Probala sam vrhunski pripremljene pileće filete (sočne, meke, predivne) s roštilja, ali ih ne znam pripremiti, pa lijepo molim da podijelite svoje uvide, recepte, znanja i trikove da i mi fino jedemo
Hvala!
Probala sam vrhunski pripremljene pileće filete (sočne, meke, predivne) s roštilja, ali ih ne znam pripremiti, pa lijepo molim da podijelite svoje uvide, recepte, znanja i trikove da i mi fino jedemo
Hvala!
Pratim i kradem za sutra, ako tko da kakvu ideju, zato ljudi požurite da ne jedemo najobičnije pileće filete.
ne znam nista specijalno, ono sto nasi klinci obozavaju su pileci fileti na raznjicima, kao filetino.
moj brat si stavi onaj mix timijan-majcina dusica.
Davnih dana kad sam smjela koristit kerefeke u kuhinji omiljeni pacevi za piletinu su mi bili
1 pivo, luk, ulje, sol i papar - ispadne jako fino pikantno s mrvu slatkastim grill efektom
2 limunov sok, češnjak, ulje, sol, mrvu ljute crvene paprike - kislekasto ljutkasto
senf,sol, papar i malo ulja
nekad sam na ovoj temi napisala niz paceva, a ima jos savjeta za plietinu, pa dajte tamo skicnite
http://forum.roda.hr/threads/67144-m...-ro%C5%A1tilju
Ja sam nedavno stavila piletinu u pac: aromatizirano maslinovo ulje, limunov sok, sol i ružmarin. Bilo je izvrsno!
Aromatizirano m. ulje sam sama napravila: u bočicu maslinovog ulja, domaćeg hvarskog, stavila sam češnjak, ružmarin, majčinovu dušicu, kapare i biber u zrnu - tako je stajalo u podrumu na hladnom i po potrebi sam koristila.
Negdje sam jednom pročitala da je piletina fina i ako je paca u jogurtu. Možda danas isprobam![]()
Mislim da je tajna sočnosti u tome da se ne prepeče (čemu smo mi recimo skloni).
U zadnje vrijeme je pacam totalno jednostavno: sol, crveni/bijeli luk, lovorov list, ulje i malo bijelog vina.
E ja sam probala sa dvije verzije i obe su mi zakon.
1. maslinovo ulje, sol, papar, česnjak i žlica meda
2. ulje, sol,papar,češnjak,vrhnje i jogurt
Sve se to onako odokativno pomješa i prelije preko, i neka stoji bar 2h