Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Moram spodeliti s vama !!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Moram spodeliti s vama !!!

Znaci ovako, moja mala ima 3godine i 7 meseci i vec neko vrjeme priustava sebi orgazam, mi to zovemo "ceskanje" .
    Prvo je to otkrila na svom krevetu kad bi protnula nogice izmegju daske i tako bi se pritiskala.
    Nikad joj nismo zabranjivali,cak sto vise razgovaramo o tome kao lepa stvar.
    E sad najnovo nam je stol za rucavanje , i tamo je pronasla kako se trljati.I sad ponekad se popne na stol i zamoli me da joj prikacim onaj dodatak tablu i zavrsi stvar.
    Ali pre neki dan sve je bilo isto osim sto se zadrzala duze i ja joj posle neki minut kazem , ajde zlato dosta je trebamo ic spavat a ona meni na to odgovori vako:
    ajoooj mama dak molimte jos malo pa ,, jos mi nije pocela raditi ko SAT:p:eek:
    Nisam znala dal da placem il da se smejem(normalno slatko sam se iznasmejala od srce)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bilo je vec tema o tome... Evo jedne: http://forum.roda.hr/threads/8197-Do...spolnih-organa

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni se ne čini ispravno da joj ti u tome pomažeš i da to radi za stolom za ručak. Mislim da bi ju trebalo učiti da je to privatna stvar koju radi u svojoj intimi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se ne čini ispravno da joj ti u tome pomažeš i da to radi za stolom za ručak. Mislim da bi ju trebalo učiti da je to privatna stvar koju radi u svojoj intimi.
    e, a onda imaš pitanje - a zašto?
    zašto ne smijem za stolom?
    iz iskustva, a moja je krenula sa sedam mjeseci, s 3 godine su premali za tu rečenicu, za intimu, za privatnu stvar.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

joj, nisam ovo trebala čitati..
    mislila sam da oni ne doživljavaju orgazam tako mali..

možda sam nazadna ali nadam se iskreno da neću doživjeti ovako nešto jer ne znam dal ću primjereno reagirati

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hoću reći - u mojoj glavi je bilo posloženo da je trljanje/dodirivanje = ugoda kao bilo koja druga a da je orgazam = sexualna komponenta

no, očito to nije tako

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ms.Mar mozda si u pravo, al ja mislim da jos je rano uciti je na intimu, jer kao prvo ona pojma nema sta je to intima a kao drugo ona donekle to zna i to radi samo kuci i nigde na drugo mesto.Ja mislim da je sama priroda sve ucinila, i ona si sama sve pronasla a joj necu braniti.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    hoću reći - u mojoj glavi je bilo posloženo da je trljanje/dodirivanje = ugoda kao bilo koja druga a da je orgazam = sexualna komponenta

no, očito to nije tako
    A ja i neznam sto i kako ona dozivi, eto samo sam prenela kako ona to opisuje i bas mi je bilo onako detski,naivno
    A mozda bi trebalo izmisliti neki termin za detsko uzivanje na ovaj nacin:p

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I moj malc u zadnje vrijeme istražuje, 4 godine navršio, i mišljenja sam da se tu samo radi o ugodi, nikakva sexualnost u toj dobi.
    E sada, on to radi poprilično mirno, kada gleda crtićn ne uvijek i zapravo da ruka nije u hlačama ne bih ni primijetila da se nešto dešava.
    I vrlo često komentira da on NE ŽELI velikog pišu, tko zna, možda ga pokušava smanjiti, a desi se kontra efekt

U svakom slučaju ne bih to podržavala za vrijeme ručka, pokušala bih joj objasniti da se za ručkom lijepo sjedi, ruča, razgovara...nekako ju odviknuti od toga.
    Ne znam da li ide u vrtić, pa da se tamo ne bi desila nezgodna situacija.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

samo kući?
    moja m je svugdje, di god je stigla. u vrtiću, u toweru...jednom prilikom joj je prodavačica rekla - ajme, kako slatko ova beba pleše. a ja si mislim, je, je, pleše moš mislit
    isto tako, jednom je mm popi*dio. kao ne smiješ braniti da ne bi ostavilo posljedice.
    jednom mu je dozlogrdilo i rekao - PRESTANI! ODMAH! boli me briga za buduće traume, nek njen budući partner misli o njima, a ne ja. meni dosta.
    enivej, super je o toj temi pisala loryblue. i krava šarulja

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ole prvotno napisa Vidi poruku
    A mozda bi trebalo izmisliti neki termin za detsko uzivanje na ovaj nacin:p
    evo, moja m ga je izmislila. osjećaj je nazvala - radim balone. nije loše, ha?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    e, a onda imaš pitanje - a zašto?
    zašto ne smijem za stolom?
    iz iskustva, a moja je krenula sa sedam mjeseci, s 3 godine su premali za tu rečenicu, za intimu, za privatnu stvar.
    Cvjeta 73 isto i moja isto tu negde 7-8 meseci samo pocetcu su nam bili u kinderbetu.
    Tu mi je pomogla moja mama koja ju je cuvala i ponasala se kao normalna stvar da radi(verovatno od iskustva) Inace ja sam mislika da trebam zabraniti,normalno i uz forum naucila sam da je to sve normalni razvj jedne zdrave bebice/dete.
    Kad je narasla i kad vise nisu mogli nogice da stanu megju daskama zuljalo ju je i tad je prestala.
    E sad smo u fazi stol za rucavanje

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E da, i da sad ne zvuci kao ja moju malu teram da to radi, NE u nikom slucaju, ali mislim da ako zabranim da njena zelja ce se pojacati jer je zabranjeno, a ipak ovako se nadam da ce ova faza kad tad prestati.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj borka prvotno napisa Vidi poruku
    I moj malc u zadnje vrijeme istražuje, 4 godine navršio, i mišljenja sam da se tu samo radi o ugodi, nikakva sexualnost u toj dobi.
    E sada, on to radi poprilično mirno, kada gleda crtićn ne uvijek i zapravo da ruka nije u hlačama ne bih ni primijetila da se nešto dešava.
    I vrlo često komentira da on NE ŽELI velikog pišu, tko zna, možda ga pokušava smanjiti, a desi se kontra efekt

U svakom slučaju ne bih to podržavala za vrijeme ručka, pokušala bih joj objasniti da se za ručkom lijepo sjedi, ruča, razgovara...nekako ju odviknuti od toga.
    Ne znam da li ide u vrtić, pa da se tamo ne bi desila nezgodna situacija.
    Ma nee, Borka krivo si me razumela, ona ruca sa nama na sto i ne radi to dok ruca.
    Nego ponekad zatrazi sa sedne na sto koji smo koristili ranije chicco-vo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E da i ja pre neki dan pricam a mojom bebom od 3,5 meseci i pitam je dal ce i ona raditi sve isto kao seka(mislila sam biti nemirna,rovariti po kuci .....), kad seka pohfatila celi razgovor i odgovara mi:
    Paaaa mama, sigurno al morat ces da kupis jos jedan vakvi isti stol da se ne bi svadjali oko njega :eek:

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

, a ipak ovako se nadam da ce ova faza kad tad prestati.
    prestati za stolom, misliš?
    to oće.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Paaaa mama, sigurno al morat ces da kupis jos jedan vakvi isti stol da se ne bi svadjali oko njega :eek:

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znaci ovako, moja mala ima 3godine i 7 meseci i vec neko vrjeme priustava sebi orgazam, mi to zovemo "ceskanje" .
    Prvo je to otkrila na svom krevetu kad bi protnula nogice izmegju daske i tako bi se pritiskala.
    Nikad joj nismo zabranjivali,cak sto vise razgovaramo o tome kao lepa stvar.
    E sad najnovo nam je stol za rucavanje , i tamo je pronasla kako se trljati.I sad ponekad se popne na stol i zamoli me da joj prikacim onaj dodatak tablu i zavrsi stvar.
    Ali pre neki dan sve je bilo isto osim sto se zadrzala duze i ja joj posle neki minut kazem , ajde zlato dosta je trebamo ic spavat a ona meni na to odgovori vako:
    ajoooj mama dak molimte jos malo pa ,, jos mi nije pocela raditi ko SAT:p:eek:
    Nisam znala dal da placem il da se smejem(normalno slatko sam se iznasmejala od srce)

Mislim da griješiš što tako ležerno pristupaš svemu tome. Naravno da joj nećeš braniti ali trebaš joj objasniti da nije to nešto što se radi za kuhinjskim stolom ili kraj mame i tate.

Neće svi ljudi na to gledati tako opušteno kao ti, moglo bi se i dijete a i vi naći u nezgodnoj situaciji ako ona to počne raditi na krvio mjestu. Ja se nisam sa kćeri susrela s tim, sa sinovima jesam i to sam im predstavila kao normalnu, uobičajenu stvar koja nije za tuđe oči. Ni moje ni ičije.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da griješiš što tako ležerno pristupaš svemu tome. Naravno da joj nećeš braniti ali trebaš joj objasniti da nije to nešto što se radi za kuhinjskim stolom ili kraj mame i tate.

Neće svi ljudi na to gledati tako opušteno kao ti, moglo bi se i dijete a i vi naći u nezgodnoj situaciji ako ona to počne raditi na krvio mjestu.
    Slažem se s ovim. Ako se navikne da to stalno radi i da joj je ugodno, ne vjerujem da će baš to raditi samo doma i da se neće sjetiti pred drugim ljudima, npr. kad dođu gosti, moglo bi biti neugodno.

Moja starija cura se počela trljati oko 2,5 godine, više sam to povezala s tim kaj je imala sljepljene stidne usne pa sam mislila da joj to smeta. S vremenom je prestala jer je to došlo u normalu nakon mazanja. To je izgledlao tak da je prije spavanja zajahala na medvjedića i micala se gore dolje, ali sam joj uglavnom skretala pažnju i na neki način sprečavala da to dulje radi. Probala je i na moju nogu zajahati, ali sam joj jednostavno rekla nek to ne radi i gotovo. S vremenom je prestala i pokušavati, i uopće ne mislim da će zbog toga ikad u životu imati traume.

I sad joj ponekad padne na pamet da si gurne ruku u hlače, više onak nesvjesno, ali to prekidam odmah. Po guzici i pišici se ne čačka i amen. Zna da to ne dozvoljavam iz higijenskih razloga i da nije pristojno. Isto kak nije pristojno čačkati nos. Uopće mi ne pada na pamet objašnjavati joj da nek se dira ako joj je lijepo i nek to radi u svojoj sobi. Ovak na to zaboravi i cijeli dan je zaokupljena s drugim stvarima. Da joj kažem da slobodno ide u sobu dirati se po piši i uživati, vjerojatno bi to radila svaki dan i smatrala to normalnom zabavom. S obzirom da inače sve kaj se događa ispriča okolo, djeci i tetama u vrtiću, sigurna sam da bi i to komentirala.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Da joj kažem da slobodno ide u sobu dirati se po piši i uživati, vjerojatno bi to radila svaki dan i smatrala to normalnom zabavom.
    Pa kaj to nije normalna zabava ? Mislim, ne šalim se. Pa to bi trebala biti normalna stvar, ne? Ali intimna. A to što je dijete premalo da nešto shvati, ne znači da ga tome ne treba učiti. Ne treba od njega očekivati da odmah shvati i usvoji, ali treba mu slati poruku. Po meni nije jedini problem da na ovaj način dijete neće znati da to ne smije raditi negdje u društvu, nego i, nekak si mislim, ja ne bih voljela u sjećanju imati kako mi mama namješta neki stol, stolac, svejedno i sa smiješkom čeka da ja završim. Od straha da se ne nanese trauma, mogla bi se desiti trauma iz drugih razloga... Mislim, to su moja razmišljanja, možda nisam u pravu. Moj B još nije počeo s tim pa nemam iskustvo.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kaj to nije normalna zabava ? Mislim, ne šalim se. Pa to bi trebala biti normalna stvar, ne?
    To je normalna zabava za odraslu dob. Za djecu baš i nije, barem je ja ne bih poticala na takav način zabave.
    Rekla bih joj da je to nešto što će raditi kada odraste i da je sada premala za to.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa Vidi poruku
    To je normalna zabava za odraslu dob. Za djecu baš i nije, barem je ja ne bih poticala na takav način zabave.
    Rekla bih joj da je to nešto što će raditi kada odraste i da je sada premala za to.
    imaš krivo.
    neki jednostavno otkriju taj vid ugode i moš ti njima govoriti što hoćeš, badava. natavno, možeš im i zabraniti. kao što im braniš diranje utičnica, npr. al ne vidim neki smisao toga.
    kažem vam, moja ga je otkrila sa sedam mjeseci.
    naravno da apsolutno nije povezano sa seksom.
    odrasli kad masturbiraju zamišljaju seks.
    i to nema veze jedno s drugim.
    njima je tako svejedno jel masturbiraju, il rade bilo koju drugu radnju koja im izaziva ugodan osjećaj.
    nećeš ih poticati. to nitko niti ne radi.
    dok su tako mali, ono što se može desiti je da ta aktivnost postane prevladavajuća.
    pa da veći dio dana provedu tako.
    a da se to ne desi, po mom iskustvu, najbolje je skretanje pažnje.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Vidite da nam treba zdravstveni odgoj

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    imaš krivo.
    neki jednostavno otkriju taj vid ugode i moš ti njima govoriti što hoćeš, badava. natavno, možeš im i zabraniti. kao što im braniš diranje utičnica, npr. al ne vidim neki smisao toga.
    kažem vam, moja ga je otkrila sa sedam mjeseci.
    naravno da apsolutno nije povezano sa seksom.
    odrasli kad masturbiraju zamišljaju seks.
    i to nema veze jedno s drugim.
    njima je tako svejedno jel masturbiraju, il rade bilo koju drugu radnju koja im izaziva ugodan osjećaj.
    nećeš ih poticati. to nitko niti ne radi.
    dok su tako mali, ono što se može desiti je da ta aktivnost postane prevladavajuća.
    pa da veći dio dana provedu tako.
    a da se to ne desi, po mom iskustvu, najbolje je skretanje pažnje.
    bas sam to i ja mislila, skretanje pažnje ako mastrubiranje postane način kojim se npr. razbija dosada često ili prevladavajuće.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ok, kad beba ima 7 mjeseci onda tu ne možeš ništa, ali kad dijete ima 4-5 g. i mogu mu se neke stvari objasniti, mislim da je bolje skretati pažnju na druge aktivnosti prije nego uopće skuži da je to zgodan način izazivanja ugode.
    Ako se djetetu kaže nešto u stilu "baš je to lijepo, slobodno to radi kad hoćeš, samo pazi da budeš sam/a u svojoj sobi" veća je vjerojatnost da će to postati vrlo učestala aktivnost.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •