Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
Mislim da griješiš što tako ležerno pristupaš svemu tome. Naravno da joj nećeš braniti ali trebaš joj objasniti da nije to nešto što se radi za kuhinjskim stolom ili kraj mame i tate.

Neće svi ljudi na to gledati tako opušteno kao ti, moglo bi se i dijete a i vi naći u nezgodnoj situaciji ako ona to počne raditi na krvio mjestu.
Slažem se s ovim. Ako se navikne da to stalno radi i da joj je ugodno, ne vjerujem da će baš to raditi samo doma i da se neće sjetiti pred drugim ljudima, npr. kad dođu gosti, moglo bi biti neugodno.

Moja starija cura se počela trljati oko 2,5 godine, više sam to povezala s tim kaj je imala sljepljene stidne usne pa sam mislila da joj to smeta. S vremenom je prestala jer je to došlo u normalu nakon mazanja. To je izgledlao tak da je prije spavanja zajahala na medvjedića i micala se gore dolje, ali sam joj uglavnom skretala pažnju i na neki način sprečavala da to dulje radi. Probala je i na moju nogu zajahati, ali sam joj jednostavno rekla nek to ne radi i gotovo. S vremenom je prestala i pokušavati, i uopće ne mislim da će zbog toga ikad u životu imati traume.

I sad joj ponekad padne na pamet da si gurne ruku u hlače, više onak nesvjesno, ali to prekidam odmah. Po guzici i pišici se ne čačka i amen. Zna da to ne dozvoljavam iz higijenskih razloga i da nije pristojno. Isto kak nije pristojno čačkati nos. Uopće mi ne pada na pamet objašnjavati joj da nek se dira ako joj je lijepo i nek to radi u svojoj sobi. Ovak na to zaboravi i cijeli dan je zaokupljena s drugim stvarima. Da joj kažem da slobodno ide u sobu dirati se po piši i uživati, vjerojatno bi to radila svaki dan i smatrala to normalnom zabavom. S obzirom da inače sve kaj se događa ispriča okolo, djeci i tetama u vrtiću, sigurna sam da bi i to komentirala.