Stranica 5 od 13 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 631

Tema: Seksualizacija djece

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovi sex pistolsi su me podsjetili na A koji je u dobi od jedno 7-8 godina upitao: Tata sta su to orgije?
    Tata se jadan preznojio pokusavajuci smisliti prikladan odgovor za jednog sedmogodisnjaka, dok mu nije sinulo da priupita: Odakle ti to?
    Pa iz Asterixa!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene je moja petogodisnjakinja danas gledajuci sa mnom les miserables koncert na engleskom (dakle nije trebala bas kopcat dul radnju)i ispitujuci sta i kako i kaj ona sad radi pitala - a kaj je to prostitutka? A nis... Objasnila sam joj nekak bez puno detalja i nadala se da nece trazit detaljna pojasnjenja. Nije. Slazem se inace sa Stromom. Otvoreno razgovaram o svemu sto me pita. Nema i nece bit tabua.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kako mlađem školarcu objasniti tko je prostitutka? Ok, žena koja prodaje tijelo za novac. Ali zašto to radi? Siromašna, a nema bolji posao, hoće laku i brzu zaradu, hoće kruha 'vrh pogače? (Spadaju li i sponzoruše u prostitutke ili je baš važno da je svaki dan druga mušterija? )
    Skoro smo dotakli tu temu ovo ljeto kad je netko bio spomenuo Crvenu četvrt u A'damu (nema veze što je to tamo legalno samozapošljavanje) , ali nismo dospjeli do detaljnih objašnjenja.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 15.01.2013. at 18:06

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja i ko i Cvijeta

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ma dajte, pa šta sad fali Tom i Jerryju?? Ja sam ih jako voljela i voljela sam i Barbie. I sad to znači da ja imam loš ukus?? Moja Barbie je uvijek bila neka obrazovana poslovna žena. Imala sam i Kena, ali on je više stajao sa strane nego što sam se s njim igrala .
    Naravno da je sve seksualizirano i da seks 'prodaje', bitno je što ću ja svome djetetu reći o tome i koju ću mu poruku prenjeti. Ne gledam na svaku igračku i lošu reklamu kao na neku strašnu opasnost po moje dijete.
    Zašto bih joj branila da se igra s Barbie ako to želi, a sigurno joj neću reći da je Barbie ljepotica koja čeka svoga Kena i da se dobro uda. Mene više muči što je Barbie onako mršava, a ne žena s oblinama kao ja .
    Mislim da je najbitnije što dijete kući čuje i vidi i muško i žensko. Ako u kući žena nije seksualni objekt, kojeg se smatra praznom glavom, već su mama i tata ravnopravni i 'normalni' ljudi, pa neće nadam se ni dijete tako razmišljati.
    x

moja doma ima godinama Bratz lutkicu koja nema noge u čizmama, već neke čizmice koje kad otkačiš lutkica ostane bez nogu ispod koljena.... a kako sam ja radila s ljudima u invalidskim kolicima, a mala redovno dolazila kod mene, kako se igrala s njom.... onako kako je vidila u stvarnosti, otkačila bi joj noge, stavila u kolica od Barbie i glumila da je druga, Winx, Bratz, Barbie, nebitno, vozi okolo i pokazuje joj grad, pomaže jer je ova nepokretna i treba pomoć..... itd.

(sad idem čitat dalje)

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    I vidite sad što je od mene ispalo. Tako da može čovjek i s informiranjem pretjerat. U najboljoj namjeri
    bolje da ti pošalješ svoje na ZO. i to pojačan

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

pa šta ranije nisi rekla, da bolje razumijem zašto bježiš ko vrag od tamjana od spolnog odgoja šalim se.
    Ne moraš se šalit MC nije do koljena mojim starcima. Ja sam mislila da je očito iz aviona da sam ja ta opečena koja sad puše i na jogurt.
    magriz Imaš pravo. Ako je liberalan odgoj stvorio mene ovako zadrtu,možda je ZO najbolji put da mi ćer ode u švore, a sin za svećenika. Nije loš plan.
    Posljednje uređivanje od pikula : 15.01.2013. at 21:11 Razlog: stavila milion smajlića

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čokolada, ja nisam imala taj problem, jer je Vasilissa u filmu sama odgovorila na pitanje (na malo krnjem talijanskom): Mia madre una putana. Mia nonna una putana. Mia sorella una putana. Logico, e?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam u prodaji vidjela grudnjak za trogodisnje djevojcice. Uopce si ne mogu predociti cemu bi takav odjevni predmet sluzio, a kao novopecena mama jedne curice bila sam sokirana da to uopce i postoji. Nakon toga na rodjendanskoj zabavi vrtickih prijatelja moga sina vidjela sam njegove cetverogodisnje vrticke prijateljice kako veselo skacu u bazen u dvodjelnim badicima. Jel to neki trenutni must have? Ja takvu glupost svojoj bome necu kupit ni za plazu ni za nigdje

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Muči me to što nju ne zadovoljavaju jednostavni odgovori.
    Rafalnim pitanjima dođemo do zaključka da neke žene tako zarađuju, iako vjerojatno nijedna dugoročno ne uživa u tom odabiru.
    Lakše je objasniti ako je to zanimanje već "u obitelji", ali zašto je neka "prva" to počela?
    Nekako joj se (djetetu) stvori zaključak (ili ga ja nametnem?) da cura "u školi nije htjela učiti" ili da ne zna ništa drugo raditi, a to mi je malo .

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

čokolada, ovo je sasvim dovoljan odgovor:
    neke žene tako zarađuju, iako vjerojatno nijedna dugoročno ne uživa u tom odabiru.
    a za dalje, pa nije sramota djetetu reć - ne znam. nemam pojma.
    štaš se uplitati u razloge, ko to zna...

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u prodaji vidjela grudnjak za trogodisnje djevojcice. Uopce si ne mogu predociti cemu bi takav odjevni predmet sluzio, a kao novopecena mama jedne curice bila sam sokirana da to uopce i postoji. Nakon toga na rodjendanskoj zabavi vrtickih prijatelja moga sina vidjela sam njegove cetverogodisnje vrticke prijateljice kako veselo skacu u bazen u dvodjelnim badicima. Jel to neki trenutni must have? Ja takvu glupost svojoj bome necu kupit ni za plazu ni za nigdje
    Ne znam, valjda ima roditelja kojima je simpa vidjeti vrtićko dijete u bikiniju. Ne znam zašto je imitiranje odraslih toliko privlačno roditeljima da to čine.

Moja je svake godine nudist Prošle godine se skompala sa jednom djevojčicom na plaži koja je imala totalno in dvodjelni badić pa me moje dijete pitalo zašto ona nema takav isto već je gola
    Dala sam joj objašnjenje da smatram da je bolje da je gola jer se dugo igra u plićaku i ne želim da ima mokri badić na sebi pogotovo ako malo i vjetar puše, ne želim da se nahladi, osim toga, više se osjeća slobodnije ako joj se ništa ne odvezuje, pada, bježi. Kada završi sa kupanjem, može se obući u kupaće gačice ili zamotati u ručnik a gornji dio joj nije potreban jer još nema grudi. Mislim da je bila zadovoljna odgovorom i da se složila s tim jer je i dalje totalni nudist

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

http://www.youtube.com/watch?v=p3wXyyE4_m0

nadam se samo da ova moda neće doći kod nas .

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
    . Ne znam zašto je imitiranje odraslih toliko privlačno roditeljima da to čine.

pa nije privlačno roditeljima, nego djeci.
    dala bih vam ja moju m da ju vi uvjerite kako joj apsolutno ne treba gornji dio kupaćeg kostima
    pa kad počnu suze krokodilske.
    i, onda ju pustiš, štaš s njom, nije neka bitka bitna za voditi. prošlo ljeto joj je dosadilo nakon kojih dva-tri tjedna.

maria, i ja se nadam. da neće otkupiti i tu licencu.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 16.01.2013. at 09:30

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

postoje različiti oblici zlostavljanja djece. ovo je jedno od njih. i društvo je na nivou da takvo maltretiranje doživljava kao prihvatljivo ponašanje, možda se čudi, možda ne odobrava ali očito protiv takvih roditelja nitko ne podiže prijavnice zbog maltretiranja djece i iskorištavanje, već to prolazi.

kako sam i sama radila u wellnessu, na radnom mjestu smo dobivale "stručne" časopise u kojem se sjećam da je bio članak o tome kako treba poticati žene da dovode svoje djevojčice na usluge, kako se treba tome okrenuti, u tome leži zarada, one su naši budući klijenti, zašto ih ne bi od malih ruku učili da se tako brine o sebi.. bla bla..smučilo mi se
    eto, maria, uskoro će to i kod nas...

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja ne znam šta je tu toliko pogrešno da žena želi lipo izgledat sama sebi, ja jednostavno volim oku ugodne stvari, kako lipi namještaj, skladne boje po mom ukusu, tako i tijelo, kosu, nokte, odječu...a moja mala jednostavno želi mene kopirat, ne nameće mi to okolina ditetu, već vuče iz kuće primjere....
    išla je samnom u solarij, bila u frizera, na geliranje noktiju, doma me cura depilirala ispred nje, radila pedikuru..sto puta.. naravno da je sve sama pitala poslije jer želi "biti kao mama".... sigurno joj nisam priuštila pedikuru i solarij, al manikuru odradimo s kremicama, glupostima, nekad stavi lak, cura što gelira bi joj svaki put stavljala pečatiće na nokte..... dopustim joj da nosi take moje po kući... (imala je i svoje štiklice)...oblačila se kao princeza po kući i šminkala dobre dvi godine.. al ne ide tako vanka....

kupaći ima odkada je bila beba jer ni ja nikada nebi sila golom kikicom na plažu...to mi je fuj i gotovo... sad žica gornji dio (ima ga jer ide u kompletu takav kupaći) i nosi ga kada ja ne vidim.... ima svoj parfem, šminku, itd... žicala me ekstenzije za kosu kad je vidila u mene, dobila je sad neke winx narančaste koje se skidaju, stavi ih čak nekad u školu....

iskreno volila bi da me moja mama uputila u čari depilacije prije nego me rodica izrezala žiletom prvi put, i da je malo više pazila na moju težinu, i da nismo morali pokrit oči kad se dvoje ljubi na TV....

za sada ne vidim ništa loše u tom dok mi dijete ne nosi tange i push up grudnjak s 8 godina....ima svoj FB odkada zna slova, ja imam šifru, zna kako izgleda sex i zašto, a zna i kako se dijete stvara (di šta uđe i izađe ), raste i rađa.... snimke poroda je gledala samnom....
    kondome je vidila doma i zna za šta se koriste ali ne i kako... i isto tako zna da ih ne smije dirat... i da svo to znanje smije primjeniti da se ZAŠTITI, da je nitko ne dira....

ja se samo nadam da ne griješim sa svojim odgojem jer u mom slučaju di je sve ovo tabu tema bilo moji roditelji su gadno pogriješili jer pedofila je bilo i prije 20godina al nije za javno iznošenje tu, a bar sam u jedno sigurna moje dijete će sa svojih 11 godina znati u detalje što je pedofilija, što je sex, što je ispravno ili ne, i nadam se ga joj znanje može samo koristiti jer jako dobro znam i da neznanje može samo donijeti nepopravljivu štetu...

toliko o temi i malo van teme

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme, nine, ja ne znam ni odrasle takve kakvom sebe opisuješ, a kamoli djecu

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

:lool Apricot to je bila pargodišnja Splitska faza koju mi je posal uvjetova, nisam take ni frizera vidila skoro od kada sam odselila..... lak stignem stavit 1x tjedno, dobro se stignem ujutro počešljat .... al mala ne posustaje...sad se želi opiturat u plavo "kao mama" a nisam plava već godinu dana....
    ludost je dozvolit al mislim da ne možemo uteći od tog da curice to "jednom" požele .... ako ne vidi reklamu, vidit će neku moju priju u čipkastom donjem rublju.... ne možemo ih izolirat, samo pametno obradit informacije koje primaju iz vanjskog svijeta

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tvoja curica ima 8 godina
    i može željeti što hoće
    pa čak i letjeti
    ali, ti si ona koja će joj objasniti što jest, a što nije primjereno njezinoj dobi
    (i još se pitam zašto tvoje prijateljice šetaju u čipkastom vešu po tvojoj kući)
    LOOOOOOL

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

U redu je kad zena zeli lijepo izgledati, ali stiklice za djevojcice nemaju blage veze s estetikom. Cak bi mi to bilo jezivo za vidjeti. A cijela ta baby princess industrija je hororr, grozota, trazim curici crveni skafanderic, nema da ga zlatom platis sve je ogavno kicerajski roza.
    Inace, tetra pelena ili komad pamucnog rucnika sigurno je zdraviji za sjedanje po plazi od plasticnog vlaznog badica. I ja svojim gacama sjedam na rucnik, ne drito na pod.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Svako vrijeme nosi svoje, ne može se dijete izolirati i kad krene u školu saznati će sve od vršnjaka. Pa bolje od roditelja nego njihove poluinformacije. Negdje u 4. razredu počinje pokazivanje sličica i filmova sa golim tetama.
    Moji sve znaju i iskreno im odgovorim na svako pitanje. Malo po malo. Koliko pitaju toliko im odgovorim.
    Slažem se sa nine - neznanje je opasno.
    Moja mala nosi grudnjake od badića od 3.g. Zato jer tako želi, a ja ne vidim u tome nikakav problem. Doduše nastojim kupiti badiće sa topićem. Gaćice nosi od malena, zbog higijene. Dopustim joj da se i našminka kad ide na neki rođendan i da nalakira nokte. Vidim da i večina curica tako. A ja se nikada ne šminkam.
    Tiziana - zamišljam te kako trčiš za curkom od 2-3 g po plaži sa ručnikom koji joj guraš pod guzu svaki puta kad želi sjesti.

I da, svakako sam za ZO u školama. (pogotovo nako9n informacija koje sam dobila od razrednica na roditeljskim sastancima na tu temu)

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ajme, nine, ja ne znam ni odrasle takve kakvom sebe opisuješ, a kamoli djecu

Ja znam - sebe
    I nije to ko da sam, ne znam, Nives Celzijus. To je depilacija jednom u mjesec-dva, geliranje 3-4 puta godišnje za posebne prigode, frizura, hajde, malo češće, ali isto po potrebi, pedikura ljeti, zimi ako nokat uraste. Meni su to stvari osnovne higijene. Na solarij sam se odvažila pretprošlo ljeto i bilo je lijepo doći malo taman na plažu. I to je to, čisto kao priprema za ljeto (a znam, znam koliko je nezdravo).

Ja sam svoju malecku povela par puta kada sam išla na te tretmane jer mi je nije imao tko pričuvati. Parfem, šminka, štiklice i ekstenzije su mi ipak too much za devetogodišnju curicu kao što je princeza od nine i to ne bih dopustila. Ali depilaciju sa 13-14 godina ako su dlačice baš izražene - bih. Meni je žao što je moja mama meni nije dopustila, pa sam i dan danas uvjerena da svi sa ekskurzije u osmom razredu, pored ljepota Jadrana, pamte i moje muški dlakave noge
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 16.01.2013. at 17:05

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam se zgrozila kad sam na pijaci vidjela dječje tange
    i nisam mogla izdržati pa sam pitala prodavačicu zašto to prodaje
    a ona mi je rekla da bih se iznenadila koliko ljudi to traže

eto ti, ja ispade čudnovati kljunaš
    a oni svi pametni i kul
    al nije me briga, ja znam da su ti ljudi blesavi
    samo mi žao djece
    jer ipak je roditelj taj koji postavlja granice
    a vezano za uljepšavanje i meni je prihvatljivo da neka žena obavlja tretmane ako joj paše
    osobno nisam nešto zaljubljena u takvu zabavu ali ko voli nek izvoli
    nije mi neprihvatljivo niti da dijete ima uvid u sve kako to izgleda
    mada je meni za moje dijete ljepše da provedemo vrijeme malo van te industrije

i onako je sve podređeno izgledu i sve je ekvivalent vanjštine
    želim joj otvoriti vrata i u neke druge dimenzije
    želim joj pokazati da je npr. i knjižnica jednako lijepa vrsta zabave i da nas čini ljepšima
    nije mi namjera podcijeniti žene koje brinu o sebi i ne želim da se ovo shvati kao podbadanje - osim toga ni ja ne hodam svijetom baš masne kose i u rastegnutim krpama
    ali mene stvarno plaši činjenica da je previše vanjskih efekata oko nas svakodnevno i plaši me utjecaj na njen mentalni sklop
    ne želim da pomisli kako je to nešto jaaaaako bitno i zato koristim svaku priliku da upozna i malo drugačiji svijet
    s nekim drugim vrijednostima koje su nama kao obitelji bitne
    skroz sam OT ali ponijelo me...

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    Tiziana - zamišljam te kako trčiš za curkom od 2-3 g po plaži sa ručnikom koji joj guraš pod guzu svaki puta kad želi sjesti.
    da baš....
    nama šugomani služe samo za brisanje...sidnem di stignem, na kamen, u pličak, na pedalinu, u obližnji štekat...... sidnem evo iskreno na šugoman ako je neki u tangicama se diga sek prije mene sa stolice......

ajde neka me netko prosvijetli šta je loše u tom da djevojčica od 8 god ponekad u školu stavi winx pramenove, ponekad lak, parfem za dicu, nosi moje štikle po kući i oblači moje haljinice..... da joj zabranim kad traži i s kojim razlogom....

lak joj skidam često jer želim da joj nokti dišu, ne dam joj moju šminku jer joj od nje popucaju usne, labelo rozi stavi i da ne vidim, omekšivaći za rublje odavno nisu mirišljavi kao oni s reklame, zašto ne parfemić..... ja je ne vidim nikako kao seksualni objekt, meni je smiješna iskreno..... stvar je u očima promatrača

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam se zgrozila kad sam na pijaci vidjela dječje tange
    i nisam mogla izdržati pa sam pitala prodavačicu zašto to prodaje
    a ona mi je rekla da bih se iznenadila koliko ljudi to traže

eto ti, ja ispade čudnovati kljunaš
    a oni svi pametni i kul
    al nije me briga, ja znam da su ti ljudi blesavi
    samo mi žao djece
    ...
    strašno, prestrašno, liječnici ih ne savjetuju ni odraslim ženama, no to je druga tema, ali ovo za curice me je istinski šokiralo i rastužilo. To sam čula prije par mjeseci, a sad si me ti podsjetila.

Jedna poznanica, baka, nije znala kud će od tuge i jada jer ju je snaha špotala kad je unučici kupila obične, normalne pamučne gaćice.
    Snaha ih je demonstrativno skinula s male i bacila te gaćice jer joj ona oblači isključivo tangice. Curica ima tri ili četiti godine, ne znam sad točno, ali nije starija.
    Nisam mogla od šoka kad sam čula koji je perverzni um prvo to namijenio tako maloj djeci, a još da roditelji to kupuju i oblače svojim kćerima, to moj mozak još ne može pojmiti. Pojasnite mi, molim vas, neki racionalan razlog, ako itko zna, ja ne mogu dokučiti.
    Osim uništavanja zdravlja djevojčice, pitam se iz kojih motiva im to kupuju. Zašto?
    Kome ta curica treba biti privlačna u tangicama, kome lijepa, na koji način? Svojim roditeljima? Kome?
    Čemu uopće služe tangice na djetetu?
    Ne kužim.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj nine prvotno napisa Vidi poruku

ajde neka me netko prosvijetli šta je loše u tom da djevojčica od 8 god ponekad u školu stavi winx pramenove, ponekad lak, parfem za dicu, nosi moje štikle po kući i oblači moje haljinice..... da joj zabranim kad traži i s kojim razlogom....

lak joj skidam često jer želim da joj nokti dišu, ne dam joj moju šminku jer joj od nje popucaju usne, labelo rozi stavi i da ne vidim, omekšivaći za rublje odavno nisu mirišljavi kao oni s reklame, zašto ne parfemić.....
    ja sam svoje argumente davno ispucala
    ali moje dijete - ne može!

ima barem osnovnu da završi bez ičega od ovoga.
    poslije ćemo se dogovoriti.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Tangice?!?!?!

...
    Budući da kćeri oponašaju mame, ja se ne moram bojati da će se moja htjeti uljepšavati.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I moja nosi gaće na plaži iz praktičnih razloga, ali grudnjak će tek kad joj sise narastu ( ako kojim cudom dobijem set sa grudnjakom , grudnjak nestane u kosu za smeće na putu kući ) . Ali sto se sminke za usta i lakova tiče , ima ih vise od mene. I češće ih koristi. sreća da su je lakovi za nokte konačno propustili ( najbolji izbor je jednom napravio tata, pa je danima hodala okolo sa crnim noktima).

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja se vec dugo godina pitam zasto su cure koje se krizmaju odjevene kao da idu na maturalni ples-full make up, frizure, stikle, u haljinama kojima fali puno materijala..a izgleda da se tako mora ..ispadam jakooo staromodna jer granica ide jos nize? krizmu spominjem zbog dobi od 13,14 godina, a ne krizme kao takve

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    Lose zamsljas, ne trcim ja, dodje sama po njega. Jednako kao sto je dolazio i njezin brat bas svaki put kad je htio igrati se sjedeci na plazi. Meni nije problem objasniti djetetu da se nesto radi a takav i takav nacin.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj nine prvotno napisa Vidi poruku
    Zato što je dijete od 8 godina koje treba zanimati igra, priroda (jer se tako razvija i uči), a ne da bude fokusirano na vlastiti izgled (jer to šteti njezinom psihičkom i emocionalnom razvoju).
    Zato što je savršeno lijepa takva kakva jest, savršenog tena, blistave prirodne boje kose i nije joj potrebna nikakva šminka da popravi svoje "nedostatke" (jer ih niti nema), a da ne govorim o narančastim pramenovima - oni, s mog stajališta o ljepoti, nikome nisu potrebni, ali dopuštam da ima onih koji misle drukčije.
    Djevojčica od 8 godina ne smrdi, čemu će joj parfem, zašto je potrebno da ostavlja iza sebe oblak mirisa?
    Može samo naštetiti njezinoj nježnoj, osjetljivoj, dječjoj koži, a radi mirisa je potpuno nepotreban.

Labelo je ok, pa to je prozirno, i koja to curica nije obula mamine štikle po kući, ponekad, u igri, ili nalakirala rozim lakom noktiće, isto u igri.
    Ništa sporno, ali redovita šminka, parfem, dječje štiklice (pa štetne su i za nas odrasle žene, a kamoli za djecu čije se stopalo tek formira i razvija), pramenovi.. nikako mi nisu za djevojčicu od 8 godina.

To je sa zdravstvene strane, a s druge strane... citiram jednu od forumašica, kome je potrebno da ona bude "ženski" lijepa, mirisna, našminkana, s pramenovima? Jedna curica od 8 godina? Sebi, razredu, dečkima u školi? Ne razumijem...

Ne želim te osuditi, nego samo govorim kako ja to vidim i zašto imam stav kakav imam.
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 16.01.2013. at 22:36

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Kaže meni moja trogodišnja kćer jučer:"Uskoro ću odrasti mama. Imati ću lijepi, veliki, debeli trbuh kao tatućki, velike cice s grudnjakom kao ti, probušena usta kao naša Dea i svaki dan ću nositi štikle. Onda ću se našminkati i mi ćemo se oženiti. Samo nas dvije u bijelim haljinama." Ode do mačka i stavi mu ogrlicu (ne mačiju, nego neke perle) da bude lijep, pa ga mu na glavu stvai svoju kapu da bude još ljepši.
    Pričam to samo zato jer mislim da je dječija mašta velika i da njihove želje često dolaze od oponašanja okoline što je savršeno prirodno i za očekivati.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Slažem se Mamicom i Apri.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Golo dijete na plaži. Već smo pisale i pisale o tome.
    http://forum.roda.hr/threads/57648-D...%BEi-da-ili-ne

Meni to nehigijenski.
    A parfemić, labelo, povremeno lak, to je malim curicama igra, oponašanje mame, kao i oblačenje u mamine haljine i cipele.
    Za dječje tange čujem prvi put i nikad ih nisam vidjela u prodaji. Cipelice sa petom jesam, ali to mi je bez veze. Većina djevojčica kod nas vole ići u školu u trapericama i tenisicama, ili Uggsice zimi.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nedavno je jedna spanjolska tvrtka lansirala na americko trziste breast milk baby - iliti lutku za djevojcice koja se doji. Prethodno se ista lutka vec pocela prodavati po Europi bez vecih skandala. Igra je zamisljena tako da djevojcica obuce na sebe majicu koja je u paketu s lutkom, sprijeda na prsima su nacrtane latice cvijeta na koje djevojcica kad priblizi lutku ista pocne ispustati zvukove kao novorodjence dok doji. Nakon toga lutka cak i podrigne. Ovo nitko u Americi nije htio prodavati jer je to njima nenormalno, perverzno. U takvim izopacenim glavama cice su namjenjene valjda samo za seks. Paralelno je valjda ful ok citav niz bedastoca tipa stiklice i djeciji parfemi, ili jos gore oni uzasni izbori za miss baby gdje vrlo male curice vrte guzom ko 20-godisnje manekenke, obucene kako to djetetu ne prilici, nasminkane itd.
    Meni je prekrasan gore post od Mamice i Apricot, jednostavno a tako bogato opisano upravo ono sto iskonski jest svijet tih malih curica koje od majke ne usvajaju samo sminku depilaciju i stikle, vec ponajprije stav, ideje, pogled na svijet i sebe. Te sukladno tome uce birati

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    ja se vec dugo godina pitam zasto su cure koje se krizmaju odjevene kao da idu na maturalni ples-full make up, frizure, stikle, u haljinama kojima fali puno materijala..a izgleda da se tako mora ..ispadam jakooo staromodna jer granica ide jos nize? krizmu spominjem zbog dobi od 13,14 godina, a ne krizme kao takve
    eh, i ja se to pitam
    sve tako lijepe, a sve tako izvještačene odjećom za odrasle

a na maturalnim večerama... sve same Dinastije, Kristl i Aleksis
    od toliko prekrasnih, modernih, mladenačkih opravica, one se uvuku u crijevo - haljine u kojima jedva hodaju
    ili cijelu noć povlače prema dolje
    ili potežu prema gore
    nema opuštenosti i skakanja okolo jer se mora paziri da se stajling ne poremeti

sretna sam što sam živjela u svoje doba
    jer je tada taj vanjski dio bio puno, puno manje važan
    lacoste majica je bila vrhunac
    to su nosila samo djeca iz najboljestojećih obitelji
    a neš ti! majica s kragnicom...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zapravo... kužim ...
    na tržištu stvarno ima prekrasne odjeće
    i prekrasne svečane odjeće
    koju mi, "obični ljudi" u svome "običnom" životu - naprosto nemamo gdje odjenuti
    a gledamo po televiziji svakojake koje se pokazuju u njima
    pa onda valjda i nama apetiti porastu
    a ne bi baš bilo primjereno odjenuti neštood toga na posao u školu
    ili u državnu upravu
    u banku...

evo, ja bih silno željela jednom u životu odjenuti nešto ovakvo
    http://footleblog.com/wp-content/upl...om-Dresses.jpg

a nemam gdje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tange su , za mene , nešto najgore što sam ikad obukla .

toliko su me iznervirale da sam ih sasjekla škarama.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Inace, tetra pelena ili komad pamucnog rucnika sigurno je zdraviji za sjedanje po plazi od plasticnog vlaznog badica. I ja svojim gacama sjedam na rucnik, ne drito na pod.
    Mozemo pretpostaviti i cinjenicu da dijete nema iskljucivo jedan badic, nego da se nakon kupanja/igranja u plicaku, kad je spremno biti malo van mora, obrise i obuce suhi badic, naravno.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

apri, mene ne brine matura jer je taj izgled odraslih žena primjeren dobi od 18 godina, iako u pravu si...pitam se zasto takav izgled s 13 ili 14, i zasto to roditelji podrzavaju? takva je moda zadnjih par godina? zaintrigiralo me spominjanje tangica-da li je tu pocetak?
    inace, ne mora biti da curice samo imitiraju mame, puno toga je i u genetici, i/ili okolini-vrtickoj

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kod nas svećenici i biskup stalno upozoravaju da djeca (ali i kume) ne dolaze na krizmu tako našminkana, namontirana, u uskim minicama, ali uzalud. Dok je to roditeljima ok, džaba sve.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Zato što je dijete od 8 godina koje treba zanimati igra, priroda (jer se tako razvija i uči), a ne da bude fokusirano na vlastiti izgled (jer to šteti njezinom psihičkom i emocionalnom razvoju).
    Zato što je savršeno lijepa takva kakva jest, savršenog tena, blistave prirodne boje kose i nije joj potrebna nikakva šminka da popravi svoje "nedostatke" (jer ih niti nema), a da ne govorim o narančastim pramenovima - oni, s mog stajališta o ljepoti, nikome nisu potrebni, ali dopuštam da ima onih koji misle drukčije.
    Djevojčica od 8 godina ne smrdi, čemu će joj parfem, zašto je potrebno da ostavlja iza sebe oblak mirisa?
    Može samo naštetiti njezinoj nježnoj, osjetljivoj, dječjoj koži, a radi mirisa je potpuno nepotreban.

Labelo je ok, pa to je prozirno, i koja to curica nije obula mamine štikle po kući, ponekad, u igri, ili nalakirala rozim lakom noktiće, isto u igri.
    Ništa sporno, ali redovita šminka, parfem, dječje štiklice (pa štetne su i za nas odrasle žene, a kamoli za djecu čije se stopalo tek formira i razvija), pramenovi.. nikako mi nisu za djevojčicu od 8 godina.

To je sa zdravstvene strane, a s druge strane... citiram jednu od forumašica, kome je potrebno da ona bude "ženski" lijepa, mirisna, našminkana, s pramenovima? Jedna curica od 8 godina? Sebi, razredu, dečkima u školi? Ne razumijem...

Ne želim te osuditi, nego samo govorim kako ja to vidim i zašto imam stav kakav imam.
    ma nitko njoj nije rekao da je tako ljepša, ona je jednostavno sve to poželila i dobila, štiklice su one plastične, u nekom set za igru bile..... nisam nikad razmišljala zašto to čini, na koga želi ostaviti dojam, koliko ja razumijem samo oponaša.... i da budemo načisto...naravno da se igra u prirodi, pogotovo ovde di smo se i priselili najvećim dijelom osim materijalnih razloga i s tim da dijete ima mirnije, opuštenije i sretnije djetinjstvo, poput mog, na ulici, u prirodi.....

i nije da je bila zakinuta s jednomjesečnim odlaskom samnom na geliranje ili u solarij, i tamo bi crtala, prolistala slikovnicu, ili slično, kao da je kući.... i još nešto kako je netko krivo shvatio ne uči se pogrešnim vrijednostima, bila je na x sportskih natjecanja i aktivnosti, u kazalištu, zna ona i za "drugi svijet" ali ako voli ja joj ne branim, smatram da tako stiče ipak neke navike da drži do sebe a s tim i svog izgleda, jer još uvijek ne vidim u tom ništa loše. kako sam na početku rekla ni Bratz lutkica nije loša ako se s njom igra na pravi način, a ona se igra da je osoba s PP i da joj druge pomažu.

i tko me ono pitao šta moje prijateljice rade po mojoj kući u čipkastom donjem rublju, prespavaju i ponašaju se kao da su doma.

prva je curica u društvu i obitelji, široj, uvik je bila princeza tete M., tatina princeza, bakina princeza..... proči će i nju ta faza špangica, šljokica, haljinica.... zabranom samo postižemo kontra efekt, ja sam za onu, želiš, isprobaj, a ja ću te usmjeriti na ispravno....

drugo je kada roditelj forsira dijete ili dozvoljava da se ponaša kao seksualni objekt, nosi tangice, topiće, itd.... btw. ona još nije izrazila želju da bude manekenka ili nešto slično već čistaćica :lool

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas svećenici i biskup stalno upozoravaju da djeca (ali i kume) ne dolaze na krizmu tako našminkana, namontirana, u uskim minicama, ali uzalud. Dok je to roditeljima ok, džaba sve.
    joj, da, ima situacija da svi oko dotične osobe gledaju u pod da bi izbjegli komenitrati makar i u sebi kad nije ni vrijeme ni mjesto, pa izgleda tako smješno ide ta osoba puna sebe baš se uredila, a okolo se svi "naklanjaju" LOL Ali da naravno to je do roditelja i ako je to njima lijepo niti ne razumiju prigovore da to nije primjereno.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a nemam gdje

sad zamišljam apri na sastanku rodinog vodstva u ovoj haljini
    ja nikad u životu nisam vidjela dječje tange

a gle, imaš raznih tipova žena. tip A se recimo nikad ne uređuje i ne šminka. tip B ne možeš vidjeti niti u lokalnom dućanu. a da nije sređen. e sad imaš podtipove B - prvi podtip ima stila, drugi podtip nema stila. ali B uvijek imaju sređene nokte, frizuru, nikad po doma ne nose poderanu trenerku, ne spavaju nikad u staroj majici, torba im je sređena ...
    tip C bi voljela biti tip B, sa stilom of course, al uvijek im fali tih 10 minuta vremena. torba joj je da samo miši fale u njoj, u dućan kad ide moli boga da nitko poznati ne naiđe, ako nalakira nokte onda bar jedan dan na posao ide s noktima božemesačuvaj, ujutro u cijelom kaosu navuče na sebe prvo što uvati iz ormara, onako u polumraku, frizura joj je ok, al bar dva-tri puta godišnje cijeli mjesec govori kako mora ići kod frizera. ajd malo se ujutro našminka, kolko stigne, uglavnom u autu na putu do posla. a niš joj ne bi falilo da se digne dvadeset minuta ranije i sve na miru obavi. i tako. pogodite koji sam ja tip
    e sad, sve ovo zajedno nema nikakve veze dal pojedini od ovih tipova vole prirodu, dal čitaju il dal idu u kazalište.
    tip B će i u prirodi imati prikladnu odjevnu kombinaciju, kakvu bi volio imati i tip C, al eto, u tu prirodu ode u staroj trenerci, koja koji put ima i neku rupu na sebi jer se počne oblačiti 2 minute prije odlaska, a nova trenirka je u mokra u vešmašini. npr. i onda joj je radi toga muka.
    i to se i na djecu prenosi.

kao i s badićima. rijetko se presvlačim u suho, iako vidim da dođe to s godinama , kao dijete i đevojka uvijek sam na kupanje išla samo s ručnikom. pa se ne presvlače ni moja djeca. osuše se za čas. nemam jednostavno to u glavi, to presvlačenje. sjedamo di bilo, kakve božje bakterije, kad sunce uprži sve bakterije ubije. nemam to u glavi. kao što nemam valjda od mame taj dio o urednoj torbi, odlasku na pedikuru, manikuru...

tako da jedna je stvar ovo:
    drugo je kada roditelj forsira dijete ili dozvoljava da se ponaša kao seksualni objekt, nosi tangice, topiće, itd
    a druga je stvar ako dijete oponaša roditelje u smislu u kojem nine govori.
    neš ti narančastog pramena u kosi, to meni više na neku maškaru liči

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Apri ima par onih koncertnih balova i svečanih izvedbi pogotovo pred Božić u Zagrebu, Varaždinu, Grazu ili skoknut do Beča (što veći grad to može proć veća haljina ). MM zna da će biti proglašen najboljim mužem na svijetu ako nam jednom u životu nešto slično organizira. Za sad je to još samo maštanje.
    Cvijeto, ja baš najviše cijenim ovo što je apri pobroja, primjereno za svaku priliku, mjesto, dob... Može i balska haljina i trenirka sve na svojem mjestu
    Posljednje uređivanje od pikula : 17.01.2013. at 09:32

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uhhhh... totalni potpis. Ni ja nemam gdje. Možda da promjenim muža i okružje ? Svojedobno sam bila kod jednog frizera koji je svoj posao shvaćao jako odgovorno, stila - je, kaj, ja njoj promenim frizuru, e, onda više ne paše ni roba, ne paše ni posao, ne paše ni muž.

Imam sličnih kombinacija (ne tako dekorativne.... ali ja s njima mogu samo u maškare, ili se u to odjenut za neki totalno nepasend događaj pa prodavat priču da me uhvatila kriza srednjih godina i da se ne obaziru puno na mene - pa dok drugi u trenirkama, ja u toj obleki - to je obrazloženje "prošlo" (čini mi se), slavilla Novu u tome). Ali, bojim se da ova Pepeljuga kreacija ipak bi bila too much za prodat (uostalom, pomela bi u tome pola tog stana i bataka i francuske sa stola da napravim jedan okret). Vidiš kako su i nas oblikovali neki trendovi u djetinjstvu, bidne mi . To je definitivno Pepeljuga mit ili ono blistajući labud ili ono... Dinastija i neko silazi niz stepenice u američkom filmu (ili prom, što kažu da je druga verzija Pepeljuginog bala).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.01.2013. at 09:32

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U nekoj jeftinijoj plastičnoj verziji te vešte se mogu zamislit samo na nekom cruiseru di bi eventualno skucala za aranžman, ali vjerojatno bi osvanula u 24 h ko Linić uz "dok Hrvati gladuju - dekadencija". Možda mi je bolje da se držim maškara, one su standardan outlet za sve neiživljene snove.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.01.2013. at 09:35

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na bal u Zagrebu nemojte doći u onakvoj haljini.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A što se tiče ovo što je nine pisala, meni ništa od odjevanja i pirlitanja (kažem to od milja, ako je pristojno i nije štetno, curičasta faza više manje) ne izgleda ni čudno ni zabrinjavajuće, ali za to da kraj sina, ćeri i muža hodaju frendice u čipkastom donjem rublju ili općenito da se ponašaju kao doma i to da malena "zna kako seks izgleda" se iskreno nadam da si se samo nespretno izrazila ili da sam ja nešto krivo shvatila

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Na bal u Zagrebu nemojte doći u onakvoj haljini.
    Koji bal u ZG-u? Operni?

Stranica 5 od 13 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •