Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Zavjese for dummies...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno Zavjese for dummies...

Dosada nismo imali zavjese (osim panela na staklenoj stijeni),ja ih bas ne volim ali istina je da su nam prozori (i stan) malo sterilni bez njih....

Htjeli bi dati sasiti jutene zavjese (gotove u Dbk nema sanse da pronadjem),sjedaca garnitura ima takvo tkanje/boju....

Kako ne volim zavjese onda ni ne znam nista o njima pa evo par vjerojatno blesavih pitanja:

- ako su mi prozori 120x120cm,kolika treba biti duzina zavjese? (koliko preko klupice to inace ide)
    - iz jednog ili 2 dijela na tu sirinu?
    - na koliko cm iznad prozora se inace postavlja bonegracija i koliko sira od prozora ona mora biti?
    (tu imamo potencijalni problem jer nam je klima odmah do jednog)
    -juta mi se cini dosta krut materijal,neznam bas koliko se on moze naborat,koliku onda sirinu preporucate?

Evo nadjoh link sa nekim jutenim zavjesama: http://www.easternaccents.com/pv-765...AIN-PANEL.html
    Hmmm,ovo mi se cini dosta finije tkanje,ja vjerujem mogu naci/kupiti samo onu "grubu" kao za vrece... a to nece ici?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bila je tema o zastorima. Pretraži malo.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kratke zavjese su klasično 140 cm.
    Trebaju biti od dva dijela.
    Širina se kupuje duplo od širine prozora, znači ti bi trebala dva komada puta 120 cm.
    Bonagraciju možeš staviti koliko želiš dugačku, ali i one se rade određenih dimenzija, mislim 150 cm, pa 180 cm...
    Iznad prozora isto možeš staviti po želji visinu bonagracije, sve zavisi kako ti se sviđa.
    Juta je kruta, ali isto ju možeš naborati. Nakon pranja stavi omekšivača pa će se malo opustiti.

Ja sam vrlo flegma pri tome. Ne slijedim pravila , nego radim po svom guštu. U jednoj sobi su mi bonagracije štapovi od bambusa i baš sam ih zadovoljna.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hvala cokolada,na ovu tvoju temu nisam nabasala!

Beti, stapovi od bambusa zvuce super,ovo sto smo dosad vidjeli po ducanima je sve jako kicasto...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nazalost u ovoj selendri nema jute na dovoljno sirokim rolama...

zna li itko u kojim bi je ducanima u Zg moglo biti? pa bi ih zivkala i kad nadjem poslala nekog da mi kupi...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kod nas ima u vrtnom centru MBM i u Bauhausu na metre, ovakve:
    http://eshop.pinottimercerieingrosso...EGGIO-/-CM-140

Ali, ne znam da li je dovoljna širina ii su uže.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Evo nadjoh link sa nekim jutenim zavjesama: http://www.easternaccents.com/pv-765...AIN-PANEL.html
    Hmmm,ovo mi se cini dosta finije tkanje,ja vjerujem mogu naci/kupiti samo onu "grubu" kao za vrece... a to nece ici?
    Ja sam si takve kupila u Home sweet homeu, bile su na sniženju 50%, mada sam ja za taj materijal mislila da je lan, ali pošto sam neznalica kada je o tekstilima riječ, onda
    Oni i sada drže takve zavjese, gotove i sašivene, samo ih po potrebi daš skratiti i to je to.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zivkali smo malo sad po Zg i svi kazu prodali ili da nemaju nego 120cm ili 140cm role...a to je bas na knap...
    Samo jedni (Emporio) kazu da imaju 150cm mada mi je to cudno jer su navodno role po 120-140-160 itd...

*mamica* zar nije to od Magme ducan koji je propao? Imali smo ga mi u DU ali se zatvorio...
    Mozes mi reci gdje je tocno ducan?
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 31.01.2013. at 15:35

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nije od Magme... Ima u Splitu u Jokeru i u Zg u Areni, Avenue Mallu... Nisam nikad bila u njihovom DU dućanu.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo sad zvala u Av. Mall,dobro si mislila-to ti je ipak lan,kaze zena da nikad nisu imali jutene zavjese!

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Super! Izgledaju potpuno isto kao ove sa tvoje slike, samo je kod mene maslinastozelena boja. Super su mi!

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jute imaš u zg dućan Konoplja u Vlaškoj 111 kod Kvatrića širina 114cm cca 12kn/m. al kak od jute, ona smrdi (barem meni)

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

vec zvala,nemaju i nisu imali odavno.... smrdi? pa oprat cu je onda! ionako neki sajtovi o izradi jutenih zavjesa to sugeriraju radi mrvica...

*mamica*, ja odma poklopila,a mogla sam pitat...nisu prozirne? ja bi bas teske,relativno neprozirne....
    jesi ih prala dosad,nisu ti se skupile?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa, prozirne su isto koliko i te tvoje na slici (pogledaj drugu sliku). Nisu blackout, to je definitivno. Meni se čini da je to potpuno isti materijal, taj što si ti stavila i koji ja imam.
    Prala ih nisam, mislim da su ih oprali i speglali u radionici za zavjese gdje sam ih dala skratiti, a u spavaćoj sobi su mi, pa... Da, nisam cleaning freak

Ako želiš teške i neprozirne (blackout), čini mi se da tražiš pogrešan materijal.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    vec zvala,nemaju i nisu imali odavno....
    kak nisu?? probaj ponovo, jučer im je došla roba.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ako mi je karniša 150 cm, i ima 16 onih kolutova, kolika širina zavjesa je najbolja (neću da budu jako nabrane, radi se o dječjim zavjesama sa likovima pa da se ipak vide)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •