Pokazuje rezultate 1 do 50 od 150

Tema: odore u školama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam za uniforme. Kad sam bila dijete nisam voljela uniformiranost kute, pa mi je razumljivo da ni moja djeca ne vole tu uniformiranost. Puno toga djeca moraju i u većini slučajeva se radi o zahtjevima odraslih, pa neka, u granicama urednog i pristojnog, imaju slobodu odijevanja u školi.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam za uniforme. Kad sam bila dijete nisam voljela uniformiranost kute, pa mi je razumljivo da ni moja djeca ne vole tu uniformiranost. Puno toga djeca moraju i u većini slučajeva se radi o zahtjevima odraslih, pa neka, u granicama urednog i pristojnog, imaju slobodu odijevanja u školi.
    Upravo u tome i je problem: razliciti roditelji imaju razlicita shvacanja urednog i pristojnog oblacenja. Neki roditelji izrazavaju svoj vlastiti neukus na taj nacin da djecu oblace u skupe krpice i na taj nacin roditelji SEBE misle profilirati. Djeca se za vrijeme nastave ne bi trebala izrazavati kroz garderobu vec kroz svoj karakter, kroz svoje socialne vjestine i kroz svoju osobnost i talente i zeljom za novim znanjem. Niti jedno se dijete ne bi trebalo sramiti cinjenice koliko roditelji zaradjuju (bilo to puno ili malo), u kojem kvartu stanuju i koji auto roditelji voze (ako ga uopce imaju) - usadjivanje temeljnih vrijednosti je ODGOVORNOST SVAKOG RODITELJA - niti jedno dijete se nece sjetiti rugati drugom djetetu ukoliko mu odrasla osoba nije stavila "bubu u uho" ...

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa Vidi poruku
    Djeca se za vrijeme nastave ne bi trebala izrazavati kroz garderobu vec kroz svoj karakter, kroz svoje socialne vjestine i kroz svoju osobnost i talente i zeljom za novim znanjem...
    Ja sam za uniforme, ali ovdje se slažem s tobom. Baš zato mislim da bi možda uvođenjem uniformi te banalnosti pale u 2. plan; naravno da će razlike uvijek postojati, u školskom okruženju te razlike bi trebale biti karaktera koji spominješ-isticanjem soc. vještina, osobnosti, talenata.. možda bi uvođenjem uniformi, bilo koje vrste, banalnosti tipa 'ko je kako obučen, itd., pale u dr plan..
    Slažem se da je odgovornost roditelja usađivanje temeljnih vrijednosti djetetu, ali dio će steći i u školi, kao pedagoškoj ustanovi, gdje mislim da bi naglasak trebao biti na ovome što si navela.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nisam izričito protiv uniformi, ali iskreno nije mi niti jedan argument toliko jak da bih bila za;
    - osjećaj zajedništva i pripadnosti se može (i treba) stvarati i na druge načine.
    - odjeće u pranju ima isto, ako ne i više, jer dijete kod kuće uniformu skida i oblači drugu odjeću, pa tako teoretski može isprljati dvije odjevne kombinacije. U tom slučaju je kuta bolje rješenje.
    - uravnilovka se ne može postići, jer neka djeca, ako žele, imaju brojne druge načine da iskažu svoj materijalni status.
    - što je još bilo? uniforma kao prevencija neprikladnog i izazovnog oblačenja? Jesmo li dotle stigli da škole nemaju bolji modus za uvođenje reda i pristojnosti? Ako su toliko nemoćni za postavljanje pravila, niti ih uniforme neće spasiti, već će oni naći načina da otkopčaju dugmad i spuste hlače na bokove...
    Posljednje uređivanje od piplica : 02.04.2012. at 14:39

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •