-
Cirkularni karijes
Molim za pomoc, ako imate neki savjet, imamo 2 godine i tri mjeseca i na gornjoj dvojci vidim promjene, tj kao da zub nema caklinu, malo sam istrazivala po netu i nadjem da je to cirkularni karijes (da odmah ojasnim da u mjestu gdje zivim, daleko od civilizacije nema cqk ni pedijatra a kamoli zubara, tako da sma prisiljena na ovakav nacin trazenja odgovora), svbe u svemu zub izgleda kao da mu je opala caklina ne znam akako da to bolje opisem, sad vec primjecujem da jedinica ima slican problem. Sto da radim, pocela sam koristiti elmax pastu, zube peremo jedva, od 19 mjeseci poceo je da pravi pravu dramu od toga, tako da je upitan kvalitet pranja, jer se bjim povrijediti diejte koje se baca trza skace u rukama dok mu perem zube. Sve u svemu
jako sam tuzna, pogotovu sto znam da sam ja dijete sa flasice nikad imala karijes
(( mlijecni zubi su mi jedva pali kako su bili jaki i kvalitetni, a moj deckic evo nema ni tri godine vec problemi
uzas, a da o pranju zuba u tom dobu necu ni pricat pa sam imala odlicne zube. Prosto ne mogu da vjerujem ne znam nisam pametna sta da radim, jos kad su mu izrasli zubi djelovali su mi nekako slabasni, kao da nisu bas najbolje mineralizovani ti prvi (izvinjavam se ako se lose izrazavam ljudima od struke). Uglavnom, perem mu zube i prije rasta tj cistila sam mu usta, prala zube do 19 mjeseca samo ja poslije ga pustala da on pere jer je poceo da se buni, pa su me svi zvali vjesticom, i sad imam tako los osjecaj. Zna li ko da li postoji nacin da se psprijeci dalje sirenje CK i da li postoji nacin da se ovako malom djetetu pomogne u smislu popravke, tj sta dalje. Molim sve sa iskustvom savjetom, hvaaaaaala
(
Posljednje uređivanje od Atena71 : 17.03.2012. at 07:23
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma