Slažem se s ovim. Ako se navikne da to stalno radi i da joj je ugodno, ne vjerujem da će baš to raditi samo doma i da se neće sjetiti pred drugim ljudima, npr. kad dođu gosti, moglo bi biti neugodno.
Moja starija cura se počela trljati oko 2,5 godine, više sam to povezala s tim kaj je imala sljepljene stidne usne pa sam mislila da joj to smeta. S vremenom je prestala jer je to došlo u normalu nakon mazanja. To je izgledlao tak da je prije spavanja zajahala na medvjedića i micala se gore dolje, ali sam joj uglavnom skretala pažnju i na neki način sprečavala da to dulje radi. Probala je i na moju nogu zajahati, ali sam joj jednostavno rekla nek to ne radi i gotovo. S vremenom je prestala i pokušavati, i uopće ne mislim da će zbog toga ikad u životu imati traume.
I sad joj ponekad padne na pamet da si gurne ruku u hlače, više onak nesvjesno, ali to prekidam odmah. Po guzici i pišici se ne čačka i amen. Zna da to ne dozvoljavam iz higijenskih razloga i da nije pristojno. Isto kak nije pristojno čačkati nos. Uopće mi ne pada na pamet objašnjavati joj da nek se dira ako joj je lijepo i nek to radi u svojoj sobi. Ovak na to zaboravi i cijeli dan je zaokupljena s drugim stvarima. Da joj kažem da slobodno ide u sobu dirati se po piši i uživati, vjerojatno bi to radila svaki dan i smatrala to normalnom zabavom. S obzirom da inače sve kaj se događa ispriča okolo, djeci i tetama u vrtiću, sigurna sam da bi i to komentirala.