Pokazuje rezultate 1 do 50 od 117

Tema: Dugoročne posljedice hormonske stimulacije u MPO postupcima na zdravlje žene

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, i ja sam imala prsnuće ciste nakon klomifena, ali to nekako ne ubrajam u dugoročne posljedice, iako me, evo, endometralni polip odveo do histeroskopije koju inače ne bi imala, ali to ne smatram nekim big dealom. I dijete me odvelo do CR-a, isto operacije, isto s rizicima. Mislim da svi lijekovi dugotrajno uzimani mogu ostaviti posljedice na jetru.

Ono što ja mislim je ovo - nijedno učinkovito liječenje nije bez nuspojava (inače je placebo, u homeopatiju i pozitivne misli kao neko liječenje ja ne vjerujem). Svaki lijek jednom pomaže, drugom šteti - od ovih za srce, dijabetes, štitnjaču itd. itd. itd. Sve je to igra costa i benefita i često će manje udara ostaviti ako liječenje kraće traje, ali opet, niti to ne mora uopće biti slučaj - žestoke hiperstimulacije, reakcije na antibebi, ciste itd.

Sad se vraćamo na ono je li neplodnost sama po sebi bolest, što mi aktivisti volimo kazati da je (zbog toga da bude u HZZO tretmanu), ali to je filozofsko-političko pitanje.

Kad ste god u području medicine, uvijek se jednom dijelu pomaže, a drugom odmaže, ono, najbanalnija terapija, evo aspirin samo ako uzmemo, ima i on svoje nuspojave. Ako se osoba-liječnik odluče da je bolest vrijedna tog rizika, gledano "holistički" za cijelu osobu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.03.2012. at 08:45

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •