Stranica 9 od 20 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    ja stvarno ne znam smanjuje li korištenje hormonskih kontraceptiva plodnost (kasnije kada se poželi imati dijete).
    Ali kada bi korištenje hormonskih kontraceptiva doista ugrožavalo plodnost i smanjivalo mogućnost trudnoće kasnije, te ako bi osoba to dobro znala i unatoč tome uzimala hormonske kontraceptive - sami su svjesno doprinijeli svojoj neplodnosti.
    Povezanost je ista kao i Mo-pa-ru i autizma.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Inaće, homoseksualni parovi baš ne mogu imati vlastitu djecu. Nikako. I glupo je ne reći jasno i glasno: "Ne možete zatrudniti i imati dijete, jer ste istog spola!!!!!!!!".
    homoseksualne osobe mogu imati vlastitu djecu i imaju ih. već sad. to naravno nisu djeca iz njihovih homoseksualnih veza, ali su djeca koja sad odrastaju u tim (novim) vezama svojih roditelja u kojima partner/ica njihovih roditelja nema ista prava kao što bi to imao očuh/maćeha ili osoba koja bi ih posvojila u heteroseksualnoj vezi s njihovim roditeljem.

neka djeca odrastaju u samohranim obiteljima gdje je otac gay ili majka lezbejka. ta djeca već danas postoje, a to što su nevidljiva je druga priča.

ni milanka opačić nije po duhu svetome mogla zanijeti bez muškarca, pa je dobila pravo usvojiti dijete, a novi zakon joj daje za pravo i da ide na MPO.

da ne spominjem transrodne ili interseksualne osobe...

tako da stvarno ne razumijem što ovim argumentom želiš reći? to što ne mogu "nikako" zatrudniti i što se ne uklapaju u heteroseksualni normativ našeg društva ne znači da ne mogu osjetiti roditeljsku ljubav i čežnju. istu čežnju koju osjećamo svi mi, i koji imamo djecu, koji smo u postupcima, neplodni...

možda je m. opačić lezbejka ili biseksualka. tko zna što i koga voli i na koji način. ali zar je to uistinu presudno u odluci o tome što je i kakav roditelj? tko zna što i kako vole neki od naših forumaša i forumašica, kakve poze, igračkice, virtualne chatove, vanbračne veze upražnjavaju... pa ipak su i ostaju i postaju roditelji svojoj djeci.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku

tako da stvarno ne razumijem što ovim argumentom želiš reći? .
    To je prva stvar koja mi je pala na pamet kao primjer istina koje se iz političke korektnosti, liberalizma, tolerancije, itd... ne smije izgovoriti.
    Jednostavno mi se nadovezalo na neke istine o neplodnosti koje se iz istih razloga ovdje ne smiju izgovoriti (npr. da žena od 40 godina teže zatrudni nego žena od 25 godina).

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

homoseksualne osobe mogu imati vlastitu djecu i imaju ih. već sad. to naravno nisu djeca iz njihovih homoseksualnih veza, ali su djeca koja sad odrastaju u tim (novim) vezama svojih roditelja u kojima partner/ica njihovih roditelja nema ista prava kao što bi to imao očuh/maćeha ili osoba koja bi ih posvojila u heteroseksualnoj vezi s njihovim roditeljem.

neka djeca odrastaju u samohranim obiteljima gdje je otac gay ili majka lezbejka. ta djeca već danas postoje, a to što su nevidljiva je druga priča.

ni milanka opačić nije po duhu svetome mogla zanijeti bez muškarca, pa je dobila pravo usvojiti dijete, a novi zakon joj daje za pravo i da ide na MPO.

da ne spominjem transrodne ili interseksualne osobe...

tako da stvarno ne razumijem što ovim argumentom želiš reći? to što ne mogu "nikako" zatrudniti i što se ne uklapaju u heteroseksualni normativ našeg društva ne znači da ne mogu osjetiti roditeljsku ljubav i čežnju. istu čežnju koju osjećamo svi mi, i koji imamo djecu, koji smo u postupcima, neplodni...

možda je m. opačić lezbejka ili biseksualka. tko zna što i koga voli i na koji način. ali zar je to uistinu presudno u odluci o tome što je i kakav roditelj? tko zna što i kako vole neki od naših forumaša i forumašica, kakve poze, igračkice, virtualne chatove, vanbračne veze upražnjavaju... pa ipak su i ostaju i postaju roditelji svojoj djeci.
    MC, razumijem ja tebe. Prije 15 godina ovo bih i ja napisala. I sve mi je držalo vodu, ovo bi mirno, da sam onda pisala na netu, mogla naći pod svojim nickom.

Možda se ne možemo složiti jer polazimo od posve različitih postavki, i možda ćemo uvijek biti na različitim "stranama" po ovom pitanju. Mogu ja sad tebi govoriti do sutra da je čovjek samo pol čovjeka, da je čovjek zapravo žensko i muško, zajedno, i da dijete koje odrasta u sredini koja nije mama i tata uvijek zakinuto za to da vidi ophođenje sa suprotnim spolovima, da vidi PMS i ludovanje oko nogometa (karikiram...), da osjeti posebnu kategoriju odnosa muškog i ženskog i da primi različit odnos od roditelja koji su različitog spola - ali ako ti u toj različitosti koja nam je očito dana ne vidiš vrijednost po sebi - sve je uzalud.

Muškost i ženskost su vrijedne, i zapravo divne zajedno. No, ako misliš da je to stvar društvenog kondicioniranja - onda normalno da nećeš u tome vidjeti vrijednost...

Jung i psihoanalitičari, a to se govorilo i u starim mitovima, tvrde kako svatko od nas u sebi ima taj muški i ženski faktor, pa onda naši odnosi s roditeljima idu u te unakrsne odnose našeg muškog i ženskog, njihovog muškog i ženskog, i ja vjerujem da je i to samo po sebi važno priznati.

Vjernici rađaju djecu i želim da dok lijepo hoda kroz život ima što manje stramputica i nekakvih lažnih izbora i iluzija. Meni je to od životnog interesa.

Kad kažem djetetu da je obitelj najvažnija, da radi i šted i zasnuje obitejl čim to okolnosti dopuste i pronađe osobu i da je spremno na roditeljstvo, želim da i društvo to reflektira. Ne želim da mu u školi govore da uzme kontracepciju i istražuje s kim, kada i koliko puta, niti da mu govore da postoji neko "ja" koje se iživi, pa se onda "ide na dijete", da se djecu bira ili ne bira; želim da moje dijete zna da ako skoči kroz prozor - da ima šansu slomiti vrat, i isto tako ako se igra svojim tijelom i plodnosti - da isto tak može platiti cijenu i da nema tog trampolina ili kontracepcije koja će ga zaštititi od prirodnog poretka stvari.

Pa dobro. Ne slažemo se, ne moramo se slagati.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kakav je to sud, Ifi? (nikad čuo za Crkveni sud....)

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

kakav je to sud, Ifi? (nikad čuo za Crkveni sud....)
    Dok ne dođe poziv

Šalim se.

Crkva ima svoje pravo, pa i svoj sud, ali ja osobno nisam bila na tom sudu. Bave se očuvanjem nauka, i isto tako npr. kad se hoće poništiti brak, ide se na taj crkveni sud.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mujice, hormonalni kontraceptivi izgleda utječu na hormone ljudi i životinja,jer se izlučuju putem mokraće u okoliš, tako da može fasovati netko tko nikad nije uzimao kontraceptive. Dolazi nam na naplatu danak "naših prava". Imamo prava onoliko koliko ne ugrožavamo druge... sad je pitanje što je ugrožavanje drugoga - i to je zapravo svjetonazorsko pitanje oko kojeg se i lome koplja.
    Katolik smatra da je sve osim braka u kojem se voli do kraja i posve - ugrožavanje prava te druge osobe.
    Svaka igra s plodnošću dane osobe, sa začetom djecom, svojom, tuđom, s okolišem - sve je to ugrožavanje nečega.
    Mi smatramo da pravo na život ugrožava osoba koja odstranjuje zametak viška, nastao umjetnom oplodnjom...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ifi, ako te dobro razumijem, ja kao nekadašnji potrošač kontraceptiva i MPO pacijent sam kriva za zagađenje planete?

I... daj mi malo objasni ovo "zametak viška nastao umjetnom oplodnjom". Viška?

:edit: "odstranjuje zametak viška"
    Posljednje uređivanje od Mojca : 01.05.2012. at 21:01

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Povezanost je ista kao i Mo-pa-ru i autizma.
    jel'?
    Onda dobro.

Ali još uvijek tvrdim da homoseksualni parovi ama baš nikad neće zatrudnjeti i imati vlastito dijete.
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.05.2012. at 21:08

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

jel'?
    Onda dobro.

Ali još uvijek tvrdim da homoseksualni parovi ama baš nikad neće zatrudnjeti i imati vlastito dijete.
    Točno tako.
    Ali kad počneš analitički misliti - dođeš do tih nekih uvida koji vode do drugih uvida i onda je gotovo sa liberalizmom i duginim bojama...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Točno tako.
    Ali kad počneš analitički misliti - dođeš do tih nekih uvida koji vode do drugih uvida i onda je gotovo sa liberalizmom i duginim bojama...
    lijepo rečeno, najveći i prekruti katoliče. (ovo nisam napisao ironično)
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.05.2012. at 21:14

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

lijepo rečeno, najveći i prekruti katoliče. (ovo nisam napisao ironično)
    Hvala. I idi vrit.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne kužim, mare41, zar žena od 30 godina koja ima doktorat ima manje šanse da zatrudni od 30-godišnje NKV žene?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

po tome što pišeš, Ifi, Crkva nisu svi katoici, već samo oni koji poštuju nauk i oni koji ga čuvaju u Vatikanu.
    Mene su drukčije učili.
    Pa sam mislio da sam i ja katolik , jer su mi tako neki manje strogi u Crkvi rekli.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

po tome što pišeš, Ifi, Crkva nisu svi katoici, već samo oni koji poštuju nauk i oni koji ga čuvaju u Vatikanu.
    Mene su drukčije učili.
    Pa sam mislio da sam i ja katolik , jer su mi tako neki manje strogi u Crkvi rekli.
    Da se prebraja tko što razumije, drži ili može, ostalo bi dvoje, Marija i ne znam, možda sv. Ivan
    Pa se onda pušta ljudima da budu, i da dorastemo. Da se molimo, jedni za druge, pa možda nekad od nas nešto bude.
    Samo, dok ne znaš, ne ubraja ti se u grijeh. Ali kad ti se kaže, onda znaš... pa su i drugi kriteriji.
    Ima Katolička Crkva svoje ogranke i škole za ajmo reći ljude koji bi željeli živjeti vjeru ozbiljnije, s uvidom u filozofske, teološke i sve ostale nivoe, i ako te zanima, poslat ću ti konakt, pa idi, pitaj vidi ne grizu,

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dok ja nađem klamidiju-odoste vi dalje, al mujica, pa šta si zaboravio feminizaciju visokoobrazovanog kadra (samo pikam, nemoj molim te opet u objašnjenja)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vi'š, Cubana, ja se nisam pozdravio s KC zbog neslaganja sa nečim što dolazi iz Crkvenih vrhova.
    Ja sam uvjeren da sam jednako vrijedan katolik kao i oni u Vatikanu.

(kad bi u Crkvi ostali samo oni koji ne sumnjaju u dogme, mala bi bila ta Crkva......)
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.05.2012. at 21:29

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

vi'š, Cubana, ja se nisam pozdravio s KC zbog neslaganja sa nečim što dolazi iz Crkvenih vrhova.
    Ja sam uvjeren da sam jednako vrijedan katolik kao i oni u Vatikanu.

(kad bi u Crkvi ostali samo oni koji ne sumnjaju u dogme, mala bi bila ta Crkva......)
    Možda bi i trebala biti takva.
    Uvjerenja sam da ako se ne slažeš s programom neke stranke, da ne možeš ni biti njen član.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Možda bi i trebala biti takva.
    Uvjerenja sam da ako se ne slažeš s programom neke stranke, da ne možeš ni biti njen član.
    A ja sam pak uvjerenja da vodstvo stranke nije stranka,već da stranku čine svi članovi stranke.
    OK. Ako vodstvo stranke krade, laže, vara i ubija, svatko pošten treba izaći iz stranke.
    Ali prije izlaska, isplati se pokušati djelovanjem iznutra ju popraviti...
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.05.2012. at 22:25

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mujica, zaboravio si da si branio tu izjavu (i dobro da si zaboravio), asocirala me tvoja izjava o spolnim bolestima kao jednim od uzročnika neplodnosti, i dalje vladaju predrasude

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Pitam se koje su to dogme koje vas odbijaju?
    Osobno ne mogu naći ništa problematično, čitala sam puno, informirala se, razgovarala, i kad mi drugi Katolici kažu da im je čudno ovo ili ono, da se ne slažu - ja stvarno ne razumijem. Ozbiljno, uopće ne provociram!
    Pogotovo kad si daš truda, pa uzmeš temu natenane, proces donošenja nekog mišljenja, stava, dokumente, filozofske, znanstvene, teološke - ja ne nalazim rupe, meni sve to drži vodu.
    Ne možda za mene kako bih ja htjela provesti subotu ili što bih ja smatrala da je meni zgodno idući mjesec, ali globalno, dobro, za Svijet - apsolutno!
    Da živimo po nauku, dakle po Isusovim riječima, ovaj svijet bi bio sve što želimo (ljubav, sreća, radost).
    Naravno da smo slabi, al ne niječemo da je neka slika lijepa jer je pregorjela žarulja u muzeju, pa je mi trenutno ne vidimo? ILi?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da živimo po nauku, dakle po Isusovim riječima, ovaj svijet bi bio sve što želimo (ljubav, sreća, radost).
    Jest vala, al di je Isusov nauk od KC...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mare41...
    Predrasude?
    Hoćeš reći da spolne bolesti nemaju utjecaja na plodnost?
    Ne znam, tako su me učili u školi. Možda se medicinsko znanje promijenilo?

Ja sigurno nisam nikada rekao da žena ima manju šansu da zatrudni ako više zna.
    Možda sam rekao da ima manju šansu da zatrudni ako je starija.
    To još uvijek vjerujem, jer su me tako učili u školi
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.05.2012. at 21:35

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znam.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ifi, s tobom se jednostavno ne usudim polemizirati o vjeri.
    Ali još uvijek smatram da i takav jesam katolik, jer kad bi katolici bili samo oni koji žive kao ti, ne bi ih bilo ni 1% u Hrvatskoj. (a pogleč koliko ih se izjasnilo na popisu stanovništva)

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ifi, s tobom se jednostavno ne usudim polemizirati o vjeri.
    Ali još uvijek smatram da i takav jesam katolik, jer kad bi katolici bili samo oni koji žive kao ti, ne bi ih bilo ni 1% u Hrvatskoj. (a pogleč koliko ih se izjasnilo na popisu stanovništva)
    Oprosti ako sam te uvrijedila! Ja nisam Crkveni sud, pa nisam ovlaštena, jelte, da dajem procjene, nisam ni inkvizicija, i žao mi kad ispadne da progranjam ljude. POpravit ću se!
    Trudim se objasniti što Crkva kaže i zašto, ali mi ne uspijeva, ali dobro. Ima pametnih ljudi koji to rade, ja ionako samo griješim dušu ovdje gubljenjem vremena...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da, SPB imaju veze s neplodnošću... ali su mnoge spolno prenosive bolesti ujedno i socijalno prenosive... hpv je nađen u vrtićke djece, primjerice.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Znam da ti znaš ali mnogi to zaborave kad "prozivaju" mpo pacijente. Nije zgorega napomenuti, nek se toga sjete drugi put kad budu zborili o povezanosti promiskuitetnosti i neplodosti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ifi, ova tvoja teorija o hormonima u pitkoj vodi mi malo vuče na homeopatiju. voda pamti.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nije moja teorija. A i voda pamti

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije moja teorija. A i voda pamti
    a što voda pamti?
    lica? riječi? mirise? imena? osjećaje?
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.05.2012. at 22:27

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nema veze Beti3, vidim da se moj post mogao krivo iščitati, u jednu ruku Stray ima pravo, nekome je to pitanje preintimno.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

svezigledno uzroka neplodnosi....
    Gle, pa tu sve piše:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Infertility
    nema nikakvog smisla da jedni druge uvjeravamo o uzrocima, kad ima onih koji se time bav e, pa lijepo napišu na wikipediju,.

Iz tih uzroka, koji su tu navedeni, na većinu njih, koliko vidim, se ne može utjecati i biti "kriv" za njih.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možeš ti MC to izvrtati koliko hoćeš, ali Mirko i slavko nikad neće imati zajedničko biološko dijete.
    Kao niti Mirka i Slavica.

(I baš ne vidim razloga da im se to na neprirodne načine kompenzira, Ali to nije tema)
    Posljednje uređivanje od mujica : 02.05.2012. at 00:35

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Možeš ti MC to izvrtati koliko hoćeš, ali Mirko i slavko nikad neće imati zajedničko biološko dijete.
    Kao niti Mirka i Slavica.

(I baš ne vidim razloga da im se to na neprirodne načine kompenzira, Ali to nije tema)
    nitko ništa ne izvrće. kao što rekoh, mirko ILI slavko već danas mogu imati tj. imaju svoje dijete/djecu. i što to dijete/djeca već danas doživljava/ju nezaštićeno/i od države i šikanirano/i od društva je tema za sebe. to što mirko I slavko zajedno (na sadašnjem stupnju medicine) nisu u mogućnosti imati biološko dijete i nije nekakva novost. ali bome i nikakav argument. posebice ako taj argument treba poslužiti da potkrijepi tvoja homofobna uvjerenja. biti homofob je tako out i seljački, okani se toga.
    Posljednje uređivanje od mama courage : 02.05.2012. at 00:56

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mirko I Slavno mogu biti roditelji, jer im to omogućava zakon, a ne priroda
    I ja nisam homofob. I mislio sm da si to već shvatila.
    Niti se bojim homoseksualnih osoba, niti su mi mrske.
    Radi se samo o seksualnoj orijentaciji i ničem više.
    Samo smatram da homoseksualni parovi nemaju nikakvo prirodno pravo imati djecu.
    Posljednje uređivanje od mujica : 02.05.2012. at 00:59

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Samo smatram da homoseksualni parovi nemaju nikakvo prirodno pravo imati djecu.
    pa eto, zaniječeš im ljudska prava i diskriminiraš ih eto samo na osnovu njihove seksualne orijentacije (a to je prema zakon i ustavu zabranjeno).

žena, heteroseksualka, single ili ne - ima pravo usvajati dijete i ima pravo ići na MPO.

žena, homoseksualka, single ili ne - to pravo nema.
    žema, transeksualka, single ili ne - to pravo nema.
    žena, interseksualka, single ili ne - to pravo nema
    Posljednje uređivanje od mama courage : 02.05.2012. at 01:43

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

pa eto, zaniječeš im ljudska prava i diskriminiraš ih eto samo na osnovu njihove seksualne orijentacije (a to je prema zakon i ustavu zabranjeno).

žena, heteroseksualka, single ili ne - ima pravo usvajati dijete i ima pravo ići na MPO.

žena, homoseksualka, single ili ne - to pravo nema.
    žema, transeksualka, single ili ne - to pravo nema.
    žena, interseksualka, single ili ne - to pravo nema

Ljudsko pravo nije da ti netko da spermu u čašici. Vodu da, spermu ne.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

biti homofob je tako out i seljački,
    Što nisi ranije rekla.
    Odmah bih prestao jer mi je strašno stalo da budem in i ne budem seljo.
    Posljednje uređivanje od mujica : 02.05.2012. at 01:02

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

nitko ništa ne izvrće. kao što rekoh, mirko ILI slavko već danas mogu imati tj. imaju svoje dijete/djecu. i što to dijete/djeca već danas doživljava/ju nezaštićeno/i od države i šikanirano/i od društva je tema za sebe. to što mirko I slavko zajedno (na sadašnjem stupnju medicine) nisu u mogućnosti imati biološko dijete i nije nekakva novost. ali bome i nikakav argument. posebice ako taj argument treba poslužiti da potkrijepi tvoja homofobna uvjerenja. biti homofob je tako out i seljački, okani se toga.
    MC, ovo ide Mujici, ali ja mogu reći za sebe - ja nisam homofob, ali me boli briga i za IN i za OUT, a seljanka se ne bojim ispasti, velka stvar!

Nego, pitanje reakcija društva, "šikaniranje" u suvremenom se društvu pokušava svesti na nulu, tako da se svi možemo ponašati ravnodušno jedni prema drugima - kao ništa nije važno, sve super ma kako bilo... u stvarnosti ja ipak mislim da su neke ljudske reakcije - kad su onako iz hare (što bi rekli istočnjaci) puno puta točne i ispravne. Meni je draža seljačka žena koja uskoči kad treba i što treba, a pljune za nekiim tko se ponaša neopravdano bahato, od onih finih politički korektnih ljudi koji su od silne tolerancije i izvrtanja otupili na svaku ljudsku bol i više ne znaju jel gore da homoseksualac nema svoje dijete ili da je susjeda gladna.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ifi, divim ti se kako liepo pišeš, imaš savršeno definirane stavove i u stanju si živjeti u skladu s njima, bez relativiziranja u svrhu opravdavanja vlastitih slabosti.

Divim se i MC na isti način iz istih razloga.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ifi, divim ti se kako liepo pišeš, imaš savršeno definirane stavove i u stanju si živjeti u skladu s njima, bez relativiziranja u svrhu opravdavanja vlastitih slabosti.

Divim se i MC na isti način iz istih razloga.
    Hvala na lijepim riječima To koliko sam u stanju živjeti bi trebao pitati mog jadnog muža (taj će bit proglašen svetim za našu 50 godišnjicu braka, ako je dočeka) :/ ali dobro MC lijepo piše, slažem se posve Al ti si valjda naš, nemaš se što diviti ovima iz drugog stožera ccccc!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

MC, nije tajna što ovaj seljački i OUT stožer misli dokle se ide i što treba, jel tako

Mene bi zapravo zanimalo s tvojih pozicija - a isto tako i svi ostali koji su za liberalne zakone regulacije MPO i liberalne školske programe zdravstvenog odgoja - gdje je crta što se više ne šika, gdje trebaju biti društvena ograničenja?

Tko može dobiti djecu, i koji su prihvatljivi i dugoročno dobri načini da se to dogodi, a što više nije prihvatljivo? Koje dijete ima pravo znati tko mu je majka, otac, odakle dolazi, a koje ne?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne divim se njezinim stavovima,
    već načinu kako ih obrazlaže i kako čvrsto stoji na tim stavovima i kako vjerojatno živi u skladu s njima (ono, u stilu: svim srcem vjeruje da treba homoseksualnim parovima omogućiti usvajanje djece, jer smatra da ih se u suprotnom diskriminira a svaki čovjek mora imati jednaka prava. To zvuči plemenito)

nisam svjestan postojanja stožera...(?)

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kad kažem djetetu da je obitelj najvažnija, da radi i šted i zasnuje obitejl čim to okolnosti dopuste i pronađe osobu i da je spremno na roditeljstvo, želim da i društvo to reflektira. Ne želim da mu u školi govore da uzme kontracepciju i istražuje s kim, kada i koliko puta, niti da mu govore da postoji neko "ja" koje se iživi, pa se onda "ide na dijete", da se djecu bira ili ne bira; želim da moje dijete zna da ako skoči kroz prozor - da ima šansu slomiti vrat, i isto tako ako se igra svojim tijelom i plodnosti - da isto tak može platiti cijenu i da nema tog trampolina ili kontracepcije koja će ga zaštititi od prirodnog poretka stvari.
    ifigenija, ti kao da si s neke druge planete. kad bi život bio tako lako predvidiv kako ga ti opisuješ svima bi nam bilo lako. no tome nije tako. i vjeruj mi da naše roditeljske želje i nisu toliko različite koliko ti se čine. naravno da je i meni bitno da moje dijete pronađe tu osobu o kojoj govoriš, no kako da to učini, što da traži i gdje da ju traži, ako ni sama ne zna što da traži, što joj je bitno i što želi. da bi to znala dijete mora imati svoje "ja", mora naučiti i učiti, obrazovati se i raditi, mora sebe isklesati i stvoriti i takva kao čovjek znat će što tražiti i što je bitno za zajednicu. ali to sve ipak zahtijeva životnog iskustva - koje se, ne, ne pokazuje po broju kreveta u koje će uskočiti - i spoznavanja sebe. onda će pronaći svog basherta. i onda će biti i dovoljno jako da prevlada i nenadane prekide i razočaranja i da krene dalje svojim putem u potrazi za novom ljubavlju.

i kad bude našla i kad se bude "gnijezdo" svilo onda će izabrati i djecu imati.

i baš idući korak po korak neće morati iskakati kroz prozore...a svoje tijelo (a i um!) neće davati prvom/prvoj koji/a joj preko puta pređe. niti će taj um ili to tijelo biti prikovano u jednoj nesretnoj zajednici zbog sulude mlade brzopletosti.

tako da, ne razumijem taj ogromni strah od života. i zar taj život nudi samo ekstremne situacije u kojima se možemo kretati, zar ne nudi vijugave i raznorazne mogućnosti, lica i ljubavi kojima se možemo u nekim trenucima osjećati privrženi ili ne?

teško mi je zamisliti tvoj (i ne samo tvoj) tok misli... zar svako kontracepcijsko sredstvo znači promiskuitetni način življenja? što znači mnogo ljubavnika - samo kurvarluk? zar se ne može uživati samo uživanja radi, pa makar se to bilo jednom? zar ne postoji neka sredina u tim življenjima? zar nismo svi mi ovdje našle taj neki srednji put življenja...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zar ne postoji neka sredina u tim življenjima? zar nismo svi mi ovdje našle taj neki srednji put življenja...
    Ja jesam
    Ali siguran sam da ti i Ifi niste.
    Jednako ste ekstremne, netolerantne i pretjerujete, svaka na svoj način. Ni jedna od vas ne uvažava mogućnost da je netko tko drukčije misli podjednako u pravu.
    Posljednje uređivanje od mujica : 02.05.2012. at 01:41

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja jesam
    Jednako ste ekstremne, netolerantne i pretjerujete, svaka na svoj način. Ni jedna od vas ne uvažava mogućnost da je netko tko drukčije misli podjednako u pravu.
    LOL. Ja mislila dva stožera, a ono tri.
    Jedan, drugi i srednji.

Što ti to točno znači - srednji? Tko može dobiti dijete, pod kojim uvjetima? Tko kome smije što donirati, pod kojim uvjetima, što dijete ima pravo, a što nema? Da li se može pri MPO raditi selektivni abortus? Ili genetske intervencije? Što sa zmrnutima? Što je srednje?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tko može dobiti dijete, pod kojim uvjetima? Tko kome smije što donirati, pod kojim uvjetima, što dijete ima pravo, a što nema? Da li se može pri MPO raditi selektivni abortus? Ili genetske intervencije? Što sa zmrnutima? Što je srednje?
    Ja ne znam odgovore na ta pitanja.
    Zato se i divim vama dvijema ekstremisticama - jer znate.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja jesam
    ajme, i ti si profulao ceo fudbal. "sredina življenja" se odnosi na emocionalni život i ono o čemu je ifi pisala kako će svoje dijete podučavati da radi, nađe osobu i zatrudni a ne da ide okolo u kurvaluk.

Stranica 9 od 20 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •