Svakodnevno nas čekaju trenuci sitne sreće u komadićima, a kad ih se sastavi, dobije se velika sreća! Svi mi imamo trenutke jada, nespokoja, nesigurnosti, ma kad bih vam počela pričati, imali biste se čega naslušati! Ali upravo to ne želim!
Samo želim zaključiti da sam unatoč svemu i dalje nepokolebljivi optimist. U mom životu (sad je krenula 33. godina) znam da se svaki dan trudim najbolje što mogu i što znam, volim svog muža, svoju rodbinu i volim zamišljanje još ljepših dana u sutrašnjici! Volim čitati knjige koje podsjećaju na vrijednosti koje smo zametnuli u žurbi radnih dana, volim čuti dobre vijesti, volim i sebi i mužu često ponavljati kako smo sretni i kako svu tu sreću zaslužujemo! Koliko imamo-dovoljno nam je u ovom periodu života, sve se kreće nabolje u takvim mišjim koracima da mi je strpljenje postala konstanta. Kad god se dogodi najmanji pomak naprijed, ja mu se svim srcem obradujem. Kad padnemo, ja se kao od prašine otresem i čekam bolje dane!
Svjesna sam krize, ali ne želim u svojim danima i mislima, u svim minutama biti dio nje. Mi svi jesmo dio krize, ali mislim da sam se odvojila od mase ljudi jer ne želim više slušati beskonačno kukanje! Naše veće krize kad prolaze, ja se još više trudim gledati samo naprijed dok ne isplivamo. Ma dođu mjeseci da ne možeš sastaviti kraj s krajem, pa šta! Nebrojeno puta se to dogodilo, osvijestila sam, a ostali smo živi i nastavili dalje!
Moj muž i ja imamo sreću da smo se našli, a cijelu našu priču dalje ne gradi samo sreća već i trud i odricanje i razumijevanje...što li nam se sve izdogađalo u životima otkad smo se upoznali i započeli život zajedno... i samo nas optimizam i naša ljubav tjera naprijed od dana do dana!
Ja duboko vjerujem da ima takvih optimista kao što sam ja, ne samo pred drugima, a onda se raspadaju kad su sami sa sobom! Optimist traži nadu i u prošlosti i u sadašnjosti i u budućnosti! I optimist sam kad se sjetim šta smo sve preživjeli u djetinjstvu, u ratu. Kako su naši jadni roditelji jedva živjeli i borili se za nas, da nas taj jad i bijeda što manje pogodi! Oni su nam uzor za hrabrost i borbu za sutra!
Kako da ne budem optimist ili kako da se barem ne trudim svaki dan? Ja to ne razumijem! Ja sam trudna, sutra kreće 13tt, a ovih dana razmišljam mnogo o tome kako ćemo sve svoje emocije i reakcije preslikavati na naše dijete.
Gdje ste optimisti, uljepšajte mi dane da znam da nisam sama! Deseti je mjesec, a meni trepere niz zavjesu božićne lampice!Čim padne mrak, mi palimo lampice jer nas to raduje i svaku večer čini simpatičnom za stepen više! Ne treba mnogo drage moje za sreću! Radujem se vašim postovima koji će mi biti još jedna stavka u danu koja će mi izmamiti osmijeh na lice! Što li vi radite na svakodnevnoj bazi da biste si uljepšale trenutke života???