-
Sjećam se i ja da je bio topic, ali ne znam gdje...
Dakle, najbrža i najjeftinija je salata od poriluka - par poriluka se nareže na kolutiće i opere u vrućoj vodi da izađe zemlja i da malo ubije smrad, pa u hladnoj da se ohladi, posoli i zalije jogurtom (ili vrhnjem, ali to je već skuplja varijanta
). Gore još paše malo svježeg papra.
Ostala klasika:
- krumpir salata (s lukom i bučinim uljem)
- krumpir salata za moju djecu (isto kao gore + konzerva kukuruza šećerca)
- krumpir salata raskošna za tuđu djecu koja ne jedu puno mesa (isto kao gore + dodaš tvrdo kuhano jaje na ploške)
- razne salate od mahunarki u svim kombinacijama (grah i slanutak s lukom, mahune s češnjakom)
- kombinacija graha i rikule
- slanutak s prokulicama i češnjakom, ali prokulice moraju biti sitne
- hajdinska kaša s dinstanim šampinjonima
Još malo recesijskih, za ovo doba godine:
- salata od ječma (kuhani ječam, ribana mrkva, zelena salata narezane na trakice)
- salata od tjestenine (svrdla ili pužići + meksički grah + kukuruz + rajčice + zelena salata + mladi kopar... - tijesta se može staviti punooo, a graha i kuruze ne treba biti puno)
- mlada ribana cikla (gdje li je onaj smajlić koji se oblizuje???) sama ili s mrkvom
Omiljeni salatni umak moje djece: kiselo vrhnje majonezom i malo hrena
Omiljeni dodatak koji napravim doma kad pržim meso na grill tavi - prepržene šnite kruha
Ono bez čega roštilj ne može - vulgaris luk narezati na kockice bez štednje, staviti na dno posude u koju će se stavljati pečeno meso, minimalno posoliti i gore naredati meso. Lijepo će otpustiti od vrućine mesa.
Moja djeca bi još dodala svježe rotkvice i to je valjda to.