Nisam primijetila da je netko otvorio temu (možda nije zgodan naslov, ne znam što drugo napisati), ali mene je šokirao slučaj djece u Kaštelima koji su upisali srednju školu za koju nisu imali dovoljan broj bodova (vjerujem da ste svi pratili ovaj slučaj). Šokiralo me to što su roditelji i djeca uopće pokušali upisati školu za koju nisu imali dovoljan broj bodova, plač roditelja pred kamerama jer je ministar Jovanović negativno reagirao na upis njihove djece, izjave sad već bivšeg ravnatelja... Ono što me dodatno ponukalo da otvorim ovu temu je jučerašnja izjava jednog gospodina na lokalnoj televiziji (mislim da je riječ o članu školske uprave, nisam sigurna jer nisam otpočetka gledala) da ministar Jovanović svojom reakcijom želi kazniti djecu jer nisu dovoljno zagrijala stolicu i skupila dovoljan broj bodova da upišu željenu školu, a za razliku od njega oni štite interese te djece ! Ne znam jel sa mojim vrijednosnim sustavom nešto nije uredu, ali valjda je logično da ako nisi dovoljno učio da možeš upisati četverogodišnju srednju školu, onda izvoli upisati onu školu koju si zaslužio svojim ocjenama. Debelo mi smrdi da je ovdje u pitanju mito i da se netko okoristio nelegalnim upisom ove djece, a nažalost najviše će ispaštati baš oni... Što vi mislite ?