Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: Susjeda hrani golubove

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Susjeda hrani golubove

Molim pomoć u mamino ime: susjeda hrani golubove do te mjere da je cijela prozorska daska non stop zasrana (ali zaista, ne možete zamisliti koliko toga ima), u stanu redovito leti perje, neki dan je pronašla ptičju nožicu na tepihu jer se ptice valjda gore i pokefaju (nadam se barem da je to, da nije neka šuga od koje im otpadaju dijelovi tijela). Nije rješenje imati 24 h dnevno zatvoren prozor da to ne upada unutra a i to ne rješava problem prozorske daske.
    Kome se obratiti? Predstavnik kućnog savjeta je apsolutno nezainteresiran za problem, gospođa s kata je lijepo zamoljena da to ne radi iz gore već navedenih razloga no ništa se nije promijenilo.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Komunalnom redaru

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Možda da se obratiš komunalnim redarima: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=1370

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo se bilježim na temu budući da imam slične susjede

ok ne ulijeću mi nožice kroz prozor, ali mi je daska sva zas**na

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Na ulazu u mamin neboder je natpis kojim se mole suvlasnici da ne hrane golubove jer su postali napast.

Da li slušaju ili ne, mamin prozor i balkon su čisti. Ili ima sreću da na drugom kraju netko to radi.

Natpis je potpisao predsjednik kućnog savjeta.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mene očajno živcira taj izmet po prozorskoj dasci, kad sušim rublje na vanjskom štriku moram staviti najlon da mi ga ne pokakaju, ali najgore mi je užasna nekultura susjede s kata koja baca komade kruha na travnjak pod balkonima (ogromne komade kruha, što onda satima tako stoji, odvratno!) Ali, ja po prirodi nisam duša koja se može svađati pa zasad trpim. Razmišljala sam i o obavijesti na oglasnoj ploči, ali ne može se s papirom protiv neodgojenih seljaka.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zračnica je spas i za golube i za hranitelje ..... sorry morala sam

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zračnica?
    Ako je trebalo biti smiješno - nije

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

komunalni redar i dok ceka da dode, neka svaki put ta govna, perje i nogice () odnese gospodi pred vrata, jer to je zapravo njeno.

Nata_Lija avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Baš mi je žao čitati ovakve komentare. Ja nahranim svaku životinju koja je gladna.
    Napravite ispred zgrade hranilište za ptice. Možda im onda i netko od vas ostavi po koje zrno.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Nata_Lija prvotno napisa Vidi poruku
    Baš mi je žao čitati ovakve komentare. Ja nahranim svaku životinju koja je gladna.
    Napravite ispred zgrade hranilište za ptice. Možda im onda i netko od vas ostavi po koje zrno.
    potpisujem

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad sam se sjetila epizode iz djetinjstva. Susjeda na 4. katu je hranila golubove tako da bi im bacala pune lavore starog kruha namočenog u mlijeko. S tog istog 4. kata. To je bilo nesto prepreodvratno. I uvijek je to bacala kad bi se mi igrali iz zgrade. Al jedan dan je moja mama krenula nekamo u svom najboljem bordo baršunastom kostimu, sa savrsenom frizurom, a ova je taman bacila taj kruh. To je doletilo mami pred noge i cijelu ju zaspricalo. I onda je ona pala u amok, pokupila sav taj kruh, a bogme i neke iz prethodnih bacanja, otisla gospodji na vrata, popravila frizuru i pozvonila. Kad je teta otvorila vrta, mama joj je istresla sve to u hodnik i rekla: "Nesto vam je ispalo."
    Posljednje uređivanje od marta : 18.03.2013. at 16:04

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi klinci smo kasnije imali slicnu akciju s tetom ali se nije ticala kruha za golubove nego krumpira kojima nas je gadjala kad bi joj isli na zivce.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Nata_Lija prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ovo uopće nije upitno. Svatko od nas (ilitiga imalo normalan) bi nahranio gladnu životinjicu ili bilo koje drugo živo biće.

Ali za sve postoji način.

Bacanje hrane kroz prozor na tuđe balkone i prozorske daske je jedna od opcija, ali definitivno nije poželjna niti najbolja.

Hranilište za ptice je dobra opcija (mi ga imamo), ali autorica posta (točnije njena mama) nema problema s kulturnom osobom koja bi hranila životinjice u za to predviđenom prostoru, već s osobom kojoj je jednostavnije sve iskrenuti kroz prozor.

Cilj je da životinjice budu sretne i site, a da pri tome njihov švedski stol i wc ne bude na nečijem balkonu, prozoru, stanu.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Pa ako bi se napravila hranilica u kojoj bi svakodnevno bilo hrane (i koja je podalje od prozora) onda se golubovi nebi više sakupljali samo na prozoru te susjede nego kod hranilica.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

U tom slučaju bi se skupljali na oba mjesta.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Poanta je u tome da susjeda prestane bacati hranu s prozora (koja pri tome pada i na tuđe balkone i stanove). Ako zaista želi nahraniti životinje, neka ih nahrani vani gdje neće nikome smetati i svi će biti sretni i zadovoljni.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Poanta je u tome da susjeda prestane bacati hranu s prozora (koja pri tome pada i na tuđe balkone i stanove). Ako zaista želi nahraniti životinje, neka ih nahrani vani gdje neće nikome smetati i svi će biti sretni i zadovoljni.
    Kod nas jedna susjeda iz obližnje zgrade hrani golubove tako. Nije ni to dobro.... Svaki dan istrpa kantu (hamper 10 litara !!!) razmrvljenog starog kruha i hrani golubove. Dio travnjaka gdje to čini potpuno je gol i smrdi ko neodržavani kokošinjac. Ne dam djeci da tu zalaze, ali baš je odurno. Ako već hrani, pa ne mora 2 kruha svaki dan izdrobiti.... Inače, i u našoj zgradi je jedna to radila, ali se falabogu odselila. Svojevremeno sam joj rekla da li ih tovi za paprikaš, pa se uvrijedila.

Kako ljudi ne shvaćaju da je to leglo zaraze???

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Ako zaista želi nahraniti životinje, neka ih nahrani vani gdje neće nikome smetati i svi će biti sretni i zadovoljni.
    Mjesto i umjerenost.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Uopće mi nije jasno zašto golubove treba hraniti...

Mislim da sad ne ispadnem pticomrzac... na kupaonskom prozoru su nam vrapci savili gnijezdo... svake zime nabavljamo hranu za divlje ptice i hranimo ih kad je snijeg... ali čemu to činiti tokom cijele godine?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Bome nije ni meni jasno zasto treba hraniti golubove. Grozno leglo svakakvih bolestina. Isto i za macke! Oni frikovi koji po zidicima i parkicima gdje se djeca igraju ostavljaju hranu za macke su mi ista kategorija.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A mršavi su siročići nema dovoljno smeća koje jedu.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

nekad davno dok sam bila dijete u starom kvartu jedan gospodin ih je hranio al po zimi,nosio kruh i kuruzu na jedan dio parkirališta,čim je izašel iz zgrade svi golubovi su poletjeli kao da su već znali da stiže klopa....a sad u novom kvartu nisam vidla nikoga da to radi,a u ostalom nemaju ljudi love

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Uopće mi nije jasno zašto golubove treba hraniti...

Mislim da sad ne ispadnem pticomrzac... na kupaonskom prozoru su nam vrapci savili gnijezdo... svake zime nabavljamo hranu za divlje ptice i hranimo ih kad je snijeg... ali čemu to činiti tokom cijele godine?
    Možda zato što to veseli gospođe u godinama koje djeca više ne posjećuju
    Jasno mi je da to može biti problem ako se baca preko prozora, ali ne vidim zašto se ne bi postavila hranilica za ptice malo dalje od zgrade. Još mi je manje jasno spominjanje zračnica

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

nek nabave pticu ko i ja kad sam živjela solo došla jedna tigrica,pa još 3 i rozenkolis i sad ih oboje volimo i čistimo kakicu po stanu

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Možda zato što to veseli gospođe u godinama koje djeca više ne posjećuju
    Jasno mi je da to može biti problem ako se baca preko prozora, ali ne vidim zašto se ne bi postavila hranilica za ptice malo dalje od zgrade. Još mi je manje jasno spominjanje zračnica
    A di meni spominješ zračnice?
    Zračnica i pračka i sl meni nisu opcija ni u kom slučaju, prva sam preskakala preko ograde u susjedovo dvorište za spasim vrapca ispalog iz gnijezda, pokupila sam s ceste i dalje udomila nekoliko mačaka i puno pasa... Puševe iz salate nosim na dvorište. A ona meni zračnice...!

Htjela sam reći da osim u jakoj zimi, nema potrebe da se divlje ptice hrani.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A ako ćemo malo dalje o golubovima, u mnogim zemljama ih je zabranjeno hraniti... u Austriji, mislim... sjećam se natpisa iz Cornwalla (UK) koji kaže nešto u stilu " ne hranite galebove, jer ne hranite samo njih"... već i štakore i sl.
    Tako da, ja sam apsolutno za to da se divlje ptice hrane samo onda kad im hrana nije dostupna u prirodi, kad padne snijeg... tad se i na mom prozoru skupljaju i golubovi i grlice, uz kosove, vrapce i sjenice.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A di meni spominješ zračnice?
    Naravno da ih ne spominjem tebi, spominjem ih onom tko ih je spomenuo.
    Na tvoj post sam se nadovezala s mišlju da bi bilo bolje naći rješenje koje bi usrećilo sve stanare.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Očito nisam dovoljno pažljivo čitala kad nisam skužila zračnice, pa sam mislila da mene guraš među takve.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Aaaaa.. sad sam vidjela.
    Tužno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj genius prvotno napisa Vidi poruku
    Zračnica je spas i za golube i za hranitelje ..... sorry morala sam
    Vjerujte, kad babe pretjeraju s tim hranjenjem, ja nisam daleko od toga da posegnem za zračnicom. Čak ne toliko za golubove (ćorava sam i ne znam gađati) nego za tjeranje onoga tko ih hrani. Uffff... kad se zateknem doma u vrijeme hranjenja (a to se obično događa dok nisam doma) fakat bi mogla pozvati komunalne redare. Barem to... I štakori se skupljaju, vidjela sam ih.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

X

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Najluđe što sam doživjela kad je baba sa 5. Kata u neboderu preko puta shopping.centra Prečko bacila cijeli kruh namoceni,drito na beton,3 cm od moje curice i mene,tada sam trudna bila.
    Muz mi je sjedio pola metra dalje u kafiću na terasi,sve ljude tamo je kruh zaspricao. Srećom pa nije nikog ubila... Ispod je zaba i nije mi jasno kako joj to dopustaju. Nek si ptice u mačke hrane doma u stanu,a ne da drugi moraju ispaštati.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nije mi jasno zašto ste toliko zapele za zračnicu... kada sam to pisala zaista nisam pisala s namjerom pucanja u golubove ili nedaj Bože ljude ,nego u svrhu zaplašivanja. Vidim da su neki protumačili upravo onako kako su si htjeli ,no nema veze.
    Svi vi koji neznate kako izgleda kako imate bliski susret s puno goluba dodite slobodno kod mene samo na jedno lijepo poslijepodne ,recimo na kavicu. Nadam se da ćete biti oduševljeni!!!!
    Ja sam hvala Bogu druga kuća od hranitelja (malog uzgajivača golubova) i ježim se ,grozim i sve slično tome. zasrani prozori,nove fasade ,dvorište koma (a mala djeca prevnu svaki kamenčić), gukanje po cijeli dan,na autu imam više govana nego boje (iako auto peremo svaki drugi treći dan ,krov je bijeli ,nevidi se crijep........ pitam se često što da smo prvi susjedi ??!!
    Ako ih netko toliko voli neka si ih stavi u stan,kuću ili neka im ogradi veći dio gdje bi golubovi bili ,a na kraju ih pusti povremeno.
    A na kraju ima dana u godini (ljetni mjeseci) kad si zaista pomislim , kako bi bilo divno da si kupim zračnicu i samo jednom opalim......pa si protumačite kako želite.
    Posljednje uređivanje od genius : 19.03.2013. at 23:00

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa za opisano stanje jos si i super tolerantna!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A misliš da bi se netko uplašio zračnice? Bolje uzmi nešto konkretnije.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ovo nije bilo u znak podrške. Samo ne nalazim prikladnog smajlića.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I ja si mislim,ali iskreno što dalje sve manje imam živaca za golubove i većina susjeda se slaže s nama.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma razumijem, ali ima drugih rješenja. Ako se svi susjedi slažu, pišite prijavu, peticiju... što već...

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

izlazim iz zgrade i sa prvog me u glavu pogodi pileća kost (za mačke). ona je to bacala iz kuhinje bez gledanja. svašta ljudima padne na pamet.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I na glavu.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nije ni kod mene bolje stanje (umalo ne napisah sra..e) Živimo u prizemlju i moja prozorska daska je uvijek prljava: puna zalijepljenih mrva i zrnevlja koji padaju ogozgo + golublja kaka. Mogu samo zamisliti šta pomisli malecki I.kad ga donesemo da pogleda kroz prozor i vidi takvu dasku

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa Vidi poruku
    neki dan je pronašla ptičju nožicu na tepihu jer se ptice valjda gore i pokefaju (nadam se barem da je to, da nije neka šuga od koje im otpadaju dijelovi tijela). .

oprosti, nije smiješno, ali...

mrzim leteće štakore
    mrzim one koji ih hrane
    mi smo radi takvog susjeda morali zatvoriti lođu
    jer nije bilo teorije da se veš suši, da se bilo što stavi na lođu
    i sad ćemo se morati zahebavati s legalizacijom toga

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok u isto vrijeme volimo grlice
    imamo 2 grlice koje nam godinama dolaze
    vjerojatno nisu iste sve ove godine (ne znam koliko grlice žive)

i tako su lijepe, umilne, gledamo se kroz staklo, baš mi je milo kad nagne glavicu i pogleda nas
    njima ostavim malo zrnevlja na našoj prozorskoj dasci, i nikad ništa ne bude zasrano

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    dok u isto vrijeme volimo grlice
    imamo 2 grlice koje nam godinama dolaze
    vjerojatno nisu iste sve ove godine (ne znam koliko grlice žive)

i tako su lijepe, umilne, gledamo se kroz staklo, baš mi je milo kad nagne glavicu i pogleda nas
    njima ostavim malo zrnevlja na našoj prozorskoj dasci, i nikad ništa ne bude zasrano
    x

Nema kod nas grlica, ima ih (šumskih) kod naše vikendice, a ovih gradskih ima kod moje mame... To je drugi par opanaka.

Mi na balkonu hranimo sjenice. Objesim kuglu sa zrnjem zalivenim u biljnu masnoću - sjenice se hrane a golubovi se mogu slikati. Povremeno dođu, ali ih tjeramo. Objesili smo rabljene cd-ove i to ih uspješno plaši, a koliko vidim sjenicama ne smeta.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja hranim sjenice, ali samo kad je zima, i imaju svoju hranilicu. I hrane se sjemenkama za ptice, nikako ne kruhom.
    Niti golubovi ne smiju jesti kruh.

I nakon ove teme drago mi je što živim u kući .

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj genius prvotno napisa Vidi poruku
    Nije mi jasno zašto ste toliko zapele za zračnicu... kada sam to pisala zaista nisam pisala s namjerom pucanja u golubove ili nedaj Bože ljude ,nego u svrhu zaplašivanja. Vidim da su neki protumačili upravo onako kako su si htjeli ,no nema veze.
    Svi vi koji neznate kako izgleda kako imate bliski susret s puno goluba dodite slobodno kod mene samo na jedno lijepo poslijepodne ,recimo na kavicu. Nadam se da ćete biti oduševljeni!!!!
    Ja sam hvala Bogu druga kuća od hranitelja (malog uzgajivača golubova) i ježim se ,grozim i sve slično tome. zasrani prozori,nove fasade ,dvorište koma (a mala djeca prevnu svaki kamenčić), gukanje po cijeli dan,na autu imam više govana nego boje (iako auto peremo svaki drugi treći dan ,krov je bijeli ,nevidi se crijep........ pitam se često što da smo prvi susjedi ??!!
    Ako ih netko toliko voli neka si ih stavi u stan,kuću ili neka im ogradi veći dio gdje bi golubovi bili ,a na kraju ih pusti povremeno.
    A na kraju ima dana u godini (ljetni mjeseci) kad si zaista pomislim , kako bi bilo divno da si kupim zračnicu i samo jednom opalim......pa si protumačite kako želite.
    Razumijem u potpunosti.. kod nas su si napravili gnijezda u rupama sa strane zatvorenih lođa (svi osim nas na vertikali imaju zatvorene lođe) pa nas svojim umilnim gugutanjem bude svako jutro čim pukne zora ... a to se čuje kao da su ti na jastuku ... i kad me zbude u 6 ujutro zračnica je "najmanje grozna" od stvari što mi pada na pamet da im napravim ... o perju koje leti i kakanju da ne govorim... Naravno ovi kaj su zatvorili lođe ništa ne čuju u spavaću sobu i ne pada im napamet maknuti ta gnijezda.. fuj odvrato .. i pridružujem se mrziteljima tih letećih štakora. I samo napomena inače jako volim životinje, imala i psa i papigicu i planiram ponovno ali gradski golubovi su leglo bolesti i prljavštine ..

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ja sam u bivšem stanu u Prečkom nakon par dana izbivanja našla mrtvog goluba nasred boravka,oči su mu ispale kao ribi. Bila sam trudna i od.onda.su mi se zamjerili do neba.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A misliš da bi se netko uplašio zračnice? Bolje uzmi nešto konkretnije.
    Zračnica tu ne pomaže, ako genius misli razgoniti golubove samo zvukom.
    Postoji pištolj plašljivac koji je glasan kao i pravi. Samo bi možda dobila dojavu policiji
    Onda ima i drugih metoda, imali smo i teme
    http://forum.roda.hr/threads/24343-g...light=golubovi
    http://forum.roda.hr/threads/53309-G...light=golubovi

Samo ne znam da li je bilo tako teških slučajeva (ne da mi se čitati do kraja)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja bih probala s onim plastičnim vranama da se bar ne približavaju balkonu.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •