Susojećam... i razumijem te... imaš na onom popisu i moj topic na istu temu...
Nas jednostavno zdravlje u vrtiću nije poslužilo, i to ni u velikom ni u malom ni u državnom ni u privatnom, ni uz kakve predostrožnosti i bez njih, ni pol radnog vremena ni cijelo.
Nije nas htjelo i na koncu je kulminiralo i mi smo se pomirili da vrtić nije opcija za nas.
I kako me je to pililo godinama ja sam se fino pomirila da ima djece koja su za vrtić i koja nisu.
I gotovo.
Malo po malo sam smanjivala svoje ambicije i opseg posla koji sam radila, i sad sam doma sa svojom djecom, a kako bih ih željela imati još (i mogu me opet zapasti takva koja ne mogu sastaviti tri zdrava dana u vrtiću) jednostavno računam na to da se netko o toj djeci mora brinuti, i odlučila sam da sam to ja... I više me ništa ne brine. Nije idealno (uf...), ali što ćeš.
Meni se kosa digne na glavi kad mi netko spomene išta o djeci i vrtiću i kako će biti bolje, i nisam jedina... da je u mojoj moći ja bih fino da i ova zemlja ima pojam mama koje su fino doma, imaju neformalne grupe za druženje tijekom dana i nek djeca zdrava i vesela trče po livadi, a tko može vrtić - neka ide.

Meni je zapravo jedini ozbiljan problem u životu pronaći djetetu koje je starije ekipu za druženje. Inače nam je super...

Drži se! Moram ti reći da sam nakon n-te infekcije tražila drugo mišljenje i okrenula nebo i zemlju od doktora da dobijem objašnjenje. I na koncu, od vrhunskih stručnjaka, sam saznala da mi imamo određenu pozadinu za boleštine i da nijedno vrijeme, ma ništa, ne bi dovelo da mi dijete u vrtiću bude bolje. Nego se moramo liječiti, biti van vrtića da ne provociramo daljnje infekcije koje vode u daljnje probleme, i napraviti što je potrebno. Tako da ako je zabrinjavajuće - potraži objašnjenje. Mora ga biti, na nekoj razini, pa da znaš kako da postupiš. Ima načina da se riješi, ovisi što je, ovisi na što si spremna i što je prioritet obitelji, ali to znaju samo najbolji liječnici koji se našim kikačima ozbiljno hoće baviti!

Sretno!