše" kisela mokraće, ni previše lužnata ne odgovara bakterijama, ali u kombinaciji ne djeluju.
    Isto tako brusnica u teoriji djeluje samo na Ešerihiju, a ne na sve urinoprobleme.

Datum pristupanja
    May 2006

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma može probati i zmijski znoj, ali treba napraviti urinokulturu i vidjeti u čemu je problem.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisam radila urinokulturu kaze doktor nema potrebe urin cist a ja piskim svakih 5 min i pritisak ko da je pun mjehur
    Posljednje uređivanje od malo janje : 30.01.2012. at 08:24

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa Vidi poruku
    nisam radila urinokulturu kaze doktor nema potrebe urin cist a ja piskim svakih 5 min i pritisak ko da je pun mjehur
    Treba razlučiti dvije stvari, prvo kako dr. zna da li je urin čist?

A drugo, da li ti "samo" svakih 5 minuta piškiš, ili imaš i druge simptome?
    Ako "samo" non stop piškiš, onda ti je mjehur oslabio uslijed poroda, to se jako često događa, treba raditi Kegelove vježbe. Može ti i bježati urin.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čitam ponovno tvoj prvi post, piješ 2-3 l tekučine dnevno, da je stanje redovno, pišala bi puno, a ako jestvarno mjehur oslabio uslijed poroda, nije čudno da pišaš non stop.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kužim, ako je urin čist, zašto onda terapija 3x u 3 mj?
    i što znači čisti urin?
    kakav je nalaz urina prije terapije antib?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hajde ti ipak napravi urini kulturu, a do tad udri po brusnicama,i češnjaku ak maloj ne smeta

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

radila urin i nalaz je bio L-1-2 nesto bakerija i sluzi i to je to a antibiotike mi daje jer imam problema s bubrezima pa da nebude njima niste. A da bar sam piskim nebi me antibiotik vidio vec me pece i boli i stalno pun mjehur a nije

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa Vidi poruku
    vec me pece i boli i stalno pun mjehur a nije
    identično je i meni bilo... ajde probaj sa tim urino čajem... od zečje šapice ( nije to zečja šapica doslovno,nego skup biljaka)... meni je pomogao... jako je jeftin...dođe nekih 15-ak kn....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •