Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Izbor pedijatra + preporuka (ZG)

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno Izbor pedijatra + preporuka (ZG)

Pretražila sam stare teme, no nisam našla baš ono što trebam, a da je novijeg datuma.

Uskoro trebam roditi, a nemam baš neke male djece oko sebe pa nemam pojma kakva je procedura s izborom pedijatra. Imam zato nekoliko pitanja:

1. Kad se to treba napraviti (prije rođenja / odmah po rođenju / bilo kad)?

2. Trebam preporuku za pedijatra (Novi Zagreb / Centar).

3. Je li moguće da zbog gužvi kod pedijatra propustim nekakav obavezni pregled s djetetom? Što napraviti u tom slučaju?

4. Što ako mi izabrani pedijatar nikako "ne sjedne"? Imam li pravo na promjenu tek nakon godinu dana ili?

5. Do kada djeca idu k pedijatru, odn. kad se mogu prebaciti nekom drugom liječniku? Kad krenu u školu?

Možda vam se pitanja čine malo blesava, ali baš čitam ovu temu pa mi nije svejedno...

Hvala svima!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

1. najbolje se naručiti na prvi pregled odmah čim se beba rodi

2. preporučam da Siget zaobiđeš u širokom luku, eventualno dr.Kindl, druge dvije su užas

3. za redovne preglede bebicu naručuju pa nećete morati čekati u gužvi

4. možeš mijenjati kad hoćeš samo što su svi pedijatri puni, posebno oni dobri, pa jako teško primaju nove pacijente

5. sa 7 godina

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

2. dr Marić DZ Remetinec, ali ne znam da li prima nove, dosta je gužva kod nje, sestra i ona su meni jako dobre.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

dr. Marić ne prima, dr.Greiner prima, ali se treba javiti krajem trudnoće ili odmah po rođenju za termin prvog pregleda

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    dr.Greiner prima
    Jel' taj / ta OK?

Hvala vam na dosadašnjim odgovorima.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

nemam osobnog iskustva, čula sam da je ok, samo da je sestra malo čudna dok se ne navikneš

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Mislim da do sada još nigdje nisam naišla na nečudnu sestru.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

svaki pedijatar mora primiti novorođenče, bez obzira na gužvu/broj pacijenata itd.
    odaberi onog koji ti najviše paše, i odi do njega na pregled s djetetom (naruči se, ako se naručuje, i znaj da te ne smije odbiti)

ako fulaš, kasnije nema natrag jer ako želiš mijenjati - teško da ćeš moći (jer je svima gužva, a stariju djecu ne moraju primiti ako već imaju dovoljno pacijenata, a uglavnom, imaju)

ja sam izuzetno nezadovoljna s pedijatricom kod koje ide moje starije dijete, ali, šta da radim? di da nađem ok pedijatra koji nema gužvetinu?!
    pomirila sam se već sa sudbinom, kad mi pukne film prebacit ću je kod svoje liječnice obiteljske medicine

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Molila bih vas malu pomoc oko izbora pedijatra. Naime, ima li tko kakva iskustva s pedijatrima u Hircevoj ili u nekom od drugih domova zdravlja u blizini? Trebala bih preporuku za dobrog pedijatra. Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    svaki pedijatar mora primiti novorođenče, bez obzira na gužvu/broj pacijenata itd.
    odaberi onog koji ti najviše paše, i odi do njega na pregled s djetetom (naruči se, ako se naručuje, i znaj da te ne smije odbiti)

ako fulaš, kasnije nema natrag jer ako želiš mijenjati - teško da ćeš moći (jer je svima gužva, a stariju djecu ne moraju primiti ako već imaju dovoljno pacijenata, a uglavnom, imaju)

ja sam izuzetno nezadovoljna s pedijatricom kod koje ide moje starije dijete, ali, šta da radim? di da nađem ok pedijatra koji nema gužvetinu?!
    pomirila sam se već sa sudbinom, kad mi pukne film prebacit ću je kod svoje liječnice obiteljske medicine
    Jel ovo provjerena informacija da nesmiju odbiti prvu prijavu ili samo nesmiju odbiti bolesno dijete za pregled?
    Danas je supruga bila kod obje pedijatrice u DZ Jarun koji nam je najbliže, no obje su rekle kako ne primaju nove pacijente, štoviše jedna je dodala da se obratimo ministru zbog toga i da ona nesmije davat nikakve informacije
    Ako nije problem dati referencu na pravilnik (ili neki drugi službeni dokument) koji to regulira, bili bi jako zahvalni
    ... inače ćemo morat svaki put autom ili javnim prijevozom kod doktora.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Pronašao sam pravilnike na HZZO stranicama i tamo stoji kako doktor smije odbiti prijavu novog pacijenta u slučaju da već ima prekomjeran broj osiguranika u svojoj skrbi.
    Ako nekog zanima tu je pravilnik te standardi i norme na koje se pravilnik poziva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •